A jobb projektmenedzsment- és termelékenységi eszköz

Megzavarja Önt a projektmenedzsment és a termelékenységet növelő alkalmazások széles skálája? Tekintse meg a Coda és a Notion közötti közvetlen összehasonlításunkat, hogy megtudja, melyiket válassza.

A szakembereknek manapság számos eszközön és alkalmazáson kell dolgozniuk különböző célokra, mint például a projektmenedzsment, a termelékenység, az üzleti kommunikáció stb.

A több alkalmazás közötti váltás nemcsak időigényes, hanem időnként zavaró is. Ezért sok vállalat többcélú eszközöket választ, amelyek egynél több feladatot is el tudnak látni.

A Coda és a Notion olyan programok, amelyeket projektmenedzsmentre, termelékenységre és együttműködésre használhat. Ha ezek közül szeretne választani, de nem tudja, melyiket válassza, olvassa el ezt a cikket.

A Coda egy projektmenedzsment szoftver, amely egy eszközben kínálja a táblázatok és dokumentumok funkcióit. Ez a rugalmas platform lehetővé teszi, hogy a semmiből készítsen egyedi, termelékenységet növelő alkalmazásokat. Erőssége az automatizálási funkcióban rejlik, mivel a felhasználók számos feladatot és munkafolyamatot automatizálhatnak rajta.

Ez a szoftver támogatja a táblázatok és dokumentumok összekapcsolását is, amelyek lehetővé teszik a különböző forrásokból származó információk egyetlen dokumentumba történő elérését. Így személyre szabható és interaktív dokumentumokat hozhat létre együttműködéshez, projektmenedzsmenthez, feladatkövetéshez és adatelemzéshez.

A Coda használata

A Coda egy dokumentumszerkesztő platform, ahol táblázatokat és adatbázisokat is létrehozhat. Ezek a fájlok szöveget, számokat, képleteket, táblázatokat és egyéb szükséges elemeket tartalmazhatnak. A csapatok a Coda segítségével készítenek és kezelnek dokumentumokat projekttervezéshez, ütemezéshez, kezeléshez és tudásmegosztáshoz.

Együttműködésre és feladatok követésére is használható a személyes és a csapat termelékenységének javítása érdekében. Ezen túlmenően ezzel a nagymértékben testreszabható szoftverrel munkafolyamatokat hozhat létre és kezelhet az Ön igényei szerint.

Hogyan működik a Coda

A Coda egy dokumentumszerkesztő megoldás, amely lehetővé teszi fájlok létrehozását, szövegek, táblázatok és listák hozzáadását, képek letöltését és egyéb elemek felvételét. Építőelemeket kínál, amelyekhez oldalakat, relációs táblázatokat és gombokat adhat hozzá belső és külső használatra. Szerkesztheti a táblázatokban és dokumentumokban tárolt adatokat, miközben lehetővé teszi csapattársai számára.

Ahogy elkezd dolgozni egy dokumentumon, feltöltheti a dokumentumokat és a táblázatokat. Azáltal, hogy ezt a szöveget és táblázatokat egy munkaterületre helyezi, a Coda segít a projektek kezelésében a zökkenőmentes együttműködés révén. Ezen a szoftveren történik az adatok visszakeresése a dokumentumokból és a formulaalkalmazásokból bármely dokumentumon vagy táblázaton.

  Hogyan adjunk Shazam gombot az iPhone vezérlőközponthoz

A Notion egy termelékenységnövelő szoftver, amelyet személyes és szakmai célokra használhat. Projektmenedzsmentet, jegyzetelést, együttműködést és tudásmenedzsment funkciókat is kínál egy ernyő alatt.

Akár professzionális okokból szeretne adatbázisokat, weboldalakat vagy megosztható webhelyeket létrehozni, a Notion teljes körű testreszabási lehetőséget kínál. Használható Gantt-diagramokhoz, táblázatokhoz, képletekhez, idővonalakhoz, galériákhoz, termékleírásokhoz és e-mailekhez is a fogalmi oldalakon.

Fogalom használata

Interaktív dokumentumokat hozhat létre a Notion Meeting Notes sablonjával. A Notion relációs adatbázisként is használható, számos nézettel a projektmenedzsmenthez, beleértve a táblázatot, az idővonalat, a listát, a kanbant, a naptárat stb.

Az egyszerre több projektet kezelő vállalatok különböző csoporttereket hozhatnak létre minden projekthez, és hozzáférhetnek a specifikációkhoz a Notion kezdőlapjáról. Ez az alkalmazás nemrégiben hozzáadta a Notion AI funkciót. Ez a generatív AI-modell tartalmak, diavetítések, SOP-ok, táblázatok, adatbázisok és üzleti ötletek létrehozására képes.

Hogyan működik a fogalom

Az oldal a Fogalom elsődleges eleme. Új oldal létrehozásakor blokkokat adhat hozzá szöveghez, médiához, felsorolásjelekhez, hiperhivatkozásokhoz, gombokhoz, tartalomjegyzékhez, kódhoz és adatbázisok hivatkozási nézetéhez. Támogatja továbbá a cím testreszabását, a Notion AI használatát, a nézetek megváltoztatását és az adatok importálását más forrásokból.

A Notion munkaterületeket is kínál a vállalatok számára, csapatterületet pedig csapatok vagy projektek számára. Használhatja tudásbázisának vagy folyóiratának online közzétételére is, amelyhez regisztráció nélkül bárki hozzáférhet.

A Coda előnyei

 • A Coda intuitív felülettel rendelkezik, amelyet bárki használhat.
 • Együttműködési környezetet kínál korlátlan számú felhasználó számára.
 • Aloldalakat hozhat létre az összes feladat és dokumentum nyomon követéséhez.
 • Támogatja a kiegészítőket és a népszerű harmadik féltől származó alkalmazásokkal való integrációt.
 • Az eszköz fejlett funkciókat kínál, például adatdiagramokat, automatizálási szkripteket és tervezőeszközöket.
 • Az ismétlődő feladatok és emlékeztetők automatizálhatók ezen a szoftveren.

A fogalom előnyei

 • Nagyon könnyű elkezdeni oldalakat és webhelyeket építeni a Notionon.
 • Több oldalnézet is elérhető ezen az eszközön, például táblázat, lista, idővonal, galéria stb.
 • 100+ blokkot adhat hozzá egyéni tartalombevitelhez a dokumentumkészítő modulban.
 • Funkciói a weben, asztali alkalmazáson és mobilalkalmazáson keresztül érhetők el.
 • Ez az all-in-one munkaterület-megoldás könnyű és problémamentesen használható.
 • Testreszabható, és zökkenőmentesen integrálható más eszközökkel.

Coda vs. Fogalom: Összehasonlítás

FunkciókCodaNotionDocumentsNem a legjobb megoldás nehéz szöveget tartalmazó dokumentumokhoz. Minden egy dokumentum, így könnyen átváltható egyik oldalról a másikra. EgyüttműködésTámogatja az együttműködésen alapuló dokumentumkészítést Támogatja a valós idejű együttműködést a munkaterületeken Jegyzetkészítés és KBO Jegyzetkészítési és KB funkciókat kínál A jegyzetelés és a tudásbázis létrehozása gyerekjáték. SablonokSablonokkal rendelkezik projektekhez, dokumentációkhoz, értekezletekhez és személyes használatra. Széles körű személyes és szakmai gyűjteménye van sablonok a szokások nyomon követéséhez, utazástervezéshez, olvasási listákhoz, költségvetés-tervezéshez, teendők listájához, terméktervhez stb. Adatbázis StructureTable alapú adatbázis, amely úgy néz ki, mint egy táblázatkezelő. Idővonalon, naptárban, táblában, bányában, határidőben, megbízottban, sprintben, projektben , Állapot, Prioritás, Összegzés, Címkék stb., módok.A képletek Támogatják az egyszerű képletírást és a táblázatok közötti számítástA számításokat és az adatok manipulálását nehéz elvégezni.UI és Könnyű használat Tanulási görbével jár.Bárki könnyen elkezdheti a NotionViews szolgáltatást Különféle egyedi nézeteket kínál, például táblázatokat , Kártyák, Idővonalak, Naptárak, Részletek, Táblák, Diagram, Űrlap, Szófelhő stb. Elérhető nézetek Idővonalban, naptárban, táblában, bányában, esedékességben, megbízottban, sprintben, projektben, állapotban, prioritásban, összegzésben, címkékben stb. , mode.IntegrációIntegráció olyan népszerű alkalmazásokkal, mint az OpenAi, Jira, Salesforce, Gmail, Google Drive, GitHub, Asana, Slack, Shopify, Figma, Stocks, Zoom, Hubspot és Twitter. Támogatja a ClickUp, a Canva, a Calendly, a Box, a GitHub, az IFTTT, a Lucidchart, a OneDrive, a Zapier, a Tableau, a Trello, a Miro, a GitLab, a DropBox, az Adobe XD stb. programokkal való integrációt. A közösségnek van egy aktív fóruma a problémák megvitatására. Különböző területeken aktív nagy közösséggel büszkélkedhet platformokÁrképzési tervekEgy ingyenes és három fizetős csomag, 10 USD/hó/doc ártól makerEgy ingyenes csomag és három fizetős csomag, havi 8 USD/felhasználótól kezdődően

  Hogyan szerezheti be a Google fordított képkeresőt iPhone-ján bármilyen alkalmazásban

A Coda használati esetei

 • Az értékesítési csapat a Coda-t használja az e-mailek nyomon követésére, a fióktervezésre, a visszacsatolási körökre és a potenciális ügyfelek keresésére.
 • A termékcsapatok projektmenedzsmentre, ülésjegyzetek központosítására, ellenőrzőlisták, termékkövetelmények, wikik és OKR-k kezelésére használják.

 • A marketingcsapatok a Coda segítségével követik nyomon a projekt előrehaladását, valamint karbantartják a projekt ütemtervét és ütemtervét.
 • Az oktatók és oktatási intézmények a Coda-t használják óratervek készítésére, feladatok nyomon követésére, QandA oldalak létrehozására és osztályzatok kezelésére.
 • A diákok a Coda-t használják a feladatok és feladatlisták karbantartására, a klubtalálkozók és csoportprojektek központosítására, valamint napi irányítópult karbantartására az esedékességekkel és a feladatok prioritásaival.

Használati esetek

 • A marketingcsapat a Notion segítségével közösségimédia-naptárt és tartalomnaptárt hozhat létre, kezelheti a sajtócsomagokat, a márkaeszközöket és a médiakészleteket, valamint tárolhatja a márkairányelveket és kampányinformációkat.
 • A fejlesztők a Notion-t használják értekezletek tervezésére, hibakövetésre, wiki létrehozására, API-hivatkozásra és különböző projektekre vonatkozó retrospektívák bemutatására.
 • A tervezők a Notion segítségével portfóliót, hangulattáblát, tervezési sprintet és felhasználói felület-tervek könyvtárát készítik.
 • Az IT-cégek a Notion-t használják projektmenedzsmenthez, feladatokban való együttműködéshez, problémakövetéshez, készletkezeléshez, szállítókezeléshez, változáskezeléshez és támogatási központok problémakövetéséhez.
  AI-eszközök csevegőbotok és webes alkalmazások létrehozásához

 • Az értékesítési csapat a Notiont használja értékesítési CRM-ként és platformként az eszközök, a wiki és az értékesítési ügyletek kezelésére.
 • A HR-es és toborzási csapatok a Notion-t használják állástáblázatok és karrieroldalak kezelésére, az állások és a toborzás nyomon követésére, az interjúk útmutatóinak, az emberek névjegyzékeinek, a felvételi folyamatnak, az alkalmazotti juttatásoknak és a teljesítményértékeléseknek a kezelésére.
 • A fentieken kívül az egyének a Notion-t egyéni jegyzetek, napi naplók vezetésére és éves önértékelésre használják.

Alkalmazások, amelyeket a Coda segítségével hozhat létre

Ha egyéni alkalmazást szeretne létrehozni szervezete számára, vegye fel a kapcsolatot Coda Solutions Studio. A csapat közösen készíti el az alkalmazást az Ön saját erőforrásaiból, miközben segít Önnek szakértő Coda-készítővé válni.

Először is megkérik, hogy rangsorolja csapata igényeit. Ezután Önnel együttműködve közösen készítik el az alkalmazást, és folyamatos fejlesztésen mennek keresztül. Ha elégedett a termékkel, az alkalmazás elindul.

Alkalmazások, amelyeket a Notion segítségével hozhat létre

Mivel a Notionnak nincs szüksége fiókkal ezen a platformon ahhoz, hogy megtekinthesse egyik oldalát, használhatja webalkalmazások létrehozására. Például, ha olyan alkalmazást szeretne létrehozni, amely megjeleníti a részvények aktuális árát, létrehozhat egy adatbázist a részvényekről a Notion-on, és hozzáadhatja bármely részvényárfolyam-szolgáltató API-ját.

Így a felhasználók hozzáférhetnek a Notion alkalmazáshoz, és információkat kaphatnak a legújabb részvényárfolyamokról. Ehhez azonban szakértelemre van szükség a webfejlesztés terén, és a rendszeres felhasználók számára kihívást jelent egy alkalmazást a Notion használatával fejleszteni.

Szerző megjegyzése

A Coda és a Notion egyaránt népszerűek használhatóságuk és egyedi tulajdonságaik miatt. Ebben a bejegyzésben e két alkalmazás használatának munkafolyamatára, szolgáltatásaira és előnyeire összpontosítunk. Mostanra már biztosan tisztában volt ezen projektmenedzsment és termelékenységi eszközök használati eseteivel.

A Notion legnagyobb erőssége a felhasználói felület. Csapattagjai könnyedén, késedelem nélkül elkezdhetik használni. Szövegalapú alkalmazás lévén, azok a szervezetek is profitálhatnak a használatából, amelyek hajlandóak szöveges oldalakat létrehozni. Ha a jegyzetelésre és a tudásbázisra helyezi a hangsúlyt, a Notion a legjobb választás.

Másrészt azok a cégek, amelyeknek az adatbázist kell használniuk projektjeik kezeléséhez, választhatják a Coda-t. Ideális képletek, táblázatok és automatizálás használatára is. Mindenekelőtt ellenőrizze, hogy melyik eszköz rendelkezik a legtöbb funkcióval ahhoz, hogy megfeleljen szervezeti igényeinek, és lépjen tovább.

Ha más projektmenedzsment alkalmazást szeretne kipróbálni, olvassa el a Trello Vs. Jira munkairányítás.