A Google URL Shortener nagyszerű nem hivatalos Goo.gl Android-kliens

Az URL-rövidítők, például a bit.ly vagy a tinyurl, nem újak. Egyre népszerűbbek a közösségi médiában, különösen a Twitteren való hivatkozások megosztásában. Az avatatlanok számára ezek a szolgáltatások egyszerűen lerövidítik a hosszú hiperhivatkozásokat, lehetővé téve azok megosztását anélkül, hogy sokat kellene aggódniuk a karakterkorlát miatt. Számos népszerű linkrövidítő képes különféle elemzéseket is figyelni, például a kattintások számát, és testreszabhatja a linkeket. A Google a Goo.gl nevű URL-rövidítő szolgáltatást futtatja, de a keresőóriás még nem kínál hivatalos Android-klienst. Addig is használhatja a harmadik féltől származó Google URL Shortener-t erre a célra.

Az alkalmazás egyszerűen lehetővé teszi a Goo.gl használatát közvetlenül a mobileszközén, lehetővé téve a fiókba való bejelentkezést, a statisztikák figyelését és a hivatkozások lerövidítését útközben.

Amikor először indítja el az alkalmazást, a rendszer felkéri, hogy jelentkezzen be Google-fiókjába. Ezt követően az alkalmazás megjeleníti a kezdőképernyőjét, amely a Legutóbbi és Csillagozott lapokra oszlik. A korábban lerövidített linkek a Legutóbbi alatt jelennek meg, míg az összes kedvenc linket a Csillagozott részbe küldi.

Kétféleképpen rövidítheti le a linket a Google URL Shortener használatával. A hivatkozás másolásának első, kézenfekvőbb módja: érintse meg a „+” gombot az alkalmazásban, illessze be a következő címmezőbe, majd koppintson a „Kész” gombra a rövidített verzió eléréséhez. Az alkalmazás ezután lehetővé teszi a rövidítés hivatkozás kiválasztását a további műveletekhez, például a vágólapra másoláshoz vagy az alapértelmezett böngészőben való megnyitáshoz, és megjelenít egy műveleti értesítést is ugyanazokkal a beállításokkal.

A második mód a Megosztás menü más alkalmazásokban. Például egy olyan oldal hivatkozásának lerövidítéséhez, amelyet kedvenc Android-böngészőjében böngész, egyszerűen nyissa meg a Megosztás menüt, és válassza ki a Google URL-rövidítő elemet a listából. Ezután egy lebegő panel jelenik meg a további műveletekkel. Ezeket a műveleteket az értesítési területre is átviheti egy végrehajtható értesítés formájában.

A Legutóbbi vagy Csillagozott hivatkozások rövidített hivatkozásának kiválasztásával olyan statisztikákat is megtekinthet, mint például az elmúlt két órára, az elmúlt napra, hétre, hónapra vagy minden időre vonatkozó kattintások száma. Mivel minden adata automatikusan szinkronizálva van a Goo.gl szerverekkel, az Androidon lerövidített hivatkozásokkal kapcsolatos információkat a számítógép webböngészőjéből érheti el, és fordítva.

Ha szeretné kikapcsolni az értesítéseket, átkapcsolni az automatikus szinkronizálást vagy megadni az alapértelmezett időközt, ezt az alkalmazás Beállítások képernyőjén teheti meg. Ezenkívül módosíthatja a korábban említett alapértelmezett kattintáselemzési szűrőt, és személyre szabhatja az értesítések hang-, rezgés- és LED-beállításait.

Az alkalmazás ingyenesen elérhető a Google Play Áruházban. Töltse le készülékére az alábbi linkről.

Telepítse a Google URL Shortenert a Play Áruházból