A laptop nem csatlakozik az iPhone hotspothoz (nem működik)

Az okostelefonok olyan SIM-kártyákon keresztül tudnak csatlakozni az internethez, amelyek összekötik őket egy szolgáltatóval. Ezek a hálózatok és telefonok támogatják a 3G-t és a 4G-t, amelyek meglehetősen gyorsak, és egy csípéssel használhatók szélessávú kapcsolat helyett.

A telefonon való munka azonban nem ugyanaz, mint az asztali számítógépen, tehát ha a szolgáltató 3G vagy 4G hálózatát Windows 10 asztali számítógépen szeretné használni, akkor hotspotot kell használnia.

A modern okostelefonok, iPhone-ok és Android-telefonok egyaránt támogatják a hotspotokat, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy vezeték nélküli vagy vezetékes kapcsolatot hozzanak létre Windows 10 rendszerű számítógéppel.

Az iPhone Hotspot nem működik?

A személyes hotspot az iOS natív funkciója. Csak annyit kell tennie, hogy bekapcsol egy kapcsolót, és létrejön a hotspot. Az iPhone lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy WiFi-n és/vagy USB-adatkábellel csatlakozzanak hotspotjához.

  A Qutebrowser webböngésző beállítása és használata Linuxon

Az iPhone-on engedélyezni kell a mobiladat-kapcsolatot, és a szolgáltatónak engedélyeznie kell a 3G/4G-t. A hotspothoz való csatlakozáshoz kattintson a WiFi ikonra a Windows 10 rendszertálcáján, és iPhone-ja a név szerint elérhető kapcsolatként fog megjelenni.

Ha nem tud csatlakozni az iPhone személyes hotspotjához, futtassa át ezeket az alapvető ellenőrzéseket, majd próbálja ki az alább felsorolt ​​megoldásokat.

Győződjön meg arról, hogy megadta a hotspot jelszavát. A jelszót az iOS automatikusan generálja, de tetszőlegesre módosítható. Az iPhone hotspot jelszavának megtekintéséhez nyissa meg a Beállítások alkalmazást, és nyissa meg a Személyes hotspotot.
Adjon néhány percet a kapcsolat létrehozásához és a munka megkezdéséhez. Általában néhány percbe telik, amíg az internetkapcsolat aktívvá válik, még akkor is, ha csatlakozott a hotspothoz.
Győződjön meg arról, hogy iPhone-ja jó jelerősséggel rendelkezik. Az alacsony jelerősség befolyásolja a kapcsolat minőségét.
Egyes szolgáltatók blokkolják a mobil hotspotokat. Előfordulhat, hogy látja a funkciót iPhone-ján, de előfordulhat, hogy a szolgáltató letiltotta. Meg kell nézni, hogy blokkolják-e. Ha igen, a szolgáltatónak a hálózat méltányos használatára vonatkozó irányelveitől függően előfordulhat, hogy fel tudja oldani a blokkolást.

  Hogyan lehet bejelentkezni több Discord-fiókba

Mi a teendő, ha a laptop nem csatlakozik az iPhone hotspothoz?

Ha a fentiek mindegyike fennáll, és továbbra sem tud csatlakozni az iPhone személyes hotspotjához, próbálkozzon a következővel.

1. Csatlakoztassa USB adatkábellel

Ez egy egyszerű és megbízható módszer az iPhone személyes hotspotjához való csatlakozáshoz.

Engedélyezze a személyes hotspotot iPhone-ján.
Csatlakoztassa az iPhone-t a Windows 10 rendszerű számítógéphez adatkábellel.
A Windows 10 számítógép csatlakozni fog a hotspothoz. Ethernet kapcsolatként jelenik meg.

Megjegyzés: győződjön meg arról, hogy eredeti Apple-kábelt vagy hitelesített kábelt használ a csatlakozáshoz.

2. Felejtse el a hálózatot, és csatlakozzon újra

Ha tud csatlakozni a személyes hotspothoz, de nem tud hozzáférni az internethez Windows 10 rendszerű számítógépén, próbálja meg elfelejteni a hotspot kapcsolatot az iPhone-on, és csatlakoztassa újra.

Nyissa meg a Beállítások alkalmazást a Win+I billentyűkóddal.
Lépjen a Hálózat és internet elemre.
Válassza a WiFi lapot, majd kattintson az Ismert hálózatok kezelése lehetőségre.
Válassza ki az iPhone hálózatot, és kattintson az Elfelejtés gombra.
Csatlakozzon újra a hálózathoz.

  Hogyan lehet egy iMessage-t hangulatjelnek álcázni

3. Nevezze át az iPhone-t

A Windows 10 rendszerint nem okoz problémát a WiFi hálózatok nevével, de az iPhone hotspotjával a szóközök vagy a nem alfanumerikus karakterek problémákat okozhatnak, amikor megpróbál csatlakozni hozzá.

Nyissa meg a Beállítások alkalmazást iPhone/iPad készülékén.
Lépjen az Általános fülre, és érintse meg a Névjegy lehetőséget.
Nevezze át az iPhone-t úgy, hogy ne legyen benne szóköz (vagy pont, vessző stb.).
Próbáljon meg újra csatlakozni a hotspothoz.

Következtetés

Vezeték nélküli vagy vezetékes hotspot létrehozása iPhone-on (vagy bármilyen okostelefonon) körülbelül tíz évvel ezelőtt meglehetősen nehéz feladat volt. A funkció aktívan le lett tiltva, mert a hálózatoknak nem volt megfelelő sávszélességük hozzá. A dolgok most megváltoztak, és a szolgáltatók általában nem akadályozzák meg, hogy a felhasználók hotspotot hozzanak létre az eszközükön.

Az iPhone-on ez még egyszerűbb, és a fent felsorolt ​​megoldásoknak minden problémát meg kell oldaniuk.