A Google Térkép topográfiai vonalainak beszerzése

A térképek az egyik legmegbízhatóbb formája a régió elhelyezkedésének és domborzatának megértésének. Egy térkép nagyon jól ismeri bármely régió útvonalát. Noha manapság számos elektronikus kütyü van jelen, egy térkép még mindig jobb mindegyiknél, mert egy térkép minden további követelmény nélkül használható bárhol. De a térkép használatának művészete annak megértésében rejlik. A jobb használat érdekében tudnia kell, hogyan kell elolvasni. Tehát ez a cikk erről a fontos tudásról és arról szól, hogyan tovább. Megismerheti a Google Maps topográfiai vonalainak fontosságát is. És ha nem tudja, hogy mit jelentenek a szintvonalakon lévő számok, és hogyan olvassa el a szintvonalakat a Google térképen, és szeretné megtanulni őket, ez a cikk biztosan Önnek szól! Azt is megtanulja, hogyan jelenítheti meg a magassági kontúrokat a Google Earth alkalmazásban.

A Google Térkép topográfiai vonalainak beszerzése

Ebből a cikkből megtudhatja, hogyan szerezheti be a Google Térkép topográfiai vonalait. Olvassa tovább, ha többet szeretne megtudni róla.

Mit jelentenek a vonalak a topográfiai térképen?

A topográfiai térképen lévő vonalakat szintvonalaknak nevezzük. Az egyenlő magassági pontokat a szintvonalak jelölik. A szintvonalak magyarázzák a terep magassági profilját vagy az adott talajképződményt. Ezeket a vonalakat színekkel és árnyékolással együtt ábrázolják, hogy megmagyarázzák a magasságváltozásokat és a terep alakját. A vonalak a föld háromdimenziós tájainak ábrázolására szolgálnak kétdimenziós tér és jellemzők segítségével. És fizikailag nem léteznek a földön.

  Kell Xbox Live a Warzone játékhoz?

Fotó: Annie Spratt az Unsplash-en

Hogyan találja meg a szintvonalakat a térképen?

A szintvonalak a térképen található kacskaringós vonalak. Olyan térképen vannak felrajzolva, amely tengerszint feletti egyenlő magasságú pontokat köt össze. A szintvonalakkal összekötött pontok azonos és állandó értékűek. Egy adott régió magasságát és lejtőit képviselik. Segítenek a föld domborzatának és a földfelszín alakjának megismerésében. A közelebbi szintvonalak meredekebb lejtőt jelentenek a területen, míg a távolabbi vonalak fokozatos lejtőt jelentenek. A szintvonalakon lévő szám szintén fontos célt szolgál, amelyre a következő mutatóban lesz szó.

Mit jelképeznek a számok a körvonalakon?

A szintvonalakon lévő számok két rácsrendszert jelölnek, amelyek segítségével meg lehet találni a pontos helyet. Ez a két rácsos rendszer a szélességi és hosszúsági fokot jelenti. A magassági számok az emelkedés irányát is jelzik, felfelé mutatva és leolvasva. A térképen látható szám teteje felfelé, az alsó pedig lefelé mutat.

Fotó: Andrew Stutesman az Unsplash-en

Hogyan találja meg az ingatlan topográfiáját?

Egy ingatlan domborzatát az adott régió topográfiai térképe segítségével találhatja meg. A térkép az összes topográfiai elemet tartalmazza, és segít megismerni az adott régió domborzatát és tulajdonságait, megadva a szükséges információkat.

Hogyan szerezhetek be Google Térkép topográfiai vonalakat?

A Google Térkép topográfiai vonalainak megtekintéséhez kövesse ezeket a lépéseket. A Google Maps lehetőséget biztosít az Ön által választott régió topográfiai vonalainak megtekintésére. Ezeket a sorokat láthatod:

1. Látogassa meg Google térkép és keresse meg a kívánt helyet.

2. Kattintson a Rétegek mezőre a térkép alján. A megnyitás után különféle lehetőségek közül választhat.

3. A domborzati vonalak megjelenítéséhez ezek közül a lehetőségek közül ki kell választani a Terep réteget. Ez az opció kontúrvonalakat biztosít a bolygó minden régiójához. Ügyeljen arra, hogy a kapcsoló bekapcsolva legyen.

  A hálózati sávszélesség figyelése Linuxon

Hogyan olvassa el a körvonalakat a Google Térképen?

Ön már ismeri a Google Térkép domborzati vonalait. Tehát ez a mutató megmutatja, hogyan olvassa el a szintvonalakat a Google térképen. A kontúrvonalak könnyen leolvashatók, ha rendelkezik a tudással. A Google Maps kontúrvonalainak olvasásakor a következő dolgokkal kell rendelkeznie.

  • Ha a szintvonalak közel vannak egymáshoz, és egymástól bizonyos távolságban vannak, akkor meredekebb lejtőt jelentenek. Azt jelezte, hogy a régió meredek domborzattal rendelkezik. Az egymástól bizonyos távolságra lévő vonalak enyhébb lejtőt és terepet jeleznek.
  • A legvastagabb kontúrvonalak az indexvonalak. Főleg egy számmal vannak megjelölve a vonal mentén egy ponton. Ez a tengerszint feletti magasságot jelenti.
  • A vékonyabb és tisztább vonalak a közbenső vonalak. Ezek az indexsorok között vannak. Nincs rajtuk számcímke. Az indexsorok minden ötödik köztes sor után megjelennek. Ismernie kell a kontúrintervallumokat a közbenső vonalak leolvasásához szükséges magasság meghatározásához. A kontúrintervallumok jelzik a két szintvonal közötti magasság változását. Ezek a térkép léptéke alatti térképbillentyűkben találhatók.
  • A következő sortípus a kiegészítő sor. Ez a szaggatott vonal a topográfiai térképen. Ezek a vonalak laposabb terepet jeleznek.

Milyen messze vannak egymástól a körvonalak a Google Térképen?

A Google Térkép a Google Térkép domborzati vonalait és szintvonalait egyaránt biztosítja. A szintvonalak közötti távolság a Google Térképen a régiótól és a térkép méretétől függően változik. A Google Térkép kontúrvonalai általában 40 láb távolságra vannak egymástól a 7,5 perces négyszögű térképen. A nagyobb, 15 perces térképeken 80 láb távolság van a szintvonalak között.

Kaphat kontúrvonalakat a Google Földön?

Nem, a Google Föld alapváltozatában nem kaphat kontúrvonalakat. A kontúrvonalakat a Google Earth Pro verziójában kaphatja meg. A következő mutató megmutatja, hogyan jelenítheti meg a magassági kontúrokat a Google Earth programban.

  A Wii U feltörése Homebrew játékok és alkalmazások futtatásához

Hogyan jelenítheti meg a magassági kontúrokat a Google Földön?

Hogyan jelenítheti meg a magassági kontúrokat a Google Földön? Válaszoljunk itt erre a kérdésre. A kontúrokat a szoftver Google Earth Pro verziójában kaphatja meg. Ezek megszerzéséhez kövesse néhány lépést:

1. Először töltse le és indítsa el a Google Föld Pro szoftvert a számítógépén.

2. Ezután töltsön le egy topográfiai térkép átfedést KML vagy KMZ formátumban.

3. Nyissa meg a Google Earth Pro programot a számítógépén.

4. Megnyitás után lépjen a Fájl menübe, és kattintson a Megnyitás gombra.

5. Nyissa meg a letöltött térképfájlt.

6. A fájlban nagyítson rá arra a helyre, amelyet meg szeretne tekinteni úgy, hogy duplán kattint az adott helyre.

Miután nagyított, láthatja a körvonalakat a régióban.

A Google Earth Pro továbbra is ingyenes?

Igen, a Google Föld Pro ingyenes a speciális funkciókat igénylő felhasználók számára. Könnyedén telepítheti a rendszerébe és használhatja.

***

Reméljük, hogy megtanulta, hogyan szerezheti be a Google Térkép topográfiai vonalait, és mik a számok a szintvonalakon. Kérdéseivel és javaslataival nyugodtan forduljon hozzánk az alábbi megjegyzések részben. Következő cikkünkben azt is tudassa velünk, hogy milyen témáról szeretne tájékozódni.