A Hyper-V telepítése Windows 11 Home rendszeren

A Hyper-V engedélyezése a Windows 11 rendszerben az operációs rendszerhez alapértelmezés szerint mellékelt opcionális funkcióként. Lehetővé teszi virtuális gépek létrehozását a vendég operációs rendszer virtuális hardveren történő telepítéséhez és futtatásához. A Hyper-V azonban csak az operációs rendszer Pro, Education és Enterprise kiadásához érhető el. Ha a Home kiadást használja, akkor egy harmadik féltől származó virtuálisgép-kezelőre kell támaszkodnia.

Ha nem szeretne harmadik féltől származó virtuálisgép-kezelőt használni, a következőképpen telepítheti a Hyper-V-t a Windows 11 Home rendszerre kötegelt szkript-feltöréssel.

A hardvervirtualizáció engedélyezése a Windows 11 rendszerben

A Hyper-V egy csupasz fém hipervizor, és működéséhez a BIOS-ban engedélyezett hardvervirtualizáció szükséges. A legtöbb modern rendszer támogatja a hardvervirtualizációt, és engedélyezheti a BIOS-ban.

Az alábbi lépések egy HP laptopra vonatkoznak. Más rendszerekkel kapcsolatban tekintse meg a felhasználói kézikönyvet vagy a Tudásbázis erőforrásait a számítógép gyártójának webhelyén.

A hardvervirtualizáció engedélyezése a BIOS-ban:

 • Kapcsolja ki a számítógépet, ha be van kapcsolva.
 • Nyomja meg a bekapcsológombot a számítógép bekapcsolásához, majd kezdje el megnyomni az F10 billentyűt a BIOS-ba való belépéshez. A BIOS beállítási kulcsa a gyártótól függően változik. Tehát használja az F10, F2, F12, F1 vagy DEL billentyűket, és nézze meg, melyik működik az Ön számára.
 • A BIOS Setup segédprogramban nyissa meg a Konfiguráció lapot.
 • Használja a lefelé mutató nyílbillentyűt, és jelölje ki a Virtualizációs technológia.
 • Nyomja meg az Enter billentyűt, majd válassza az Engedélyezve lehetőséget. Nyomja meg ismét az Enter billentyűt a kiválasztáshoz.
 • Ezután nyomja meg az F10 billentyűt a módosítások mentéséhez és a BIOS-ból való kilépéshez.
 • A számítógép újraindul, ha a hardvervirtualizáció engedélyezve van. Most folytathatja a Hyper-V telepítését a rendszerére.
 •   A népszerű Android Content Transfer alkalmazás, a Pushbullet megjelenik a Windows rendszerben

  A Hyper-V telepítése Windows 11 Home rendszeren

  A következő lépés egy kötegelt szkript létrehozása és futtatása a szükséges fájlok telepítéséhez a Hyper-V engedélyezéséhez a Windows 11 Home rendszerben.

  Mielőtt folytatná a következő lépésekkel, hozzon létre egy visszaállítási pontot. Ez segít a számítógép jelenlegi állapotának visszaállításában, ha a folyamat során valami elromlik.

  A Hyper-V engedélyezése a Windows 11 Home rendszerben:

  1. Nyisson meg egy új Jegyzettömb fájlt. Ehhez nyomja meg a Win + R billentyűkombinációt, írja be a jegyzettömböt, és kattintson az OK gombra.

  2. A Jegyzettömb fájlba másolja és illessze be a következő szkriptet:

   pushd "%~dp0"
  dir /b %SystemRoot%\servicing\Packages\*Hyper-V*.mum >hyper-v.txt
  for /f %%i in ('findstr /i . hyper-v.txt 2^>nul') do dism /online /norestart /add-package:"%SystemRoot%\servicing\Packages\%%i"
  del hyper-v.txt
  Dism /online /enable-feature /featurename:Microsoft-Hyper-V -All /LimitAccess /ALL
  pause

  3. Nyomja meg a Ctrl + S billentyűkombinációt a mentési párbeszédpanel megnyitásához.

  4. A fájlnév mezőbe írja be a hyperv.bat parancsot. A fájlnév végén található .bat kiterjesztés fontos a szkript végrehajtásához.

    A Windows 10 új Start menüje örökre megölheti az élő csempéket

  5. Ezután kattintson a Mentés másként legördülő menüre, és válassza az Összes fájl lehetőséget.

  6. Kattintson a Mentés gombra a fájl mentéséhez.

  7. Ezután kattintson a jobb gombbal a hyperv.bat fájlra, és válassza a Futtatás rendszergazdaként lehetőséget. Kattintson az Igen gombra, ha a Felhasználói fiókok felügyelete kéri.

  8. A parancsfájl végrehajtása megkezdődik a parancssorban a Hyper-V telepítéséhez. Ez eltarthat egy ideig, ezért várja meg, amíg a folyamat befejeződik.

  9. A művelet befejezése után megjelenik a Művelet sikeresen befejezve üzenet.

  10. Írja be az Y-t a megerősítéshez, és indítsa újra a számítógépet. Ha nem, írja be az N billentyűt a parancssorból való kilépéshez.

  Vegye figyelembe, hogy a módosítások alkalmazásához újra kell indítania a számítógépet. Az újraindítás után telepítenie kell a Hyper-V-t a Windows 11 Home rendszerben. Írja be a Hyper-V-t a Windows keresőbe, és kattintson a Hyper-V Manager elemre új virtuális gép létrehozásához.

  Ha még mindig nem érhető el, engedélyezheti a Hyper-V-t a Windows szolgáltatások párbeszédpanelen, a Parancssoron és a Windows PowerShell-en.

  A következőképpen adhatja hozzá gyorsan a Hyper-V-t a Windows 11 rendszerhez a Parancssor használatával:

 • Nyomja meg a Win gombot, és írja be a cmd-t. Ezután kattintson a jobb gombbal a Parancssorra, és válassza a Futtatás rendszergazdaként lehetőséget.
 • A Parancssor ablakba írja be a következő parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt:
   <code>DISM /Online /Enable-Feature /All /FeatureName:Microsoft-Hyper-V 
 • A fenti parancs a Deployment Imaging Service and Management (DISM) eszközt használja a Microsoft Hyper-V és a szükséges függőségek engedélyezéséhez a Windows számítógépen. A művelet sikeresen befejeződött üzenet azt jelenti, hogy sikeresen engedélyezte a Hyper-V-t.
 •   Alkalmazások oldalbetöltése Windows 10 rendszerben

  A Hyper-V letiltása a Windows 11 Home rendszeren

  A Hyper-V-t letilthatja a Windows 11 Home rendszerben a Windows szolgáltatások párbeszédpanelen.

  A Hyper-V letiltása:

 • Nyomja meg a Win + R billentyűkombinációt a Futtatás párbeszédpanel megnyitásához.
 • Írja be az optionalfeatures.exe fájlt, és kattintson az OK gombra.
 • A Windows szolgáltatások párbeszédpanelen keresse meg a Hyper-V opciót.
 • Törölje a jelet a Hyper-V opcióból, és kattintson az OK gombra. Várja meg, amíg az eltávolítási folyamat befejeződik.
 • Ezután kattintson az Újraindítás most gombra a számítógép újraindításához és a módosítások alkalmazásához.
 • A Hyper-V mellett a Windows operációs rendszer egy másik remek virtualizációs megoldást is tartalmaz, a Windows Sandboxot – egy könnyű asztali környezetet az alkalmazások elszigetelt futtatásához. A Windows Sandboxot a Windows szolgáltatásaiból engedélyezheti, de csak az operációs rendszer Pro és Enterprise kiadásában.

  A Hyper-V-vel ellentétben nincs kötegelt szkript-feltörés a sandbox alkalmazás telepítéséhez a Windows 11 Home kiadásában. Ehelyett használhatja a Windows Sandbox Alternatives for Windows egyikét az alkalmazások elkülönített futtatására és tesztelésére.

  Futtassa a Hyper-V-t a Windows 11 Home rendszeren

  A Microsoft hivatalosan korlátozta a Hyper-V használatát az operációs rendszer Pro, Education és Enterprise kiadására. Azonban egy kis módosítás a BIOS-ban és egy praktikus kötegelt szkript segíthet a Hyper-V telepítésében a Windows 11 Home rendszeren.

  A Hyper-V üzembe helyezése után telepítheti a Windows, az Ubuntu és más támogatott operációs rendszereket egy virtuális gépre.