A legjobb jegyzetelő alkalmazások iPhone-ra és iPadre

Az emberek azt mondják, hogy a legjobb fényképezőgép az, amelyik nálad van, és úgy gondoljuk, hogy ugyanez vonatkozik a jegyzetalkalmazásokra is. Ha mindig van nálad iPhone vagy iPad, bármelyik nagyszerű a jegyzeteléshez. De melyik alkalmazást érdemes használni?

Jegyzetkészítő alkalmazások hemzsegnek az App Store-ban, és egy ponton úgy éreztük, hogy egy nap sem maradhat el egy nagy új alkalmazás bevezetése nélkül. Azóta sokan félreestek, köztük néhány nagy horderejű alkalmazás is, de ami megmaradt, az az alkalmazások gyűjteménye, amelyek a zseniálistól a mélységesig terjednek.

Tehát melyiket érdemes használni?

Amikor iPhone vagy iPad alkalmazást választ a jegyzetek készítéséhez, az adott felhasználástól függően néhány előfeltételnek kell megfelelnie. Egyesek számára a Dropbox integráció elengedhetetlen, míg mások teljesen rendben vannak, amíg az alkalmazás támogatja az iCloudot. Vannak, akiknek támogatásra van szükségük a Markdown néven történő exportáláshoz, vagy esetleg a Markdown jegyzetek élő előnézetére. Olyan sok különböző követelmény létezik, hogy lehetetlen itt mindegyiket figyelembe venni. Azt tehetjük, hogy megosztjuk a legtöbb emberrel a szerintünk legjobb jegyzetkészítő alkalmazásokat iPhone-ra és iPadre.

Ezzel ugorjunk bele.

Apple jegyzetek

Nyilvánvaló, hogy itt kezdje az Apple Notes alkalmazását, mivel azt minden iPhone-hoz és iPadhez szállítjuk. A dobozból kiindulva ezeken az eszközökön található az egyik legjobb jegyzetelő alkalmazás, de ez sem hibás, és ezek a hibák elegendőek ahhoz, hogy sok ember eszközén másodosztályú polgárok legyenek.

A Notes által kínált legjobb dolog az, hogy könnyedén szinkronizálódik az összes Apple-eszköz között, de ez nyilvánvaló problémát is jelent. A jegyzetek Android-eszközön vagy Windows-számítógépen való megismerése olyan harmadik féltől származó alkalmazások használata, amelyek nem hivatalosan hozzáférnek az iCloud.com webhelyhez. Egyik megoldás sem működik elég jól ahhoz, hogy valós megoldás legyen számunkra. Ha all-in van az Apple felszerelésén, ez egyáltalán nem okoz problémát.

  A Google Asszisztens használata Rokuval

Ami azokat a dolgokat illeti, amelyeket szeretünk a Notes-ban, először az jut eszünkbe, hogy szinte bármit képes elfogadni, beleértve az URL-eket is. Amikor URL-eket ír be egy megjegyzésbe, megjelenik a webhely előnézete, és hasonló előnézetek léteznek például a képekhez is. Ez nagyszerű lehet, ha információkat gyűjt későbbi felhasználás céljából, például amikor egy blogbejegyzést vagy papírt keres.

Lehet, hogy az Apple Notes nem a kedvenc jegyzetkészítő alkalmazásunk, de ez az első, amit érdemes kipróbálni – már megvan, és ingyenes!

Google Keep

Google Keep egy másik teljesen keresztplatformos lehetőség, és ha olyan ingyenes megoldást keres, amely mindenhol működik, akkor ez a megoldás az Ön számára. A Google Keep rendelkezik a legtöbb olyan funkcióval, amelyre bárkinek szüksége lehet egy jegyzetalkalmazásból, bár nem messze van az Evernote modelltől, amely szinte bármit megtakaríthat. Nem menthet fájlokat például a Google Keepbe, de a képek és URL-ek támogatása létezik, akárcsak az URL-előnézetek. Akár hangjegyzeteket is menthet a Google Keepbe későbbi lejátszáshoz.

A rendszerezés gyerekjáték a címkék támogatásának köszönhetően – ami jelenleg a tét –, és a Google Keep talán az egyik legszebben kinéző alkalmazás a listán. Funkcionális, de nem unalmas a használata, és annak ellenére, hogy Google-alkalmazásról van szó, igaz, hogy az iPhone és iPad alkalmazások úgy érzik, mintha inkább iOS-re készültek volna, mint bármi, amit az Evernote épített.

A Google Keep talán legnagyobb vonzereje az, hogy ingyenes, amivel csak az Apple Notes tud versenyezni a listánkon. Ha az ár az elsődleges szempont, akkor a döntés az Apple Notes és a Google Keep közötti feldobás, és itt az a szépség, hogy mindkettőt egy fillér kiadása nélkül is kipróbálhatja. Mindkettő jól működik, és úgy gondoljuk, hogy egyikkel sem hibázhat.

Medve

Az iOS közösség tavalyi kedvese, Medve nem az a kötelező alkalmazás, mint valamikor, de még mindig remek jegyzetkészítő alkalmazás. Az Apple Notes-hoz hasonlóan a Bear is csak az iCloudon keresztül szinkronizál, így akkor működik a legjobban, ha Apple-eszközöket használ.

  Csúsztassa balra, hogy leiratkozzon egy hírlevélről iPhone-ján

A Bear azonban támogatja a Markdown-t, amivel a Notes alkalmazás nem büszkélkedhet. A Bear a jegyzetekhez csatolt képeket is megjeleníti a soron belül, így tökéletes jegyzetelésre egy előadás vagy hasonló találkozó során. Sajnos a Bear nem ad előnézetet az URL-ek hozzáadásakor; ehelyett kattintható hivatkozásokká alakítja őket.

Esztétikailag a jegyzetek nem néznek ki olyan jól a Bearben, de az, hogy ez befolyásolja-e az alkalmazás hasznosságát, az Ön preferenciáitól függ. Ha már az esztétikáról beszélünk, a Bear rengeteg téma közül választhat, megváltoztatva az alkalmazás megjelenését.

Az alkalmazásnak iPhone, iPad és Mac verziója van.

Használhatja a Bear ingyenes verzióját, és kihasználhatja a legtöbb funkcióját. Azonban szüksége lesz egy Bear Pro-előfizetésre, hogy a legjobbat hozza ki az alkalmazásból. A Bear Pro évi 14,99 dollárért olyan fejlett funkciókat ad hozzá, mint a jegyzetcímkézés, valamint a jegyzetek Markdownba, egyszerű szövegbe vagy képként történő exportálása. Sajnos az eszközszinkronizálás is a Pro előfizetés része, így ha több eszközön kell használnia a Bear-t, akkor fizetnie kell.

Dámajáték

Dámajáték kicsit másképp működik, mint a legtöbb jegyzetalkalmazás. A mögöttes ötlet az, hogy bármilyen szöveget gyorsan és egyszerűen létrehozhat, majd később eldöntheti, hová kerüljön a szöveg. A legegyszerűbb esetben a Piszkozatok remek hely a jegyzetek egy pillanat alatti feljegyzésére. Az alkalmazás megnyitása azonnal létrehoz egy új, üres jegyzetet a billentyűzet felfelé mutatójával és a kurzor villogásával készen áll a szövegre. Noha a jegyzetelés egyszerű, a Drafts mögötti valódi erő az, ami ezután következik.

Míg a Drafts egy jegyzetkészítő alkalmazás, úgy tervezték, hogy jegyzeteket készítsen, majd cselekedjen azokon. A szöveggel mindenféle dolgot megtehet, például elküldheti az iMessage-re vagy a Twitterre vagy egy tucat másik alkalmazásra. És még ezek is alig utalnak arra, hogy a Piszkozatok hová vezethetnek, mert létrehozhat saját műveleteket, vagy akár böngészhet egy Action Directoryban, ahová más felhasználók feltöltötték műveleteiket.

  E-mail aláírás hozzáadása a Gmailhez

Ezt a bejegyzést hosszan lehetne folytatni arról, hogy a Piszkozatok hogyan változtathatják meg az iPhone-használatot, de még ha csak szövegtárhelyként használná is, akkor is nagyszerű. A jegyzetek címkézése a helyén van, és a munkaterületek beállíthatók úgy, hogy csak azokat jelenítsék meg, amelyek meghatározott jellemzőkkel rendelkeznek. Tekintse a munkaterületeket mentett kereséseknek, és a megfelelő labdarúgó-pályán lesz. Minden az iCloudon keresztül szinkronizálódik, és bár a Drafts alkalmazás még nem érhető el szigorúan a Mac számára, a cikk írásakor van egy béta.

A Drafts egy ingyenes alkalmazás, amelyhez Drafts Pro előfizetés szükséges a szerkesztési műveletek befejezéséhez, valamint a legjobb funkciók, például a munkaterületek feloldásához. Évi 19,99 dollárért ez is az egyik költségesebb lehetőség.

Evernote

Lehetetlen beszélni a jegyzetkészítő alkalmazásokról anélkül, hogy ne is említenénk Evernote. Az elmúlt években nehézségekkel küzdő szolgáltatás, az Evernote egykor a megfelelő hely volt, ha olyan alkalmazást akart, amely „minden tárolóként” működhet. Az Evernote sokkal több, mint egy jegyzetkészítő alkalmazás, amely lehetővé teszi fájlok, dokumentumok és egyebek hozzáadását – és mindent kereshetővé tesz, ha már benne van.

Míg az Evernote nem hiányzik a funkciók részlegéből – a kézírás-felismerés, a weboldalak kivágása, a jegyzetcímkézés és így tovább –, a legnagyobb gondunk maga az alkalmazás. Zsúfoltnak érzi magát, és nem igazán otthonos iPhone-on vagy iPaden. Ennek ellenére az Evernote minden elképzelhető nagyobb platformon működik, és rendelkezik webes felülettel is. Jegyzetei mindig nálad lesznek, még akkor is, ha iOS rendszeren nem tetszik velük dolgozni. Valószínűleg az Evernote-ot a kedvenceink listájának végére helyeznénk, de sok ember számára remekül működik.

Alapvetően az Evernote ingyenes, de a fejlettebb funkciók, például a jegyzetmegosztás és a felhőalapú tárolási szolgáltatásokkal való integráció használatához havi 7,99 dollárt kell átadnia.