A legutóbbi fájlok megnyitása a Windows 10 rendszerben

A Windows hatalmas felhasználói bázissal rendelkezik, és sok nagy cég támaszkodik a Windowsra a zavartalan működés érdekében. A felhasználók számára kínált szolgáltatások széles körű listájának köszönhetően előtérbe került. A fájlok MS Office segítségével történő kezelése, fotók és videók megnyitása, sőt alkalmazások létrehozása is megoldható a Windows 10 rendszeren. Ezen felül a Windows nyomon követi tevékenységét, és listát tart a legutóbb megnyitott fájlokról. A lista segítségével megtudhatja, hogyan állíthatja vissza a legutóbbi dokumentumokat, vagy hogyan találhatja meg a legutóbbi Word dokumentumokat. Ha valaki tippeket keres a nemrég megnyitott fájlok Windows 7 rendszerben való megtekintéséhez, akkor jó helyen jár. Hasznos útmutatót nyújtunk Önnek, amely megtanítja Önnek, hogyan kell megnyitni a legutóbbi fájlokat a Windows 10 rendszerben.

A legutóbbi fájlok megnyitása a Windows 10 rendszerben

A legutóbbi dokumentumok visszaállításának megértése hasznos lehet, ha gyorsan hozzá kell férnie a nemrég bezárt fájlokhoz. Számos módja van annak, hogy megtanulja, hogyan keresheti meg a legutóbbi Word-dokumentumokat és a nemrégiben megnyitott fájlokat Windows 7 vagy Windows 10 rendszeren, és íme néhány ezek közül.

  A Telnet engedélyezése és használata Windows 10 rendszeren

1. módszer: Fájlkezelőn keresztül

Ez a legegyszerűbb módja annak, hogy megtanulja, hogyan kell megnyitni a legutóbbi fájlokat a Windows 10 rendszerben. A Windows Fájlkezelő gyors hozzáférési opcióval rendelkezik, amely megjeleníti a legutóbb megnyitott fájlok listáját. Ezt a lehetőséget az alábbi lépések végrehajtásával használhatja.

1. Nyomja meg egyszerre a Windows + E billentyűket a Fájlkezelő megnyitásához.

2. A bal oldali ablaktáblában kattintson a Gyors hozzáférés lehetőségre.

Megjegyzés: Windows 10 rendszerben a Fájlkezelő alapértelmezés szerint megnyitja a Gyorselérési ablakot.

3. A legutóbb megnyitott fájlokat a jobb oldalon, a Legutóbbi fájlok alatt láthatja.

Most már tudja, hogyan kell megnyitni a legutóbbi fájlokat a Windows 10 rendszerben. Ha nem látja a Gyors hozzáférés lehetőséget a Fájlkezelőben, kövesse az alábbi lépéseket.

  12 olyan dolog, ami már a dobozból indul ki, amire a Windows PC képes, amire a Mac nem

4. Navigáljon a következő hely elérési útjára a Fájlkezelőben.

%AppData%MicrosoftWindowsRecent

5. Megnyílik a Legutóbbi tételek ablak.

6. Kattintson a jobb gombbal a Legutóbbi elemek mappa üres helyére, és válassza a Rendezés alapja > Módosítás dátuma menüpontot.

7. Aszerint rendezi el a fájlokat, hogy mikor voltak utoljára megnyitva. Ezzel megtekintheti a legutóbb megnyitott fájlokat.

2. módszer: Futtatás párbeszédpanelen keresztül

A Run Dialog Box különféle típusú parancsok futtatására szolgál a Windows rendszerben. Ezek a parancsok feladatok végrehajtására vagy fájlok és könyvtárak megnyitására használhatók, valamint a legutóbb megnyitott fájlok listájának megnyitására. Ehhez kövesse ezeket a lépéseket.

1. Nyomja meg együtt a Windows + R billentyűket a Futtatás párbeszédpanel megnyitásához.

2. Írja be a Legutóbbi szót, és nyomja meg az Enter billentyűt a Legutóbbi mappa megnyitásához.

3. Kövesse az 1. módszer 6. lépését a nemrég megnyitott fájlok ízlés szerinti rendezéséhez.

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK)

  Screencast GIF készítő eszköz hatékony szerkesztővel [Windows]

Q1. Milyen felhasználói tevékenységeket képes nyomon követni a Windows 10?

Ans. A Windows képes észlelni a Microsoft alkalmazásokban végzett összes tevékenységet. Jelentheti a szoftveren végrehajtott bármilyen változást, sőt nyomon követheti a böngésző tevékenységét és bizonyos billentyűleütéseket, és elküldheti azokat a Microsoftnak. A Windows 10 rendszerben azonban elrejtheti az eszköz helyét.

Q2. A File Explorer engedélyezi a kiterjesztéseket?

Ans. A Microsoft nem kínál kiterjesztéseket a File Explorer számára, de vannak harmadik féltől származó kiterjesztések. Ezen kiterjesztések némelyike ​​​​hatékonyabbá teheti a File Explorert, és segíthet a benne rejlő lehetőségek maximalizálásában.

***

Reméljük, hogy ez az útmutató hasznos volt, és megtudta, hogyan lehet megnyitni a legutóbbi fájlokat a Windows 10 rendszerben. Tudassa velünk, melyik módszer vált be a legjobban az Ön számára. Ha bármilyen kérdése vagy javaslata van, nyugodtan tegye fel a megjegyzés rovatba.