A legjobb VR fejhallgatók 2023-ban

A virtuális valóság napról napra egyre népszerűbbé válik, különösen ami a játékot illeti. A piacon kapható VR-fejhallgatók széles skálájával, a legmodernebb technológiától a pénztárcabarát lehetőségekig, van egy olyan fejhallgató, amely mindenkinek tetszeni fog.

James Bruce / MakeUseOf

A Meta Quest 3 minden tekintetben egy frissítés a Meta Quest 2-höz képest. A kevert valóságú fejhallgató legújabb verziója nagyobb felbontású kijelzővel, továbbfejlesztett tapintással, simább grafikával, színes áteresztő kamerákkal és gyorsabb, erősebb processzorral büszkélkedhet.

Ha teljesen kábelmentesen szeretné megtapasztalni a virtuális valóságot, ez egy kiváló lehetőség. A kábelrengetegtől függetlenítve teljesen elmerülhet a vezeték nélküli játékmenetben. Ennek az önálló egységnek az a szépsége, hogy működéséhez nincs szükség csúcskategóriás játékra szánt PC-re vagy játékkonzolra.

A kiváló 3D-s hangzásnak köszönhetően ez a VR headset az érzékszervek igazi lakomája. A felfedezésre váró Quest VR-játékok hatalmas könyvtárával a Meta felerősítette a vezeték nélküli virtuális valóságos játékok előterét.

Meta Quest 3

Összességében a legjobb

Színes átmenő kamerákkal és szoba-szkennelési funkciókkal a Metas Quest 3 az eddigi legjobb önálló VR headset, amely magával ragadó élményt nyújt bárhol, csúcskategóriás játék PC nélkül.

Profik

 • Vezeték nélküli
 • Nem igényel játék PC-t
 • Hatalmas játékkönyvtár

Hátrányok

 • Viszonylag rövid akkumulátor-élettartam

Jordan Gloor / MakeUseOf

Bármilyen csábító is a VR-világ, érdemes bemeríteni a lábujját, és először kipróbálni, mielőtt több száz dollárt költene egy headsetre. Ezt a Meta Quest 2-vel az ár töredékéért teheti meg az újabb, drágább VR fejhallgatókhoz képest.

Ez egy sokoldalú egység, amely vezetékes és vezeték nélküli játékot is lehetővé tesz, és egy csúcskategóriás játék PC-hez csatlakoztatható, hogy megtapasztalhassa a Quest könyvtárában található igényesebb VR-címeket. Bár előfordulhat, hogy hiányzik belőle a kifinomultabb utód csengői és sípjai, remek kiindulópont, ha még nem ismeri a VR-t, és nem akar eleve all-in menni.

A Quest 2 könnyű és kényelmes viselet, és kiváló ár-érték arányt képvisel. Nincs szükség további hardverre az induláshoz (az okostelefonnal való párosításon kívül), és csábító belépő szintű kilátást kínál a VR-ra kíváncsiak számára.

  Hogyan írjon lenyűgöző kísérőlevelet, és szerezze meg álmai állását

Meta Quest 2

Legjobb költségvetés

250 $ 300 $ spóroljon
50 dollár

A Meta Quest 2 a Meta minden az egyben belépő szintű VR fejhallgatója, amellyel PC-vel vagy anélkül játszhatsz. Nagy felbontású képernyővel, nagy játékkönyvtárral és 120 Hz-es frissítési gyakorisággal rendelkezik. Ez a VR headset nagyszerű VR eszköz kezdőknek és szakértőknek egyaránt.

Profik

 • Jó belépő szintű lehetőség
 • Vezeték nélküli
 • Viszonylag megfizethető
 • Nincs szükség PC-re

Hátrányok

 • Rövid akkumulátor-élettartam
 • Alacsonyabb specifikáció a versenytársakhoz képest

A legjobb prémium VR fejhallgató: Szelep index

Szelep

A Szelep index jelenleg a legjobb prémium VR élményt képviseli. Fenti az otthoni VR-élmény határait, olyan funkciókkal, mint az egyedi ujjkövetés, amely tökéletesen kiegészíti az éles, sima látványt, a nagy terület feltérképezését és a 130 fokos FOV-t. Illessze be a Steammel való közvetlen integrációt is a keverékbe, és megvan a tökéletes recept az igazán kiterjedt VR-játékokhoz.

Az Index kategóriájában a legjobb hangélményt is kínálja. A közeli hangsugárzók a headset mindkét oldalán, közvetlenül a fülek felett helyezkednek el, és kiváló 3D hangzást sugároznak, és olyan hangszíntérbe burkolnak, amely teljes elmerülést biztosít, miközben hallja a környezeti zajt.

Bár a Valve Index nagymértékben vezetékes VR-élmény, kevés olyan rivális létezik, amely versenyezhet az általa nyújtott skálákkal. Lehet, hogy egy szép fillérbe kerül, és átfogóbb beállítást igényel, de a csúcskategóriás PC-játékosok számára ez még mindig az egyik legjobb VR headset a kínálatban.

Szelep index

A legjobb prémium fejhallgató

A Valve Index egy nagy teljesítményű PC VR headset nagy frissítési gyakorisággal, ujjkövető vezérlőkkel és fülön kívüli hangszórókkal. Kompatibilis a Steam VR-el, vagyis a VR-játékok hatalmas könyvtárát élvezheti ezzel a lenyűgöző készlettel.

Profik

 • Magas frissítési gyakoriság
 • Ujjkövető vezérlők
 • Kiváló 3D hangzás
 • Hatalmas játékkönyvtár

Hátrányok

 • Nagyon drága
 • Nem vezeték nélküli

A PlayStation VR2 egy figyelemre méltó készlet, és a konzoljátékosok számára a legjobb módja annak, hogy megtapasztalják a VR-játék izgalmát és kiöntését.

A beállítás mindössze néhány másodpercet vesz igénybe, egyszerű vezetékes csatlakozással a PS5 konzolhoz. Egy gyors eligazító oktató később, és máris indulhat. A lenyűgöző áteresztő funkció lehetővé teszi, hogy egy gombnyomással bármikor ellenőrizhesse az IRL környezetét, a headset belsejében található OLED panel pedig jelentősen javított látványt nyújt nagyobb felbontással és továbbfejlesztett FOV-val. Ráadásul a fejhallgató és a vezérlők haptikája is megszeretett ebben a legújabb iterációban, így sokkal magával ragadóbb élményt nyújt.

Hátránya, hogy megtagadhatja a kért árat, amely jelenleg magasabb, mint maga a PS5. De mivel számos PSVR-exkluzív játék jelenleg elérhető és a láthatáron, egyértelmű, hogy a Sony sokat fektet ebbe a hardverbe. És a még nagyobb és jobb címek ígérete miatt a PSVR2 jövője fényesnek tűnik.

Sony PlayStation VR2

A legjobb konzolokhoz

Az egyszerű, egykábeles csatlakozással, 4K-s képpel, innovatív átmenő kamerákkal és lenyűgöző 3D-s hanggal büszkélkedő PlayStation VR2 a legjobb módja annak, hogy elmerüljön a VR játékmenetben PS5-ön.

Profik

 • Kiváló grafika
 • 3D hang
 • Szuper egyszerű beállítás
 • Egyérintéses áteresztő kamerák

Hátrányok

 • Többe kerül, mint egy PS5 konzol

Mark LoProto / MakeUseOf

A HTC Vive Pro 2 A VR Headset részben lenyűgöző felbontása miatt lenyűgöző. A szemenkénti 2448 x 2448 pixeles felbontással nehezen találsz bármit, ami ugyanabban a kategóriában nyújt látványt, mint ez a headset. Egyesítse ezt a 120 Hz-es frissítési frekvenciával és egy nagy, 120 fokos FOV-val, és szinte verhetetlen vizuális élményben lesz része.

Nagy teljesítményű, csúcskategóriás játék PC-re lesz szüksége, hogy a legtöbbet hozza ki a Hive Pro 2-ből, és megtapasztalja a vizuális hűség ilyen szintjét. Nem beszélve egy jó kis eldobható készpénzről. De akik ezt teszik, annak itt igazán jó a szeme.

Bár ez elsősorban egy vezetékes VR headset, a HTC Vive Pro 2 lehetőséget biztosít a vezeték nélküli használatra, egy vezeték nélküli adapter hozzáadásával (ami külön vásárolható meg). A Steam VR-el való kompatibilitás pedig azt jelenti, hogy itt sincs hiány az élvezhető címekből.

HTC Vive Pro 2 VR fejhallgató

A legjobb PC-hez

790 USD 800 USD Takarítson meg
10 dollár

A HTC Vive Pro 2 egy vezetékes VR fejhallgató lenyűgöző 5K felbontással, és csodálatos és magával ragadó látványt nyújt a csúcskategóriás PC VR-játékokhoz. A selymesen sima mozgáskövetésnek és az ultraszéles látómezőnek köszönhetően páratlan vizuális élményt nyújt a játékosok számára.

Profik

 • Hihetetlen 5K felbontás
 • Nagyon sima mozgáskövetés
 • Széles FOV
 • Valve Index vezérlőkkel működik

Hátrányok

 • Drága
 • A vezérlők és az alapegység nem tartozék
 • Nem vezeték nélküli, hacsak nem használ külön adaptert

GYIK

K: Mit jelent a VR és az AR?

A VR és az AR a virtuális valóságot és a kiterjesztett valóságot jelenti.

K: Mi a különbség a VR headset és a VR szemüveg között?

A VR-szemüvegek általában karcsúbbak és kevésbé terjedelmesek, mint a VR-fejhallgatók, így kényelmesebb viselni őket hosszabb ideig. Azonban hiányzik belőlük a VR fejhallgatók feldolgozási teljesítménye, ezért kevésbé képesek magával ragadó VR-környezetek megjelenítésére.

K: A VR headsettől rosszul leszek?

Esetleg. Egyes headsetet viselők mozgászavart tapasztalhatnak VR-játék közben, de ez személyenként, valamint a használt hardver specifikációitól függően változhat.

K: Használhatok VR headsetet, ha van szemüvegem?

Igen. Sok VR fejhallgató állítható és úgy készült, hogy a szemüveget viselők is elférjenek.

K: Szüksége van konzolra vagy számítógépre a VR headset használatához?

Nem feltétlenül. Vannak olyan VR fejhallgatók, mint például a Meta Quest 3, amelyek vezeték nélküli VR-játékot tesznek lehetővé játék PC-k nélkül.

K: Hogyan tarthatom pormentesen a VR headset lencséit?

A használatok között tisztán tarthatja VR-lencséit, ha leporolja őket egy mikroszálas kendővel, és tisztítás közben körkörös mozdulatokkal mozgatja őket. Ez biztosítja a sima, elkenődésmentes tisztítást.

K: Játszhatok Meta Quest 2 játékokat a Meta Quest 3-on?

Igen. A Meta Quest 3 visszafelé kompatibilis a Meta Quest 2 játékokkal.

K: Játszhatok PSVR játékokat a PSVR2-emen?

Nem. A PSVR2 nem kompatibilis visszafelé a PSVR fejhallgatóval.