A legjobb mechanikus billentyűzetek Mac-hez 2024-ben

Az Apple Magic Keyboard a dizájn, az esztétika és a minőség remek kombinációja, de a hallható kattanást és a mechanikus billentyűzet fizikai visszacsatolását egyszerűen nem tudja legyőzni a membrán billentyűzet. Szerencsére rengeteg mechanikus billentyűzet létezik a Mac-ekhez.

Logitech

Ha Mac géped van, akkor bizonyos mértékig beépülsz az Apple ökoszisztémájának többi részébe. A Logitech MX mechanikus billentyűzet akár három eszközzel párosítható vezeték nélkül, beleértve az iPadet is. Ha pedig valami kisebbet keresel, a Logitech MX Mechanical Mini kompakt, 75 százalékos elrendezéssel rendelkezik, amely kiválóan alkalmas kis helyekre és hordozhatóságra.

Függetlenül attól, hogy mit választ, a Logitech MX Mechanical Keyboard kapcsolói nagyszerűek a gépeléshez és a játékhoz. Míg a mechanikus kapcsolók természetesen jobb visszajelzést adnak, az alacsony profilú billentyűk sokkal ergonomikusabb érzést nyújtanak. Nem olyan magas, mint egy hagyományos billentyűzet, így a csuklójának nem kell kínos szögben meghajolnia.

Logitech MX mechanikus billentyűzet

Összességében a legjobb

146 USD 170 USD Takarítson meg 24 USD-t

Alacsony formájával és nagyszerű visszajelzéseivel a Logitech MX mechanikus billentyűzet tökéletes a gépeléshez, és játékhoz is elég jól. És mivel három eszközhöz tud vezeték nélkül csatlakozni, nem korlátozódik egyetlen Apple-eszközre vagy akár a macOS-re sem.

Profik

 • Kiváló gépelési tapasztalat
 • Alacsony profilú billentyűk és formai tényező
 • Hosszú élettartamú akkumulátor és USB-C gyorstöltés
 • Választhat kattanó, lineáris és tapintható kapcsolók közül

Velocifire

Mindig van hely egy egyszerű, értelmetlen mechanikus billentyűzetnek, és a Velocifire M87 minden fronton teljesít. Ennél is fontosabb, hogy kiváló választás azok számára, akik megtakarítások nélkül szeretnék kipróbálni a mechanikus billentyűzet előnyeit.

A Velocifire M87 tíz kulcs nélküli profillal rendelkezik, amely leegyszerűsíti a legfontosabb gombok elrendezését. Ez azonban nem akadályozza meg, hogy olyan Mac-barát funkcióbillentyűket vezessen be, amelyek teljes mértékben szabályozhatják a Mac különféle beállításait. Vékony, könnyű és kompakt, így ideális választás kisebb asztalokhoz.

Teljesítményét tekintve a Velocifire M87 tapintható barna kapcsolókkal van felszerelve, amelyek jó visszajelzést adnak a billentyűknek, valamint hallható puffanással és kattanással gépelés közben. A billentyűk szép ívűek is, hogy megakadályozzák a nemkívánatos elcsúszást a munka gyorsítása közben. Ha ezek a kapcsolók nem igazán az Ön stílusa, kicserélheti a billentyűket.

Velocifire M87 mechanikus billentyűzet

  Hogyan cseréljünk le egy karaktert egy karakterláncban Python használatával

Tiszteletteljes megemlítés

A legjobb belépő szintű mechanikus billentyűzetek közé tartozik, különösen a gépírók számára. A tapintható barna mechanikus kapcsolók nagyszerű visszajelzést adnak, és ergonomikus billentyűsapkákkal vannak felszerelve.

Profik

 • Kompakt kialakítás kisebb íróasztalokhoz
 • Könnyű és könnyen hordozható
 • Nagy tartósság

Hátrányok

 • A kulcs minősége lehetne jobb

A legjobb mechanikus billentyűzet játékhoz Mac-en: Logitech G915 TKL

Logitech

Ha azt tervezi, hogy Mac számítógépén szeretne játszani, akkor elég oka van rá, hogy megragadja a Logitech G915 TKL-t. Mindennel fel van szerelve, amire szüksége van a billentyűzettől, a tervezéstől a funkcióig.

Hozzáférhet a programozható makrógombokhoz, a médiavezérlőkhöz és néhány extra gombhoz. Függetlenül attól, hogy milyen típusú billentyűket választ – lineáris, kattanó, tapintható, tapintható fehér –, meglepően alacsony profilúak, bár nem egészen olyan alacsonyak, mint egy Magic Keyboard. Akárhogy is, fantasztikusak gépeléshez és játékhoz, tekintve, hogy a billentyűk milyen gyorsan térnek vissza nyugalmi helyzetükbe.

Ennek a teljesítménynek az ára a kopás és elhasználódás, de a Logitech G915 TKL-nél nagyon hosszú időbe telne, amíg bármiféle romlást észlel. A billentyűzet strapabíró műanyagból készült, amelyet kemény alumínium lemez erősít meg közvetlenül a billentyűk alatt. A Logitech G915 TKL páratlan tartósságot, hosszú élettartamot és csiszolt fém esztétikájával egy csipetnyi stílust ad.

Logitech G915 TKL

A legjobb játékhoz

160 USD 230 USD Takarítson meg 70 USD-t

A billentyűzet hiányán kívül nagyon kevés van a G915 TKL-ben. A Logitech mindent beledobott ebbe a billentyűzetbe, beleértve a fenomenális gépelési élményt és a letisztult dizájnt.

Profik

 • Fantasztikus akkumulátor élettartam
 • Tökéletes gépeléshez, játékhoz vagy mindkettőhöz
 • Kiváló tartósság

Keychron

Egy jó mechanikus billentyűzetet találni fárasztó kaland, de a végén mindenképpen megéri, különösen, ha az utazás a Keychron K2-höz vezet. Kompakt, 75 százalékos elrendezésének köszönhetően kiváló társ gépeléshez, könnyű játékhoz és kis asztalokhoz. Tekintettel a könnyű súlyára, akár egy hátizsákba is bedobhatod.

  A 6 legjobb kriptográfiai kereskedési platform Bitcoin vásárlására Indiában

A Keychron K2 Gateron G Pro Brown mechanikus kapcsolókkal rendelkezik, amelyek lágyabb kattanást adnak a billentyűknek, nem pedig éles kattanó hangot. A barna kapcsolók nem mindenki számára valók, így ha a Gateron Red vagy Blue kapcsolókat részesíti előnyben, szerencséje van – a K2 lehetővé teszi az üzem közbeni cserét.

Amiben a Keychron K2 a gépelésen kívül jeleskedik, az a funkcionalitás. A Mac-barát billentyűk mellett a K2 Bluetooth képességekkel is rendelkezik; valójában három különböző eszközhöz csatlakozhatunk egyszerre, amelyek között egy csúszka segítségével válthatunk. Ha pedig vezeték nélküli használatot tervez, nem fog csalódni, hiszen az akkumulátor egyetlen töltéssel akár hét napig is kitart.

Keychron K2

Leghosszabb akkumulátor

A Keychron K2 nagyszerű lehetőséget kínál az e-hulladék csökkentésére, miközben kellemes gépelési élményt nyújt. Egyszerre három eszközhöz csatlakoztatható, így ez az egyetlen billentyűzet, amire szüksége van.

Profik

 • Ideális választás, ha több eszközzel dolgozik
 • Kiváló anti-ghosting
 • Csodálatos akkumulátor-élettartam

Hátrányok

 • A barna kapcsolók nem mindenkinek valók

Keychron

Az átlagos billentyűzet nem testreszabható, ami baj, tekintve, hogy gyakran van valami, amit végül nem szeretsz. Nem ez a helyzet a Keychron V6-tal, egy remek mechanikus billentyűzettel, amelyet az alapoktól kezdve személyre szabhat.

Kezdetnek a kapcsolók üzem közben cserélhetők, és támogatják a 3 tűs és az 5 tűs MX kapcsolókat is. Ez olyan opciókat tartalmaz, mint a Gateron, Kailh, Haimu és a klasszikus Cherry MX. És a legjobb rész? Nem kell forrasztani semmit! De ez csak a kapcsolók. Különféle tányérokat szeretne? Kulcskupak? Mit szólnál a tokhabhoz? Mindezt tetszés szerint testreszabhatja. A QMK/VIA támogatással pedig a kulcsokat is átszerkesztheti és makróparancsokat hozhat létre.

Keychron V6

Leginkább testreszabható

Idővel és erőfeszítéssel a Keychron V6 álmai billentyűzete lehet. Szinte bármilyen aspektusát testreszabhatja, egészen a tokhabig. És mivel támogatja a 3 és 5 tűs mechanikus kapcsolókat, számos lehetőség közül választhat.

Profik

 • Dedikált gombokat tartalmaz Mac és Windows számára
 • Forrasztás nélkül is cserélhetők a kapcsolók
 • QMK/VIA támogatás
 • Megannyi testreszabási lehetőség

Hátrányok

 • Félelmetes lehet, ha még nem ismeri az egyéni billentyűzeteket

GYIK

K: A mechanikus billentyűzetek jobbak a gépeléshez?

Igen, a mechanikus billentyűzeteket általában jobbnak tartják a gépeléshez.

Kétféle billentyűzet létezik: membrános és mechanikus. A billentyűleütés regisztrálására használt technológia miatt nevezik őket – a membrános billentyűzetek elektromos érintkezésre, míg a mechanikus kapcsolók fizikai mechanizmusra támaszkodnak.

  Miért szerettem a Microsoft Bobot, a Microsoft legfurcsább alkotását

Ez az az alapvető különbség, ami miatt a mechanikus billentyűzetek jobbak a gépeléshez, mivel a mechanikus kapcsolóknak hallható és nagyon észrevehető visszacsatolásuk van. Ha mechanikus billentyűzeten gépel, nem kétséges, hogy a billentyű regisztrálja magát.

K: Melyek a legjobb mechanikus kapcsolók?

Egyetlen mechanikus kapcsoló sem jobb a másiknál; ez a személyes preferencián múlik.

A mechanikus kapcsolóknak három fő típusa van: tapintható, kattanó és lineáris, vagy ahogyan általában emlegetik, barna, kék és piros. Mindegyik kapcsoló különböző szintű kattintást és kattanást, visszajelzést és működtetést kínál. Előfordulhat azonban, hogy az egyik márka tapintható billentyűi nem úgy szólnak, vagy nem úgy működnek, mint egy másik.

Ha a zaj aggodalomra ad okot, válassza a tapintható vagy a lineárist; ha a legtöbb visszajelzésre vágyik, a kattanó mechanikus kapcsolók jó kiindulópont.

K: Rendelkezésre áll az Apple mechanikus billentyűzete?

Sajnos nincs.

Az Apple márkájú mechanikus billentyűzetek már nem forognak. Az Apple által elérhető termékek – például a Magic Keyboard – szigorúan membrános billentyűzetek. Bár tagadhatatlanul jobb minőségűek és gyönyörű az esztétikai megjelenésük, egy jó mechanikus billentyűzet felülmúlja az Apple bármelyik membránbillentyűzetét a gépelés és a játék terén.

K: Használhatok bármilyen billentyűzetet a Mac gépemmel?

Igen, szinte bármilyen billentyűzet, amelyet Mac számítógéphez csatlakoztat, tökéletesen működik, néhány speciális billentyű kivételével. Ez mind a vezetékes, mind a vezeték nélküli billentyűzetekre vonatkozik, függetlenül attól, hogy van-e Bluetooth vagy sem.

K: Van különbség a Windows és a Mac billentyűzet között?

Funkcionális szempontból a Windows és a Mac billentyűzetek majdnem azonosak, a fő különbségek néhány billentyűben rejlenek. Ha megnyomná a Windows billentyűt Mac használata közben, az Command billentyűként működne. Az Fn, Ctrl és Alt billentyűk ugyanazon a területen vannak, de helyet váltanak egymással. Ezenkívül vannak olyan egyedi Mac-billentyűparancsok, amelyek egyébként használhatatlanok Windows rendszeren és fordítva.

K: Miért részesítik előnyben a játékosok a mechanikus billentyűzeteket?

A membrán billentyűzethez képest a mechanikus billentyűzetek jobbak visszacsatolásukban, kapcsolóikban, bemeneti késleltetésükben és működtetési erejükben. A mechanikus kapcsolók nem érzik kásásnak, ha megnyomja őket, hanem visszaugranak a helyükre, készen állnak az új bemenetre. Gépelésre is kiválóak. Ha játékot tervez, a legjobb játékbillentyűzetekről szóló útmutatónk biztosan segíteni fog!

K: Hogyan tehetem halkabbá a mechanikus billentyűzetemet?

A legegyszerűbb módja az, hogy egy íróasztalt simít a billentyűzet alá – minél vastagabb, annál jobb. Ha ez nem elég, fontolja meg a kulcsok felpattintását és az O-gyűrűk alá helyezését, a kapcsoló típusának megváltoztatását vagy egy habréteg hozzáadását a táblához. Alternatív megoldásként elkezdheti a jobb lábbal is, ha a legjobb csendes billentyűzetek közül választ.