A MakeUseOf Best in Show díjai

Ez az MWC 2024, és ez azt jelenti, hogy rengeteg új technológia vár rád.

A Mobile World Congress 2024-en barangoltam, megnéztem a legújabb okostelefonokat, laptopokat és egyebeket; ezeknek a termékeknek egy része azonnal megvásárolható, néhány pedig csak koncepció, amely később megfelelő termékké válhat.

Akárhogy is, mindannyian felkerültek a MakeUseOf Best of MWC 2024 listájára – különösebb sorrendben.

1. Tecno Megabook T16 Pro

Gavin Phillips/MakeUseOf

A Tecno a világ egyik leggyorsabban növekvő technológiai vállalata, és Megabook laptopjainak kínálata hatalmas frissítést kapott: az AI-feldolgozást.

Az új, 2024-es Tecno Megabook T16 Pro egy mesterséges intelligencia-kompatibilis Intel Core Ultra 7-tel (vagy Core Ultra 5-tel) érkezik, amely lehetővé teszi az Intel új Neural Compute Engine-jét használó eszközön található mesterséges intelligencia-eszközöket, például AI képgenerálást és AI konferencia támogatást. a beépített PC Manageren keresztül. Miután kipróbáltuk a beépített képgenerálást, gyors és érzékeny, a Stable Diffusion legújabb verzióját használja az AI-képek előállításához.

Gavin Phillips/MakeUseOf

A Megabook T16 Pro 16 GB-os vagy 32 GB-os változatban, valamint 512 GB-os vagy 1 TB-os PCIe 4.0 SSD között választhat.

Ezenkívül a Megabook T16 Pro hatalmas, 99,99 Wh-s akkumulátorral érkezik, amely támogatja a 100 W-os töltést, és továbbfejlesztett 65 W-os hűtőrendszere segít abban, hogy minden szépen doromboljon.

2. Honor Magic 6 Pro

Gavin Phillips/MakeUseOf

A Honor egy másik technológiai vállalat, amely úgy tűnik, hogy remek termékeket dob ​​piacra, és ez alól az új Honor Magic 6 Pro sem kivétel.

A Honor Magic 6 Pro egy fenséges megjelenésű okostelefon, amely a sima sarkokat műbőr hátlappal kombinálja, miközben a kameraházat kombinálja, és rendkívül okosnak tűnik. Minden bizonnyal ez az egyik legesztétikusabb okostelefon, amelyet az MWC 2024-en mutatnak be.

6,8 hüvelykes kijelzője 1280×2800 felbontású (453 PPI), maximális fényereje pedig 5000 nit, ami rendkívül fényes.

A motorháztető alatt a Magic 6 Pro egy nagy teljesítményű Snapdragon 8 Gen 3, 12 GB vagy 16 GB RAM, valamint 256 GB, 512 GB vagy 1 TB tárhely található (1 TB okostelefonon vad!). A kamera beállítása is nagy teljesítményű, 50 MP széles objektívet, 180 MP periszkópos telefotót és 50 MP ultraszéles felbontást kombinál a hármas kamera konfigurációban.

Az egyik funkció, amit nagyon szerettem a Honor Magic 6 Pro-n, az új drop and drag to search tool. Ahelyett, hogy hosszan kellene nyomnia, másolnia, beillesztenie és így tovább, húzza át a szükséges információkat közvetlenül a kívánt alkalmazásba. Valaki küld neked egy helyet? Csak húzza közvetlenül a Google Térképbe, és azonnal betöltődik.

Végül, a Honor második generációs szilícium-szén akkumulátora hatalmas 5600 mAh-s tárolást tesz lehetővé, miközben a Magic 6 Pro kialakítása vékony és karcsú marad; ez egy remek készlet.

  A Bitcoin Core Wallet telepítése és engedélyezése Linuxon

3. Motorola Adaptive Display Concept

Gavin Phillips/MakeUseOf

A koncepció okostelefonok mindig érdekesek, de még jobb, ha van használható példa. A Motorola hajlítható, rugalmas, hordható megoldása a csuklója köré tekerhető okostelefon egy másik értelmezése, amely hihetetlen rugalmasságot mutat, figyelembe véve a testbe csomagolt összes hardvert.

Hogy ebből az ultrarugalmas okostelefonból valaha is valódi termék lesz-e, itt vagy ott; a mögötte lévő technológia menő, és van valami futurisztikus abban, hogy okostelefonját a csuklójára szíjazza.

A koncepció okostelefon 6,9 hüvelykes POLED képernyővel rendelkezik. A legérdekesebb, hogy az akkumulátort és a többi komponenst több szegmensbe építik, hogy segítsenek a készüléknek elérni hajlékonyságát.

4. Tecno Camon 30 Premier 5G

Gavin Phillips/MakeUseOf

A Tecno egy sor új okostelefont dobott piacra az MWC 2024-en, köztük a Pova 6 Pro 5G-t, a Spark 20 Pro-t és a Pro+-t, valamint a Tecno Phantom Ultimate koncepciót – erről egy pillanat alatt többet olvashat.

A fődíjat azonban a Tecno Camon 30 Premier 5G kapja, egy fenséges megjelenésű okostelefon komoly hardverrel. A Camon 30 Premier 5G tápellátásáról egy Dimensity 8200 Ultra chip gondoskodik, amely nyolc maggal, 12 GB RAM-mal és 512 GB tárhellyel párosul (plusz külön beépített GPU).

A Camon 30 Premier 5G egy Sony ISP-vel is fel van szerelve, amely egy erőteljes mesterséges intelligencia képalkotó és feldolgozó chip, amely a Tecno új PolarAce képalkotó rendszerét táplálja. Alapvetően lehetővé teszi a Camon 30 Premier 5G számára, hogy csökkentse a zajt a videórögzítés során, 4K Ultra Night Vision videót biztosítson, és az Univerzális tónus funkciót hajtja végre, amelyet a bőrtónusok pontosabb visszaadására terveztek.

További plusz pont a 6,77 hüvelykes képernyő, 1264×2780-as felbontással és 1400 nit maximális fényerővel. Ez egy LTPO panel is, amely sokkal jobb dinamikus frissítési gyakoriságot tesz lehetővé, ami rendkívül hasznos az intenzív feladatok közötti váltásnál.

Tartalmaz egy jelentős 5000 mAh-s akkumulátort is, és támogatja a 70 W-os gyorstöltést.

5. ZTE Nubia Flip 5G

Gavin Phillips/MakeUseOf

Íme, egy olyan eszköz, amelyre nem számítottam: az új ZTE Nubia Flip 5G. A ZTE az MWC 2024-en egy rakás új okostelefonnal, táblagéppel és egyéb hardverrel pörgött fel, és a Nubia Flip 5G a legjobb a csoportban (bár az új ZTE Nubia Music is nagyon tetszett).

Remekül néz ki, meglehetősen nagy külső képernyővel rendelkezik, amelyen 50 MP-es és 2 MP-es hátsó kamerák is helyet kaptak. A Nubia Flip 5G valójában nagyon hasonlít a Tecno Phantom V Flip 5G-hez, ami nem rossz. A ZTE a Snapdragon 7 Gen 1 chipet választotta, amely bár nem olyan erős, mint a legújabb Snapdragon 8 Gen 3, mégis erőteljes ütést ad.

Az összecsukható mechanizmus érzékeny volt, míg a hajtás rendesen 180 fokban kihajt, ami szép. A 6,9 hüvelykes, 120 Hz-es kijelző tökéletesen reagált, bár mindig jobb ezeket a dolgokat megítélni, miután a képernyőt rendszeres használat során többször összehajtották.

A pénztárcabarát flip-telefonok piaca felforrósodik, az olyan erős piacok, mint a ZTE Nubia Flip 5G és a Tecno Phantom V Flip 5G küzdenek meg a Motorola Razr-rel.

  Mi az a PESTEL-elemzés? Meghatározás és sablonok

6. Ayaneo Pocket S

Gavin Phillips/MakeUseOf

A Pocket játékeszközök hatalmas újjáéledésen mentek keresztül az elmúlt néhány évben, és az új Ayaneo Pocket S az egyik legjobb, amit láttam.

Kiválóan néz ki, a 6 hüvelykes, 1440p felbontású, szegély nélküli IPS képernyő csodálatosan beleolvad a Pocket S ultrakönnyű és karcsú keretébe. A képernyő 2560*1440 felbontású, 490PPI-vel és 400 nit maximális fényerővel. Azt kell mondjam, kiválóan néz ki.

Szintén ebbe a keretbe van csomagolva a második ok, amiért az Ayaneo Pocket S szerepel ezen a listán: vadonatúj Snapdragon G3x Gen 2 chippel szállítják, amely csúcskategóriás játékot tesz lehetővé mindössze 15 W-os fogyasztás mellett. Az Ayaneo Pocket S a világ egyik első olyan játékeszköze, amely ezt az új Snapdragon chipet használja, nyolc Kryo Prime Ultra 3,36 GHz-es maggal és egy dedikált 1 GHz-es Adreno A32 GPU-val.

A Pocket S emellett számos teljesítménymóddal, integrált vibrációval, a Hall Sensing joystickok RGB világításával és rengeteg játékintegrációval rendelkezik.

7. Xiaomi 14 Ultra

Gavin Phillips/MakeUseOf

A Xiaomi Ultra készülékei gyakran nagy hangsúlyt fektetnek a fotózásra és a videórögzítésre, és az új 14 Ultra folytatja ezt a hagyományt.

A 14 Ultra egy Sony LYT-900 1 hüvelykes érzékelővel van felszerelve, ami egy okostelefonhoz képest hatalmas. Ez azonban nem csak az új érzékelő. Az Ultra 14 négy kamerasorral, két teleobjektívvel és változtatható rekesznyílással érkezik, hogy még több mélységélességi lehetőséget biztosítson az alkotóknak. Továbbra is Leica márkajelzéssel jár, a ház pedig szépen működik a készülék hátulján.

A legfontosabb, hogy a legújabb Snapdragon 8 Gen 3-mal és a Xiaomi AISP neurális chipjével szállítják, amely a cég állítása szerint az első olyan mesterséges intelligencia modell, amely kizárólag a fotózásra összpontosít. Négy mesterséges intelligencia-modell használható: FusionLM, ToneLM, ColorLM és PortraitLM, amelyek mindegyike finomhangolja az eszközön elhelyezett képeket.

A Honorhoz hasonlóan a Xiaomi is ugrott egy új szilícium-karbon elemre, amely nagyobb teljesítménysűrűséget biztosít. A Xiaomi 14 Ultra 5300 mAh-s akkumulátorral, valamint 90 W-os vezetékes gyorstöltéssel és 80 W-os vezeték nélküli töltéssel rendelkezik.

8. Honor MagicBook Pro 16

Gavin Phillips/MakeUseOf

A Honor MagicBook Pro 16-ja felkeltette a figyelmet az MWC 2024-en, nem utolsósorban a szivárvány-esq fém testpermetével (amit a Honor 3D színező spray-technológiának nevez). Kiválóan néz ki, és igazi fejforgató, és ez még azelőtt van, hogy a jelentős hardverhez hozzáférne.

A mesterséges intelligencia felé való törekvésnek köszönhetően a Honor MagicBook Pro 16 Intel Core Ultra 7 155H-val, az Intel legújabb Meteor Lake chipjével érkezik. Az új Core Ultra termékcsalád az első, amely közvetlenül integrálja az Intel Neural Compute Engine-eket, a Honor MagicBook 16 Pro pedig kettőt tartalmaz.

A Honor erőteljesen fejlesztette az AI-integrációt a MagicBook Pro 16-tal, és új laptopja olyan érdekes új funkciókat tartalmaz, mint az Intelligens képkeresés, az Intelligens dokumentum-összefoglaló, a szövegértés, az AI-felirat és a Magic Text. Nyüzsgő a mesterséges intelligencia-eszközök, amelyek segítségével gyorsabban végezheti el munkáját.

Ezenkívül a MagicBook Pro 16 egy Nvidia RTX 4060 GPU-val van felszerelve, amely nagyon erős, és egy 75 Wh-s akkumulátorral, amely a Honor szerint akár tíz órát is kibír (használatfüggő).

9. Tecno Phantom Ultimate koncepció

Gavin Phillips/MakeUseOf

  Felsoroláspontok beszúrása Excel-táblázatba

Oké, szóval a Tecno valóban elhozta a Phantom Ultimate koncepciót az IFA 2023-ra. De akkor sokkal inkább koncepció volt. Most, az MWC 2024-en a Phantom Ultimate koncepció egy sokkal valóságosabb okostelefon – még mindig koncepció –, de 2023 szeptembere óta kellően fejlődött ahhoz, hogy a Tecno örömmel szenteljen gyakorlati időt.

A 6,55 hüvelykről 7,11 hüvelykesre bővülő okostelefon-képernyő ötlete újszerű, de a csúszás már sima, és a körbeölelő ívelt képernyő remekül néz ki. Másodlagos kijelzője is van a hátulján, ami egy másik szép érintés.

Megfelelően karcsú, 9,93 mm vastag, és jól érzi magát a kezedben. A csúszó mechanizmus extra technológiája egyáltalán nem növeli a súlyát.

10. ZTE Nubia Pad 3D II

Gavin Phillips/MakeUseOf

Emlékszel a Nintendo 3DS-re? Nos, a statikus 3D technológia azóta hosszú, hosszú utat tett meg. A ZTE Nubia Pad 3D II kiváló megtestesítője mindannak, amit a Nintendo valószínűleg a 3DS-sel akart elérni, kivéve egy sokkal nagyobb és nagyobb felbontású képernyőn.

A Nubia Pad 3D II tesztelése az MWC 2024 kiállításon nem volt egyszerű, és statikus képeket megragadni a táblagép mélyreható 3D-s modellezéséről nem egyszerű, de könnyen az egyik legjobb statikus 3D táblagép, amit valaha láttam. valaha használt. Egy kazamata mászós játékkal megpörgetni és a kazamata hihetetlen 3D-s mélységével olyan, mint korábban nem használtam szemüveg nélküli 3D élményt.

A 3D-s szemüveg nélküli technológia önmagában is nagyszerű, de ami még jobb, az az, hogy a Nubia Pad 3D II képeket, videókat és játékokat 2D-ből 3D-be konvertál, így hihetetlen mélységet biztosít a 86 fokos látószögben. 2560×1600-as felbontásban is fut, remek felbontást adva, a 3D hatás pedig a nézőpontok széles skálájából meglátszik.

11. Samsung Galaxy Ring

Gavin Phillips/MakeUseOf

A Samsung Galaxy Ring már egy ideje készül, és az intelligens gyűrűk szférájának többi szereplője aggódik a megjelenése miatt. Nos, aggódniuk kell, mert remekül néz ki, és valóban előremozdítja az okosgyűrű szektort.

Mint minden okosgyűrű, ez sem helyettesíti az okosórát. Mindig bele kell bújnia egy alkalmazásba, mert jelenleg egyetlen okosgyűrű sem képes hasznos információkat megjeleníteni. Így lépései, pulzusszáma, alvási szokásai stb. mind megtalálhatók egy összekapcsolt okostelefon-alkalmazásban. Nem rossz; jelenleg minden intelligens gyűrű így működik.

Vannak olyan nagyszerű funkciók, amelyek a Galaxy Ringet nagyon erős viseletté teszik, mint például az automatikus edzéskövetés, termékenységkövetés, alváselemzés és még sok más.

A Samsung Galaxy Ring okosan is néz ki, elkerülve a többi intelligens gyűrű opció által biztosított matt opciót, és a fényes fém felületet részesíti előnyben.

12. Lenovo ThinkBook Transparent Concept

Gavin Phillips/MakeUseOf

A Lenovo egy kiváló új ThinkBook-sorral érkezett az MWC 2024-re. Az új ThinkBook X12 Detachable Gen 2 zseniális, és a Surface Booknak mindig szüksége lehet a kihívásra.

Az MWC 2024-en azonban a Lenovo ThinkBook Transparent mindennél jobban megragadta a képzeletet, és egy teljesen átlátszó képernyőt mutatott be egy ultrafuturisztikus billentyűzetkombinációval. Egyenesen a sci-fiből néz ki, és egyetlen film forgatásán sem állna ki a helyéről.

A Lenovo ThinkBook Transparent koncepció csodálatos, 55 százalékban átlátszó képernyővel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy rajta keresztül egyenesen a mögötte lévő tárgyra nézhet. Az már más kérdés, hogy szeretnéd-e, hogy valaki lássa, amit a másik oldalról nézel, de a teljes MicroLED képernyő biztosítja az árut.

Ismét kissé zavart a képernyő, de ez egy nagyszerű átlátszó laptop-kialakítás, és könnyen az egyik legjobb iteráció ezen a növekvő technológiai stíluson, amelyet eddig elindítottak.