A jelszó megváltoztatása a Windows 11 rendszerben (8 módszer)

Eddigi tapasztalataim szerint azt tapasztaltam, hogy az emberek egyszerű négyjegyű PIN-kódot választanak egy összetett jelszó helyett, hogy megvédjék Windows PC-jüket. A PIN-kód rövid, egyszerű és könnyen megjegyezhető. De időnként meg kell adnia a fiók jelszavát a rendszerbeállítások megváltoztatásához, és ebben az esetben úgy tűnik, hogy sokan elfelejtik a beállított jelszót. De nincs miért aggódni. A Windows 11 rendszerben egyszerűen megváltoztathatja számítógépe jelszavát, és ebben az oktatóanyagban 8 különböző módszert említettünk. Tehát késedelem nélkül nézzük meg, hogyan állíthat be új jelszót a Windows 11 rendszerben a régi jelszó ismerete nélkül.

Jelszó módosítása a Windows 11 (2022) rendszerben

Ebben az oktatóanyagban 8 módot mutatunk be a jelszó megváltoztatására a Windows 11 rendszerben. Ha emlékszik a jelenlegi jelszóra, a PIN-kód vagy a jelszó megváltoztatása egy darab torta. Ha azonban nem emlékszik Windows 11 számítógépének régi jelszavára, akkor Önnek is van néhány praktikus megoldásunk. Szóval merüljünk bele.

1. Jelszó módosítása Windows 11 rendszerben (azok a felhasználók, akik ismerik az aktuális jelszót)

Ha ismeri Windows 11 rendszerű számítógépének aktuális jelszavát, könnyedén megváltoztathatja azt a Beállítások alkalmazásban. Csak kövesse az alábbi lépéseket, hogy megtudja, hogyan működik:

1. Nyomja meg a Windows 11 „Windows + I” billentyűparancsát a Beállítások alkalmazás megnyitásához. Most lépjen a Fiókok -> Bejelentkezési beállítások elemre.

2. Itt kattintson a „Jelszó” rész kibontásához, majd kattintson a „Módosítás” gombra.

3. Ezt követően adja meg Windows 11 számítógépének jelenlegi jelszavát, és kattintson a „Tovább” gombra.

  Hogyan tanítsuk meg Cortanának a nevét a Windows 10 rendszerben

4. A következő oldalon egyszerűen megváltoztathatja a jelszót. Hozzáadhat egy tippet is, amely segít visszaállítani fiókját, ha elfelejti a jelszavát.

5. Végül kattintson a „Befejezés” gombra, és kész. Sikeresen megváltoztatta a Windows 11 jelszavát.

2. PIN módosítása a Windows 11 rendszerben (azok a felhasználók, akik ismerik jelenlegi PIN-kódjukat)

Egyes felhasználók jelszó helyett PIN-kódot állítanak be, hogy gyorsan bejelentkezzenek számítógépükre. Ha módosítani szeretné a PIN-kódot a Windows 11 rendszerben, kövesse az alábbi útmutatónkat.

1. A fenti módszerhez hasonlóan nyissa meg a Beállítások alkalmazást, és lépjen a Fiókok -> Bejelentkezési lehetőségek menüpontra.

2. Itt kattintson a „PIN (Windows Hello)” szakasz kibontásához, majd kattintson a „PIN módosítása” gombra.

3. A következő oldalon írja be az aktuális PIN-kódot az első mezőbe, majd állítson be egy újat közvetlenül lent. Írja be az új PIN-kódot a második és a harmadik szövegmezőbe. Végül kattintson az „OK” gombra, és ennyi. Sikeresen megváltoztatta a PIN-kódot Windows 11 számítógépén.

3. Módosítsa a Windows 11 PC-hez kapcsolt Microsoft-fiók jelszavát

Ha összekapcsolt egy online Microsoft-fiókot Windows 11 rendszerű számítógépével, annak jelszavát is módosíthatja. Még ha elfelejtette Microsoft-fiókja jelszavát, ne aggódjon. Csak kövesse útmutatónkat a jelszó megváltoztatásához.

1. Ha emlékszik online Microsoft-fiókja jelszavára, lépjen a következőre: account.microsoft.com/security és változtassa meg a jelszót.

2. Ha elfelejtette a jelszavát, lépjen a következő oldalra: account.live.com/ResetPassword.aspx és adja meg Microsoft e-mail címét vagy telefonszámát.

3. Ezt követően igazolja személyazonosságát a telefonszámon vagy a helyreállítási e-mail-fiókon keresztül.

4. Miután meggyőződött arról, hogy a fiók az Öné, könnyedén megváltoztathatja a Microsoft-fiók jelszavát. Létrehozhat egy új jelszót, és azzal bejelentkezhet a Windows 11 számítógépén. Ezenkívül a bejelentkezés után eltávolíthatja az online Microsoft-fiókot a Windows 11 rendszerű számítógépről, és átválthat egy helyi fiókra.

4. Jelszó módosítása Windows 11 rendszerben az aktuális jelszó ismerete nélkül

Ha nem emlékszik az aktuális jelszóra, és továbbra is meg szeretné változtatni a Windows 11 rendszerű számítógépe jelszavát, megteheti más beépített eszközökkel és parancsokkal. Ennek ellenére ne feledje, hogy ez a módszer csak helyi fiókokkal működik Windows 11 rendszeren. Tehát a következőképpen járhat el.

  25 hasznos tipp, amelyet minden Windows 10 felhasználónak tudnia kell

Módosítsa a jelszót a ‘netplwiz’ paranccsal

1. Nyomja meg a „Windows + R” billentyűkombinációt a Futtatás párbeszédpanel megnyitásához. Ide írja be a netplwiz parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt.

2. Ezután válassza ki fiókját a megjelenő felugró ablakban, és kattintson a „Jelszó visszaállítása” gombra.

3. A következő ablakban állítson be új jelszót a Windows 11 rendszerű számítógépéhez, és kész. Sikeresen megváltoztatta jelszavát a Windows 11 rendszerben anélkül, hogy tudta volna az aktuális jelszót.

Jelszó módosítása a parancssoron keresztül

A netplwiz parancs mellett a Windows 11 jelszavát a parancssoron keresztül is módosíthatja. Nem kell emlékeznie a korábbi jelszóra is, hogy ez működjön. Ez ismét csak helyi fiókok esetén működik, ezért kövesse az alábbi lépéseket:

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, és írja be a „cmd” szót a keresőmezőbe. Most válassza a „Futtatás rendszergazdaként” lehetőséget a jobb oldali ablaktáblában. Ha mindig rendszergazdaként szeretné futtatni az alkalmazásokat a Windows 11 rendszeren, tekintse meg a hivatkozott cikkünket.

2. A Parancssor ablakban futtassa az alábbi parancsot, és az összes felhasználói fiókot megjeleníti. Ezután a második oszlopban jegyezze fel a fiók nevét, amelynek jelszavát módosítani szeretné. Például – a fiók neve itt: Teszt.

net user

3. Most futtassa az alábbi parancsot a jelszó megváltoztatásához a Windows 11 rendszerben. Cserélje le a fióknevet a második oszlopban megjelenő tényleges felhasználónévvel. És állítsa be saját jelszavát az új jelszó helyére. Ezután nyomja meg az Entert, és kész.

net user accountname newpassword

Jelszó módosítása a Vezérlőpultról

Megnyithatja a Vezérlőpultot a Windows 11 rendszerben, és megváltoztathatja a jelszót anélkül, hogy emlékezne a régi jelszóra. De vegye figyelembe, hogy ez csak helyi fiókokhoz működik, és az online Microsoft-fiók jelszavának megváltoztatásához kövesse a 3. szakasz lépéseit. A részletes utasításokért kövesse az alábbi lépéseket.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, és írja be a „control” parancsot. Most nyissa meg a „Vezérlőpultot”.

2. Ezután kattintson a „Felhasználói fiókok” alatt a „Fióktípus módosítása” lehetőségre. A módosítás végrehajtásához rendszergazdai jogosultságra lesz szüksége.

3. Ezt követően kattintson arra a helyi fiókra, amelynek jelszavát meg szeretné változtatni.

  Hogyan lehet háttérképeket kivonni egy témafájlból a Windows 10 rendszeren

4. Itt kattintson a „Jelszó módosítása” gombra.

5. A következő oldalon állítson be új jelszót a Windows 11 rendszerű számítógépéhez, és kész.

Jelszó módosítása a számítógépkezelésen keresztül

A Számítógép-kezelés segítségével új jelszót is beállíthat a Windows 11 rendszerhez anélkül, hogy meg kellene emlékeznie az aktuális jelszóra. Ez a módszer azonban csak helyi fiókokkal működik a Windows 11 rendszeren. A következőképpen járhat el.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, és írja be a „management” szót. Most nyissa meg a „Számítógép-kezelés” elemet.

2. Ezután bontsa ki a „Helyi felhasználók és csoportok” menüt a bal oldali panelen, és nyissa meg a „Felhasználók” elemet.

3. Itt válassza ki a jobb oldali ablaktáblában azt a felhasználói fiókot, amelynek jelszavát módosítani szeretné, és kattintson a jobb gombbal a nevére. Most válassza a „Jelszó beállítása” lehetőséget a helyi menüből.

4. Kattintson a „Tovább” gombra a megjelenő felugró ablakban.

5. Végül állítson be új jelszót a Windows 11 rendszerű számítógépéhez.

5. Elfelejtette Windows 11 jelszavát, és ki van zárva a számítógépéből? Itt van a jelszó megváltoztatása

Ha van helyi fiókja, és ki van zárva a számítógépéből, mert úgy tűnik, nem emlékszik az aktuális jelszóra, ne aggódjon. Írtunk egy oktatóanyagot a Windows 11 jelszavának visszaállításáról abban az esetben, ha teljesen elfelejtette a jelszót. A legjobb az egészben, hogy nem veszít el semmilyen adatot ebben a folyamatban. Ezért azt javaslom, hogy nézze át a linkelt útmutatónkat, és kövesse az ott található lépésről lépésre található utasításokat. A Windows 11 jelszót a lezárási képernyőről módosíthatja.

Állítson be új jelszót Windows 11 számítógépén

Tehát ez a 8 egyszerű módszer, amely segíthet a jelszó megváltoztatásában a Windows 11 rendszerben. Nem számít, hogy van-e online fiókja a számítógépéhez vagy helyi fiókhoz társítva, minden felhasználó számára említettünk megoldást. Mindegy, ez mind tőlünk származik. Ha a Windows 11 tiszta telepítését szeretné végrehajtani, itt található egy praktikus útmutatónk. A Windows 11 Home és Pro kiadások közötti különbségek megismeréséhez tekintse meg részletes összehasonlításunkat. Végül, ha bármilyen kérdése van, tudassa velünk az alábbi megjegyzés részben.