A hálózati SSID-hez megadott helytelen PSK javítása Windows 10 rendszeren

A Wi-Fi manapság mindenhol megtalálható. Nehéz elképzelni az életünket a hálózathoz való csatlakozás és az internetezés nélkül. Ahogy az internet népszerűvé vált, a hálózati problémák általános problémává váltak. Az egyik ilyen hálózati probléma a hibaüzenet: Helytelen PSK biztosított a hálózati SSID-hez. Felmerülhet a kérdés, hogy mi a PSK a hálózati SSID-hez, és mit jelent a PSK a hálózatkezelésben? Amikor készülékét hálózathoz csatlakoztatja, egy egyedi előre megosztott kulcs (PSK) jön létre és mentődik. Ezt a kulcsot hitelesítésre használják, és ha nem tud hitelesíteni egyetlen felhasználót sem, hibás PSK hiba lép fel. Ha Ön is ugyanazzal a problémával küzd, akkor jó helyen jár. Tökéletes útmutatót nyújtunk Önnek a hálózati SSID-hez biztosított helytelen PSK-ról, hogyan javíthatja ki a Windows 10 hibát.

A hálózati SSID-hez biztosított helytelen PSK javítása Windows 10 rendszeren

A Windows 10 hálózati SSID hibájának helytelen PSK mögött számos oka lehet. A legvalószínűbbek közül néhányat az alábbiakban említünk.

 • Sérült hálózati illesztőprogramok
 • Hibás router vagy modem
 • Problémák a hálózati profillal
 • Vírusok és rosszindulatú programok támadása
 • Elavult Windows

Miután megtudta, mit biztosít a PSK a hálózati SSID-hez, és mit jelent a PSK a hálózatkezelésben, és mi okozza ezt a problémát, folytassuk a Hálózati SSID-hez biztosított helytelen PSK útmutatót a Windows 10 hiba kijavításához. Kezdjük néhány alapvető hibaelhárítási módszerrel, amelyek megoldhatják a problémát.

1. módszer: Alapvető hibaelhárítás

Íme néhány alapvető hibaelhárítási módszer, amelyeket végre kell hajtania, mielőtt más módszerekre váltana. Lehet, hogy javítják a hibát.

  Hozzon létre egyéni alkalmazáscsempét a Windows 10 Start menüjéhez

1. Indítsa újra a számítógépet: Gyakran javasolt a számítógép rendszeres újraindítása. Számos rendszerhibát és egyéb kisebb problémát javíthat. Lehet, hogy kéznél megoldja a problémát. A számítógép újraindításához kövesse a Windows PC újraindítása vagy újraindítása című útmutatónkat.

2. Indítsa újra az útválasztót és a modemet: Lehetséges, hogy ezt a problémát a hibás útválasztó és modem okozza. Próbálja újraindítani őket, és ellenőrizze azt is, hogy tud-e más eszközöket csatlakoztatni hozzájuk vagy sem. Ha más eszközökkel is szembesül ugyanezzel a problémával, akkor a problémát az útválasztó és a modem okozhatja. Kövesse útmutatónkat az útválasztó vagy modem újraindításához.

3. Frissítse a Windows rendszert: A Windows 10 PC számos problémával és hibával szembesülhet, ha nincs frissítve. A Microsoft rendszeres frissítéseket ad ki a Windows rendszerhez a hibák és egyéb problémák eltávolítása érdekében. A Windows 10 legújabb frissítésének letöltése és telepítése című útmutatónk követésével ellenőrizheti és frissítheti a Windows rendszert.

2. módszer: Frissítse a hálózati adapter illesztőprogramjait

Ha hibás hálózati adapter-illesztőprogramokat futtat, előfordulhat, hogy a hálózati SSID-hiba miatt hibás PSK-val találkozhat. Számos hálózattal kapcsolatos problémát okozhat a számítógépen. A probléma megoldásához frissítheti a hálózati adapter illesztőprogramjait a Hálózati adapter illesztőprogramjainak frissítése Windows 10 rendszeren című útmutatónk követésével.

3. módszer: Csatlakozzon újra a hálózathoz

Néha a hálózati beállítások a jelszó megváltoztatása után is változatlanok maradnak. Ha a közelmúltban megváltoztatta a hálózati jelszavát, ez a hálózati SSID-hez megadott helytelen PSK hibát okozhat. Ezt úgy oldhatja meg, hogy törli jelenlegi hálózati profilját, és újra csatlakozik hozzá. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket.

  Javítsa ki a Skyrim nem indul el a Windows 10 rendszerben

1. Nyomja meg egyszerre a Windows + I billentyűket a Beállítások megnyitásához.

2. Keresse meg és kattintson a Hálózat és internet beállítások elemre.

3. A bal oldali ablaktáblában kattintson a Wi-Fi opcióra.

4. A jobb oldalon kattintson az Ismert hálózatok kezelése opcióra. Ezt követően megjelenik azon hálózatok listája, amelyekhez a számítógép csatlakozott.

5. Válassza ki azt a hálózatot, amelyhez nem tud csatlakozni.

6. Most kattintson a Forget gombra. Törli a hálózatot a listáról.

Csatlakozzon újra a problémás hálózathoz, és ellenőrizze, hogy működik-e.

4. módszer: Csatlakozzon manuálisan a hálózathoz

A hálózati SSID hibához biztosított helytelen PSK kijavításának általános módja a hálózat manuális csatlakoztatása a számítógéphez. Ez a módszer akkor használatos, ha a hálózat nem tud automatikusan csatlakozni a számítógéphez. Lehet, hogy megoldja a problémát. Ehhez kövesse ezeket a lépéseket.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a vezérlőpult parancsot, és kattintson a Megnyitás gombra.

2. Állítsa be a Nézet > Nagy ikonok lehetőséget, majd kattintson a Hálózati és megosztási központ elemre.

3. Ezután kattintson az Új kapcsolat vagy hálózat beállítása elemre.

4. Válassza a Csatlakozás az internethez opciót, majd kattintson az Új kapcsolat létrehozása mindenesetre elemre.

5. A Válasszon csatlakozási lehetőséget alatt kattintson a Manuális csatlakozás vezeték nélküli hálózathoz lehetőségre.

6. Most az Adja meg a hozzáadni kívánt vezeték nélküli hálózat adatait területen hajtsa végre a következő lépéseket:

 • Írja be a hálózat nevét a Hálózat neve melletti szövegmezőbe:
 • Válassza a WPA2-Personal lehetőséget a Biztonság típusa melletti legördülő menüből:
 • A Titkosítás típusa mezőben válassza az AES lehetőséget.

Megjegyzés: Az útválasztó eltérő biztonsági és titkosítási beállításokat használhat.

 • Írja be hálózati jelszavát a Biztonsági kulcs melletti szövegmezőbe:
 • Jelölje be a Csatlakozás automatikus indítása jelölőnégyzetet.
 • Jelölje be a Csatlakozás jelölőnégyzetet akkor is, ha a hálózat nem sugároz.
  VCF-fájl szerkesztése Windows 10 rendszeren

7. Végül kattintson a Tovább gombra. A hálózat manuálisan lesz hozzáadva.

5. módszer: Csatlakozzon a hálózathoz emelt szintű parancssor használatával

Ha a kézi csatlakozás engedélyezése után sem tud csatlakozni a hálózathoz, próbálkozzon megemelt parancssor használatával. Egyes felhasználók arról számoltak be, hogy ezzel a módszerrel meg tudták oldani a helytelen PSK-hibát, és csatlakozni tudtak hálózatukhoz. Ugyanezhez kövesse az alábbi lépéseket.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a parancssor parancsot, és kattintson a Futtatás rendszergazdaként lehetőségre.

2. A Parancssorba írja be a következő parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt. Ez létrehoz egy listát az összes hálózati profilról.

netsh wlan show profiles 

3. A listában keresse meg azt a hálózati profilt, amelyhez nem csatlakozik.

4. Írja be a következő parancsot, és cserélje ki az X-et a 4. lépésben megtalált profil nevére. Nyomja meg az Entert a végrehajtásához.

netsh wlan connect name= “X”

6. módszer: Rendszerfájlok javítása

Ha egyik módszer sem működik, előfordulhat, hogy vírus vagy rosszindulatú program megrongálta a rendszerfájlokat. A sérült rendszerfájlok problémákat okozhatnak számos programban, és akár olyan hibákhoz is vezethetnek, mint például a hálózati SSID hibához biztosított helytelen PSK. Futtathat DISM és SFC vizsgálatokat a rendszerfájlok javításához, ez megoldhatja a problémát. Kövesse a rendszerfájlok javításáról szóló útmutatónkat a Windows 10 rendszeren.

***

Reméljük, hogy ez az útmutató hasznos volt, és sikerült kijavítania a hálózati SSID hibához biztosított hibás PSK-t. Ossza meg velünk, melyik módszer vált be a legjobban az Ön számára. Ha bármilyen kérdése vagy javaslata van, nyugodtan tegye fel a megjegyzés rovatba.