A Libvlc.dll VLC hiba elhárítása Windows 10 rendszeren

A VLC lejátszó már régóta létezik. Ez egy kivételesen stabil alkalmazás, amely folyamatosan bővíti a funkciókat, az egyezéseket, és felülmúl sok fizetős és minden állomány médialejátszót, amelyet szinte minden asztali vagy mobil operációs rendszerhez talál.

Röviden, ez egy olyan alkalmazás, amellyel nehéz felvenni a versenyt. Mindennek tetejébe a fájlformátumok széles skáláját is támogatja, valamint támogatja a kiterjesztéseket és a skineket.

Nem sikerült betölteni a Libvlc.dll könyvtárat

A VLC Player ritkán küzd egy feladattal, de az alkalmazás nem védi a fertőzéseket, a rosszindulatú programokat vagy az általános fájlsérülést. Ha a rendszer a közelmúltban összeomlott, visszaállította a rendszert, telepítette az operációs rendszer frissítését, vagy bármilyen más jelentős változtatást hajtott végre az operációs rendszeren, ez hatással lehet a VLC-lejátszóra.

  A legjobb vágólapkezelők a Windows 10 rendszerhez

Ha azt látja, hogy a VLC-hiba a Libvlc.dll hiányzik a Windows 10 rendszeren, akkor az alkalmazás alapvetően sérült. A sérülés lehet részleges, azaz használhatja a VLC lejátszót fájlok lejátszására, de nem használhatja DVD-ről való írásra, vagy lehet, hogy teljes, azaz egyáltalán nem tudja futtatni a VLC lejátszót.

VLC-hiba javítása A Libvlc.dll fájl hiányzik Windows 10 rendszeren

A probléma megoldásának módja a következő.

Távolítsa el és telepítse újra a VLC lejátszót

A Libvlc.dll fájl nem regisztrálható DLL, ami azt jelenti, hogy a Parancssoron keresztül történő regisztráció nem lehetséges. Letöltheti a DLL fájlt harmadik féltől származó forrásokból, de nem lehet tudni, hogy a fájl biztonságos-e vagy sem. A legbiztonságosabb dolog a VLC manuális eltávolítása, majd újratelepítése.

  Asztali parancsikon létrehozása ütemezett feladatokhoz Windows 10 rendszeren

Nyissa meg a Vezérlőpultot.
Lépjen a Programok > Program eltávolítása menüpontra.
Válassza ki a VLC lejátszót az alkalmazások listájából.
Kattintson az Eltávolítás gombra a tetején.
A VLC lejátszó eltávolításra kerül.
Indítsa újra a rendszert a megfelelő intézkedés érdekében.
Töltse le a VLC lejátszót innen a hivatalos honlapon.
Futtassa a telepítőt, és telepítse a VLC lejátszót.
Nyissa meg a VLC lejátszót, és a hiba megoldódik.

Következtetés

A VLC Player egy stabil alkalmazás, de a gyengén fejlett bővítmények vagy az operációs rendszer problémái összeomolhatnak. Ha általában problémái vannak a Windows 10 telepítésével, akkor a VLC-hiba valószínűleg csak az említett problémák újabb áldozata.

A VLC lejátszó újratelepítése kijavítja a hibát, de ha nem derül ki, hogy mi okozta, és/vagy nem oldja meg a problémát a Windows 10 rendszerrel, a hiba újra előkerülhet.

  A Filmek és TV alkalmazásbővítmények eltávolítása Windows 10 rendszeren

Az alkalmazást minden alkalommal újratelepítheti, de fárasztó lesz, és a probléma hosszú távon nem oldódik meg magától, hacsak nem javítja ki.