A JetBrains GoLand telepítése Linuxra

A JetBrains GoLand egy gazdag Go programozási nyelvszerkesztő Windows, Mac és Linux rendszerekhez. Több tucat beépülő modult támogat, amelyek segítségével a legkülönfélébb fejlesztők otthonosabban érezhetik magukat. Itt van, hogyan lehet működésre bírni Linuxon.

Általános Linux telepítési utasítások

A legjobb módja annak, hogy a JetBrains GoLand működjön a Linux PC-jén, ha telepíti az általános Linux-telepítőn keresztül. Ez a telepítő terjesztés-agnosztikus, és bármin működik. A kezdéshez látogasson el a GoLand hivatalos letöltési oldalára.

A hivatalos GoLand oldalon a „Windows”, „macOS” és „Linux” felirat látható. Kattintson a „Linux” szakaszra a Linux letöltési terület eléréséhez. Ezután kattintson a kék „Letöltés” ​​gombra a GoLand letöltésének megkezdéséhez.

Amikor befejezte a GoLand letöltését a számítógépére, meg kell nyitnia egy terminál ablakot a Linux asztalon. A gomb megnyomásával megnyithat egy terminál ablakot az asztalon Ctrl + Alt + T a billentyűzeten vagy a „Terminál” kifejezésre keresve.

Amikor a terminál ablak nyitva van, és készen áll a használatra, hajtsa végre a CD parancsot, és lépjen a „Letöltések” mappába. Ezután használja a tar xvf parancsot a mappában lévő GoLand Tar archívum kibontásához.

tar xvf goland-*.tar.gz

Miután mindent kicsomagolt, nyissa meg az újonnan létrehozott GoLand mappát a CD parancs. Ezután inicializálja a GoLand GUI telepítőjét a számítógépén a SH parancs.

cd GoLand-*/bin/

sh goland.sh

Amikor futtatja a SH parancsot, megjelenik a „JETBRAINS FELHASZNÁLÓI SZERZŐDÉS” előugró ablak. Kattintson a „Megerősítem, hogy elolvastam és elfogadom a jelen Felhasználói Szerződés feltételeit” feliratú négyzetet. Ezután válassza a „Folytatás” lehetőséget.

Miután elfogadta a felhasználói szerződést, megjelenik egy második felugró ablak. Ez az előugró ablak az „ADATMEGOSZTÁS”. Ha engedélyezni szeretné a JetBrains számára, hogy anonim adatokat gyűjtsön, kattintson a „Névtelen statisztikák küldése” gombra. Ha nem, válassza a „Ne küldje el” gombot.

Mindkét megállapodás elfogadása esetén a GoLand kérni fogja, hogy aktiválja a GoLandot. Ha ingyenesen szeretné kipróbálni a programot, jelölje be az „Ingyenes értékelés” jelölőnégyzetet. Ellenkező esetben, ha van kulcsa, kattintson a „GoLand aktiválása” gombra, és töltse ki adatait.

Kattintson a „Folytatás” gombra, ha a kulcs beállítása (vagy az értékelő négyzet be van jelölve), kattintson a „Tovább” gombra. Amikor ezt teszi, a JetBrains GoLand megnyitja az „Üdvözöljük a GoLand” oldalát. Innen kattintson az „Új projekt” gombra a munka megkezdéséhez!

Arch Linux telepítési útmutató

A JetBrains GoLand alkalmazás elérhető az Arch Linux AUR-on, felhasználó által benyújtott csomagként. Ha telepíteni szeretné ezt a csomagot a számítógépére, először be kell állítania a Trizen AUR segédprogramot.

A Trizen AUR segéd beállításához nyisson meg egy terminál ablakot az asztalon a gomb megnyomásával Ctrl + Alt + T vagy keresse meg a „Terminál” kifejezést az alkalmazásmenüben. Megnyitás után használja az alábbi parancsokat a Trizen legújabb kiadásának beállításához.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

Ha a Trizen alkalmazás működik és fut, telepítheti a GoLand alkalmazást a trizen -S parancs.

trizen -S goland

Flatpak telepítési útmutató

A JetBrains GoLand minden Linux-felhasználó számára elérhető a Flathub alkalmazásbolton keresztül Flatpak-ként. A rendszeren való beállításához először telepítenie kell a Flatpak futtatókörnyezetet. A futási idő beállításával kapcsolatos további információkért tekintse meg útmutatónkat.

A Flatpak beállítása után használja a flatpak remote-add parancsot lent a Flathub alkalmazásbolt hozzáadásához. A Flathub elengedhetetlen, mivel a GoLand rajta van, és enélkül a Flatpak nem telepíti.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

A … val távoli-hozzáadás futtassa a fenti parancsot, a Flathub alkalmazásbolt mostantól aktív a Linux PC-jén. Most telepítenie kell a GoLand Flatpak alkalmazást. Használni a flatpak telepítés parancsot, működtesse az alkalmazást.

flatpak install flathub com.jetbrains.GoLand

Snap csomag telepítési útmutató

Szeretné használni a JetBrains GoLand Snap Store verzióját Linux asztali számítógépén? Így állíthatja be. Először telepítenie és konfigurálnia kell a Snap csomag futtatókörnyezetét a rendszeren.

A Snap-csomag futtatókörnyezetének beállítása Linuxon nem túl bonyolult, de bonyolult lehet, ha még nem ismeri a Linuxot. A működéshez telepítse a „snapd” csomagot, és engedélyezze a „snapd.socket” szolgáltatást a Systemd segítségével.

Megjegyzés: segítségre van szüksége a Snap-csomag futtatókörnyezetének beállításához Linuxos számítógépén? Tudunk segíteni! Kövesse részletes útmutatónkat a Snaps Linux rendszeren történő beállításáról.

Miután beállította a Snap csomag futtatókörnyezetét a számítógépen, használja a azonnali telepítés parancsot, hogy a JetBrains GoLand legújabb kiadása működjön a Linux számítógépén.

sudo snap install goland --classic