A játékok gördülékenyebb futtatása a memória készenléti listájának törlésével a Windows 10 rendszeren

A játékok futtatásához RAM szükséges. Egyes játékokhoz kevesebb RAM, másoknak sok. Amikor Windows 10 rendszeren játszol, a RAM nem teljes mértékben a játéknak van fenntartva. Más folyamatok, és talán még egyes alkalmazások is, továbbra is használják, amikor szükségük van rá. A Windows 10 rendelkezik egy játékmóddal, amely elméletileg annyi rendszererőforrást szabadít fel, amennyit csak tud egy játék számára, azonban a legtöbb ember úgy találja, hogy ez néhány kivételtől eltekintve nem tesz különbséget. A játékok gördülékenyebb futtatásának egyik módja a memória készenléti listájának törlése.

Ha egy játékot játszik, és egy idő után akadozni kezd, jó ötlet a memória készenléti listájának törlése, de ha nem tartja tisztán, a dadogás visszatér. Az Intelligens készenléti listatisztító egy ingyenes alkalmazás, amely 1024 MB, azaz 1 GB alatt tartja a készenléti memórialistát.

  A szülői felügyelet használata Windows 10 rendszeren

Memória készenléti lista törlése

Letöltés és futtassa az Intelligens készenléti listát. A futtatásához rendszergazdai jogokra lesz szüksége. Az alkalmazás megadja az aktuális rendszermemóriát, azaz a rendszerre telepített RAM mennyiségét, és annak jelenlegi mennyiségét. Azt is megmutatja, hogy hány elem van jelenleg a memória készenléti listáján.

Alapértelmezés szerint az alkalmazás törli a listát, ha az meghaladja az 1 GB-ot, de módosíthatja azt a rendszerének megfelelő küszöbértékre. Az alkalmazásnak két küszöbértéke van a memória készenléti listájának törlésére; ha túllép egy bizonyos méretet, pl. 1 GB-ot, vagy ha már csak bizonyos mennyiségű memória maradt, amely alapértelmezés szerint 1024 MB.

Mindkét érték testre szabható, így módosítsa őket arra, ami a rendszerén és a játékokon működik. Miután konfigurálta az alkalmazást a memória készenléti listájának kezelésére, kattintson a Start gombra, és a lista rendben lesz. Nyugodtan minimalizálhatja a tálcára és a játékra.

  Hangproblémák megoldása a Windows 10 rendszerben

Bár ez az alkalmazás a játékok zökkenőmentes futtatását segíti elő, más memóriaigényes alkalmazásokhoz is használhatja, amelyek használat közben lelassulnak. Kipróbálhatja a rendszermemória kezelésére is, ha olyan régi rendszere van, amely kevés erőforrással rendelkezik. Előfordulhat, hogy egy kicsit jobban működik a rendszer, de kezelnie kell vele az elvárásait. Ez nem fogja varázslatosan növelni a RAM-ot a rendszerben, és ha kezdetben nagyon kevés RAM-mal rendelkezik, akkor lehet, hogy ez egyáltalán nem változtat.