A jelszavak/FIDO-hitelesítés megvalósítása az alkalmazásaiban [8 Solutions]

A hozzáférési kulcsok vagy a FIDO-hitelesítés nagyobb hozzáférést, nagyobb biztonságot és gyorsabb bejelentkezést biztosít az alkalmazásokba és webhelyekre a különböző felhasználói eszközökről, mint a felhasználó- vagy jelszó-hitelesítés.

A jelszóalapú bejelentkezési rendszerektől függő vállalkozások olyan problémákkal szembesülhetnek, mint a feltörési kísérletek, az adatszivárgások, az adathalász támadások, a billentyűnaplózók stb.

Először a jelszó alapú bejelentkezés fogalmát vezették be a biztonság érdekében, és bizonyos mértékig ezt is megteszi.

Sok webfelhasználó azonban gyakran gyenge jelszavakat hoz létre, vagy ugyanazokat a jelszavakat használja különböző alkalmazásokban és szolgáltatásokban. A kiberbűnözők könnyen kitalálhatják vagy feltörhetik ezeket a gyenge jelszavakat, és hozzáférhetnek a fiókokhoz.

A kiberbiztonsági szakemberek ezután kifejlesztették a többtényezős hitelesítést (MFA), ahol az ellenőrzés szöveges üzenetekkel, e-mailekkel vagy telefonhívásokkal történik. Bár ez a gyakorlat egy újabb biztonsági réteget ad hozzá, nem szünteti meg a problémát; csak megnehezíti a hacker dolgát.

A jobb biztonság és a támadások csökkentése vagy megelőzése érdekében egy másik technológiát fejlesztettek ki – a FIDO Authentication vagy Passkeys.

Ebben a cikkben megvitatom, mi az a FIDO-hitelesítés, milyen előnyökkel jár az Ön vállalkozása, valamint a legjobb FIDO-szolgáltatók közül néhányat.

Kezdjük!

Mi az a FIDO hitelesítés?

A Fast Identity Online (FIDO) egy magas szintű biztonsági szabvány, amely szigorú előírásokat ad a hitelesítéshez. A FIDO Alliance tervezte és fejlesztette, és célja, hogy erős hitelesítést biztosítson a protokoll és a kliens szinten.

A FIDO hitelesítés vagy jelkulcsok felválthatják a régi és hagyományos bejelentkezési módot gyors és biztonságos bejelentkezési élményekkel. A FIDO specifikációi többtényezős hitelesítéssel és nyilvános kulcsú titkosítással rendelkeznek. A jelszavas hitelesítéstől eltérően a FIDO információkat, köztük biometrikus hitelesítési adatokat tárol a felhasználói eszközökön, hogy megakadályozza a támadásokat.

A FIDO hitelesítéssel csökken a fejlesztők erőfeszítése az ügyfelek biztonságos bejelentkezési adatainak létrehozásában. Ez támogatja a FIDO2-t, a Universal Second Factor protokollokat (U2F) és az Univerzális hitelesítési keretrendszert (UAF). Az UAF segít az ügyféleszköznek új kulcspár létrehozásában a regisztráció során, amely magánkulcsként és nyilvános kulcsként megmarad az online szolgáltatásokhoz.

A FIDO-hitelesítés kényelmes és biztonságos hozzáférést kínál a webhelyekhez és alkalmazásokhoz a proximity-jelvényeket, USB-eszközöket, fizikai tokeneket stb. használó felhasználók számára. A FIDO-val nem kell emlékeznie jelszóra vagy biztonsági kérdésre a fiókjába való bejelentkezéshez.

Hogyan működik a FIDO hitelesítés?

Kép forrása: FIDO Alliance

A FIDO hitelesítés segít minimalizálni a jelszavak miatti támadásokat. A FIDO működési elve meglehetősen egyszerű:

  • Regisztráció: vA regisztrációs szakaszban a felhasználó megpróbál megnyitni egy online szolgáltatást. A bejelentkezéskor a felhasználónak ki kell választania a hitelesítési lehetőséget.
  • Kulcspár generálása: A felhasználói eszköz létrehoz egy kulcspárt, amely a felhasználó eszközére, felhasználói fiókjára és online szolgáltatására vonatkozik. A privát kulcs magán az eszközön marad, de a nyilvános kulcsot a felhasználó fiókjához kapcsolódó online szolgáltatásban használják. A folyamat során a biometrikus adatok és a privát kulcsok soha nem hagyják el a felhasználó eszközeit, és az összes kommunikáció titkosítva van, csökkentve a biztonság megsértésének esélyét.
  • Személyazonosság-ellenőrzés: A felhasználó mostantól a személyazonosság-ellenőrzési módszerrel érheti el az online szolgáltatást. A használt eszköz kiválasztja a privát kulcsot, és úgy megy keresztül az online szolgáltatás kihívásán, hogy az igazolja, hogy az eszköz magánkulccsal rendelkezik. Az eszköz ezután visszaküldi a kihívást a szolgáltatásnak, és lehetővé teszi a hitelesítés ellenőrzését a nyilvános kulccsal.

Az ellenőrzést követően a felhasználó hozzáférhet a kívánt fiókhoz vagy információhoz.

  A 8 legjobb digitális tanúsítványkészítő és -kibocsátó platform a hallgatók és alkalmazottak jutalmazására

Most pedig beszéljünk a webalkalmazások és portálok legjobb FIDO hitelesítési/jelszó-szolgáltatóiról.

Hiteles jelzés

Frissítse ügyfelei biztonságát most az Authsignal áttekinthető jelszavaival, és bármikor, bárhol engedje el a jelszó-hitelesítést. Azonnali hozzáférést biztosít a jelszó nélküli és könnyed UX-hez, amely segít a legfelső szintű hitelesítő regisztrációs és kihívásfolyamatokban.

Az Authsignal támogatja az SDK-t, ami azt jelenti, hogy az indítási regisztráció a kihívással együtt a Web Authsignal.js fájlból vagy a natív mobilwebes nézeteken keresztül történik. SDK-k és API-k segítségével integrálhatja az Authsignal folyamatait a CIAM-ba (például a Cognito és az Auth0). Ezenkívül egyszerűen hozzáadhatja logóját.

Könnyen csatlakoztassa Messagebird vagy Twilio fiókját az SMS egyszeri jelszó (SOTP) bekapcsolásához. Ezenkívül használhatja a TOTP (Time One Time Password) hitelesítési technikát, hogy zökkenőmentes élményt biztosítson felhasználóinak.

Ezenkívül modern mobil- és webböngészőket talál speciális hardverrel és beépített biometrikus adatokkal. Az Authsignal további szolgáltatásokat kínál, mint például a kódszabályok nélküli motor és az ügyfél egyetlen nézete.

Foglaljon bemutatót, vagy hozzon létre ingyenes fiókot, és védje meg adatait. Vagy kezdje el biztonságos utazását aktív felhasználónként havonta 0,05 USD-tól, és élvezze a sok előnyt.

Átjáró, átkelés

Biztosítson lenyűgöző élményt ügyfeleinek a Passage biztonságosabb és egyszerűbb bejelentkezési lehetőségeivel. Néhány soros kóddal hibátlan, jelszó nélküli hitelesítést valósíthat meg webhelyében vagy alkalmazásában.

Tegye lehetővé a felhasználók számára, hogy egy pillantással vagy érintéssel bejelentkezzenek és fiókokat hozzanak létre, és növelje az elköteleződést. Azáltal, hogy a jövőbe vezeti az utat a jelszó nélküli világba, csökkentheti a hitelesítő adatokon alapuló támadások veszélyét. Ezen kívül erőfeszítést és időt takaríthat meg a végtelen jelszó-visszaállítás során.

Cserélje le a régi hitelesítési folyamattechnikát, és váljon teljesen jelszó nélkül egy önálló hitelesítési megoldással. A semmiből építhet robusztus megoldást az ügyfélazonosság-kezeléshez és a jelszó nélküli hitelesítéshez.

A Passage’s Passkey Complete segítségével teljes biztonságot nyújthat felhasználói és vállalkozása számára a jelszó alapú bejelentkezés megszüntetésével és a belépési kulcsos bejelentkezés lehetőségével.

A Passage az adatvédelemre és a biztonságra épül, és az új szabványok felé halad. Teljesen FIDO2 kompatibilis. Az élvonalbeli hitelesítést percek alatt közvetlenül beépítheti webhelyébe, termékébe vagy alkalmazásába, és összpontosítson egy nagy dolog felépítésére.

A könnyen használható SDK-kkal és API-kkal zökkenőmentesen integrálhatja kedvenc technológiai stackjeit, mint például a Vue, Django, Rails, Angular és még sok más. Ügyfeleit a Passage-re migrálhatja a gyors import segítségével.

Időzítsen egy bemutatót, vagy próbálja ki ingyen. Teljesen jelszómentes lesz 0,05 USD/aktív felhasználó/hónap ártól.

Auth0

Nehezen emlékezik jelszavaira?

Az Auth0 lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a jelszavaktól azáltal, hogy elfogadja a jelszó nélküli hitelesítés új technológiáját. Súrlódásmentes és biztonságos élményt tesz lehetővé minden felhasználó számára.

A WebAuthn jelszó nélküli hitelesítés megtámadhatatlan, így a felhasználók biztonságban vannak, mint valaha. A WebAuthn biometrikus adatokkal történő hitelesítés során a Multi-Factor Authentication (MFA) funkciót használja, ami azt jelenti, hogy a hitelesítés után nem kell újra és újra hitelesíteni.

Ha a felhasználó biometrikus beállításokkal rendelkező eszközzel próbál regisztrálni, az megkönnyíti a jelszó nélküli átállást, lehetővé téve a felhasználók számára a könnyű bejelentkezést. A Lock Passwordless beágyazza a helyes azonosítási útvonalat, és beágyazható e-mailekbe és SMS-ekbe táblagépeken, asztali számítógépeken és mobileszközökön.

Adjon ügyfelei választási lehetőséget a zökkenőmentes, biztonságos és jelszó nélküli élmény érdekében. Próbálja ki most ingyenesen az Auth0-t maximum 7000 aktív felhasználó számára. Kezdje el biztonságos úticél felépítését az Auth0 segítségével, és korlátlan bejelentkezési lehetőséget kap.

  NFS-megosztások hosztolása Linuxon

Bitwarden

Szerezzen be erős, jelszó nélküli hitelesítést a Bitwarden Passwordless.dev segítségével percek alatt, és tegye lehetővé felhasználóinak, dolgozóinak és ügyfelei számára a biztonságos és zökkenőmentes bejelentkezést.

A Bitwarden biztonságos bejelentkezési élményt tesz lehetővé felhasználói számára, gyorssá és zökkenőmentessé téve a hitelesítést a felhasználói bázis számára. Tegye vállalkozását adathalászat-biztossá azáltal, hogy lehetővé teszi a csapatok számára, hogy jelszavak nélkül hozzáférhessenek a vállalati alkalmazásokhoz és rendszerekhez.

Ha minimálisra szeretné csökkenteni a jelszófejlesztéssel kapcsolatos bonyolultságokat, a Bitwarden Passwordless.dev API keretrendszert kínál. Modern böngészők és nyílt forráskódú szabványok segítségével FIDO2 WebAuthn-alkalmazásokat készíthet, például ujjlenyomat-, arcazonosító- és Windows Hello-t végfelhasználói, csapatai és ügyfelei számára.

Integrálhatja a Bitwarden Passwordless.dev-t a meglévő hitelesítési megoldásokkal, hogy lehetővé tegye a jelszó-funkciókat anélkül, hogy cserélni vagy újrakódolni kellene. Felügyeleti konzolt kínál, amely lehetővé teszi az alkalmazások, felhasználók, jelszavak és még egyszerűbb egy helyen történő kezelését.

A Passwordless.dev dokumentációjának, folyamatainak és nyílt forráskódjának harmadik fél által végzett értékelései segítenek megvédeni adatait a támadóktól.

Kezdje el ingyenesen a Bitwarden használatát akár 10 000 felhasználó számára, és szerezzen be egy teljes szoftverkészletet szervezetenként egy alkalmazással, egy konzoladminisztrátorral, dokumentációs hozzáféréssel és még sok mással. Használja ki az extra funkciókat és előnyöket 0,05 USD/felhasználó/hó kikiáltási áron.

Yubico

Kezdje meg ügyfelei adatainak biztonságos beállítási útját a Yubicóval. Folyamatosan hozzájárul a WebAuthn protokollhoz, egy olyan szabványhoz, amely lehetővé teszi a jelszóval történő biztonságos hitelesítést. A WebAuthn API lehetővé teszi nyilvános kulcs létrehozását a felhasználók hitelesítéséhez.

A Yubico SDK-k széles skáláját fejleszti Androidra és iOS-re, valamint asztali számítógépekre, amelyek lehetővé teszik a fejlesztők számára, hogy a hardverbiztonságot gyorsan integrálják szolgáltatásaikba és alkalmazásaikba. Így segít erős biztonságot nyújtani számos eszközön.

A YubiHSM2 SDK számos interfésszel és eszközzel rendelkezik, amelyek segítenek a YubiHSM 2 FIPS és YubiHSM 2 hardver kezelésében. Tartalmazza a Microsoft PKCS#11 és KSP moduljait is. Ezenkívül a Yubico rugalmas és nyílt forráskódú szoftvereket kínál az erős hitelesítés integrálásához a termékekbe vagy szolgáltatásokba.

Számos megoldást fog kapni a titkok védelmére és titkosítására a szervereken. A megoldások a következők: Java WebAuthn, Yubico Desktop OATH Authenticator, Java OTP kliens, C CTAP kliens stb. Korán hozzáférhet a FIDO2 erőforrásokhoz, és megkezdheti a jelszó nélküli utazást.

SecureAuth

A SecureAuth a FIDO Alliance büszke tagja, és FIDO tanúsítvánnyal is rendelkezik. A FIDO2 kriptográfiai bejelentkezési adatai egyediek a webhelyeken, soha nem tárolnak adatokat a szerveren, és soha nem hagyják el a felhasználó eszközét. Ez a biztonsági protokoll kiküszöböli az adathalászat kockázatait, valamint az adatlopás és a visszajátszási támadások minden egyéb formáját.

A felhasználók titkosítási bejelentkezési adatokat kapnak beépített módszerekkel, beleértve az eszközök kameráit vagy az ujjlenyomat-olvasókat. FIDO biztonsági kulcsokat is használhatnak a logikai hitelesítő adatok feloldásához. Ezenkívül rugalmasan választhatja ki az igényeiknek megfelelő eszközöket.

A biztonság és az adatvédelem mellett a SecureAuth a méretezhetőség előnyeit is kínálja. A webhelyek egyszerűen engedélyezhetik a FIDO2-t egy egyszerű JavaScript API-hívás segítségével. Ezt számos vezető platform és böngésző támogatja számos olyan eszközön, amelyeket az ügyfelek minden nap használnak.

A SecureAuth FIDO2 bevezetésével a vállalkozásában költségmegtakarítást érhet el:

  • Szabványalapú megközelítés a hitelesítési befektetések jövőjének biztosítására,
  • Biztonság és interoperabilitás a különböző ellátási láncok között, és
  • A költséges eszközellátás eltávolítása, az ügyfélszolgálati hívások és a jelszó visszaállítása

Kérjen bemutatót, hogy megtudja, hogyan tudja a SecureAuth könnyedén megvédeni az Ön adatait, így bármilyen platformra bejelentkezhet anélkül, hogy aggódnia kellene a biztonság megsértése miatt.

  A kéttényezős hitelesítés engedélyezése és a csengetési fiók biztonsága

Hanko

Mivel a biztonság mindenki számára aggodalomra ad okot, a Hanko beléptetőkulcsokat vezet be, hogy elindítsa a bejelentkezés új korszakát, amelyhez nincs szükség jelszavakra. Ezek a jelszavak egyszerűbbek és biztonságosabbak. A Hanko olyan biztonsági funkciókkal is rendelkezik, mint az arcfelismerés, ujjlenyomat stb.

A Hanko jelszavakat nyilvános kulcsú titkosítás jellemzi. Szinte minden nagyobb platformot és eszközt támogat. A Hanko segítségével probléma nélkül, egyszerűen, jelszó nélkül bejelentkezhet. Ezenkívül a jelszavak tökéletesek az e-mailek ellenőrzésére és hitelesítésére.

A Hanko mobil biometrikus adatai az alapértelmezett jelszavakat hozzák mobilalkalmazásaihoz, így kényelmesen használhatja azokat. A nagyobb biztonság érdekében FIDO biztonsági kulcsokat használhat. A Hanko OAuth bejelentkezést kínál, amely lehetővé teszi, hogy harmadik féltől származó identitásszolgáltatókat adjon hozzá a bejelentkezési oldalhoz.

A Hanko a jelszavakat a jelszóhitelesítéssel kombinálja a legjobb biztonság és kényelem érdekében. Ez a kombináció WebAuthn néven ismert. Egy egyszerű egyszeri kód használható tartalék hitelesítéshez, hogy visszaállítsa a hozzáférést bármely fiókhoz.

Vegye igénybe a Hanko kezdőcsomagját ingyenesen, vagy válasszon bármilyen, vállalkozásának megfelelő csomagot, havi 9 USD-től plusz 0,01 USD/felhasználó/hónaptól.

Authgear

A Microsoft, a Google és az Apple által támogatott FIDO hitelesítő adatokkal, az Authgear-jelszóval egyedi, jelszó nélküli élményt nyújthat ügyfeleinek. Bár egyszerűbb megközelítést kínál, biztonságosabb, mint a régi jelszó-hitelesítési technika a Passkey API-val.

Mivel a jelszavak sebezhetőek különféle támadásokkal szemben, az Authgear új módot kínál a digitális hitelesítő adatok védelmére, amelyek követik a WebAuthn és FIDO szabványokat. Felhasználói könnyedén bejelentkezhetnek vagy feliratkozhatnak az oldalára anélkül, hogy megjegyeznének vagy bonyolult jelszavakat kellene megadniuk.

A jelszavak kiküszöbölik a jelszavakhoz kapcsolódó támadások kockázatát, mint például a hitelesítő adatok kiszivárogtatása, az adathalászat stb. Ez kényelmesebb, mivel a felhasználóknak csak a felhasználónevüket kell megadniuk új fiók megnyitásához. Az Authgear biometrikus érzékelőt (például arcfelismerést, ujjlenyomatot stb.) használ az eszközről, hogy hitelesítse Önt bejelentkezés közben.

Az Authgear segít csökkenteni a súrlódást a bejelentkezési és regisztrációs folyamatokban, növelve az alkalmazások konverziós arányát. A jelszavak használatával a felhasználók könnyedén bejelentkezhetnek alkalmazásaiba és webhelyeire anélkül, hogy minden eszközre újra regisztrálnának.

Ezenkívül a felhasználók különböző platformokon bejelentkezhetnek a QR-kód beolvasásával a már regisztrált eszközeiken. Maradhat a munkájára összpontosítva, és hagyhatja, hogy az Authgear megtegye az API-k és a kódolás varázslatos lépését. Mindössze annyit kell tennie, hogy integrálja az Authgeart alkalmazásaiba és webhelyeibe, majd kattintson a „Bejelentkezés jelszóval” lehetőségre, hogy a Passkey legyen az elsődleges hitelesítő.

Kérjen bemutatót, vagy kezdje el utazását most, hogy hozzáférjen a felhasználók számára előre elkészített beállítási oldalhoz, és lehetővé tegye számukra, hogy bárhonnan, bármikor irányítsák adataikat.

Következtetés

A FIDO lehetővé teszi a felhasználók számára az online szolgáltatások hitelesítését asztali és mobil környezetben. Kényelmet, biztonságot, adatvédelmet és méretezhetőséget kínál, így a felhasználók problémamentesen regisztrálhatnak vagy bejelentkezhetnek eszközeikről.

A technológia támogatja a magas szintű hitelesítési technológiák teljes skáláját, beleértve a biometrikus adatokat (íriszszkennerek, ujjlenyomat-, arcfelismerés, hangfelismerés stb.), a meglévő kommunikációs és megoldási szabványokat, mint például az USB biztonsági tokenek, Trusted Platform Modules, intelligens kártyák, és több.

Tehát válassza ki a legjobb FIDO hitelesítési szolgáltatókat a fenti listából igényei alapján, és maradjon biztonságban.

Néhány felhasználó-hitelesítési platformot is felfedezhet.