A legjobb 6 könyvelő szoftver kisvállalkozások és szabadúszók számára

A könyvelő szoftver kulcsfontosságú annak biztosításában, hogy vállalkozása bevételi jelentései pontosak legyenek. Ezzel elkerülheti a jelentős pénzbírságokat és a súlyosabb büntetéseket.

Rengeteg könyvelési eszköz áll rendelkezésre szabadúszók és kisvállalkozások számára, ezért tekintse meg jól bevált kedvenceinket.

1. FreshBooks a megbízható és átfogó jelentéskészítésért

A FreshBooks egy méretezhető szabadúszó könyvelési eszköz, amely akkor is kiváló, ha vállalkozásának vannak alkalmazottai és vállalkozói. Könnyedén tervezhet számlákat az alkalmazáson belül, és több országban is használhatja a programot. Így azt tapasztalhatja, hogy ez az eszköz kiváló lehetőség, ha szabadúszóként kezeli a nemzetközi fizetéseket.

A számlák küldése mellett a FreshBooks segítségével professzionális megjelenésű ajánlatokat is készíthet. Ezen túlmenően nyomon követheti az idejét, mérleget készíthet, és beállíthatja a kifizetéseket a megtartó ügyfelek számára, akikért ugyanazt a havi összeget kapja.

Mennyibe kerül a FreshBooks?

A FreshBooks három árszinttel rendelkezik: Lite, Plus és Premium. A Lite csak szabadúszók számára készült. Személyre szabott terveket kaphat, ha méretezi vállalkozását, és ezek egyedi árakon kaphatók.

Feliratkozás

Havi ár

Éves ár

Lite

19 USD/hó

228 dollár/év

Plusz

33 USD/hó

396 dollár/év

Prémium

60 USD/hó

720 dollár/év

Letöltés: FreshBooks for iOS/iPadOS | Android (Ingyenes próbaverzió, előfizetés az alkalmazáson belüli vásárlással)

2. HoneyBook egy All-In-One szabadúszó megoldásért

Ha Ön az Egyesült Államokban vagy Kanadában tartózkodó szabadúszó, a HoneyBook nagyszerű minden az egyben megoldás. Számos könyvelési eszköz áll rendelkezésre, beleértve a személyre szabott számlák létrehozásának és küldésének lehetőségét. Teljes áttekintést kaphat az év bevételeiről és kiadásairól is.

  A nem működő GIMP ecseteszköz javítása

A pénzügyei kezelésén kívül a HoneyBook számos eszközzel is rendelkezik, amelyek segítségével szabadúszóként növelheti termelékenységét. Például integrálhatja a Google Naptárat, és létrehozhat teendőlistákat. Az alkalmazás integrálható a QuickBooks, Asana, Slack és számos más megoldással is.

Mennyibe kerül a HoneyBook?

A HoneyBook három előfizetési szinttel rendelkezik: Starter, Essentials és Premium. Amikor elkezdi, 50% kedvezményt kaphat az első három hónapban a havi előfizetések árából. Éves csomagok esetén 50% kedvezményt kap az első évből. Az alábbiakban a HoneyBooks előfizetéseinek összehasonlítása látható.

Feliratkozás

Havi ár

Éves ár

Indító

19 USD/hó

192 dollár/év

Essentials

39 USD/hó

384 dollár/év

Prémium

79 USD/hó

792 dollár/év

Letöltés: HoneyBook for Mac operációs rendszer | Android | iOS (Ingyenes próbaverzió, előfizetés az alkalmazáson belüli vásárlással)

3. Hullám Könyvelés Ingyenes könyvelésért és számlázásért

A Wave Bookkeeping az egyik legfelhasználóbarátabb eszköz ezen a listán, és 2019 és 2020 között szabadúszóként használtam a programot. Az egyetlen ok, amiért abbahagytam a szolgáltatás használatát, az volt, hogy egy olyan országba költöztem, ahol nem működik.

Könnyedén hozzáadhatja bevételeit és kiadásait, a kezdőlapon pedig megtekintheti az elmúlt 12 és 24 hónap bevételeit és kimenő kifizetéseit. A számlák tervezése és küldése is egyszerű, és akár logóját is belehelyezheti, hogy professzionális hatást keltsen.

Adja hozzá termékeit és szolgáltatásait a Wave Bookkeeping felületen keresztül, hogy megkönnyítse szolgáltatásai számlázását. Ezenkívül lehetősége van bankszámlája összekapcsolására, és megkönnyíti a fizetést. Egy másik praktikus eszköz a Költségbontás funkció, amely lehetővé teszi a kiadások jobb megszervezését és annak megállapítását, hogy nem költ-e túl sokat egy adott területen.

  A legjobb USB-elosztók a PS5-höz 2024-ben

Mennyibe kerül a Wave Könyvelés?

A Wave Starter csomag teljesen ingyenes, így tökéletes választás, ha még csak most ismerkedsz a szabadúszókkal. Elfogadhat online fizetéseket, korlátlan számú számlát hozhat létre, és hozzáadhatja összes bevételét és kiadását. Ha lényegesebb funkciókra van szüksége, mint például a késedelmes fizetési emlékeztetők automatizálása és a tranzakciók automatikus importálása, a Wave PRO ára 16 USD/hó vagy 170 USD/év.

Letöltés: Wave for iOS | Android (Ingyenes, alkalmazáson belüli vásárlás lehetséges)

4. Bonsai a hatékony könyvelésért

A Bonsai intelligens és mély integrációja lehetővé teszi a számlák létrehozását, a kifizetések beszedését, a költségek és az idő nyomon követését, valamint jelentéseket készíthet a következő adószezonról. Kidolgozhat javaslatokat és szerződéseket is köthet.

A Bonsai segítségével szolgáltatásait listázhatja is, hogy hatékony számlázást tegyen lehetővé. Annak érdekében, hogy minden rendben maradjon, használhatja az alkalmazás kategorizáló funkcióit. Lehetőség van arra is, hogy az összes ügyfelet az alkalmazáson belül tárolja, ami azt jelenti, hogy minden projekt végén könnyedén készíthet számlát minden egyes személy számára, akivel együtt dolgozik.

Mennyibe kerül a bonsai?

A Bonsai három árszinttel rendelkezik: Kezdő, Professzionális és Üzleti. Valószínűleg jó lesz a Starter vagy a Professional szabadúszóként, míg a nagyobb cégekkel és alkalmazottakkal rendelkező egyéneknek a Professional vagy Business mellett kell választaniuk. Az alábbiakban bemutatjuk a különböző árképzési lehetőségeket.

Feliratkozás

Havi ár

Éves ár

Indító

25 USD/hó

21 USD/hó

Szakmai

39 USD/hó

32 USD/hó

Üzleti

79 USD/hó

66 USD/hó

5. Fiverr munkaterület a méretezhető könyveléshez és az egyértelmű mérőszámokhoz

Jelenleg a Fiverr Workspace-t használom szabadúszó könyvelésemhez, és ez a legjobb könyvelési eszköz, amit valaha használtam. A program felhasználóbarát és méretezhető, emellett több pénznemet is támogat. Egyszerű áttekintést kaphat az aktuális és az előző évek összes nyereségéről és kiadásáról. Ezen túlmenően lehetősége van arra, hogy egyéni időszakokra tekintse meg bevételeit és kimenő kifizetéseit.

  Ez a legjobb pajzs a digitális fenyegetések ellen?

A Fiverr Workspace segítségével ügyfeleket adhat hozzá, és havi számlák küldésekor egyszerűen választhat a névjegyzékből. Ezenkívül nyomon követheti a késedelmes fizetéseket, és szükség esetén emlékeztetőket küldhet az ügyfeleknek. Ha növelni szeretné bevételét, célokat is kitűzhet, amelyek a kezdőképernyőn jelennek meg, egy folyamatjelző sávval, amint közelebb kerül a varázsszámhoz.

A Fiverr Workspace-ben nyomon követheti az előfizetéseket, javaslatokat készíthet, figyelemmel kísérheti az idejét stb. A platform integrálható a PayPal és a Stripe rendszerrel, ami azt jelenti, hogy minimális felhajtással kaphat pénzt. Ha jobban fizető projekteket keres, fontolja meg ezeket a webhelyeket, ahol jól fizető szabadúszó műszaki állásokat találhat.

Mennyibe kerül a Fiverr Workspace?

A Fiverr Workspace ingyenes verziójával integrálhatja a fizetéseket és küldhet használatra kész ügyfélszerződéseket. Ha úgy dönt, hogy frissít az Unlimitedre, szerkesztheti szerződéseit, és hozzáférhet az üzleti elemzések szélesebb készletéhez. Kiemelt támogatást is kap, ha valami rosszul sül el. Korlátlan költség 24 USD/hó és 216 USD/év, ha inkább évente fizet.

Mielőtt feliratkozna a teljes verzióra, fontolja meg a Fiverr Workspace használatának előnyeiről és hátrányairól szóló útmutatónkat. Így megalapozottabb döntést hozhat.

Letöltés: Fiverr Workspace for iOS | Android (Ingyenes, alkalmazáson belüli vásárlás lehetséges)

Olyan könyvelési eszközt kell választania, amely elérhető az Ön régiójában, és támogatja az Ön pénznemét. Nem lehet problémája, ha az Egyesült Államokban tartózkodik, de a dolgok bonyolultabbak lehetnek, ha máshol tartózkodik – például egy olyan európai országban, amely nem használja az eurót, a svájci frankot vagy az angol fontot.

Nem kell túl sokat aggódnia az összetett funkciók miatt, ha Ön új szabadúszó. Mindaddig jó, amíg az eszköz lehetővé teszi a bevételek és kiadások nyomon követését, és ideális esetben számlák küldését. De ha Ön inkább egy bejáratott vállalkozás tulajdonosa, keressen további funkciókat, amelyekre szüksége lehet – különösen, ha alkalmazottai vannak.