A letöltések 100 százalékos elakadásának javítása Chrome, Edge, Firefox és más böngészőkben

A letöltések 100 százalékban elakadnak, mielőtt befejeződnének? Számos tényező járul hozzá ehhez a problémához, de van néhány gyakori ok, és szerencsére van néhány rendkívül egyszerű javítás.

Mi okozza a letöltések 100 százalékos elakadását?

Íme néhány fő ok, amiért a letöltések 100 százalékban elakadnak, ami megakadályozza, hogy befejeződjenek:

 • Lehetséges, hogy internetkapcsolata megszakadt.
 • Lehet, hogy a letöltött fájl sérült, vagy a gazdagép kiszolgálója leállt.
 • Egy harmadik féltől származó letöltéskezelő bővítmény, amelyet esetleg használ, akadályozhatja a letöltési folyamatot.
 • Előfordulhat, hogy a célmeghajtón, ahová a fájlokat letölti, elfogyott a hely.
 • Előfordulhat, hogy víruskereső szoftvere blokkolta a letöltést, mert rosszindulatú programot észlelt a fájlban.

Az okok megértése után nézzük meg a probléma megoldásának lehetséges módjait.

1. Előzetes ellenőrzések

A hibaelhárítási folyamat megkezdése előtt végezze el az alábbi előzetes ellenőrzéseket:

 • Szüneteltesse meg és folytassa az elakadt letöltést.
 • Szüneteltessen minden olyan aktív letöltést, amely a megakadt letöltéssel egyidejűleg fut.
 • Győződjön meg róla, hogy a böngésző frissítve van.
 • Ha a böngésző frissítése után ezt a problémát tapasztalta, állítsa vissza a frissítést.
 • Törölje az elakadt letöltést, indítsa újra a böngészőt, és töltse le újra a fájlt.
  10 forrás az ellátási lánc elemzésének elsajátítására

Ha az előzetes ellenőrzések nem segítenek, alkalmazza a fennmaradó javításokat.

2. Ellenőrizze a szerveroldali problémákat

Ha a letöltött fájlt tároló szerver offline állapotba kerül, vagy technikai nehézségekbe ütközik, a letöltések elakadhatnak. Ezért feltétlenül gondoskodni kell arról, hogy a gazdagép kiszolgáló működjön és működjön.

Ennek legegyszerűbb módja, ha egy másik fájlt tölt le ugyanarról a webhelyről, lehetőleg más fájlformátumot, mint az elakadt. Ha más fájlokat is letölthet ugyanarról a webhelyről, az megerősíti, hogy nem a gazdaszerver a hibás.

3. Zárja ki a fájlspecifikus problémákat

Egy bizonyos fájlokkal vagy bizonyos formátumú fájlokkal kapcsolatos mögöttes probléma szintén leállíthatja a letöltéseket. Hogy ez ne így legyen, töltsön le egy másik fájlt ugyanarról a webhelyről a beragadt fájl formátumával.

Ha ugyanazt a problémát tapasztalja, amikor más, azonos formátumú fájlokat tölt le, akkor a hosztolt fájlokkal van probléma. Ebben az esetben jelentse a problémát a webhely adminisztrátorának. Ha azonban sikeresen letölt más fájlokat egy adott formátumban, de nem egy adott fájlt, amelynél a letöltés elakadt, a probléma magával a fájllal lehet. Ezért töltse le a fájlt egy másik forrásból.

Ha azonban az összes letöltése 100 százalékon elakad, függetlenül attól, hogy milyen webhelyen vagy formátumban vannak, akkor valószínűleg más problémák merülnek fel, és folytatnia kell a javításokat.

4. Tiltsa le a harmadik fél letöltéskezelőit

A harmadik fél letöltéskezelőitől származó interferencia is megakadályozhatja a letöltések befejezését. Ha telepítve van ilyen bővítmény vagy alkalmazás, és éppen fájlokat tölt le, szüneteltesse az aktív letöltéseket. Ha a szüneteltetés nem segít, hagyja, hogy a folyamatban lévő letöltések befejeződjenek, és ellenőrizze, hogy a böngészőben elakadt letöltés befejeződik-e ezután.

  11 legjobb iPhone widget a termelékenység és a fókusz érdekében

Ha a bővítmény vagy az alkalmazás nem tölt le fájlokat, ideiglenesen kapcsolja ki. Ha ez megoldja a problémát, valószínűleg a letöltéskezelő a hibás. Letöltés közben tartsa letiltva, vagy törölje véglegesen. Nem tudja, hogyan kell ezt csinálni? Tekintse meg útmutatónkat a böngészőbővítmények ideiglenes letiltásával vagy végleges eltávolításával kapcsolatban.

5. Töltse le a fájlt inkognitó vagy InPrivate ablakban

Hacsak nem engedélyezi a bővítményeket a privát böngészéshez, azok alapértelmezés szerint nincsenek aktiválva. Emiatt a fájlok privát böngészés során történő letöltése segíthet kizárni az összes többi böngészőbővítményből és -folyamatból származó interferenciát, amely nem fut a privát böngészés során.

Tehát próbálja meg újra letölteni ugyanazt a fájlt inkognitómódban (Chrome), InPrivate ablakban (Microsoft Edge), vagy böngészője privát böngészőeszközével. Ha sikeresen tud letölteni fájlokat privát böngészési módban, akkor valószínűleg egy bővítmény vagy böngészőfolyamat okozza a problémát. Ezért minden böngészőbővítményt külön-külön kapcsoljon ki a tettes azonosításához.

Ha azonban ugyanazt a problémát tapasztalja az inkognitó vagy privát ablakban, alkalmazza a fennmaradó javításokat.

6. Tegye engedélyezőlistára a Cél mappát

A böngésző letöltése leállhat, ha a letöltött fájl rosszindulatú. Amikor a böngésző vagy a biztonsági szoftver vírust észlel egy fájlban, az eszköz védelme érdekében blokkolja a letöltési folyamatot.

A legtöbb biztonsági szoftver azonban arról híres, hogy még a biztonságos fájlok letöltését is blokkolja. Ezért fontos ellenőrizni, hogy a fájl rosszindulatú-e. Ehhez másolja ki a fájl URL-címét, lépjen a következőre: VirusTotal szkennerés illessze be a másolt URL-t.

Ha a fájl rosszindulatúnak bizonyul, ne töltse le. Ha a fájl rosszindulatú programtól mentesnek tűnik, tegye engedélyezőlistára a biztonsági csomagból, nehogy a szoftver blokkolja a biztonságos letöltést. Ahhoz, hogy ez működjön, engedélyezőlistára kell tennie azt a mappát, ahová a fájlokat letölti, hogy a biztonsági szoftver ne tudja ellenőrizni ezeket a fájlokat letöltés közben.

  Mit jelent az „AMA” és hogyan kell használni?

Ha Windows rendszert használ, tekintse meg a mappa Windows Defenderből való kizárásáról szóló útmutatónkat. Ha harmadik féltől származó víruskereső programot használ, tekintse meg annak hivatalos dokumentációját, hogy megtudja, hogyan helyezhet engedélyezési listára egy mappát.

7. Győződjön meg arról, hogy a célmeghajtón van elég hely

A kép forrása: slawomir.gawryluk/Shutterstock

A letöltések 100 százalékon is leállhatnak, ha nem marad elég hely a lemezen, ahová a letöltést végzik. Ez nagyobb valószínűséggel fordul elő, ha a fájlok nagy méretűek. Ezért ellenőrizze, hogy mennyi tárhely van a Windows- vagy Mac-eszközön.

Ha nincs elég hely a letöltött fájl befogadására, szabadítsa fel. Ellenkező esetben módosítsa az alapértelmezett letöltési helyet a böngészőjében.

Mi a teendő, ha a fenti megoldások egyike sem működik?

Ha egyik javítás sem működik, és a letöltés továbbra is 100 százalékban elakad, íme néhány más megoldás, amelyet kipróbálhat:

 • Állítsa vissza a böngésző beállításait, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem a rosszul konfigurált beállítások okozzák.
 • Váltson másik böngészőre, és ellenőrizze, hogy letölthet-e fájlokat onnan. Ha letölthet ott fájlokat, telepítse újra az elsődleges böngészőt.
 • Töltse le a fájlokat harmadik fél letöltéskezelőjével, ha jelenleg nem használ ilyet.

Bosszantó, de az egyik javítás működni fog.

Sikeresen folytassa elakadt letöltéseit

Nem kellemes élmény a hosszú várakozás, amíg a letöltések 100 százalékon elakadnak. Remélhetőleg jobban megérti, miért fordul elő ez a probléma, és milyen javításokat alkalmazhat a probléma megoldására. Néha elég a böngésző újraindítása, de más javítások több türelmet igényelnek.