A kriptofelhőbányászat 7 előnyei és hátrányai

Kulcs elvitelek

  • Főbb kivonatok a kriptofelhőbányászatról szóló cikkből:
  • A kriptográfiai felhőbányászat elérhetőséget, kényelmet és költséghatékonyságot kínál, így a kriptobányászat iránt érdeklődők számára kifizetődő vállalkozás és befektetés.
  • A felhőbányászat kiküszöböli a karbantartási gondok szükségességét, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy passzív bevételre tegyenek szert hardvert vagy hash energiát bérelve a felhőbányászati ​​szolgáltatóktól.
  • A kriptofelhő-bányászatnak azonban vannak hátrányai, például a csalások elterjedtsége, a potenciálisan alacsony nyereség, valamint a bányászati ​​műveletek és berendezések feletti ellenőrzés hiánya.
  • Összességében a kriptofelhőbányászat életképes lehetőség lehet azok számára, akik hajlandóak befektetés előtt kutatni és ellenőrizni egy szolgáltatás legitimitását.

A kriptofelhőbányászat olyan, mint egy csákány használata nélkül végzett bányászati ​​művelet. Modern csavart kínál a kincsek bányászatának ősrégi vállalkozásához, de ezúttal a digitális eszközökre vágyik.

Tehát mi az egyedi a kriptofelhő bányászatban? Vannak előnyei a kriptofelhő bányászatnak, vagy olyan kockázatos, mint a saját hardver vásárlása?

A kriptofelhőbányászat 4 előnye

Négy oka van annak, hogy a kriptofelhőbányászat miért érdemes vállalkozás és befektetés.

  Hogyan adjunk jelszót egy meglévő archívumhoz

1. Hozzáférhetőség és kényelem

A kriptofelhő-bányászati ​​cégek választási lehetőséget kínálnak Önnek, hogy hardvert béreljen vagy hash teljesítményt béreljen kriptovaluták bányászatához anélkül, hogy a berendezést saját maga kezelné. Csökkenti a belépési korlátokat, így bárki számára elérhetővé teszi, aki belekóstol a kriptobányászatba.

Kiküszöböli a kriptobányászati ​​hardverek üzemeltetésével járó kényelmetlenségeket is, amelyek ellenőrzésére időt igényelne. Ehelyett a felhőbányászati ​​cégeknél a csomagok széles választékából választhat befektetési és kockázati étvágya alapján.

2. Költséghatékonyság

A bányászat mindig is tőkeigényes volt, hagyományosan és a modern időkben egyaránt. Bányászathoz optimalizált divatos berendezésekre van szüksége, és nagy költségvetésre van szüksége a bányászati ​​létesítmény által felhalmozott villanyszámlára, hacsak nem otthon bányászható titkosításról van szó.

A felhőbányászattal azonban nagy adatközpontokból bérelhet számítási teljesítményt anélkül, hogy berendezéseket vásárolna és magas villanyszámlát fizetne. Ezenkívül a felhőbányászati ​​vállalkozások olyanok, mint az előfizetéses szolgáltatások; ha nem elégedett a szolgáltatásokkal és a megtérüléssel, egyszerűen leiratkozik.

3. Nincs karbantartási probléma

A kriptobányászati ​​műveletek telepítéséhez és karbantartásához szakemberekre van szükség. De amikor ezt a felhőn meg lehet tenni, sok gond lekerül az asztalról. Megszünteti a műszaki szakértelem és a folyamatos karbantartási problémák hagyományos akadályait.

Nincs beállítási folyamat, nem kell semmilyen hardvert felügyelnie, és nem az Ön vállán van a legfrissebb bányászati ​​berendezésekkel való lépéstartás. Feliratkozik, és háttérbe ül, hiszen minden munkát Ön helyett végeznek.

  11 INGYENES SSL/TLS hibaelhárító eszköz a webmesterekhez

4. Felhőbányászati ​​bevétel

Ha hash teljesítményt vagy hardvert bérel a felhőbányászati ​​szolgáltatóktól, akkor megtérül a kriptográfia. Ezenkívül dönthet úgy, hogy a kriptofelhőbányászatból származó bevételét közvetlenül visszafekteti a platformba, így több felhőbányászati ​​teljesítményt vásárolhat, és menet közben növelheti a bányászat hash arányát. Hosszú távú szerződéseket is köthet, amelyek jobb megtérüléssel járnak.

Általában a kriptofelhőbányászat a hozzáférhetőség, a hatékonyság és a passzív bevételi lehetőségek egyedülálló keverékét kínálja. Azonban nem tökéletes.

3. A Crypto Cloud Mining hátrányai

Bár a kriptofelhőbányászat csábító lehet, fontos felismerni a lehetséges árnyoldalait.

1. Felhőbányászati ​​csalások

A kriptofelhő bányászat egyik jelentős hátránya a csalások elterjedése. A felhőbányászati ​​szolgáltatások nagy részét bűnözők üzemeltetik, így ez kockázatos vállalkozás azok számára, akik bele akarnak kapcsolódni. A kriptográfiai felhőbányászattal kapcsolatos csalások napjainkban a kriptográfiai csalások egyik leggyakoribb típusa.

A felhőbányászati ​​műveletekbe való befektetés kellő körültekintést igényel. Mielőtt a befektetés mellett döntene, meg kell kutatnia és ellenőriznie kell egy kriptofelhő-bányászati ​​szolgáltatás legitimitását más felhasználók online értékelései és csalásfelderítő szolgáltatások révén.

2. Potenciálisan alacsony nyereség

A felhőbányászati ​​medencék másik hátránya a jelentősen alacsony megtérülés, amely a vásárlás során tett állítások ellenére jelentős mértékben változhat. Először is, a felhőbányászat magában foglalja a bányászati ​​nyereség megosztását a szolgáltatókkal. Az aránytól függetlenül ez korlátozza a potenciális jutalmakat.

  A halmozott lapok funkció engedélyezése a Chrome-ban a lapok jobb kezeléséhez

Másodszor, a piaci feltételek hatással vannak a kriptobányászati ​​műveletekre. A medve piacon a hálózati nehézségek nőnek, több készpénzt éget el villanyszámla formájában, mint a jutalmakból származó nyereség. Ez eredendően a hozamok csökkenéséhez vezet.

3. Az ellenőrzés hiánya

Amikor kriptofelhő-bányászati ​​műveletekbe fektet be, nincs befolyása a bányászati ​​berendezésekre vagy más kriptobányászati ​​folyamatokra. Ez azt jelenti, hogy a művelet végrehajtása a szolgáltatótól függ, így nincs befolyása annak hatékonyságára vagy biztonságára.

Ezenkívül Ön ki van szolgáltatva a szolgáltató üzleti stabilitásának és etikai gyakorlatának. Ha a kriptofelhőbányászati ​​szolgáltatás megszűnik, vagy hamis tevékenységet folytat, potenciális bevétele és befektetett tőkéje veszélybe kerül.

A kriptofelhő bányászat hátrányai főként a szolgáltatásaikra való előfizetéskor aláírt szerződéses megállapodások korlátaiból fakadnak. Ez annak az ára, hogy nem kell saját kriptobányászati ​​felszerelést vásárolnia és tárolnia.

Megéri a kriptofelhő bányászat?

A kriptográfiai felhőbányászat jelentős aggodalmakkal járhat, amelyek elriaszthatják az alacsony kockázatú étvágyú potenciális felhasználókat. Azonban az általa kínált lehetőségek és a passzív jövedelemszerzés lehetősége a berendezés vásárlásának, beállításának és karbantartásának felelőssége nélkül indokolja a befektetést. Mindaddig, amíg kellő körültekintéssel megbizonyosodik egy felhőbányászati ​​szolgáltatás legitimitásával és jövedelmezőségével a befektetés előtt, minden rendben van.