A Horizon gondoskodik arról, hogy a videókat mindig fekvő helyzetben rögzítsék iOS rendszeren

Ezt a bejegyzést egy kissé ellentmondásos kijelentéssel kezdem: az Apple-nek, a Google-nak és a Microsoftnak össze kell fognia a kezében… az álló/függőleges videó ellen! Ez nagyobb használhatósági probléma, mint gondolnád. A függőleges videók modern, szélesvásznú mobileszközökön fogyaszthatók, de az asztali számítógépeken és laptopokon szó szerint „nyakfájást” jelent. Mivel nagyon kényelmetlen a monitor helyzetének beállítása, nincs más lehetősége, mint kínos szögben hosszan húzni a nyakát, és megnézni azokat a babavideókat, amelyeket Grant bácsi minden második héten küld.

Még nem találtam senkit, aki tervezési döntésként tudatosan előnyben részesíti a függőleges videót a vízszintes helyett. Az átlagos felhasználóra nem lehet rábízni egy ilyen döntést, mert a portrévideó csak kellemetlenséget okoz a többieknek, hiszen a videót megosztják. Az emberek előnyben részesítik a vízszintes, szélesvásznú videókat, mert szemünk így van kialakítva, hogy nézzen dolgokat. A mozi az elmúlt 3-4 évtizedben a 4:3-as videóról 16:9-re, 2,21:1-re és hasonlókká fejlődött, éppen ezért!

Annak ellenére, hogy minden a vízszintes videók mellett szól, nem látom azt, hogy az okostelefon-gyártók eltávolítanák a függőleges videó támogatást mobil operációs rendszereikből. Az „Evil Window Dog” csapata megérezte a lehetőséget, ezért kitaláltak egy ügyes alkalmazást, a Horizont. Az alkalmazás biztosítja, hogy a videó mindig szélesvásznú vízszintes maradjon, és ügyesen levágja a nem lényeges részeket.

Balra: Forgatás és méretezés. Jobbra: Csak forgasd.

A Horizon két rögzítési módot kínál – „Forgatás és méretezés” és „Csak forgatás”. Az előbbi dinamikusan méretezi a levágott terület videóját az eszköz tájolásának megváltoztatásával, ami szélesebb, de kissé ideges videókat eredményez. Ez utóbbi statikusan kiválaszt egy kivágás méretet, ami drámaian csökkenti a látószöget, de stabilabb videót eredményez.

Az iPhone 5 és újabb verziók 1080p-ig támogatják, míg a 4S és régebbi verziók csak 720p-ig.

Mindenesetre kerülni kell a portrévideókat. A kettő közötti választás preferencia kérdése.

Kombinálhatja a „letiltott” módot a 720p HD felbontással is, ha Önhöz hasonlóan az Apple az 1080p Full HD videókra korlátozza a Camera alkalmazást, ami kényelmetlen a kevés tárhely miatt. Természetesen választhat VGA felbontást is!

Ezen kívül a Horizon támogatja a szűrőket, a különböző képarányokat, az állítható videóminőséget és az Autofókusz + Auto Expozíció zárolást is.

Annak ellenére, hogy biztosítom, hogy a videóim mindig vízszintesen készüljenek, továbbra is kiváló, dedikált videórögzítő alkalmazásnak tartom a Horizont, amelyre érdemes figyelni – ha nem tetszik a készleten lévő Kamera alkalmazás túlzott egyszerűsége.

A Horizon 0,99 dollárért elérhető az App Store-ban.

Telepítse a Horizont az App Store-ból

Feltétlenül ossza meg velünk, mit gondol a Horizonról, ha megjegyzést hagy az alábbi megjegyzések részben.