A legjobb táblagépek játékhoz

A játéktáblagépek ugrásszerű fejlődésen mentek keresztül az elmúlt években, és néhányan még a játékra szánt laptopokat is megúszták a pénzükért. Kompakt és könnyű, még jobban hordozható alternatívát jelentenek az útközbeni játékhoz.

ASUS

Ha nem akarsz vergődni, és egyszerűen csak a pénzért megvásárolható legjobb játéktáblagépet szeretnéd megszerezni, az ASUS ROG Flow Z13 Gaming Laptop egy vadállat.

Ez egy hibrid táblagép és laptop kombináció, amely nagy, 13,4 hüvelykes kijelzővel büszkélkedhet, és Intel Core i9-13900H processzorral működik. A Windows 11 operációs rendszert futtatva sokkal több játéklehetőséget kínál, mint bármely más táblagép a listánkon.

Magas árfekvése miatt előfordulhat, hogy egyes vásárlók számára elérhetetlenné válik, és kicsit drágább, mint néhány alternatíva. Ami a feldolgozási sebességet és a tiszta játékteljesítményt illeti, valószínűleg ez a legközelebbi a PC-minőséghez játéktáblagépen.

ASUS ROG Flow Z13 gaming laptop

A legjobb táblagép játékokhoz

1600 USD 1750 USD Takarítson meg
150 dollár

16 GB RAM-mal, hatalmas, 13,4 hüvelykes kijelzővel és hibrid funkcionalitásával az ASUS ROG Flow Z13 az egyik legerősebb játéktábla, amit pénzért meg lehet venni.

Profik

 • Tablet és laptop hibrid
 • Nagy képernyő
 • 16 GB RAM
 • Játékvezérlővel használható

alma

Az A14-es bionikus chipnek és a nagy, 10,9 hüvelykes Liquid Retina kijelzőnek köszönhetően az Apple iPad (10. generációs) nagyszerű választás mobil játéktábla számára.

Erőteljes processzora zökkenőmentes teljesítményt biztosít a 6 magos CPU-nak és 4 magos GPU-nak köszönhetően, míg a 2360 x 1640-es nagyfelbontású, True Tone technológiás kijelzője éles látványt és élénk színeket biztosít.

Az iPadOS legújabb verzióján fut, és hozzáférést biztosít az App Store-ban található játékok hatalmas könyvtárához, beleértve azokat is, amelyeket iPadre optimalizáltak. Ráadásul az Apple Pencil-lel és a Magic Keyboard Folio-val való kompatibilitása még több sokoldalúságot biztosít.

Apple iPad 10

A legjobb iPad játékokhoz

350 USD 450 USD Takarítson meg
100 dollár

A korábbi generációkhoz képest átfogó fejlesztésekkel, beleértve a gyorsabb és egyenletesebb teljesítményt, az Apple iPad 10 nagyszerű módja annak, hogy útközben is élvezze a játékot.

  Mit jelent az „ITT” és hogyan kell használni?

Profik

 • Jobb teljesítmény
 • Nagy, élénk kijelző
 • Lenyűgöző hangszóró hang
 • 5G kapcsolat

Hátrányok

 • Drágább, mint az előző generáció
 • Nem a legjobb látási viszonyok napos időben

Samsung

A Samsung Galaxy Tab A8 egy stabil középkategóriás lehetőség a kevésbé igényes táblagépes játékokhoz. A Samsung Galaxy Tab A8 megfizethető és méltó választás a legtöbb számára, különösen azok számára, akik már a Samsung ökoszisztémájában vannak.

10,5 hüvelykes LCD-képernyőt kínál 1920 x 1200-as kijelzővel, és hosszú élettartamú, 7040 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, így hosszabb játékmenetekhez is alkalmas.

Akár 128 GB beépített tárhellyel és microSD-kártyával bővíthető memóriával ez a kompakt és könnyű táblagép ideális az alkalmi játékosok számára. Ráadásul a Samsung Kids hozzáférésével a fiatalabb játékosok számára is rengeteg szórakozást nyújt.

Samsung Galaxy Tab A8

A legjobb középkategóriás játéktábla

179 USD 280 USD Takarítson meg
101 dollár

A Samsung Galaxy Tab A8 egy olyan táblagép, amely széleskörű élményt kínál elfogadható áron. Nagy, 10,5 hüvelykes LCD-képernyője nagy felbontású és széles képarányú, így ideális filmnézéshez, játékhoz és internetes böngészéshez.

Profik

 • Kiváló alkalmi játékhoz
 • Megfizethetőbb lehetőség
 • Sima teljesítményt nyújt
 • Nagy és élénk kijelző

Hátrányok

 • Igényesebb címekhez nem alkalmas

amazon

Ha olyan olcsó táblagépet keres, amely a játékhoz is képes megoldást nyújtani, az Amazon Fire HD 10 az egyik lehetőség, amely mindenképpen figyelmet érdemel.

Élénk, 10,1 hüvelykes Full-HD kijelzővel van felszerelve, és robusztus nyolcmagos processzort kapott a motorháztető alatt, amely lenyűgözően sima és késésmentes teljesítményt tesz lehetővé, különösen az ár szempontjából.

Természetesen nem kell számítania arra, hogy ezzel kapcsolatban bármilyen AAA-címben ragad. De ideális mobiljátékokhoz, és hozzáférést biztosít az Amazon játékkönyvtárához, így soha nem lesz gondja, hogy valami játékot találjon.

Amazon Fire HD 10 táblagép

A legjobb olcsó táblagép játékokhoz

80 USD 140 USD Takarítson meg
60 dollár

A legjobb ár-érték arányú játéktábla a pénztárcabarát vásárlók számára, az Amazon Fire HD 10 Tablet rengeteg funkciót és tartalmat kínál az Amazon rajongóinak. Éles, 10,1 hüvelykes kijelzőjének és sima teljesítményének köszönhetően ideális módja annak, hogy bankrontás nélkül élvezze a mobiljátékokat.

  A Kép a képben mód használata a TikTokon

Profik

 • Megfizethető
 • Könnyű és hordozható
 • Hozzáférés az Amazon Fire játéktartalmához
 • Alexa intelligens kijelzőként is működik

Hátrányok

 • Nem jó a nem Amazonhoz kapcsolódó tartalmakhoz

alma

Kisebb, 8,3 hüvelykes Liquid Retina kijelzőjével az Apple iPad Mini (6. generációs) kicsiny egység a legtöbb többi táblagéphez képest. A motorháztető alatti iPhone 13 Pro-val megegyező A15-ös lapkakészlettel azonban a méretéhez képest erős és hatékony.

Az iPad Mini (6. generációs) könnyen becsúsztatható egy táskába vagy hátizsákba, és mivel mindössze 0,65 fontot nyom, könnyű magával vinni, így kényelmes és problémamentes a játék menet közben.

5G képessége azt jelenti, hogy támogatja az online többjátékos játékokat. Az Apple Arcade-hoz, valamint az App Store hatalmas játékkönyvtárához való hozzáférés pedig azt jelenti, hogy nincs hiány a kompatibilis játékokból.

Apple iPad Mini 6. generáció

A legjobb kis táblagép játékokhoz

400 dollár 500 dollár spóroljon
100 dollár

Elég kicsi ahhoz, hogy bármilyen táskában vagy hátizsákban kényelmesen elférjen, az Apple iPad Mini 6th Generation segítségével a hordozható játék gyerekjáték. Az A15 Bionic Chip és a nagy felbontású kijelző pedig nagyszerű teljesítményt nyújt minden játékkedvenc számára.

Profik

 • Kompakt, hordozható kialakítás
 • Kompatibilis az Apple Arcade-dal
 • Jó akkumulátor élettartam
 • Kitűnő előadás

Hátrányok

 • A kisebb kijelző nem biztos, hogy mindenkinek megfelel

GYIK

K: Általában jó a táblagép játékra?

Noha nem tudja felmérni a nagy teljesítményű, játékra szánt PC-k feldolgozási teljesítményét, a táblagép hordozhatóbb játékplatformként rengeteg élvezetet nyújthat. Nagyobb képernyőkkel és nagyobb akkumulátorral, mint az okostelefonok, sokkal hitelesebb választási lehetőséget kínálnak a mobiljátékokhoz. A csúcskategóriás játéktáblagéppel pedig több prémium játékot élvezhetsz útközben.

  6 legjobb mesterséges intelligenciával működő videogenerátor vállalkozása számára

K: Egy Android táblagép vagy Apple táblagép jó játékhoz?

Bármilyen játéktáblagépet is keres, kiváló Android és Apple opciók közül választhat. Az Apple kínálata általában előnyt jelent a nyers teljesítmény, teljesítmény és tartósság tekintetében. Hozzáférést biztosítanak az iOS-exkluzív játékokhoz is. Az Android táblagépek azonban általában megfizethetőbbek, jobb hozzáféréssel és kompatibilitásukkal rendelkeznek a harmadik féltől származó alkalmazásokkal és hardverekkel.

K: Játékhoz jobb egy tablet, mint egy telefon?

Általában igen. A táblagépek általában erősebb GPU-kkal rendelkeznek, és ezért képesek simább teljesítményt nyújtani jobb vizuális megjelenítéssel. Ráadásul az okostelefonoknál nagyobb képernyővel jobb vizuális tisztaságot és érintőképernyős vezérlést biztosítanak.

K: Egy táblagép helyettesítheti a laptopot játékhoz?

Általánosságban elmondható, hogy a laptopok több funkciót kínálnak, mint a legtöbb táblagép, a megnövekedett feldolgozási teljesítményüknek és tárolási képességeiknek köszönhetően. Az utóbbi években azonban a táblagépek kifinomultabbá váltak, jelentősen csökkentve a szakadékot önmaguk és a laptopok között.

K: Mennyi RAM-mal kell rendelkeznie egy játéktáblagépnek?

A 8 GB RAM jó kiindulási pont egy játéktábla számára a legtöbb játékhoz. A nagyobb, igényesebb címeknél akár körülbelül 16 GB-ra is szükség lehet ahhoz, hogy a teljes élmény előnyeit élvezhesse. A hétköznapibb játékokhoz és a kevésbé igényes címekhez azonban előfordulhat, hogy egy 4-6 GB RAM-mal rendelkező táblagép is elegendő lehet.

K: Szükségem van SD-kártyanyílásra a játékok táblagépen való tárolásához?

Nem feltétlenül, mivel a legtöbb táblagép belső tárhelyet biztosít a játékok és az adatok számára. Az SD-kártyák azonban nagyon hasznosak az adatátvitelhez és a rendelkezésre álló tárhely növeléséhez, lehetővé téve az igényesebb címek telepítését.

K: 128 GB-os vagy 256 GB-os táblagépet vegyek játékhoz?

A 256 GB-os lenne a jobb választás játékhoz, feltéve, hogy egy 256 GB-os táblagép költségét nem találja túlzónak. Ha azt tervezi, hogy útközben is elmerül a játékban, akkor valószínűleg szüksége lesz egy extra tárhelyre kedvenc játékai telepítéséhez.