A legjobb formakészítő kiválasztása 2023-ban

A Jotform és a Typeform két lenyűgöző űrlapkészítő, amelyet bármilyen alakú és méretű vállalkozás használhat véleménygyűjtésre, online felmérések készítésére, kvízek készítésére és potenciális ügyfelek generálására.

Az űrlapokon nyert adatok értékesek lehetnek üzleti stratégiáinak és növekedésének alakításában, a piaci trendek és az ügyfelek megértésében, és még sok minden másban.

Bár manuálisan is létrehozhat űrlapokat, ez időigényes vagy unalmas lehet. A modern olvasók nagyobb valószínűséggel veszik igénybe az interaktív formákat.

Itt segíthet egy űrlapépítő szoftveres megoldás használata!

De rengeteg lehetőség van a piacon, így könnyen összezavarodhatunk, hogy mit válasszunk közülük. Az egyhangú Titans💪 a Jotform és a Typeform.

Hasonlítsuk össze a Jotformot és a Typeformot, hogy megtaláljuk a jobb formakészítőt!

Jotform vs. Typeform: Mik ezek?

Mi az a Jotform?

A Jotform egy alkalmazás vagy webalapú online űrlapkészítő eszköz, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy felhasználóbarát és intuitív online űrlapokat hozzanak létre. Könnyen használható fogd és vidd felülete lehetővé teszi egyéni űrlapok készítését a lead rögzítéstől az eseményregisztrációig.

2006-ban az Aytekin Tank megalapította a Jotformot. 2011-ben kiadott egy új eszközt, a Wishboxot – egy visszajelzési eszközt. 2012-re több mint kétmillió nyomtatványt adott ki. 2015 júniusában a Jotform kiadta az Adobe Document Cloud eSign Widgetet az e-bejelentkezés beágyazásához az online űrlapokba.

A Jotform segítségével kódolási ismeretek nélkül készíthet online űrlapokat eseményregisztrációhoz, felmérésekhez, kvízekhez, kapcsolatfelvételi űrlapokhoz, megrendelőlapokhoz, lead rögzítéshez és sok máshoz. A sablonok széles skálájából testreszabhatja az űrlapmezőket. Ezenkívül egyszerűen hozzáadhat olyan funkciókat, mint például a fájlfeltöltés, az integráció más alkalmazásokkal, a feltételes logika stb.

Bárki, aki rendelkezik alapvető internetes készségekkel, használhatja a Jotformot és egyedi űrlapokat készíthet. Nem számít, hogy Ön a cég vezetője, tanár vagy bármely más felhasználó; A Jotform lehetővé teszi, hogy online űrlapokat hozzon létre egyedi funkcióinak segítségével. A Square, Stripe, PayPal és más eszközökön keresztül is beszedhet kifizetéseket.

Bár a Jotform egy űrlapépítő platform, PDF-ek és táblázatok létrehozására is használható. Űrlapjait saját betűtípusai, színei és üzleti logói segítségével alakíthatja ki a Jotform online Form Builder segítségével. Akár termékét értékesíti, akár adományt gyűjt, akár díjat fogad el, a Jotform lehetővé teszi, hogy zökkenőmentesen megszerezze a kívánt dolgokat.

Mi az a Typeform?

A Typeform egy hatékony online űrlapkészítő, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy vizuálisan lenyűgöző űrlapokat készítsenek. A felhasználók ezt az eszközt legtöbbször felmérésekhez használják, hogy interaktívvá tegyék azokat a különféle kérdéseket úgy megfogalmazva, hogy a válaszadók könnyen átjussanak a kérdéseken és gyorsan válaszoljanak rájuk.

2012-ben David Okuniev és Robert Muñoz először megalapította a Typeformot, és az alfa fázisban kiadta az eszközt. Jövőre béta fázisban indították el. 2014-ben hivatalosan elindították a Typeform-et.

A Typeform a bevásárlókosarak, névjegyzékek, vetélkedők és egyebek űrlapjainak széles skálájának tervezésére szolgál. Adatokat gyűjthet, mint egy táblázatot. A logikai ugrások használatával több űrlapot is létrehozhat, és lehetővé teszi a válaszadó számára, hogy a válaszai alapján a következő kérdésekre lépjen.

Például, ha egy válaszoló bejelöli a „Ruha” lehetőséget a kiválasztási kategória alatt, akkor azonnal a ruhaspecifikus kérdésekre irányítja, mint például a ruha színe, kialakítása, ujjhossza, mérete stb. Az automatizálás révén javítja a kapott válaszokat.

A Typeform egy egyszerű eszköz, amely lehetővé teszi az online űrlapok egyszerű létrehozását és az adatok zökkenőmentes gyűjtését. Ez egy felhő alapú alkalmazás, amely különféle funkciókat és sablonokat tartalmaz az Ön számára. Megtalálhatja az üzleti igényeinek megfelelő design-specifikus sablonokat, mint például a visszajelzések gyűjtése, potenciális ügyfelek generálása stb.

  A „csevegőüzenetei és hívásai a Microsoft Teamshez mennek” hibajavítás

Ráadásul a Typeform felülete úgy néz ki, mint egy notebook. A kérdéshez kérdéseket és több választ is beírhat, hogy a válaszadó ne töltsön sok időt a válaszok gondolkodásával. A kérdések diaként jelennek meg, így a válaszadók könnyedén válaszolhatnak minden diákra. Használhatja a márka logóját és színeit is a diák megjelenésének megváltoztatásához.

Jotform vs. Typeform: Jellemzők

A Jotform jellemzői

Fokozza az online űrlapok funkcionalitását és automatizálja a folyamatokat a Jotform sokrétű szolgáltatásaival, amelyek többek között:

#1. Feltételes logika

A Jotform feltételes logikájával okosabbá teheti űrlapjait. Könnyedén beállíthatja űrlapjait úgy, hogy e-maileket küldjenek a felhasználóknak, különféle köszönő üzeneteket jelenítsenek meg, vagy elrejtsék vagy megjelenítsék az űrlapmezőket – mindez attól függően, hogy a felhasználók hogyan töltsék ki az űrlapokat.

 • Mezők megjelenítése/elrejtése: Az űrlapok ezen mezőiben a felhasználók csak az előző válaszok alapján releváns mezőket láthatják.
 • További mezők: Az űrlap kitöltésekor a felhasználók további mezőket kérhetnek korábbi válaszaik alapján.
 • Számítások: Feltételes logikával értékeket rendelhet az űrlapmezőkhöz, így a felhasználók könnyen végezhetnek összetett számításokat.
 • Oldalak kihagyása: Engedélyezheti a felhasználóknak, hogy átugorják azokat az oldalakat, amelyek nem relevánsak az ügyfél-elégedettségi visszajelzés vagy a felmérés űrlapja szempontjából.
 • Köszönőüzenetek: Jobb kapcsolatot építhet ki ügyfeleivel, ha az űrlap kitöltése után személyre szabott „Köszönöm” oldalt küld.
 • E-mailes visszaigazolások küldése: Állítsa be az automatikus válaszadót, és küldjön e-mailben megrendelés-megerősítő leveleket, eseményjegyeket, PDF számlákat és még sok mást a hely, e-mail azonosító, nyelv és egyéb információk alapján.

#2. Mentés és folytatás később

A hiányos beadványokat alakítsa át a szükséges információkká. Engedélyezheti a felhasználóknak, hogy elmentsék válaszaikat, és visszatérjenek az űrlap kitöltéséhez.

 • Gyűjtsön össze több beadványt: Engedje meg a felhasználóknak, hogy elmentsék az előrehaladásukat, és ösztönözze őket a beküldések befejezésére. Ehhez további beküldéseket gyűjthet össze a mezők automatikus kitöltésével, amikor a felhasználók visszatérnek az űrlap kitöltésére.

Így a Jotform nem csak a megfelelő űrlap létrehozásában segít, hanem a szükséges információk összegyűjtésében is.

#3. Űrlap fordítás

Szélesebb közönségét érheti el online, ha fordítások segítségével állítja be az űrlapokat, így a felhasználók könnyedén tölthetik ki az űrlapokat anyanyelvükön. A felhasználók egy legördülő menüből választhatják ki nyelvüket, és könnyebben hozzáférhetővé tehetik azt.

Miután a felhasználók elküldték visszajelzésüket és kapcsolatfelvételi adataikat, egy „Köszönöm” szöveg jelenik meg, amely megerősíti a sikeres beküldést az általuk választott nyelven. Ezenkívül létrehozhat egy egyedi e-mail sablont, amely megjeleníti az ügyfelek által preferált nyelvet (több mint 130 nyelv támogatott).

#4. ACH fizetések

Könnyedén beszedhet ACH-kifizetéseket a Jotform segítségével, nulla további díjak nélkül. Közvetlen kifizetéseket kaphat az ügyfelek bankszámlájáról a Jotform Stripe ACH fizetésének hozzáadásával.

#5. Drag and Drop

Használhatja a Jotform fogd és vidd űrlapkészítőjét, és gyorsan létrehozhat űrlapokat. Egyetlen érintéssel hozzáadhat új űrlapképeket vagy mezőket, használhat widgeteket és integrációkat, megváltoztathatja a színeket és még sok mást. Teljes kreatív irányítást szerezhet az űrlapelrendezés felett.

További lényeges jellemzők:

 • Beszélgetési űrlapok: Növelje az űrlapok elköteleződését olyan párbeszédes űrlapokkal, amelyek úgy működnek, hogy oldalanként egy kérdést tesznek fel.
 • Offline űrlapok: A Jotform Mobile Forms segítségével offline is gyűjthet adatokat. A válaszokat offline gyűjtik, azonnal elmentik, és automatikusan szinkronizálják fiókjával.
 • Google Analytics: A Google Analytics és a Google Címkekezelő segítségével elemezheti az adatokat. Tekintse meg a köszönetnyilvánító oldalak, űrlapmezők, beadványok és egyebek elemzését.
 • Egyéni CSS: A teljes testreszabás érdekében hozzáadhat CSS-kódot az online űrlapokhoz.
 • Űrlapok beágyazása: Beágyazhatja online űrlapjait webhelye bármely oldalába.
 • Válaszvezetékek: Személyre szabott élményt hozhat létre felhasználóinak, ha feltételes logikát használ a korábbi kérdések válaszainak beszúrásához vagy beszúrásához ugyanazon az űrlapon.
 • CRM-integrációk: Kevesebb időt tölthet a névjegyek kézi bevitelével, és több időt tölthet a leadek konvertálásával, ha integrálja CRM-jét a Jotform-mal.
 • Google reCAPTCHA: állítsa le a spamküldőket, robotokat és hackereket a nyomukban, ha engedélyezi a Google reCAPTCHA-t az online űrlapokhoz.
 • E-mail-ellenőrzés: Győződjön meg arról, hogy a megfelelő információkat kapja meg az űrlapon keresztül az e-mailes ellenőrzéssel. Automatikus e-maileket küldhet a felhasználóknak, megerősítve a beküldésüket.
  Vágólapkezelő, amely megőrzi az előzményeket és támogatja a szkripteket

A Typeform jellemzői

A Typeform jellemzői a következők:

#1. Az AI ereje

A Typeform mesterséges intelligencia által vezérelt funkcióival a keményebb helyett okosabban dolgozhat. Ezek a funkciók a következők:

 • Javasolt kérdések: A Typeform mesterséges intelligenciája jobb módszert tud javasolni a kérdés feltevésére. Ezután a Typeform kérdéseket generál, amikor felteszed, így jobb válaszokat kaphatsz.
 • Automatikus generálás: A Typeform mesterséges intelligenciája kibontja a webhely tervezési elemeit, és az Ön egyedi igényei alapján megfelelő integrációkat javasol. Így automatikusan kérdéseket és márkajelzést generál Önnek, így csak közzé kell tennie, miközben megkímélheti magát a nehéz terhektől.
 • Személyre szabás: A Typeform segítségével az adatokat valós műveletekké alakíthatja, és lehetővé teszi az űrlapok testreszabását, hogy személyesebbé tegye. Ez jobban humanizálja formáit, és tartós hatással lesz a válaszadókra.
 • E-mail funkciók: Könnyedén automatizálhatja, személyre szabhatja és szegmentálhatja követő e-mailjeit egyetlen platformon, így termelékenyebb és szervezettebb maradhat.

#2. Kód nélküli űrlapkészítő

Ha nem ismeri a kódolást, vagy nincs erre szakosodott kódoló csapata, előnyös egy kód nélküli eszköz, például a Typeform használata. Segítségével egyszerűen létrehozhat nagyszerű, testreszabott űrlapokat anélkül, hogy egyetlen kódsort kellene írnia.

Az egyszerű fogd és vidd funkció segítségével új kérdést adhat hozzá. Ezután egyszerűen testreszabhatja az űrlapot, és az igényeinek megfelelően alakíthatja. Beilleszthet képeket, ikonokat, videókat stb., hogy az űrlapok interaktívak legyenek, és ezt is kód írása nélkül.

#3. Logikai elágazás

A Typeform egyik legérdekesebb tulajdonsága, hogy képes kezelni a logikai elágazásokat egy felmérésben. A Typeform a logikai ugrásokat is megkönnyíti, így a válaszadók könnyen átugorhatnak egy adott kérdést, ha nem akarnak rá válaszolni.

Ezenkívül a Typeform több ág logikai ugrását is lehetővé teszi. Ezzel a funkcióval átirányíthatja a válaszadókat, így a kiválasztott lehetőségeknek megfelelően egy űrlapról egy másik követő oldalra navigálhatnak.

#4. Nézetek

A Typeform lehetővé teszi az adatok megjelenítését különböző nézetekben – táblázat nézetben és beérkező levelek nézetben. Így a választása alapján bármelyiket kiválaszthatja.

A beérkező levelek nézetben a platform lehetővé teszi a felhasználói válaszok szűrését a válaszadási idő és a választott kérdés szerint.

A táblázat nézetben a Typeform megkönnyíti a táblázatos formátumú megjelenítést, a válaszok idővonala alapján jelenítve meg a válaszokat.

#5. Testreszabható sablonok

A Typeform gyönyörű sablonok kiterjedt galériáját kínálja, amelyeket felhasználhat, és gyorsan elkezdheti a megfelelő űrlapokat anélkül, hogy mindegyiket a semmiből kellene létrehoznia. Sablonokat kínál felmérésekhez, kvízekhez, kutatásokhoz, interaktív történetekhez, álláspályázatokhoz, ügyfél-elégedettséghez, webhely-kérdőívekhez, termékvisszajelzésekhez, távmunkához, potenciális ügyfelek generálásához, ügyfelek sikeréhez és oktatási célokra.

Ezenkívül ezeket a sablonokat egyszerűen testreszabhatja egyedi igényeinek és márkastílusának megfelelően. A testreszabáshoz olyan lehetőségeket kap, mint a színek, gombok, betűtípusok stb. Ezen túlmenően, ha nem kívánja használni ezeket a sablonokat, lehetősége van egyéni űrlapok létrehozására a semmiből.

#6. Márkakészletek

Kapsz márkakészleteket, amelyek konzisztens márkaélményt teremtenek a nézők számára, amelyek elősegítik az ismertség, a vásárlói hűség és az elkötelezettség növelését; így nem kell aggódnia a márkakészlet létrehozása miatt.

#7. Hozzáférhetőség-ellenőrző

A kisegítő lehetőségek ma kulcsfontosságú szempont, mivel az emberek a világ minden tájáról hozzáférhetnek webhelyéhez és űrlapjaihoz, beleértve a fogyatékkal élőket is.

A Typeform segítségével egy akadálymentesítés-ellenőrző eszköz segítségével biztosíthatja, hogy az összes létrehozott űrlap elérhető legyen. Kiemeli a kisegítő lehetőségeket, például a színt, az alternatív szöveget stb., valamint az ezekkel kapcsolatos problémákat. Így hamarabb kijavíthatja őket, és bárki számára elérhetővé teheti űrlapjait a kitöltéshez.

#8. Cím és kapcsolattartó blokkok

A Typeform lehetővé teszi, hogy egyszerre kérje le a szükséges adatokat, és válassza ki a szükséges mezőket, miközben elrejti a nem kívántakat az Eredmények területen.

Ezen túlmenően több választ szerezhet és csökkentheti a súrlódást, ha egy kérdés segítségével rákérdez a válaszadók elérhetőségére.

  8 javítási mód Sok el nem küldött multimédiás üzenetre nem lehet üzenetet küldeni

#9. Együttműködés

Az együttműködési funkciók manapság elengedhetetlenek, így meghívhatja csapatát egyetlen eszköz használatára. Ez megkönnyíti az egyes tagok számára, hogy igazodjanak a projekt céljaihoz és együttműködjenek.

A Typeform lehetővé teszi csapattagok hozzáadását a munkaterülethez, így ők is hozzáférhetnek ugyanahhoz az űrlaphoz, és könnyen szerkeszthetik azokat. Felfedezheti a szervezeti területen belül létrehozott munkaterületeket is, és bármelyikhez csatlakozást kérhet.

Ha további együttműködési funkciókra van szüksége, integrálhatja azt egy projektmenedzsment szoftvermegoldással.

#10. Biztonság

A Typeform lehetővé teszi a munkafolyamatok és űrlapok gyorsabb kézbesítését a biztonság befolyásolása nélkül. Fejlett biztonsági funkciókat kínál, mint például az egyszeri bejelentkezés (SSO). Az összes alkalmazottat felveheti nézőként. A hozzáférést úgy is kezelheti, hogy szerkesztőként vagy rendszergazdaként ad hozzá személyeket. Ez biztosítja, hogy csak a megfelelő emberek férhessenek hozzá a megfelelő információkhoz és módosítsák azokat.

#11. OS kompatibilitás

A használt űrlapkészítőnek kompatibilisnek kell lennie a különböző operációs rendszerekkel vagy webböngészőkkel. Ennek oka az, hogy a válaszadók, akiknek az űrlapokat létrehozza, különböző rendszereket használhatnak.

A Typeform kompatibilis a Mac és Windows operációs rendszerekkel, valamint olyan webböngészőkkel, mint a Google Chrome, a Microsoft Edge, az Opera, a Mozilla Firefox és a Safari. Így a felhasználók laptopjukról, mobiljukról és különböző böngészők használatával érhetik el az űrlapot.

#12. Integráció

Az integráció azért is fontos szempont, mert egyetlen eszközben mindent megkaphat, amire szüksége van anélkül, hogy lapokat váltana, és időt veszítene a folyamatban.

Ehhez a Typeform különféle eszközökkel való integrációt kínál projektmenedzsmenthez, lead generáláshoz, együttműködéshez, kommunikációhoz, jelentéskészítéshez, űrlapokhoz és még sok máshoz. Ezek közül néhány a Microsoft Forms, Zoho Forms, Airtable, Webflow, Coda, Zoho Forms, Mailchimp, Salesforce, Slack, Google Drive, Streak, Eureka Surveys és még sok más.

Például a Typeform és a Mailchimp integrálásával az űrlapokat automatikusan szegmentálhatja, amikor valaki kitölti őket, és beillesztheti őket a Mailchimpbe. Ez segít ápolni a potenciális ügyfeleket.

Jotform vs. Typeform: árképzés

A Jotform árazása

A Jotform ingyenes tervet kínál alapvető funkciókkal az online űrlap elkészítéséhez. Négy fizetős tervet is kínál:

 • Bronz: Havi 34 dollárba kerül, évente számlázva, 25 űrlapot, 1000 havi beküldést, 1 GB tárhelyet és 10 000 űrlapmegtekintést kap.
 • Ezüst: Havi 39 dollárba kerül, évente számlázva, 50 űrlapot, 2500 havi benyújtást, 10 GB tárhelyet és 100 000 űrlapmegtekintést kap.
 • Arany: Havi 99 dollárba kerül, évente számlázva, 100 űrlapot, 10 000 havi benyújtást, 100 GB helyet és 1 000 000 űrlapmegtekintést kap.
 • Vállalkozás: Vegye fel a kapcsolatot az értékesítéssel, és kérje meg a legjobb árat az Ön igényei szerint. Korlátlan számú űrlapot, helyet, űrlapnézeteket, havi beküldéseket és sok mást kaphat.

Ha nem biztos abban, hogy milyen tervet válasszon, bármikor választhatja a Kezdő csomagot, hogy képet kapjon a Jotform által nyújtott értéknövelésről.

A Typeform árazása

A Typeform egy ingyenes csomagot kínál, így megértheti, hogyan működik, valamint négy fizetős csomagot:

 • Alap: Havi 25 USD-ba kerül, évente számlázva, 100 választ, 1 felhasználót, valamint korlátlan számú űrlapot és kérdést kap.
 • Plusz: 50 USD/hó költséggel, évente számlázva, 1000 választ, 3 felhasználót, minden alapvető funkciót, egyéni aldomaint és a Typeform márkajelzés eltávolításának lehetőségét kapja.
 • Vállalkozás: 83 USD/hó költséggel, évente számlázva, 10 000 választ kap, 5 felhasználót, minden plusz funkciót, lemorzsolódást és konverziókövetést.
 • Vállalat: Lépjen kapcsolatba értékesítési csapatával árajánlatért. Speciális támogatást és funkciókat kap, beleértve az összes többi funkciót, valamint személyre szabott válaszkorlátokat, korlátlan számú helyet és VIP támogatást.

A megfelelő terv kiválasztása attól függ, hogy mit keres, és mik a becslései.

Melyik legyen az?

A Jotform és a Typeform egyaránt nagyszerű formaépítő, mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Mindkettő alkalmas kis-, közép- és nagyvállalkozások számára, és nagyszerű funkciókkal és versenyképes árakkal rendelkeznek.

Ha több testreszabásra, kiterjedt szolgáltatáslistára, együttműködési eszközökre, különféle rendszerekkel való kompatibilitásra és nagyszerű támogatásra van szüksége, akkor válassza a Jotformot.

De ha a sablonokra, az integrációkra, az AI-automatizálásra és a biztonságra összpontosít, akkor választhatja a Typeformot.

Így a választás az Ön preferenciáitól és követelményeitől függ, mivel mindkettő teljesen tökéletes👌.

Következő lépésként a legjobb stratégiai tervezési sablonok a következő üzleti lépéshez.