A Mac menüsorának teljes képernyős módban tartása

Ha egy alkalmazást teljes képernyős módba állít az ablak bal felső sarkában található zöld közlekedési lámpa ikonra kattintva, a macOS automatikusan elrejti a menüsort. Ennek a szándékos viselkedésnek az a célja, hogy magával ragadó megtekintési élményt nyújtson azáltal, hogy távol tartja a menüsor elemeit. Sőt, úgy tűnik, ez egy ügyes megvalósítás az új 14/16 hüvelykes MacBook Pro-n, amely biztosítja, hogy a bevágás láthatatlan legyen a teljes képernyős mód fekete sávja miatt. De mi van akkor, ha úgy találja, hogy ez a funkció akadályozza a munkafolyamatot? Nos, a következőképpen tarthatja láthatóvá a menüsort teljes képernyős módban Macen.

Mivel az Apple a Mac menüsor teljes képernyős módban való elrejtését/megjelenítését tette lehetővé a „Dokkoló és menüsor” beállításokban, könnyen összezavarodhatunk. Ha engedélyezve van, lehetővé teszi a menüsáv láthatóvá tételét a rendszerben. A rendszerszintű beállítás mellett az alkalmazásonkénti beállítás ideális lett volna. Remélhetőleg az Apple rendbe hozza a közelgő macOS 13-ban.

  Discord Audio rögzítése OBS-ben

1. A kezdéshez kattintson a képernyő bal felső sarkában található Apple menüre.

2. Most válassza ki a „Rendszerbeállítások” elemet a legördülő menüből.

3. Ezután kattintson a „Dokkolás és menüsor” elemre.

4. Végül törölje a jelölést az „A menüsor automatikus elrejtése és megjelenítése teljes képernyőn” melletti négyzetből, majd lépjen ki a Rendszerbeállításokból.

Nesze! A változás azonnal életbe lép. A továbbiakban a menüsor teljes képernyős módban látható marad a macOS-eszközön. Ha valaha is el szeretné rejteni, térjen vissza ugyanahhoz a beállításhoz, majd a végén jelölje be a négyzetet.

Jegyzet:

  • Egyes esetekben a menüsor teljes képernyős módban rejtve marad még azután is, hogy törölte a jelölést a Menüsor automatikus elrejtése és megjelenítése teljes képernyőn jelölőnégyzetből. Ebben a helyzetben előfordulhat, hogy újra kell indítania a Mac-et a változtatás végrehajtásához. Egyszerűen kattintson az Apple menüre a képernyő bal felső sarkában, és válassza az Újraindítás lehetőséget a legördülő menüből.
  Színséma testreszabása a Microsoft Office-ban

Tehát így elrejtheti vagy megjelenítheti a Mac menüsorát teljes képernyős módban. Mindig jobb, ha rugalmasan kezeljük azokat a funkciókat, amelyek nem mindenkit érdekelnek. Ez eszünkbe juttatja az akkumulátor ikont a százalékos jelző nélkül, amelyet az Apple eltávolított a macOS Big Sur és újabb verziókban. Bár sokak számára jól jönne az akkumulátor ikon, az olyan emberek, mint én, jobban szeretik az akkumulátor százalékos mutatóját, hogy könnyen nyomon követhessék az akkumulátor élettartamát. Felhasználói szemszögből ez nem egy nagy tervezési változás. A macOS alapértelmezett viselkedése a menüsor elrejtésére, amikor egy alkalmazás teljes képernyős módban van, nagyjából ugyanabban a sorban van. Egyébként van kérdése vagy visszajelzése, amit megosztana? Ne felejtse el továbbítani gondolatait.

  Építs PC-t 2020-ban?