A hely megosztása a WhatsApp alkalmazásban Android és iOS rendszeren

Előfordulhat, hogy meg szeretné osztani az aktuális tartózkodási helyét az embereivel a WhatsApp-on. Legyen szó arról, hogy segítsen barátjának kitalálni új otthona címét, vagy megosztja élőhelyét a családtagokkal, a WhatsApp gondoskodik róla. Ebben a cikkben elmagyaráztuk, hogyan küldheti el tartózkodási helyét a WhatsApp-on. Megmutattuk, hogyan oszthatja meg jelenlegi vagy élő tartózkodási helyét a WhatsApp alkalmazásban iPhone-on és Android-eszközén.

Hogyan küldje el a helyét a WhatsApp-on: Magyarázat (2022)

Hogyan oszthatja meg tartózkodási helyét a WhatsApp-on (Android)

1. Nyissa meg a címzett WhatsApp chatjét, és érintse meg a melléklet ikont a csevegősávon. A megjelenő opciók listájában nyomja meg a „Hely” gombot.

2. A helymegosztási képernyőn láthatja a közeli helyek listáját. Választhat ezek közül a helyek közül, vagy válassza a „Jelenlegi tartózkodási hely elküldése” lehetőséget. A GPS pontossága alapján látni fogja, mennyire pontosak a hely koordinátái. Ebben az esetben a helyzetem 20 méter pontos. A címzett most megérintheti a Google Térkép hivatkozását az Ön aktuális tartózkodási helyének megtekintéséhez.

  Teljes mértékben szabályozhatja az Android Apps internet-hozzáférését

Hogyan oszthatja meg tartózkodási helyét a WhatsApp-on (iPhone)

A WhatsApp-on való tartózkodási helyének iPhone-on keresztül történő elküldésének lépései hasonlóak az Android verzióhoz, de a felület kissé eltér. Az alábbi lépéseket követve elküldheti tartózkodási helyét az iOS-hez készült WhatsApp alkalmazásban:

1. Nyissa meg a címzett WhatsApp chatjét, és érintse meg a „+” ikont a képernyő bal alsó sarkában. Amikor megjelenik a felugró menü, válassza a „Hely” lehetőséget.

2. Amikor megjelenik a térképes felület, válassza a „Jelenlegi hely küldése” lehetőséget az aktuális tartózkodási hely megosztásához. Ezen az oldalon lehetősége van a közeli helyek vagy üzleti adatok megosztására is.

Megjegyzés: Amikor először osztja meg ugyanazt a kapcsolattartókkal, hozzáférést kell adnia a WhatsApp számára a tartózkodási helyéhez. Adatvédelmi aggályaitól függően választhat az „Egyszer engedélyezés” vagy az „Engedélyezés az alkalmazás használata közben” lehetőségek közül.

  Fájlok letöltése iOS rendszeren a Firefox segítségével

3. A címzett most megérintheti a térképhivatkozást a beszélgetésben, hogy megtekinthesse aktuális tartózkodási helyét.

Élő hely megosztása a WhatsApp-on (Android)

1. A WhatsApp élő helyének megosztásához Android telefonjáról nyissa meg a beszélgetési ablakot, érintse meg a melléklet ikont, és válassza a „Hely” ikont.

2. Most nyomja meg az „Élő hely megosztása” gombot, és válasszon egyet az időtartamok közül – 15 perc, 1 óra vagy 8 óra. Adjon hozzá üzenetet, ha akarja, és nyomja meg a „Küldés” ikont az élő hely megosztásához.

3. Ekkor megjelenik az élő hely előnézete, valamint az élő megosztási munkamenet lejártának időpontjára vonatkozó részletek. A címzett a hivatkozásra koppintva valós időben megtekintheti tartózkodási helyét.

Élő hely megosztása a WhatsApp-on (iPhone)

1. A WhatsApp élő helyének elküldéséhez iPhone-járól nyissa meg a WhatsApp csevegést, és nyomja meg a „+” ikont a bal alsó sarokban. Most válassza a „Hely” lehetőséget a felugró menüből.

2. Most látni fogja a terület térképlistáját. Ezen a képernyőn érintse meg az „Élő hely megosztása” elemet az élő hely megosztásához.

3. A címzett most megérintheti az élő helyet, hogy megtudja, hol van az Ön aktuális pozíciója, és nyomon követheti a mozgást mindaddig, amíg a munkamenet aktív.

  Felhasználói fiókok hozzáadása, kezelése és váltása Android Lollipop rendszeren

Helyzetmegosztás leállítása a WhatsApp-on (Android és iPhone)

1. A helymegosztás leállításához a WhatsApp alkalmazásban érintse meg a „Megosztás leállítása” gombot a térképlista alatt. Amikor megjelenik a megerősítést kérő üzenet, érintse meg a „Stop” gombot az élő hely megosztásának leállításához.

2. A térkép előnézete alatt megjelenik az „Élő helyszín vége” szöveg, amely kiemeli, hogy már nem osztja meg élő tartózkodási helyét. Megkeresheti ezt a szöveget annak megerősítésére, hogy leállította a helymegosztást.

WhatsApp megosztása Hely: GYIK

Milyen gyakran frissül a WhatsApp élő helye?

A WhatsApp élő helymegosztása valós időben történik, és ezért az alkalmazás folyamatosan frissíti a tartózkodási helyét a kapcsolattartó számára, amíg megbízható internetkapcsolata van.

Mennyire pontos a WhatsApp élő helymeghatározása?

A WhatsApp-on megosztott élő hely 10 méterig pontos.

Megoszthatom az élő helyet a WhatsApp Weben?

Nem, nem lehet elküldeni az élő tartózkodási helyét valakinek a WhatsApp Weben.

Ossza meg a WhatsApp helyét közeli barátaival és családjával

A helyzet megosztása a WhatsApp-on kényelmes módja annak, hogy barátai és családtagjai könnyen megtalálják Önt szükség esetén vagy utazás közben. Az élő helymeghatározás funkcióval valós időben tudatában lehetnek az Ön aktuális tartózkodási helyének. Eközben, ha gyorsan szeretne SMS-t küldeni valakinek a WhatsApp-on, mondjuk, hogy hívjon segítséget, bátran tekintse meg útmutatónkat a WhatsApp-üzenetek telefonszám mentése nélküli küldéséről.