A legjobb buta tévék intelligens funkciók nélkül 2023-ban

Ha nem keresi az okostévéket, még mindig rengeteg szabványos „buta” tévét érdemes megfontolni. Az okostévékkel ellentétben ezek a tévék nem veszélyeztetik az Ön adatait, és nem árasztanak el hirdetésekkel. Gyakran megfizethetőbbek, de a minőség feláldozása nélkül. Manapság nehéz buta tévét találni, de van néhány kiváló lehetőség, amelyet meg kell fontolni.

Legjobb vásárlás

Az Insignia 43 hüvelykes, Class N10 sorozatú LED Full HD TV megfelelő egyensúlyt teremt a megfizethetőség és a tiszta kép és hang között. Bár nem 4K, az 1080p felbontás igazat ad a filmeknek és műsoroknak, a DTS térhatású hangszórói pedig a házimozi élményét a nappali kényelmébe hozzák.

A HDMI- és USB-portokon keresztül játékkonzolokat vagy streaming eszközöket, például Roku-t vagy Chromecastot csatlakoztathat, a beépített forgató pedig azt jelenti, hogy egy alapantennával megtekintheti a helyi csatornákat. Az egyetlen hátránya, hogy nem olyan fényes, mint a legújabb és drágább okostévék, de még ez sem törés, hacsak nem igazán világos környezetben nézel.

Insignia 43 hüvelykes, N10 sorozatú LED Full HD TV

Összességében a legjobb

130 USD 170 USD Takarítson meg
40 dollár

Az Insignia a Best Buy márka, és kiemelkedik azon kevés TV-márkák közül, amelyek valódi nem okostévéket kínálnak. A 43 hüvelykes Class N10 sorozatú LED Full HD TV teljesen mentes minden intelligens képességtől, de kiváló kép- és hangminőséggel büszkélkedhet, így nagyszerű kiegészítője otthoni szórakoztató berendezéseinek.

Profik

 • Megfizethető
 • Kiváló képminőség
 • Nagyon jó beépített hangzás

Westinghouse

Ha az Insignia N10-nél még megfizethetőbbet szeretne, akkor ez a kis, 32 hüvelykes Westinghouse-tévé a legjobb választás. 720p HD felbontású, de mindössze 32 hüvelyknél az alacsonyabb felbontásnak nincs rontó hatása a képminőségre. A kép élesnek és tisztának tűnik, a színek pedig élénkek, így a filmek élethűbbek és magával ragadóbbak.

Azon a piacon, ahol a tévégyártók egyre inkább a nagyobb modellekre koncentrálnak, a Westinghouse HD 32 hüvelykes TV remek alternatívát kínál kisebb helyekre, és még kisebb, 24 hüvelykes méretben is elérhető. Mindkét modell gazdag csatlakozási lehetőséget kínál streaming és játékeszközei számára, beleértve a HDMI-t, VGA-t, USB-t és koaxiális bemenetet a közvetlen antennához vagy kábeltévéhez.

  Ellenőrizze, hogy a LinkedIn-profilképe jó-e, vagy javításra szorul

Westinghouse HD 32 hüvelykes TV

Legjobb költségvetés

130 USD 150 USD Takarítson meg
20 dollár

A Westinghouse HD 32 hüvelykes TV egy olcsó, nem okostévé, amely nagyon jó általános képminőséget kínál. Kis 32 hüvelykes és 24 hüvelykes méretben kapható, így tökéletes kis szobákba vagy konyhapultba.

Profik

 • Nagyon megfizethető
 • Gyönyörű kép
 • Tökéletes kis helyekre
 • Szülői felügyelet V-chipen keresztül

Hátrányok

 • Nagyobb méretben nem kapható

Samsung

A Samsung BEC-H sorozatú 4K Pro TV-t eredetileg cégek jelzőeszközének tervezték. Mivel azonban ennek a TV-nek lehetősége van csatlakozni (vagy nem csatlakozni) az internethez, amikor beállítja, nagyszerű nem okostévé otthoni szórakoztatáshoz.

Lenyűgöző 4K-s kijelzőjének, hihetetlen részletességének és színpontosságának, valamint a Samsung erőteljes 4K-s felskálájának köszönhetően élvezheti a tévézést anélkül, hogy az internetkapcsolatot igénylő alkalmazások elterelnék a figyelmét. De az okostelefont a TV-hez is csatlakoztathatja a megfelelő iOS vagy Android alkalmazással, így megmutathatja a táblákat, ha kereskedelmi célokra szeretné használni.

Samsung BEC-H sorozatú 4K Pro TV

A legjobb prémium

A Samsung BEC-H sorozatú 4K Pro TV olyan modern funkciókat kínál, mint a 4K felbontás, a HDR és a 3D térhatású hangzás a hülye tévék számára. Adja hozzá a Samsung szilárd hírnevét, és egy megbízható, csúcskategóriás, nem okostévét kap otthonába.

Profik

 • Lenyűgöző 4K HDR kép
 • Gazdag és élénk színek
 • Tiszta felület, alkalmazások és hirdetések nélkül
 • Többféle méretben kapható

Hátrányok

 • Elég drága egy nem okostévének

Hisense

Nehezen talál majd megfizethető 4K buta tévét, nem is beszélve olyanról, amely támogatja a modern és csúcskategóriás funkciókat, például a Dolby Visiont. Szerencsére a Hisense A6-os sorozata kitölti az űrt a legtöbb ember számára elérhető áron. Noha okostévéről van szó, a Google TV platformot használja, amelynek van egy „alap TV” opciója, amely letiltja az összes okostévé funkciót és alkalmazást, így néma tévéként állíthatja be.

A 4K felbontás Dolby Visionnal és gazdag színekkel életet lehel filmjeibe és játékaiba, fejlett 4K-felskálázásával pedig biztosítja, hogy a régi és alacsony felbontású filmek olyan jól nézzenek ki, mint a legújabb sikerfilmek. Minden csatlakozással rendelkezik, amelyre szüksége van a TV antennájához, streaming eszközökhöz vagy külső hangrendszerhez, és különböző méretekben kapható, 43 és 75 hüvelyk között.

  Hogyan lehet megakadályozni, hogy az iPhone képernyője kikapcsoljon

Hisense A6 sorozat

A legjobb filmekhez

240 USD 260 USD Takarítson meg
20 dollár

A Hisense A6 sorozat ragyogó 4K HDR képminőséget biztosít élénk színeinek, a Dolby Vision HDR támogatásnak és a masszív 4K felskálázásnak köszönhetően, így alkalmas a filmkedvelők számára.

Profik

 • Ragyogó kép- és hangminőség
 • Megfelelő HDR támogatás Dolby Vision segítségével
 • Lehetőség van beállítani néma vagy okostévéként
 • Többféle méretben kapható

A legjobb hülye tévé játékokhoz: Sony X85K

Sony

A Hisense A6 sorozathoz hasonlóan a Sony X85K is egy intelligens Google TV, amely beállíthatja néma tévéként. Támogatja a HDMI 2.1 sávszélességet a sima és erőteljes 4K 120 Hz-es játék érdekében a legújabb játékkonzolokon és PC-ken, exkluzív VRR és PS5 funkciókkal.

A játék mellett az X85K a legjobb és leglenyűgözőbb képminőséget nyújtja a nem OLED tévék számára. Támogatja a Dolby Vision technológiát, és HDR-ben nagyon fényes lesz, hogy a csúcspontok poposabbak legyenek, így kiváló választás filmek és műsorok nézéséhez. Bár az árazási spektrum magasabb oldalára esik, megéri a befektetést, ha ki tudja használni csúcsminőségű funkcióit.

Sony X85K

A legjobb játékhoz

700 USD 850 USD Takarítson meg
150 dollár

Nehéz tévedni a Sony X85K-val, ha egy buta tévét keres játékhoz. 120 Hz-es frissítési gyakoriságával, VRR-ével és HDMI 2.1 sávszélességével tökéletes választás PS5, Xbox Series X vagy a legújabb generációs játék PC-k számára.

Profik

 • Ragyogó kép és kontraszt
 • Kiváló HDR élmény Dolby Visionnal és magas csúcsfényerővel
 • 120 Hz-es frissítési gyakoriság és HDMI 2.1 támogatás
 • Exkluzív funkciók PS5-höz

GYIK

K: A hülye tévék továbbra is csatlakoznak az internethez?

A buta tévék nem tudnak csatlakozni az internethez, mert nincs beépített Wi-Fi vagy Ethernet. Ha nem okostévét szeretne internetkapcsolattal, akkor üzleti TV-t ajánlunk, például a Samsung BEC-H sorozatú 4K Pro TV-t, vagy egy Google TV-t, például a Hisense A6 sorozatot, amely lehetőséget biztosít arra, hogy okos-, ill. hülye tévé.

K: Használhatok streamelő eszközt néma TV-vel?

Igen, streaming eszközt csatlakoztathat nem okostévéjéhez, hogy olyan tartalmakat streamelhessen, mint a videók, zenék, filmek és sportok az interneten keresztül. A legtöbb streaming eszköz HDMI-n vagy USB-n keresztül csatlakozik, így mindaddig, amíg a hülye TV-n megvan a szükséges port, bármilyen streaming stick-el vagy dobozzal használhatja.

K: Átalakíthatok egy hülye tévét okostévévé?

A legegyszerűbb módja annak, hogy egy buta tévét okostévévé alakítsunk, ha olyan streaming eszközöket használunk, mint a Chromecast, Firestick vagy Roku. A streamelő eszközök olyan alkalmazásokat adnak hozzá a hülye tévéhez, mint a Netflix, és más intelligens funkciókat.

K: A tévéket továbbra is fenyegeti a beégés?

Bár a beégés veszélye továbbra is aggodalomra ad okot bizonyos típusú tévék esetében, ha ma új tévét vásárol, nem kell aggódnia a beégés miatt. A beégés leginkább az OLED tévéket érinti, és akkor fordul elő, ha statikus képeket jelenít meg a képernyőn abnormálisan hosszú ideig, gyakran csúcsfényerőn.

Hacsak nem ugyanazt a TV-csatornát nézi a nap 24 órájában anélkül, hogy kikapcsolná a tévét, akkor nem kell aggódnia a beégés miatt. Ezenkívül a legtöbb ma értékesített OLED TV tartalmaz olyan funkciókat, amelyek csökkentik a beégés kockázatát.

K: Mi az a Dolby Vision, és szeretném-e a TV-mhez?

A Dolby Vision egy fejlett HDR-formátum, amelyet a filmek és a videótartalom vizuális minőségének javítására terveztek azáltal, hogy dinamikus metaadatokat ad hozzá az alapvető HDR-jelhez. A metaadatok kockánkénti utasításokat tartalmaznak annak biztosítására, hogy minden egyes képkocka vagy jelenet precízen és pontosan jelenjen meg, ami a szabványos HDR-formátumokhoz, például a HDR10-hez képest kiváló képminőséget eredményez.

Ha a lehető legjobb vizuális élményt szeretné elérni TV-jén, vagy a filmeket és videókat az alkotó szándéka szerint szeretné megtekinteni, a Dolby Vision értékes szolgáltatás lehet.