A legjobb Google Táblázatok-bővítmények

A Google Táblázatok bővítményei hasonlóan működnek, mint a böngészőbővítmények. Ezek harmadik féltől származó alkalmazások, amelyeket további funkciók elérése érdekében telepít a Táblázatokba. Egyes kiegészítők növelik a termelékenységet, mások pedig szélesebb körű funkciókat adnak hozzá. Így kezdheti el.

Kiegészítő telepítése

Bővítmény beszerzéséhez nyisson meg egy új vagy meglévő fájlt a Google Táblázatokban, kattintson a „Kiegészítők”, majd a „Bővítmények beszerzése” lehetőségre.

Böngésszen az összes kiegészítő listájában, használja a legördülő menüt a kategória szerinti rendezéshez, vagy kereshet a keresősáv segítségével. Ha megtalálta a kívánt bővítményt, kattintson az „Ingyenes” gombra a bővítmény telepítéséhez (ha fizetős kiegészítőről van szó, ez a gomb a vételárat fogja tükrözni).

A bővítmények telepítése során meghatározott engedélyeket kell megadnia nekik. Ezek alapvetőek a bővítmény megfelelő működéséhez. Mielőtt bármilyen bővítményt telepítene, győződjön meg arról, hogy teljesen megértette az engedélyeket, és bízzon a fejlesztőben.

Kattintson az „Engedélyezés” gombra.

Miután telepített egy bővítményt, kattintson a „Kiegészítők” elemre, mutasson a használni kívántra, majd kattintson a „Start” vagy a „Megnyitás” gombra. Ezzel elindítja a kiegészítőt, vagy rögzíti az oldalsávot az ablakhoz.

Kiegészítő eltávolítása

Ha már nincs szüksége kiegészítőre, könnyen eltávolíthatja a Google Táblázatokból.

A dokumentumban kattintson a „Kiegészítők”, majd a „Bővítmények kezelése” elemre.

A felugró ablakban görgessen le az eltávolítani kívánt bővítményhez, kattintson a zöld „Kezelés” gombra, majd kattintson az „Eltávolítás” gombra.

A kiválasztott bővítmény eltávolításra kerül, és a kezelő gomb helyére a kék „Ingyenes” telepítés gomb lép.

Kedvenc kiegészítőink

Most, hogy a használati utasítások már nincsenek útban, térjünk át néhány kedvenc kiegészítőnkre.

Elektromos szerszámok: Automatizálja az unalmas feladatokat

Elektromos szerszámok egy több mint 20 funkcióból álló készlet, amelyek segítenek a gyakori és legunalmasabb és legösszetettebb feladatok elvégzésében. Mindegyik eszközt úgy tervezték, hogy az adatfeldolgozást mindenki számára megkönnyítse. Csökkentse az ismétlődő feladatokra leadott kattintások számát azáltal, hogy nyomon követi a leggyakrabban használt képleteket és műveleteket, így gyorsan újra alkalmazhatja a műveleteket a különböző tartományokra. De ez még nem minden; megtalálhatja az ismétlődő vagy egyedi bejegyzéseket, egyeztetheti és egyesítheti az adatokat, összehasonlíthatja a lapokat, feloszthat szöveget és még sok minden mást.

A Power Tools ingyenes az első 30 napban, 43 USD az évre, és 90 USD az életre szóló licencre.

Doctopus: „Kiosztandó” dokumentumok

Doctopus a tanárokra való tekintettel épül fel. Lehetővé teszi a Google Drive-fájlok másolását és „kiosztását” a tanulók meghatározott névsorának, így teljes mértékben Ön irányíthatja a feladatok kezelését.

Ha együtt használjuk a Goobric (Google + rubrika) A Chrome-bővítmény, a Doctopus lehetővé teszi rubrikák létrehozását, és lerövidítheti a tanulók munkájának elolvasásához, megjegyzéséhez és osztályozásához szükséges időt a rubrikák segítségével, sőt, akár hangkommentárt is hagyhat a tanuló munkájáról.

A Doctopus 100%-ban ingyenesen használható.

WolframAlpha: Keressen tényeket és számítson ki képleteket

Manapság elég nehéz bármit is elvégezni a számítógépén anélkül, hogy az új lap megnyitása és az internet egy nyúlüregében eltévedne. Segítségével A WolframAlpha ingyenes kiegészítője, soha nem kell elhagynia a Google Táblázatokat, hogy matematikai számításokat, tudományos és technológiai kérdéseket, történelmi tényeket és így tovább keressen az interneten.

A WolframAlpha hatalmas adatbázisokat és algoritmusokat használ a kérdések megválaszolására, elemzések elvégzésére és jelentések generálására szinte bármiről, ami eszébe jut vagy tudnia kell. A táblázatban jelölje ki a kiszámítani kívánt szöveget vagy cellákat – vagy akár csak további információkat találjon róla –, majd a WolframAlpha bővítménymenüben kattintson a „Kijelölés kiszámítása Wolfram Alpha segítségével” lehetőségre, hogy a kijelölt szöveget lecserélje az eredményekre.

Szupermetrikák: Készítsen üzleti jelentéseket

Szupermetrikák egy hatékony kiegészítő, amely a Google Táblázatokat egy teljes üzleti jelentési rendszerré alakítja, integrálva a keresőmotorral, a keresőoptimalizálással, az internetes elemzésekkel és a közösségi médiával. A több webhely adatait egyetlen táblázatba gyűjtheti, így időt és erőfeszítést takaríthat meg a portfóliók adatainak összehasonlításakor. Összekapcsolja az olyan elemző eszközöket, mint a Google Analytics, az AdWords, a Facebook Ads, a Twitter Ads, az Amazon Ads, az Instagram és még sok más.

Az adatok importálásához csak a táblázathoz hozzáadni kívánt mezők kiválasztásához alkalmazhat szűrőket. A táblázatok ezután automatikusan frissülnek, így minden adata naprakészen marad. Ezt követően beállíthatja az automatikus e-mail-küldést PDF, Excel, CSV vagy HTML formátumok kiküldéséhez, sőt, a Google megosztási beállításaival hozzáférést biztosíthat a jelentéseihez.

A Supermetrics 14 napig ingyenes; ezt követően továbbra is ingyenesen használhatja korlátozott funkciókkal, vagy frissítheti a Pro vagy Super Pro verziókra 69 USD/felhasználó/hó, illetve 149 USD/felhasználó/hó áron.

Twitter archiváló: Mentse el a Tweeteket a Táblázatokba

Twitter archiváló segítségével könnyedén mentheti a tweeteket a Google Táblázatokba bármilyen kulcsszó vagy hashtag használatával. A keresési lekérdezés megadása után a lekérdezésnek megfelelő összes tweet automatikusan mentésre kerül a Google Táblázatok táblázatába. Mentse el a felkapott hashtagek, a márkamegemlítések, a földrajzi címkével ellátott tweetek és egyebek körüli tweeteket.

A Twitter Archiver ingyenesen használható, bár egy prémium fiók több keresési kifejezést, több Twitter-szabályt és csökkentett lehűlést biztosít. Az ingyenes felhasználók óránként egyszer szavaznak a Twitteren, míg a prémium felhasználók 10-15 percenként. Prémium tagság esetén évi 29 dollárba kerül az előfizetés.

Sablongaléria: Keressen nagyszerű sablonokat

Takarítson meg időt a professzionálisan tervezett sablonokkal a Google Táblázatok táblázataihoz Sablongaléria. Válasszon naptárak, menetrendek, munkaidő-nyilvántartások, pénzügyi számológépek, számlák és még sok más közül. Miután rákattintott egy kívánt sablonra, a bővítmény közvetlenül a Google Drive gyökérmappájába menti a sablon másolatát.

A Sablongaléria használata teljesen ingyenes.

Még egy körlevél

Még egy körlevél (YAMM) lehetővé teszi, hogy sablonok alapján e-maileket küldjön a névjegyeinek, automatizálja az e-mail kampányokat, és nyomon kövesse az elküldött e-maileket. Ez olyan egyszerű, mint az összes névjegy importálása egy Táblázatok dokumentumba, e-mail-sablonvázlat létrehozása a Gmailben, majd a bővítmény elindítása. Még az e-mailek tartalmát is testreszabhatja közvetlenül a táblázatából a jelölőparancsok segítségével, így minden egyes e-mailt egy adott személyre szabhat.

A YAMM napi 50 e-mailhez ingyenesen használható. A fizetett csomagok évi 28 dollártól kezdődnek, és tartalmazzák az ütemezett kézbesítést és akár napi 400 e-mail küldését.

Hunter: Keressen e-mail címeket

Vadász a Google Táblázatok számára könnyedén megtalálja bármely domain e-mail címét, majd kitölti a dokumentumot az eredményekkel. A másodperc töredéke alatt megtalálja az emberek professzionális e-mail címét, így gazdagíthatja e-mail-adatbázisát. A Hunter nagyszámú jelet használ, hogy megtalálja bárkinek a legvalószínűbb e-mail címét.

Adja meg annak a cégnek a domainjét, amelytől az e-mail-címeket szeretné lekérni, és a Hunter mindet hozzáadja a Sheets-dokumentumhoz egy pontszámmal együtt, amely megmutatja, mennyire biztosak abban, hogy helyes, és milyen típusú.

A Hunter ingyenesen használható havonta legfeljebb 20 keresésre. A fizetős fiókok 1000 keresés esetén havi 34 USD-tól, 50 000 keresésért és CSV-letöltésért havi 279 USD-ig terjednek.