A „Gyakran látogatott” eltávolítása a Safariról (iPhone és Mac)

Kulcs elvitelek

 • Az iPhone, iPad és Mac felhasználók összesen háromféleképpen tudnak megszabadulni a Safari „Gyakran látogatott” szakaszától.
 • Válasszon a teljes szakasz elrejtése vagy bizonyos webhelyek törlése között, ha továbbra is használni szeretné a funkciót, de bizonyos webhelyeket törölni szeretne.
 • A Safari előzményeinek törlése jobb megoldás a teljes adatvédelem biztosítására, és megakadályozza, hogy mások láthassák internetes előzményeit és a leggyakrabban keresett webhelyeket.

A Safari kezdőoldalának „Gyakran látogatott” szakasza megkönnyíti a leggyakrabban keresett webhelyek gyors elérését. Aki azonban egy pillanatra kölcsönkéri a készülékét, könnyen láthatja, hogy melyek ezek az oldalak. Tehát a következőképpen távolíthatja el a „Gyakran látogatott” elemet a Safariból.

A Safari gyakran látogatott szakaszának eltávolítása iPhone-on

Először nézzük meg a Gyakran látogatott szakasz eltávolítását a Safari kezdőlapjáról. Kövesse az alábbi lépéseket, hogy megtudja, mit kell tennie:

 • Indítsa el a Safarit. Ha már be van töltve egy weboldal, érintse meg a Tabs ikont (két négyzet, átfedésben) az eszköztáron.
 • Ezután érintse meg a Hozzáadás (+) ikont a bal alsó sarokban egy új lap megnyitásához és a kezdőoldal eléréséhez.
 • A kezdőoldalon görgessen le az aljára, és koppintson a Szerkesztés elemre.
 • Most kapcsolja ki a Gyakran látogatott lehetőséget.
 • Ez az. A Gyakran látogatott funkció kikapcsolása után a Safari használatának javítása érdekében további beállításként bekapcsolhatja a Kezdőoldal használata minden eszközön lehetőséget. Ezzel eltávolítja a Gyakran látogatott szakaszt a Safariból a többi Apple-eszközön, mindaddig, amíg ugyanazzal az Apple ID-vel jelentkezik be.

  Hogyan lehet megszabadulni a gyakran látogatott webhelyektől a Safariban iPhone-on

  Ha továbbra is szeretné használni a Gyakran látogatott részt, de törölni szeretne egy vagy több ott felsorolt ​​webhelyet, két lehetősége van: töröljön egy adott webhelyet vagy törölje a Safari előzményeit.

  Egy adott webhely eltávolításához nyomja meg hosszan a webhely ikonját a Gyakran látogatott rész alatt, és érintse meg a Törlés lehetőséget a kontextusból.

  A Safari előzményeinek törlése a jobb megoldás, ha azt szeretné, hogy az emberek ne tudják meg, mely webhelyeket látogatta meg. Ennek az az oka, hogy a Gyakran látogatott szakasz eltávolítása és bizonyos webhelyek törlése csak elrejti őket a látás elől. Ezek a webhelyek továbbra is a Safari előzményeiben maradnak.

  Tehát, ha valaki beír bizonyos betűket vagy kulcsszavakat a keresőmezőbe, a webhely hivatkozása természetesen megjelenik az internetes előzmények részeként.

  Ha törölni szeretné a Safari előzményeit, és egyszerre megszabadulni az összes gyakran látogatott webhelytől, koppintson a Könyvjelző ikonra az eszköztáron, lépjen az Előzmények fülre (óraikon), és koppintson a Törlés > Minden előzmény > Előzmények törlése elemre.

  A Safari gyakran látogatott szakaszának eltávolítása Mac számítógépen

  Térjünk át a Mac-re vonatkozó utasításokra. Először nyissa meg a Safarit a kezdőoldal megtekintéséhez. Ha már megnyit egy weboldalt a Safariban, a kezdőoldalt a menüsor Könyvjelzők > Kezdőlap megjelenítése elemére kattintva érheti el.

  A Safari kezdőlapjának személyre szabásához a Mac számítógépen kattintson a Beállítások lehetőségre (az ikon három csúszkát mutat) alul, és törölje a Gyakori látogatások jelölését. Ez a szakasz most eltűnik a Safari kezdőlapjáról.

  Hogyan lehet megszabadulni a gyakran látogatott webhelyektől a Safariban Mac számítógépen

  Az iPhone készülékekhez hasonlóan kiválaszthatja, hogy megtartja a Gyakran látogatott részt, de töröl egy adott webhelyet a listáról. A Safariban a Control billentyűt lenyomva tartva kattintson a webhelyre a Gyakran látogatott részben, és válassza a Törlés lehetőséget.

  Ahhoz, hogy megszabaduljon a gyakran látogatott webhelyektől az internetes előzmények közül, és ne jelenjenek meg a keresési javaslatok tetején, törölnie kell a Safari előzményeit a macOS rendszeren.

  Nyitott böngésző mellett kattintson a Safari elemre a menüsorban, és válassza az Előzmények törlése lehetőséget. Kattintson a legördülő nyílra az előugró menüben, és válassza az Összes előzmény lehetőséget. Ezután kattintson az Előzmények törlése gombra a művelet megerősítéséhez.

  A Safari gyakran látogatott szakaszának nem kell veszélyeztetnie az Ön adatait

  Amint láthatja, az iPhone, iPad és Mac felhasználóknak három lehetőségük van, ha szeretnének eltávolítani a gyakran látogatott webhelyeket a Safariból.

  Ha az a cél, hogy egyszerűen eltávolítsa a webhelyek teljes listáját az egyszerű nézetből, elrejtheti a teljes Gyakran látogatott részt. Ha azonban a kényelem kedvéért továbbra is használni szeretné a funkciót, törölhet bizonyos webhelyeket, vagy teljesen törölheti a Safari előzményeit.