A legjobb 7 web3 tartománynév-nyilvántartási platform

A Web3 domainek egyre nagyobb teret hódítanak, mert számos előnnyel rendelkeznek hagyományos társaikkal szemben. Lehetővé teszik például a kriptovaluta pénztárca címeinek integrációját és olyan decentralizált webhelyek létrehozását, amelyek ellenállnak az ellenőrzésnek és a cenzúrának.

Ezek a domainek valószínűleg értékesebbek lesznek a jövőben. Tehát, ha szeretne ugrani ehhez a trendhez, és Web3 domaint szeretne szerezni, az alábbiakban bemutatunk néhány nagyszerű domainnév-nyilvántartási platformot.

Az Unstoppable Domains egy népszerű Web3 domain név-nyilvántartási platform, csaknem négymillió regisztrált domainnel. A 2018-ban alapított San Francisco-i vállalat célja, hogy az egyéneket azáltal, hogy a felhasználók tulajdonában lévő digitális identitást biztosítsa számukra a digitális világban.

A Unstoppable Domains számos tartománykiterjesztést kínál, beleértve a .crypto, .nft, .wallet, .x, .dao, .888, .zil, .go, .blockchain és .bitcoin fájlokat. Emellett .eth domaineket is kínálnak, amelyeket évente meg kell újítani, ellentétben más, csak egyszeri fizetést igénylő domainekkel. Ezenkívül a platform lehetővé teszi, hogy webhelyeket töltsön fel a decentralizált IPFS-hálózatba, és összekapcsolja a domaineket.

Az egyéb figyelemre méltó funkciók közé tartozik a kriptopénztárca-címek integrálásának képessége az egyszerű fizetés érdekében, a decentralizált webszolgáltatásokba való egyszerű bejelentkezés a Web3-felhasználónév használatával, a névhasználat jutalma a digitális identitás kezelése során, beleértve az NFT-k és eredmények megjelenítését.

A domainek egyszeri költségén kívül exkluzív funkciókat fedezhet fel három további árcsomagon keresztül: az Unstoppable Blue 19,99 USD/év, a Bulk Unstoppable Vault 99 USD és az Ai Art 14,99 USD.

Az ENS (Ethereum Name Service) egy decentralizált elnevezési rendszer, amely az Ethereum blokkláncon működik. Küldetése, hogy felhasználóbarát módot biztosítson a blokklánc-címekkel és decentralizált webhelyekkel való interakcióhoz.

Több mint 2,5 millió regisztrált domainnévvel ez a második legnagyobb Web3 domain szolgáltatás. Az ENS natív tartománykiterjesztése .eth. A platform azonban lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a tulajdonukban lévő hagyományos domain neveket, például a .com, .org és .net importálják az ENS-be.

  Hogyan utasíthat el egy hívást az iPhone lezárási képernyőjén

Az ENS pénztárcák és alkalmazások robusztus ökoszisztémájával rendelkezik, amelyek támogatják a funkcióit, és zökkenőmentesen használható a legnépszerűbb webböngészőkkel és böngészőbővítményekkel. Ezenkívül a felhasználók cenzúraálló decentralizált webhelyeket hozhatnak létre az ENS használatával, ha feltöltik webhelyük tartalmát az IPFS-be, és társítják azt ENS-tartománynevükhöz.

Az ENS domainek költsége számos tényezőtől függ, beleértve a karaktereket, ahol a kevesebb karakteres domainnév többe kerül, és a regisztrációs időszaktól.

Az Ether Domain Name Service egy Web3 domain-nyilvántartás, amely a Polygonra épül, közel kétmillió domain regisztrációval. A 2022 elején elindított platform egyablakos megoldás a Web3-hozzáférési igényű felhasználók számára.

Az EDNS Domains olyan egyedi Web3 tartománykiterjesztéseket kínál, mint a .meta, .web3, .music, .404, .sandbox és .gamefi. Ezek a domainek egy, három vagy ötéves időszakonként megújíthatók, az Ön által választott csomagtól függően.

Az egyéb funkciók közé tartozik a titkosítási pénztárcákat, alkalmazásokat és böngészőket támogató ökoszisztémához való hozzáférés, decentralizált tárolási szolgáltatások, valamint egy Chrome böngészőbővítmény, amely lehetővé teszi a Web3 tartományokkal kapcsolatos információk keresését. Web3-as üzenetküldést is biztosít a platformon belül.

Az ára 25 dollártól kezdődik egy éves előfizetés esetén, 67,5 dollár három évre, és 100 dollár az ötéves csomag esetében. Van egy nagyköveti programja, amely arra ösztönzi a felhasználókat, hogy a regisztrációs adatbázis használatával elősegítsék a Web3 közösség növekedését.

A Punk Domains egy olyan platform, amely egyedülálló megközelítést kínál a domain név regisztrációhoz és a digitális identitáshoz a Web3 térben. 2022 elején indult, és több mint tucatnyi projekttel áll partnerkapcsolatban Web3-tartományok kínálatában.

A Punk Domains nyilvántartása a TLD gyári szerződések alapján biztosítja a domain neveket – legfelső szintű tartománysablonokat külön üzleti logikával – a Web3 tartományok szinonimájaként. A kiemelt bővítmények közé tartozik a .smol, .zksoul, .pool, .op, .sgb, .L2, .flr, .giveth, .fantom, .ppl, .klima és .dope.

  Hogyan lehet megszabadulni a javasolt bejegyzésektől az Instagramon

Nevezetesen, a Punk Domains 2. rétegű láncokon működött, és a felhasználók számára az .eth-en túlmenően a domainek szélesebb körét biztosította, azaz bárki létrehozhat TLD-t a platformon. Ezenkívül a platformon regisztrált domainek ERC-721 tokenek, ami azt jelenti, hogy ezek Ethereum NFT-k, és megvásárolhatók és eladhatók az NFT piactereken.

A Punk Domain ára a választott név TLD-jétől és karakterszámától függ. Például egy egykarakteres név 0,1 eth, míg az öt karakterből álló név 0,02 eth a .pool TLD-n.

A SPACE.ID egy átfogó platform, amely a digitális identitással és a Web3 tartománykezeléssel kapcsolatos szolgáltatásokat nyújt. A platform 2022-ben indult, hogy megfeleljen a Web3 közösség változó igényeinek.

A SPACE.ID három fő blokklánc-alapú tartománykiterjesztést kínál: .bnb, .eth és .arb a Binance, Ethereum és Arbitrum blokkláncokhoz. Ezenkívül Web3 név SDK-t és API-t is biztosít, leegyszerűsítve a Web3 névszolgáltatások integrációját.

A platform olyan összetevőket is tartalmaz, mint a TLD Factories, a korlátozott TLD-nevek, a TLD-szerződések és a domain-adatok, hogy biztosítsák a platform zökkenőmentes működését. Az egyéb figyelemre méltó funkciók közé tartozik az aldomainkezelés, az NFT-gyűjtemények integrációja és az intelligens szerződéses ad hoc blokklánc, amely fokozza a biztonságot és a méretezhetőséget.

A SPACE.ID szabványos évi 5 dollárt számít fel a platformon regisztrált összes domainért.

A Freename a Web3 legfelső szintű tartományaira (TLD-kre) specializálódott, és a felhasználók számára digitális identitáskezelési és webes jelenléti szolgáltatások széles skáláját kínálja.

A Freename inkább a TLD-kiterjesztések nyilvántartásaként működik, ezért számos TLD-lehetőséget kínál, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy a preferenciáiknak és céljaiknak megfelelő tartománykiterjesztéseket válasszanak. Támogatja a Polygont, a BinanceSmart Chain-t, az Aurora-t és a Cronos-t.

  Skype-videohívás létrehozása, amelyhez bárki csatlakozhat

A felhasználók Web3 tartományokat hozhatnak létre, készíthetnek és használhatnak a preferált blokkláncukon, és kihasználhatják a platform rugalmasságát és testreszabási lehetőségeit. Emellett védjegyeket is regisztrálhatnak Web3 TLD-jeikhez digitális identitásuk globális védelme érdekében.

A második szintű domainek (például a yourname.brand) normál ára 5 dollártól kezdődik, míg a legfelső szintű domainek, például a .brand, a piaci értéküktől függően változnak.

A PeerName egy blokklánc technológián alapuló decentralizált domain nevekre szakosodott regisztrátor. 2014-ben alapították, hogy regisztrációs szolgáltatásokat nyújtson minden új blokklánc alapú domain névtér számára.

Több mint 7000 domainnek ad otthont, és számos fizetési módot támogat, beleértve a Bitcoint, a Bitcoin’s Lightning Networköt, az Ethereumot, a Litecoint és a Ripple-t. .bit, .tor, .coin, .bazar, .lib, .emc, .sats, .ord, .gm és .unisat tartománykiterjesztéseket kínál.

A legfontosabb funkciók közé tartozik a felhasználóbarát web-alapú felület, a biztonságos domain tárhely, az ingyenes év minden bejövő domain átvitelhez, valamint a böngészőbővítmények, amelyek megkönnyítik a Web3 tartományok elérését közvetlenül a Chrome, Firefox, Opera és Edge böngészőből.

A PeerName ára 16,99 dollártól a Namecoin bővítményekért (.bit és .tor) az Emercoin bővítményekért (.coin és .bazar) 17,99 dollárig, az Ordinals bővítmények (.sats) 29,99 dollárig terjed. A domain neveket évente megújítják.

Fogja meg Web3 domainjét

A Web3 tartománytér a decentralizált, felhasználóbarát és sokoldalú online identitások új korszakát nyitja meg. Ahogy a blokklánc technológia átformálja a digitális tájat, az emlékezetes és biztonságos Web3-domain egyre fontosabbá válik az egyének, a vállalkozások és a projektek számára.

Tehát akár egyedi Web3-domainjét szeretné megszerezni, akár potenciális befektetési lehetőségeket keres, ezek a platformok az Ön kapuját jelentik a decentralizált digitális jövő felé, ahol a felhasználók irányíthatják online identitásukat.