A hálózati sávszélesség figyelése egyszerű ezzel a 6 eszközzel

A hálózati mérnökök és informatikusok hatékonyan irányíthatják és értékelhetik a hálózatot a sávszélesség-figyelő eszközök segítségével.

A hálózat állapotának jobb megértéséhez, valamint a késleltetési problémák és a hálózati hibák megoldásához sávszélesség-felügyeletre van szükség.

Annak ismerete, hogy mi történik a hálózatában, folyamatos megfigyelést igényel. Ezek a megfigyelő eszközök figyelik a teljes hálózati tevékenységet, beleértve a sávszélesség-fogyasztást, az adatfeldolgozási és válaszidőket, valamint a forgalmi viszonyokat.

A sávszélesség-figyelők segítségével gyorsan nyomon követheti, hogy az egyes eszközök mekkora sávszélességet használnak a hálózaton, beállíthatja az egyes eszközök használati korlátait, és azonosíthatja az esetleges elakadásokat vagy szolgáltatási hibákat.

És itt van a hálózat legjobb hálózati sávszélesség-figyelőinek listája. Ezek az eszközök felügyelik és ellenőrzik a hálózati kapcsolatot, és alapos részletezést nyújtanak a hálózaton belüli eseményekről. Kezdjük el!

ManageEngine

ManageEngine hatékony és robusztus vállalati szintű sávszélesség-figyelőt biztosít, amely segíthet a hálózati problémák diagnosztizálásában és kijavításában, még mielőtt az ügyfeleket és az előfizetőket érintené. Lehetővé teszi a felhasználó számára a hálózati sávszélesség-kihasználtság megfigyelését és nyomon követését az idő múlásával. Ezenkívül beállíthat internethasználati korlátozásokat, és valós idejű figyelmeztetéseket kaphat a határ elérésekor.

Ez az eszköz diagramok és statisztikai adatok segítségével megjeleníti a használati trendeket és a hálózati tevékenységet több hónapon keresztül. Azt is fontos megjegyezni, hogy ez a sávszélesség-figyelő alkalmazás különféle biztonsági intézkedésekkel rendelkezik.

Jellemzők:

 • Lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy riasztásokat és figyelmeztetéseket állítson be előre meghatározott küszöbszintek alapján, és jelentéseket készítsen különféle kritériumok alapján, mint például a sávszélesség-fogyasztás és a hálózat megbízhatósága.
 • A felhasználók a fogyasztási trendek alapján megbecsülhetik a jövőbeli sávszélességigényt.
 • Azonosítja a hálózat sávszélesség-hiányait.
 • Számos technológiát támogat, beleértve a csomagszippelést és -szűrést, a Cisco CBQoS-t és még sok mást

Ez egy élvonalbeli sávszélesség-figyelő eszköz, amely több operációs rendszeren is működik, beleértve az Androidot, a Windowst és a Linuxot. Ez a szoftvercsomag valós idejű jelentéskészítési és erőforrás-kezelési eszközöket kínál a sávszélesség figyeléséhez.

A NetFlow Analyzerben található növekményes áramlásfeldolgozási motor segít a nulladik napi támadások azonosításában és a hálózati szabálytalanságok nyomon követésében, így szükség esetén azonnali lépéseket tehet. 30 napos ingyenes próbaverziót kínál, és letöltheti a a ManageEngine ingyenes verziója hálózati sávszélesség monitor.

  4 ingyenes eszköz kiváló minőségű animált GIF-ek készítéséhez

Paessler PRTG

A Paessler PRTG egy jól ismert hálózatfigyelő és elemző márka az informatikai szakemberek körében.

Nem meglepő, hogy a PRTG kiváló sávszélesség-figyelő eszközt kínál, tekintve, hogy sok vállalat mindig is támaszkodott rájuk különféle megfigyelési követelményei során.

A lassú sávszélesség súlyos következményekkel jár a vállalati környezetben. Ezek a hálózati zavarok a dolgozók és a személyzet inaktívvá válását okozzák, ami csökkenti a termelékenységet és az értékesítést. A hálózati rendszergazdáknak gyorsan azonosítaniuk kell és meg kell szabadulniuk a sávszélesség-maradékoktól.

Ebben a helyzetben ez a PRTG hálózatfigyelő platform segít a sávszélesség-felhasználás nyomon követésében, a megnövekedett átviteli túlterhelések észlelésében és mérésében, valamint a hálózatban mélyebbre ásva hatékonyan azonosítja a potenciális hálózati késéseket.

Azonosítja a lehetséges hálózati torlódásokat és sávszélesség-hiányokat, például, hogy melyik rendszer vagy alkalmazás használja ki a legtöbb sávszélességet. Ezenkívül ez a szoftvercsomag olyan beépített eszközöket is tartalmaz, mint a Packet Analyzer, amely nyomon követi az adatfolyamok alaptevékenységét, így a felhasználó megértheti a hálózaton keresztül továbbított adatokat.

Jellemzők:

 • A hálózati forgalom megjelenítéséhez egy egyszerű diagramkészítési megközelítést használ.
 • Integrált csomagszimuláló az adatfolyamok vizsgálatához
 • Beolvassa az összes hálózati forgalmi mintát, és részletes információkat nyújt arról, hogy mely szolgáltatások és alkalmazások használnak nagyobb sávszélességet
 • Az áramlásérzékelőket a sávszélesség-felhasználás diagramokon és grafikonokon történő megjelenítésére használják.

A 30 napos ingyenes próbaverzió letölthető. Ez a szoftvercsomag számos érzékelőt és modulintegrációt tartalmaz. A próbaidőszak után visszavált ingyenes kiadására.

SolarWinds

SolarWinds kifinomult hálózati sávszélesség-felmérő és teljesítményfigyelő szoftvercsomagot biztosít. Ez a csomag tartalmazza az NPM-et (Network Performance Monitor) és az NTA-t (NetFlow Traffic Analyzer). Számos hálózati feladatot tud végrehajtani, például több gyártó hálózatfigyelését, WLC forgalom figyelését, egyéni hálózati forgalom jelentését és még sok mást.

Ez az eszköz valós idejű hálózati forgalom elemzést végez az adatcsomagok folyamainak rögzítése és elemzése céljából, ami segít az információmegőrzésben, az erőforrások elosztásában és az esetleges konfigurációs hibák elkerülésében.

Jellemzők:

 • Hozzon létre riasztásokat és figyelmeztetéseket a többrétegű triggerfeltételek és a hálózati struktúra alapján.
 • A valós idejű forgalom és teljesítmény megjelenítését a diagrammechanizmus teszi egyszerűvé.
 • Valós idejű grafikus kapcsolat a csomagfejlécek összekapcsolásához a kiváltó ok felderítésének optimalizálása érdekében.
 • Automatikusan azonosítja a szolgáltatásokat a nagyobb sávszélességet fogyasztó hálózaton.
  8 legjobb Fire TV tükrözési alkalmazás

Ezenkívül képes megvizsgálni és szétválasztani a rosszindulatú hálózati csomagokat, felismerni az adatfolyam trendjeit, és a felhasználói felület akadálymentesítésén keresztül még az adatfolyam-elemzést is megjelenítheti. Mindezek segíthetik a felhasználót a teljesítményproblémák azonosításában és megoldásában. A SolarWinds egy hónapos ingyenes és teljesen működőképes próbaidőszakot kínál a többi eszközhöz hasonlóan, amely elérhető a SolarWinds letöltési oldal.

NetWorX

A Softperfect egy hatalmas és egyszerű sávszélesség-figyelő eszköz, NetworkX, a hálózati tevékenység és a sávszélesség-használat figyelésére. Egy testreszabható és nagymértékben konfigurálható grafikon szemlélteti és megjeleníti az élő forgalom kihasználtságát, valamint az internet-hozzáférési szolgáltatások listáját.

Az irányítópultok módosíthatók, és a teljes korlát arányában felhasznált adatmennyiség valós időben jelenik meg a hálózati sávszélesség-használattal együtt.

Bár ezt a szoftvert csak a helyi gépen lévő hálózati eszközök figyelésére tervezték, ha elolvassa a dokumentációt, észreveheti, hogy az SNMP-szabványokat alkalmazó útválasztóról vagy átjáróról érkező hálózati forgalmat is képes figyelni.

Jellemzők:

 • Rugalmas és könnyen használható műszerfal.
 • Integrált sebességmérő a letöltési és feltöltési sebesség figyelésére.
 • Készítsen küszöb alapú értesítéseket internetes tevékenységeiről
 • Valós idejű statisztikát biztosít a sávszélesség-horgokról
 • Könnyen átalakíthatja a nyers adatokat grafikon formátumokká a jobb megértés érdekében
 • Korlátozott sávszélességet oszt le minden egyes alkalmazáshoz és szolgáltatáshoz a használati trendek alapján.

Ezenkívül beállíthat olyan riasztásokat, amelyek értesítik Önt, ha a hálózati teljesítmény csökken, és segíthet megtalálni a hálózati problémák lehetséges területeit, és figyelemmel kísérheti az internetszolgáltató forgalmi korlátozásait. Kezdje a 30 napos ingyenes próba letöltésével.

Nagios

Egy másik kiváló valós idejű sávszélesség-figyelő és -elemző eszköz a Nagios. Ez a nyílt forráskódú eszköz valós időben figyeli és elemzi a hálózati tevékenységet, hogy észlelje az esetleges elakadásokat és nyomon kövesse a sávszélesség-felhasználást. Ezenkívül értesíti a felhasználókat, ha hibákat észlel, és az előre meghatározott küszöbszinteket átlépi.

A Nagios magverziója teljes SNMP-alapú sávszélesség-felügyeletet kínál az útválasztók és hozzáférési pontok számára. Az SNMP összes verzióján keresztül a hálózati útválasztók és átjárók felügyelhetők, és a bejövő és kimenő forgalom hálózati sávszélesség-fogyasztási adatait biztosítják.

Ez az eljárás sokkal egyszerűbben kezelhető Nagios XIamely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy futtassa az átjáró megfigyelési opcióját, és néhány percen belül beállítsa a hálózat figyelésére.

A program egyszerűen használható, és gyorsan azonosítja a hálózati problémákat, miközben biztosítja és bővíti a hálózati kapcsolatot. Nyomon követi a hálózati statisztikai adatokat is, így ha újra előfordul ugyanaz a hiba, gyorsan azonosítani és pillanatok alatt megoldani tudja a problémát.

  Hogyan lehet megtalálni a feladó IP-címét egy e-mail üzenetből

A Nagios azonnal figyelmezteti a műszaki személyzetet meghibásodás esetén, így megkezdhetik a hibakeresést, mielőtt az bármilyen ügyfélműveletet érintene.

Jellemzők:

 • A csatlakozási problémák és a hálózati késések gyorsan azonosíthatók.
 • A felhasználók figyelmeztetéseket kaphatnak, ha irracionális viselkedés lép fel, vagy a sávszélesség-használat meghaladja az előre meghatározott korlátozásokat.

A Nagios XI képes figyelni az összes működő infrastruktúra elemet bármely operációs rendszeren. Különféle műveleteket hajt végre, beleértve a végtelen gyakorlati méretezést, a stratégiai rendszerriasztásokat és az üzemidő figyelését. Egy hónapos ingyenes próbaidőszakban érhető el.

BWMonitor

BWMonitor egy egyszerű és könnyen használható hálózatfigyelő eszköz. Ez az eszköz kizárólag azon a gépen figyeli a sávszélességet, amelyen a felhasználó telepíti és konfigurálja azt, ellentétben a fent említett egyéb eszközökkel, amelyek a hálózat összes rendszerén vizsgálják a sávszélességet.

Az interfész szinten kézbesített és feldolgozott csomagok mérésével lehetőség nyílik a minősített forgalom, például proxy és VPN adatok nyomon követésére ezzel az eszközzel. Noha ez egy fizetős eszköz, más hasznos szolgáltatásokat is kínál, például beépített sávszélesség-elemzőt és letöltési és feltöltési sebesség-ellenőrzőt.

A Windows összes verzióján működik. A felhasználók adaptálható valós idejű sávszélesség-grafikonokat hozhatnak létre az adatok megjelenítéséhez a jobb megértés érdekében, és riasztásokat állíthatnak be egy sávszélesség-riasztási rendszer segítségével, hogy értesítéseket kapjanak a küszöbszintek átlépésekor.

Jellemzők:

 • személyre szabható műszerfal
 • A konfiguráláshoz és a monitorozáshoz nincs szükség további illesztőprogramokra.
 • összehasonlítható a történelmi és a valós idejű adatátviteli sebesség

A BWmonitor 30 napos próbaidőszakot tartalmaz minden funkcióval, amely elérhető a következőn BWMoinitor letöltési oldal.

Következtetés

Ezek a sávszélesség-figyelő eszközök lehetővé teszik a hálózati rendszergazdák számára a hálózati tevékenység teljes körű megtekintését. Minden vállalkozásnak rendelkeznie kell sávszélesség-figyelő rendszerrel, függetlenül az infrastruktúra méretétől és funkcióitól.

Remélem, hasznosnak találta ezt a cikket a legjobb hálózati sávszélesség-figyelő eszközök megismerésében.

Érdekelheti a legjobb NetFlow elemzők megismerése is.