A kép EXIF-adatainak megtekintése

A legtöbb ma készült fotó okostelefonon készült. Az okostelefonon lévő kamera fényképezéskor többet rögzít, mint egy képet. A kamera hozzáfér a telefon számos érzékelőjéhez, adatához és eszközkonfigurációjához, és ezeknek az információknak a nagy része a fénykép elkészítésekor is megjelenik. Például, ha azt szeretné ellenőrizni, hogy egy fénykép iPhone-on készült-e, általában a fénykép EXIF-adatainak megtekintésével ellenőrizheti.

kép EXIF ​​adatok

Kép EXIF ​​adatok

Az EXIF-adatokat minden kamera tárolja, nem csak a telefonunkon lévők. A professzionális kamerák elmentik az információkat a fényképezéshez használt kamerabeállításokról, de a telefonkamerák több információhoz is hozzáférnek, ezért többet tárolnak EXIF-adatként. Például egy telefonnal készített fotó valószínűleg a fénykép készítésének pontos helyének hosszúsági és szélességi koordinátáit tartalmazza.

  URL QR-kód generálása a Google Chrome-ban Androidon

Az EXIF-adatok meglehetősen könnyen megtekinthetők, ha tudja, hogyan kell őket megtekinteni. A professzionális fényképkezelő eszközök lehetővé teszik, hogy mindent megtekintsen, ami tárolva van, míg az alapvető képnézegető eszközök az információnak csak egy kis részét jelenítik meg az összes helyett.

Kép megtekintése EXIF ​​adatok – Windows fájl tulajdonságai

A Windows File Explorer segítségével a felhasználók megtekinthetik a fájl tulajdonságait. Ez egy alapvető áttekintés, és előfordulhat, hogy nem jeleníti meg a képhez mentett összes adatot. Ez egy gyors módja a képek EXIF-adatainak megtekintéséhez.

Nyissa meg a File Explorert.
Keresse meg azt a képet, amelynek EXIF-adatait szeretné megtekinteni.
Kattintson a jobb gombbal a képre, és válassza a helyi menü Tulajdonságok menüpontját.
Az EXIF-adatok megtekintéséhez lépjen a Részletek lapra.

  Steam 2017. őszi akció: A legjobb egyjátékos játékok

Kép megtekintése EXIF ​​adatok – Windows IrfanView

Ha meg szeretné tekinteni a kép EXIF-adataiba mentett összes információt, szüksége van egy harmadik féltől származó alkalmazásra a Windows 10 rendszeren.

Letöltés és telepítse az IrfanView-t (ingyenes).
Nyissa meg a képet az IrfanView-ban.
Érintse meg az E gombot.
Az EXIF ​​adatok új ablakban jelennek meg.

Kép megtekintése EXIF ​​adatok – macOS Preview

A macOS egy hatékony fényképkezelő eszközzel érkezik, de maga a Finder képes megjeleníteni a képeket kísérő alapvető EXIF-adatokat.

Nyissa meg a Findert.
Keresse meg a képet, és nyissa meg az Előnézetben.
Lépjen az Eszközök > Ellenőrző megjelenítése menüpontra.
Megnyílik egy ablak több lappal, amelyek a kép EXIF-adatait mutatják.

  Növelje útválasztója WiFi hatótávolságát

Az EXIF ​​adatok törölhetők?

Az EXIF ​​adatok törölhetők. Az EXIF-adatok törléséhez telepítenie kell egy harmadik féltől származó alkalmazást a munkához. Mind a macOS, mind a Windows számára rengeteg ingyenes alkalmazás létezik, amelyek törölhetik az EXIF-adatokat.

Törölje az EXIF ​​adatokat?

Az EXIF-adatok gyakran biztonsági kockázatot jelenthetnek, például ha online szelfiket tölt fel, azok helyadatokat tartalmazhatnak. A fotó megadhatja otthoni címét vagy olyan helyeit, amelyeket gyakran látogat. Általában célszerű törölni az EXIF-adatokat azokról a személyes fényképekről, amelyeket online feltölteni szeretne. Az EXIF ​​adatok törlése nem csökkenti a fénykép minőségét.

Hamisíthatók az EXIF ​​adatok?

Az EXIF ​​adatok hamisíthatók. Rengeteg alkalmazás van, amely képes szerkeszteni az adatokat, és bárki módosíthatja a képhez tárolt minden egyes információt.