A legjobb 13 PS4-kalandjáték, amelyet érdemes játszani 2023-ban

Te is szeretnél egy kis kalandot az életben, nem? Nos, kipróbálhatod ezeket a legjobb kalandjátékokat PS4-en, hogy jól érezd magad.

A kalandjátékok lebilincselő és lebilincselő játékélményeket biztosítanak a játékosoknak, amelyek segítségével új világokat fedezhetnek fel, fejtörőket dolgozhatnak fel, és élvezhetik a mélyreható történetmesélést.

Mik azok a kalandjátékok?

A kaland műfajú videojátékok nagy hangsúlyt fektetnek a rejtvényfejtésre, a történetszálra és a felfedezésre. A kalandjátékok során a játékosok gyakran egy főszereplőt öltenek magukra, akinek egy kitalált világban kell mozognia, különféle karakterekkel kell kölcsönhatásba lépnie, és rejtvényeket kell megoldania a cselekmény előrehaladása érdekében.

A kaland szótárban szereplő meghatározása nem vonatkozik a kalandjátékokra. Míg egyesek igen, sokan a nyugodtabb, megfontoltabb próbálkozások mellett döntenek a kockázat és az izgalom helyett. Hiányoznak belőlük az intenzív csatákkal, csapatmunkával és pontkezeléssel járó szerepjátékok is. A kalandjátékok cselekménye gyakran kulcsfontosságú.

Különféle típusú kalandjátékok léteznek, mint például a point-and-click játékok, a szöveges kalandok és a vizuális regények. A kalandjátékok leggyakoribb típusa az, hogy a játékos a karakterekre és tárgyakra kattint, hogy kapcsolatba lépjen velük és leküzdje az akadályokat.

Az Adventure Games céljai és játékmenete

A kalandjátékok gyakran lenyűgöző narratívákkal és magával ragadó világépítő aspektusokkal bírnak, amelyek felfedezésre és rejtvényfejtésre ösztönzik a játékosokat a cselekmény előmozdítása érdekében. A kalandjátékok elsődleges célja a rejtélyek megfejtése, bizonyítékok gyűjtése és a narratíva végigjátszása.

A játékosok gyakran egy főszereplőt öltenek magukra, akinek kommunikálnia kell nem játszható karakterekkel, hogy többet tanulhasson, rejtvényeket oldjon meg, és túlélje a kihívásokat, hogy elérje célját.

A játékosoknak logikát, kritikai elemzést és találékonyságot kell alkalmazniuk az akadályok leküzdéséhez és a játékban való előrehaladáshoz. Bár egyes kalandjátékok akcióelemekkel is rendelkeznek, beleértve a lopakodást vagy a csatát, ezek általában másodlagosak a játék narratív és rejtvényfejtő elemeihez képest.

A kalandjátékok általában gazdag és magával ragadó élményt nyújtanak, amely arra készteti a játékosokat, hogy kreatívan gondolkodjanak és felfedezzék környezetüket.

Íme néhány legnépszerűbb PS4 kalandjáték, amellyel a legjobb és legvonzóbb játékélményt érheti el.

Egy kiút

Az A Way Out egy harmadik személy nézőpontját használja ennek az akció-kalandjátéknak a játékához. Osztott képernyős interaktív többjátékos játékhoz készült, amelyhez egy partnerrel kell játszani, miközben a képernyők egymás mellett jelennek meg. Megteheti helyben vagy online.

Leo és Vincent, a játék két központi szereplője foglyok, akik megpróbálnak megszökni a börtönből, hogy bosszút álljanak egy közös ellenségen. A játék cselekményét filmes szekvenciák és interaktív játékmenet meséli el, amelyben a játékosok olyan döntéseket hoznak, amelyek befolyásolják a játék alakulását. A játék számos beállítást tartalmaz, beleértve a börtönudvarokat, a farmokat és a kórházakat.

A játékosoknak együtt kell működniük a rejtvények teljesítésében, részt kell venniük a fizikai harcban, és meg kell élniük az izgalmas üldözési pillanatokat. A játék másik jellegzetes aspektusa, hogy az egyik játékosnak birtokolnia kell a játékot, hogy meghívhassa egy haverját, hogy játsszon vele mindent a semmiért. Összességében az A Way Out lebilincselő történetet, dühös játékmenetet és lebilincselő kooperációs élményt nyújt.

Assassin’s Creed Valhalla

Az Assassin’s Creed Valhalla akciópozíciós videojáték felépítését különféle fő cselekményívek és rengeteg opcionális, World Events néven ismert mellékküldetés alkotja. A játékosok Eivor, egy viking portyázó pozícióba lépnek, aki Norvégiából Anglia partjaiig vezeti klánját, hogy új otthont keressen a játék 9. századi környezetében.

  Jelszóval védheti az alkalmazásokat és kezelheti a beállításokat az alkalmazásváltóból [Jailbreak]

Útja során Eivornak és törzsének meg kell tárgyalnia a középkori Anglia politikai légkörét, és meg kell küzdenie a versengő klánokkal és az angol hadsereggel. A játék kiterjedt területtel rendelkezik, ahol a játékosok horgászattal, vadászattal és kézműveskedéssel foglalkozhatnak.

A játékosok megváltoztathatják Eivor megjelenését, fegyverzetét és tehetségét, hogy illeszkedjenek játékstílusukhoz. A játék olyan RPG-komponenseket is tartalmaz, mint a különböző befejezések és párbeszéd lehetőségek.

A játék fő cselekményén kívül számos mellékküldetést és tevékenységet is tartalmaz. Ez lehetővé teszi a játékosok számára, hogy jobban eljussanak a területhez és annak karaktereihez.

The Last Of Us Remastered

A The Last of Us Remastered harmadik személy perspektívájában játszódik, hogy élvezhesd ezt az akció-kalandjátékot. A játékos posztapokaliptikus tájakon, például falvakon, épületeken, erdőkön és csatornákon utazik, hogy előremozdítsa a cselekményt.

A játékos lőfegyvereket, rögtönzött fegyvereket, kézi harcot és lopakodást alkalmazhat, hogy megvédje magát az ellenséges emberektől és a Cordyceps gomba mutáns formája által érintett kannibál lényektől.

A Remastered kiadás tartalmazza az összes korábban elérhető letölthető tartalmat, frissített hangot és jobb látványt. A játék részét képezi egy új fényképezési lehetőség és a játék nagyfelbontású, 60 FPS sebességű játékának választása is.

A játékban az agresszív emberi ellenségek mesterséges intelligencia rendszerrel rendelkeznek, amely szabályozza, hogyan reagálnak a harcra.

God Of War Ragnarok

A God of War Ragnarök akció-kalandjátékot harmadik személytől játsszák. A játék prezentációja során nincsenek cam vágások vagy betöltési ablakok. A Ragnarok végzetének megelőzése érdekében a játék Kratost, a legendás görög istent és fiát, Atreust követi végig a skandináv mitológiában. A játékosok fejlettebb harci mechanikára, vadonatúj eszközökre és készségekre, valamint egy nagyobb, nyitott világra számíthatnak.

Mindegyik fegyvernél jellemzően enyhe és súlyos támadások vannak. Vannak helyek komoly és könnyű mágikus támadásokhoz. Ezeket rúnákkal lehet módosítani, hogy lehetővé tegyék a mágikus rovásírásos támadásokat, így a játékosok számos lehetőséget biztosítanak az adott játékstílusuknak.

A 2018-as verzió szerepjátékos videojáték-komponensei továbbra is jelen vannak a játékban. Ez magában foglalja a crafting rendszert, amely ugyanazokat az erőforrásokat használja új felszerelések előállítására vagy a már meglévő páncélok és fegyverek előnyeinek javítására. A játék fő cselekményén kívül sok mellékes feladat is van.

Batman: Arkham Asylum

A Batman: Arkham Asylum akció-kalandjátékot harmadik személy szemszögéből játsszák. A játszó karakter kivehető a képernyőn, és a kamera szabadon pásztázhat körülötte. A játékos irányítja Batmant, miközben átutazik az Arkham Asylumon, egy bűnözői őrült emberek börtönén Gotham City partjainál.

A játékos irányítja Batmant, miközben körbejárja a szigetet, elhárítja az ellenségek seregeit, és rejtvényeket fejt meg a cselekmény előrehaladása érdekében. A játékban több boss-harc is van jól ismert rosszfiúk ellen, köztük Madárijesztő és Poison Ivy. Ezenkívül számos eszközt és harci technikát tartalmaz, amelyek a játékos előrehaladtával fejleszthetők.

A játéknak van egy lopakodó komponense is, amely lehetővé teszi a játékosoknak, hogy rejtetten és anélkül, hogy látnák, kiiktathatják az ellenségeiket. A szigeten szétszórt jelenetek és hangnaplók segítségével elmondják a cselekményt, így a karakterek és a Batman-univerzum több árnyalatot adnak. A játéknak lenyűgöző története van, és minden Batman-rajongónak kötelező játszania.

Elmúlt napok

A Days Gone harmadik személyű akció-kalandjáték nyílt világú, posztapokaliptikus környezetben játszódik. A játék helyszíne egy poszt-apokaliptikus Oregon (USA), ahol egy betegség a legtöbb embert zombikra emlékeztető, Freakers néven ismert lényekké változtatta. St. John Deacon, az egykori banditából sodródó és bosszúvadász lett, feleségét, Sarah-t keresi. Eltűnt, és felveszed St. John karakterét a játékban.

  Lehetséges ad-hoc parancs útmutató példákkal

A játék nappali-éjszaka ciklussal, időjárási hatásrendszerrel és egy jókora nyitott területtel rendelkezik, amelyet a játékosok felfedezhetnek. A játékosok különféle fegyvereket használhatnak az emberi és freaker ellenségek leküzdésére, például lőfegyvereket és közelharci fegyvereket. Elrejtőzhetnek az ellenségek elől, vagy lesből csaphatják le őket a lopakodás és a csapdák segítségével.

A játék a fő küldetéseken kívül számos mellékküldetést kínál, mint például Freaker fészkek elpusztítása, túszok megmentése, ellenséges táborok elpusztítása és fejvadászok elkapása.

Devil May Cry 5

Dante, Nero és egy vadonatúj karakter, a V, mind játszható karakterek a Devil May Cry 5 játékmenetében. A Devil May Cry sorozat többi játékához hasonlóan a játékmenet a gyors, elegáns akcióra összpontosít. A játékosok átveszik az irányítást ezen hősök egyike felett, és megküzdenek démonokkal és más természetfeletti ellenségekkel, hogy előrehaladjanak a játék narratíváján.

A játék történetének középpontjában a démoni vadász, Dante, Nero és egy V nevű újonc áll, akik együtt dolgoznak egy Urizen nevű hatalmas démon megállításán. Valamikor a Devil May Cry 4 eseményei után játszódik.

A Bloody Palace, egy többjátékos lehetőség a Devil May Cry 5-ben, lehetővé teszi a játékosok számára, hogy harcba szálljanak az ellenségek hullámaival, miközben magas pontszámokért versengenek. A játék kiváló grafikával és játszhatósággal rendelkezik, így minden kalandrajongó számára kötelező játék.

Tsusima szelleme

A Ghost of Tsushima nevű, harmadik személyű akció-kaland videojáték meglehetősen híres. A játékos különféle játékalternatívák közül választhat a kitűzött célok teljesítéséhez. Használhatják katanájukat, hogy szembeszálljanak, közvetlen konfliktusba keveredjenek az ellenfelekkel, ami halálos ütések sorozatához vezethet különféle ellenségek ellen.

A játékosok felfedezhetik Tsushima szigetét, és különféle célokat és célokat érhetnek el a játék nyitott világában. A játékosok nemes szamurájharcokat vagy rejtettebb taktikákat folytathatnak Jin szamurájkardja és más fegyverei és képességei köré összpontosuló harc során.

A játék NPC-kkel rendelkezik, amelyekkel a játékos beszélhet, valamint számos érdekes mellékküldetést. A játékosok felszabadíthatják a mongol irányítás alatt álló falvakat és táborokat, ha eltávolítják az ott elhelyezett összes ellenfelet.

Jin különböző harci pozíciókat használhat, ha megfigyelte vagy megölte a mongol vezetőket. Kis bűbájokat és ajándékokat kapnak a játékosok a mellékküldetések teljesítése vagy az NPC-k segítése miatt; ezeket a tárgyakat oltároknál lehet összegyűjteni.

Firewatch

1989-ben az egyesült államokbeli Wyoming volt a helyszíne a Firewatch első személyű kalandjátéknak. A játék főszereplője Henry, a Shoshone Nemzeti Erdő egyik toronyjában álló tűzkilátó. A cselekmény fejlődésével több helyszín válik elérhetővé a játékosok számára, és bizonyos események a nap különböző óráira vannak időzítve.

Henryként a játékosok a kiterjedt és lélegzetelállító Shoshone National Forestben utaznak, és rádión keresztül kommunikálnak főnökükkel, Delilah-val. Miközben Henry és Delilah együttműködnek az erdőben zajló furcsa eseményekkel kapcsolatos rejtvény megfejtésében, beszélgetéseik alkotják a játék cselekményének nagy részét.

Az élénk színséma és a valósághű környezet kialakítása révén a játék jellegzetes vizuális esztétikája van. A játékot minden olyan játékos számára ajánljuk, aki kalandra vágyik, miközben lenyűgöző Play Station játékokkal játszik.

Horizon Zero Dawn

A Horizon Zero Dawn egy harmadik személy nézőpontját használja az akció-szerepjátékhoz. A játékos irányítja Aloyt, a vadászt, aki a mesterséges lények által uralt posztapokaliptikus világban utazik. Aloynak számos technikája van az ellenfelek elküldésére, beleértve a lándzsát, a robbanóanyagok felhasználását, a csapdákat, például a Tripcasterrel, és a nyilakkal való kilövést.

  Hogyan lehet megváltoztatni a családkezelőt a PS4-en

A játék hatalmas nyitott világgal rendelkezik, különféle tájakkal és magával ragadó cselekményével, amely megnyerő karaktereken és lélegzetelállító esztétikán keresztül fejlődik. A Horizon Zero Dawn minden robotfajának más erősségei és gyengeségei vannak. Ezért a harc magában foglalja egy sor fegyver és stratégia alkalmazását a legyőzésükre. Az irányítás átvételéhez a játékosok lopakodhatnak, és csapdákat is telepíthetnek.

Míg a főmese az egész világon játszódik, a küldetés szerkezete úgy alakul, hogy lehetővé tegye a törzsek tanulmányozását. Aloy olyan feladatokat végez a mellékküldetések során, mint például az erőforrások megszerzése, a veszélyben lévő emberek megmentése, a bandita táborok irányítása visszavétele, a bűnözők és az egyre bonyolultabb gépek kiirtása, valamint egyéb akadályok leküzdése.

Kettőn áll a vásár

A platformjátékok az It Takes Two című akció-kalandos videojátékban találhatók. Mivel elsősorban osztott képernyős interaktív többjátékos játékhoz készült, egy másik játékost keresni kell helyben vagy online a játékhoz.

Codynak és Maynek, egy párnak, akiket gyermekük varázsereje babává változott, együtt kell dolgozniuk, hogy helyrehozzák kapcsolatukat, és visszatérjenek normál testükhöz a játékban. A játékosok különféle beállításokon keresztül irányítják Codyt és Mayt, mindegyik mechanikával és nehézségekkel. A játék számos játékelemet tartalmaz, mint például a platform, a harc és a rejtvényfejtés.

Egyik jellegzetessége a zökkenőmentes helyi vagy online kooperációs lehetőség a játékban, ahol a játékosoknak együtt kell működniük a játékban való továbbjutáshoz. A játékosoknak együtt kell dolgozniuk a találós kérdések megfejtésén és az ellenfelek elleni küzdelemben, mivel minden játékosnak egyedi kiegészítő készségei vannak.

A Marvel Pókembere

A Marvel’s Spider-Man egy nyitott világú akció-kalandjáték, amely Manhattan városrészében játszódik, a kortárs New York-i város kitalált ábrázolása. A darabban Peter Parker, azaz Pókember is szerepel, aki igyekszik egyensúlyt teremteni személyes és emberfeletti kötelezettségei között. Ezenkívül a játék harcrendszere lehetővé teszi a játékosoknak, hogy kütyük, kombinációk és környezeti tárgyak segítségével legyőzzék ellenségeiket.

A tehetségfa egy másik játékelem, amely lehetővé teszi a játékosoknak, hogy fokozzák a Pókember harci képességeit, és új képességeket tárjanak fel. A nyitott világ felfedezése és a mellékfeladatok elvégzése mellett a játékosok számos rejtett dolgot találhatnak a várossal kapcsolatban. A játék egy új karaktercsoportot is tartalmaz, köztük Dr. Octaviust, Peter mentorát és haverját, valamint a baljós hatost.

Tokenekkel vásárolhat öltönyöket, öltönymódosításokat, kütyüket és a hozzájuk tartozó bármilyen fejlesztést. Egyedi célok teljesítése több tokent kap. A játék erősen ajánlott a kalandok szerelmeseinek, akik izgalommal töltik el a játékosokat.

A The Elder Scrolls V: Skyrim egy akció-szerepjáték. Első vagy harmadik személyben játszhatod. A játék Skyrimben, a képzeletbeli Tamriel kontinens északi tartományában játszódik, egy hatalmas és nyitott univerzumban. A Dragonborn, egy hős, aki képes megküzdeni a sárkányokkal és felemészteni az erejüket, az a karakter, amelyet a játékosok felvesznek ebben a játékban.

A játékosok kiválaszthatják fajukat, nemüket, tehetségüket és képességeiket a játék kifinomult karakter-testreszabási rendszerével. A játékosok a helyszínek széles skáláját fedezhetik fel, az impozáns hegyektől a sűrű erdőkig és a régi romokig, a világ pedig egy sor küldetést és nehézséget kínál. Az útvonalon több csoportba futnak majd bele, köztük a Companionsbe, a Dark Brotherhoodba és a Thieves Guildbe.

A Skyrim játékosai olyan döntéseket hozhatnak, amelyek befolyásolják a játék végét. A mély cselekmény és a magával ragadó játékmenet a fő oka a játék népszerűségének. Ezenkívül a játéknak van egy méretes módosító közössége, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy módosítsák és személyre szabják játékélményüket.

Következtetés

A PS4 kalandjátékosai lenyűgöző környezeteket fedezhetnek fel, izgalmas játékmechanizmusban vehetnek részt, és érdekes történeteket követhetnek, így izgalmas és magával ragadó játékélményt hozhatnak létre. A kalandjátékok a műfajok széles skálájában érhetők el, minden játékos számára kínálnak valamit, és órákig tartó szórakozást kínálnak.

Felfedezhet néhány legjobb PS4 többjátékos játékot is.