A Google Nearby Share használata Android- és Windows-eszközökön

A Google kiterjesztette fájlmegosztási lehetőségeit a Windows PC-re a Nearby Share Beta for Windows bevezetésével.

A szolgáltatást 2020-ban indították el Android-eszközökön, amely gyors és problémamentes fájlátvitelt tesz lehetővé közel hárommilliárd felhasználó között. Mostantól a felhasználók egyszerűen küldhetnek és fogadhatnak tartalmat Android-eszközök és Windows PC-k között.

Az alkalmazás percek alatt letölthető és beállítható, a fájlátvitel pedig automatikusan megtörténhet a saját eszközei között, még akkor is, ha a képernyő ki van kapcsolva, amennyiben mindkét eszköz ugyanabba a Google fiókba van bejelentkezve.

A fájlok megosztása Android-eszközökről Windows PC-kre egyszerű, a felhasználóknak csak meg kell győződniük arról, hogy a Nearby Share Beta alkalmazás fut a számítógépükön. Ahogy a bevezetés folytatódik, a Nearby Share Beta for Windows hamarosan elérhető lesz bizonyos régiókban világszerte.

Google Nearby Share vs. Apple Airdrop: melyik a jobb?

Ha Androidot használ, valószínűleg ismeri a Google szolgáltatásait és alkalmazásait, beleértve a Google Fast Pairt is. A Google egyik kevésbé ismert, de praktikus funkciója a Nearby Share, amely lehetővé teszi a fájlok gyors és biztonságos megosztását a közeli személyekkel.

Ennek ellenére miért válassza a Nearby Share szolgáltatást az olyan hasonló szolgáltatásokkal szemben, mint az Apple Airdrop? Vizsgáljuk meg a Nearby Share előnyeit, és hogyan viszonyulnak az Apple Airdrophoz.

A Nearby Share alkalmazkodóképessége az egyik fő előnye. Az Airdroppal ellentétben, amely csak Apple eszközök között működik, a Nearby Share bármely Android 6.0 vagy újabb rendszert futtató Android okostelefonon használható.

Ez azt jelenti, hogy a Nearby Share kompatibilis a Samsung, a Pixel és a Huawei eszközökkel, amelyek a piacon a legszélesebb körben eladott okostelefonok közé tartoznak.

A sebesség a Közeli megosztás másik előnye. A Google intelligens technológiáján alapuló Nearby Share lehetővé teszi a fájlok gyors és biztonságos átvitelét az eszközök között Wi-Fi-n vagy mobiladatokon keresztül. Ez különösen hasznos azoknak, akik állandóan úton vannak, és ritkán férnek hozzá a Wi-Fi-hez.

  Android No Command Error javítása

Ezenkívül a Közeli megosztást az adatvédelem szem előtt tartásával hozták létre, így biztos lehet benne, hogy adatai biztonságban maradnak a megosztás során. Biztonságosan cserélhet fájlokat a szomszédos személyekkel anélkül, hogy aggódna az illetéktelen hozzáférés miatt.

Az Airdrop kizárólag az Apple készülékekre vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy nem használhatja az Airdrop-ot fájlok megosztására Android-telefon-felhasználókkal.

Ezenkívül az Airdrop válogatós lehet a fájlátviteli sebesség tekintetében, mivel sok felhasználó késleltetett vagy sikertelen átvitelt tapasztal, különösen Wi-Fi-n keresztül. Ez frusztráló lehet azok számára, akiknek gyorsan és hatékonyan kell hatalmas fájlokat továbbítaniuk.

Összességében mindkét szolgáltatásnak megvannak a maga előnyei és hátrányai. Mindazonáltal nyilvánvaló, hogy a Google Nearby Share rugalmasabb, megbízhatóbb és hatékonyabb fájlmegosztási élményt nyújt. A közeli megosztást érdemes megfontolni, ha Androidot használ, vagy jobb módot keres a fájlok cseréjére a közeli személyekkel.

A Google Nearby Share előfeltételei

A Google Nearby Share a Google által biztosított lenyűgöző eszköz, amely megkönnyíti az egyének számára a fájlok egymás közötti cseréjét. Ez a képesség Android- és Windows-eszközökön érhető el, bizonyos feltételek teljesülésével.

A felhasználóknak először rendelkezniük kell Google-azonosítóval, és be kell jelentkezniük a Google-fiókjukba az eszközükön. A felhasználóknak engedélyezniük kell Bluetooth- és helybeállításaikat a Közeli megosztáshoz, hogy más közeli eszközöket észleljenek.

Ha ezek az előfeltételek teljesülnek, a Nearby Share peer-to-peer kapcsolatot hoz létre két eszköz között Bluetooth és Wi-Fi Direct kapcsolaton keresztül.

A felhasználók ezen a kapcsolaton keresztül fájlokat vihetnek át anélkül, hogy internet- vagy mobiltelefon-kapcsolatra lenne szükségük. Fontos azonban megjegyezni, hogy a hatékony átvitel érdekében mindkét eszköznek egymás hatótávolságán belül kell lennie, innen ered a Közeli megosztás elnevezés!

Ha fájlokat szeretne küldeni a Google Nearby Share segítségével, a felhasználóknak először meg kell nyitniuk a fájlt, és rá kell kattintaniuk a megosztás ikonra. Ezután választhatják a Közeli megosztást megosztási lehetőségként, és okostelefonjuk elkezdi keresni a környéken lévő többi, Nearby Share-kompatibilis eszközt.

  Hogyan lehet megtalálni a Windows 11 indítási mappájának helyét

Amikor egy másik eszköz észleli a fájlt, a felhasználó felkéri az átvitelt. A címzett figyelmeztetést kap, hogy kivel osztja meg a fájlt, és eldöntheti, hogy elfogadja vagy elutasítja az átvitelt.

A Nearby Share szokatlan, mivel számos fájlátviteli technikát tesz lehetővé. A felhasználók megoszthatnak fájlokat mindenkivel a közelben, vagy kiválaszthatnak személyeket a névjegyzékükből.

A fájlok akár névtelenül is megoszthatók, ami azt jelenti, hogy a feladó neve és e-mail címe rejtve marad a címzett elől. A felhasználók használhatják ezt az eszközt az adatok biztonságos megosztására anélkül, hogy aggódnának az adatvédelem miatt.

A következő részben lépésről lépésre áttekintjük, hogyan küldhet és fogadhat fájlokat a Google Közeli megosztás használatával, valamint néhány fontos tippet és trükköt, amelyek segítségével a legtöbbet hozhatja ki ebből az eszközből.

A Google Nearby Share használata

Most pedig nézzük meg, hogyan használhatjuk a Google Közeli megosztást fájlok küldésére és fogadására.

Mielőtt megkezdené a fájlok megosztását vagy fogadását, először aktiválnia kell a Közeli megosztás funkciót a számítógépén. Töltse le és telepítse a Google Nearby Share Bétát.

1. lépés: Kapcsolja be a Közeli megosztás funkciót

Nyissa meg a Nearby Share Bétát a Google-tól, és jelentkezzen be Google-fiókjával. A bal oldalon a különböző fogadási fájl opciók jelennek meg. A közeli címzettek listája jelenik meg, ha eszköze egy másik eszközt észlel, amelyen engedélyezve van a Közeli megosztás.

Megoszthatja a fájlt mindenkivel a közelben, kiválaszthat személyeket a névjegyzékből, vagy névtelenül megoszthatja. A jobb oldalon a „Fogadás az eszközről” feliratú lehetőséget látja, hogy fájlokat küldjön a számítógépéről a közeli eszközökre, beleértve az Android-eszközt is.

2. lépés: Válassza ki a megosztani kívánt fájlt

A közeli megosztás engedélyezése után megkezdheti a fájlok cseréjét. Nyissa meg a Fájlokat a számítógépén. Ezután keresse meg a megosztani kívánt fájlt. Ez lehet kép, film, dokumentum vagy bármi más. A kattintás után az alkalmazás megvizsgálja és azonosítja az összes elérhető közeli eszközt. Itt az alkalmazás automatikusan a felhasználó Bluetooth-kompatibilis Android-eszköze látható.

  A billentyűleütések megjelenítése Windows 10 rendszeren

3. lépés: Kattintson az Eszköz ikonra a küldéshez

Ha kiválasztotta a címzettet, nyomja meg a Küldés gombot. A fájl Bluetoothon és Wi-Fi Directen keresztül azonnal eljut a címzett eszközére.

4. lépés: Fájlok fogadása

A fogadó értesítést kap arról, hogy egy fájlt megosztottak vele, és elfogadhatja vagy elutasíthatja az átvitelt az Android beépített Közeli megosztás funkciójából. Amikor a felhasználó elfogadja a fájl fogadását, a fájl fogadása és megerősítése megtörténik a képernyőn, amint az fent látható.

5. lépés: Fájlok fogadása

Ha valaki más szeretne megosztani Önnel egy fájlt a Nearby Share használatával, a számítógépén található Nearby Share Beta értesíti Önt. Ezt követően elfogadhatja vagy megtagadhatja az átvitelt. A Bluetooth és a Wi-Fi Direct letölti a fájlt az eszközére, amikor elfogadja.

Ennyi van! Most már megérti, hogyan küldhet és fogadhat fájlokat a Google Közeli megosztással. Akár képeket oszt meg barátaival egy bulin, akár e-mailben küldi el az alapvető papírokat munkatársainak, a Közeli megosztás egyszerűvé és kényelmessé teszi a fájlmegosztást internet- vagy mobilkapcsolat nélkül.

Következtetés

A Google Nearby Share béta Windows- és Android-eszközökhöz egy fantasztikus megoldás a fájlok gyors és biztonságos átvitelére az eszközök között. A program könnyen használható, és számos előnnyel rendelkezik a többi szolgáltatáshoz képest.

Ez egy jó alternatíva azoknak a fogyasztóknak, akik megbízható fájlmegosztási élményt keresnek, mivel kompatibilis a legtöbb Android okostelefonnal, beleértve a Samsung, a Pixel és a Huawei készülékeket is.

A Nearby Share több, mint egy fájlmegosztó platform. Ezenkívül lehetővé teszi a felhasználók számára az adatok gyors és biztonságos megosztását és fogadását. A szoftvert az adatvédelmet szem előtt tartva hozták létre, hogy a felhasználók bizalommal osszák meg az adatokat anélkül, hogy félnének az illegális hozzáféréstől.

A Google Nearby Share lehetővé teszi a gyors és könnyed fájlátvitelt, függetlenül attól, hogy éppen hol tartózkodik. A Nearby Share Beta for Windows a megfelelő megoldás, ha hatalmas fájlt kell továbbítania egy munkatársának, vagy meg kell osztania nyaralási képeit barátaival és családjával.

Felfedezhet néhány legjobb biztonságos kezelt fájlátviteli eszközt az üzleti élet számára.