A Java eltávolítása Mac számítógépről

A Java telepítője segít a program gyors eltávolításában, de ha ez nem elég, a Terminál segítségével eltávolíthatja annak minden nyomát.

Kulcs elvitelek

 • Könnyen eltávolíthatja a Java-t és a Java-telepítési gyorsítótárat Mac-ről a Java telepítőjének segítségével, amely valószínűleg a Letöltések mappában található.
 • Ha nagyon alapos akar lenni, használja a Terminált néhány parancs végrehajtásához, és távolítsa el a Java minden nyomát a macOS-ből.

Függetlenül attól, hogy belefáradt a Java biztonsági problémáiba, vagy szükségtelennek találja, van egy nagyon egyszerű módja annak, hogy eltávolítsa a Java-t Mac számítógépéről a Java telepítője segítségével. Ezenkívül használhatja a Terminált is a Java eltávolítására anélkül, hogy nyomot hagyna. Mindkét módszert megvitatjuk.

Távolítsa el a Java-t a Mac-ről a Java telepítővel

A Java nem távolítható el, mint a többi Mac-alkalmazás – nem lehet rákattintani és a kukába húzni, és naponta meghívni. Szerencsére éppen az, ami a Java-t feltette a Mac-re, a telepítője, gyorsan és egyszerűen eltávolítható.

  8 módszer a következő zoom-videohívás biztosítására

Ha a Java telepítővel szeretné eltávolítani a Mac gépről, először meg kell találnia. Hacsak az internetes letöltések nem kerülnek máshová, akkor a Letöltések mappában kell lennie. De ha nem találja a telepítőt, vagy törölte, töltse le újra innen Java honlapja.

Miután megtalálta a telepítőt, amelynek .dmg kiterjesztéssel kell rendelkeznie, a következőképpen távolíthatja el a Java-t a macOS rendszerből:

 • Kattintson a .dmg fájlra a futtatásához. Ezután kattintson duplán a Java 8 Update fájlra a telepítő megnyitásához.
 • Ha figyelmeztetést kap arról, hogy a Java 8 Update egy alkalmazás az internetről, válassza a Megnyitás lehetőséget.
 • A Java telepítőnek most nyitva kell lennie. Kattintson az Eltávolítás gombra a Java eltávolításához a Mac számítógépről.
 • Amikor a rendszer kéri, írja be a Mac jelszavát, majd kattintson az OK gombra, vagy nyomja meg a Return (vagy az Enter) billentyűt.
 • Ekkor a rendszer megkérdezi a Java-telepítési gyorsítótár eltávolításáról. Kattintson az Igen gombra a Java minden nyomának eltávolításához a Mac számítógépről.
 • Egy pillanat múlva megjelenik egy ablak, amely azt jelzi, hogy a munka befejeződött, és sikeresen eltávolította a Java-t a számítógépről! Az ablakból való kilépéshez nyomja meg a Bezárás gombot.
 •   Az API-architektúra magyarázata 5 perc alatt vagy kevesebb

  Most már nem kell mást tennie, mint a Java 8 Update lemeztelepítőre és a .dmg fájlokra kattintva a kukába húzni.

  Használja a Terminált a Java eltávolításához a Mac számítógépről

  Ha szereti a Terminált használni a parancsok végrehajtására a Mac gépen, vagy túl szeretne lépni, hogy biztosan eltávolítsa a Java minden nyomát a macOS rendszerből, tegye a következőket:

 • Indítsa el a Terminált a Spotlight kereséssel a Mac számítógépén (Command + Space).
 • Másolja ki és illessze be egyenként a következő parancsokat a terminálba:
   sudo rm -fr /Library/Internet\ Plug-Ins/JavaAppletPlugin.plugin 
   sudo rm -fr /Library/PreferencePanes/JavaControlPanel.prefPane 
   sudo rm -fr ~/Library/Application\ Support/Oracle/Java 
 • Nyomja meg a Return (vagy Enter) billentyűt. Írja be a Mac rendszergazdai jelszavát, amikor a rendszer felszólítja a parancsok futtatására. Ennek el kell távolítania a Java-t a Mac-ről.
 • A Java gyorsítótárának eltávolításához másolja ki és illessze be a következőket a terminálba:
   rm -r ~/"Library/Application Support/Oracle/Java” 
 • Ismét nyomja meg a Return gombot, és adja meg adminisztrátori jelszavát a parancs futtatásához.
 •   Az 5 legjobb jegyzetkészítő alkalmazás Androidra

  Sikeresen eltávolította a Java minden nyomát a Mac-ről.

  A Java egy olyan programozási nyelv, amely bizonyos biztonsági problémákat okoz a Mac számára, és nem olyan releváns, mint korábban. Meglehetősen könnyű eltávolítani a saját telepítőjével, de a terminál használata előnyösebb, ha a legalaposabb módszert szeretné.