A Google Naptár hozzáadása Mac rendszeren

Érdekli, hogyan adhatja hozzá a Google Naptárat Mac rendszerhez?

A Google Workspace milliók számára a legjobb választás, tekintve, hogy ingyenesen kínálja a Gmailt, a Google Drive-ot és a Google Naptárt, hacsak nem szeretne fizetni, és még több funkciót szeretne igénybe venni.

Bármilyen kényelmes is, ha MacOS-eszköze van, kissé kiakadna, ha megtudná, hogy Mac rendszerre nem érhető el Google Naptár alkalmazás.

Egyszerűen beléphet a böngészőjébe, és onnan megnyithatja, de valljuk be, erre senkinek nincs ideje. Ez elég komoly helyzet lehet, ha például Android-mobilja és MacBookja van.

Ha telefonjával létrehoz egy eseményt a Google Naptárban, az nem fog megjelenni a Macbook Apple Calendarában, és előfordulhat, hogy lemarad, ha nem ellenőrzi rendszeresen telefonját… vagy meg fog tenni?

Ebben a bejegyzésben bemutatom, hogyan adhatja hozzá a Google Naptárt Mac rendszerhez, hogy soha ne maradjon le egyetlen emlékeztetőről sem.

Van asztali alkalmazás a Google Naptárhoz?

A Google Naptárt böngésző alapú alkalmazásnak tervezték. Bár Androidra és iOS-re van alkalmazás, Machez nincs asztali kliens. Ez azt jelenti, hogy ha használni szeretné, akkor a kívánt böngészőben kell megtennie. Ezt gépeléssel teheti meg Calendar.Google.com a böngésző címsorában. Gmail-fiókján keresztül is elérhető.

Míg néhány ember jól tudja használni a böngészőt a Google Naptár igényeinek kielégítésére, mivel már rendelkeznie kell az alkalmazással a telefonjukon, másoknak (például nekem, duh) szükségük van rá közvetlenül az asztalon. Sokkal könnyebbé teszi az üzletem rendbetételét. Szerencsére van mód a Google Naptár használatára Mac gépen.

Olvassa el még: Google Workspace Individual: Minden, amit tudnod kell

A Google Naptár és a Mac naptár használatának előnyei

Ha Ön is olyan, mint én, sok különböző helyen van beállítva naptára, beleértve a jegyzetfüzetekbe firkált, a post-it-ekre felírt és véletlenszerű alkalmazásokba elásott naptárakat.

Most, ha Ön is zsonglőrködik a Google Naptár és a beépített Naptár alkalmazás között a Mac számítógépén, szívesen kipróbálná ezt a „megkerülő megoldást”, amellyel együtt használja őket Mac számítógépén. A két naptár összekapcsolása abszolút változást hozhat.

Nézzünk meg néhányat a Google Naptár és a Mac Calendar alkalmazás szinkronizálásának számos előnyei közül.

#1. Soha ne hagyj ki egy fontos dátumot 📆

Több naptár használata esetén könnyen lefoglalhatja magát véletlenül, vagy lemaradhat egy fontos dátumról. Ennek az az oka, hogy az adott esemény a Google Naptárban volt, és nem a Mac-en, vagy fordítva.

Szerencsére a két naptár összekapcsolásakor minden esemény, amelyet az egyikhez hozzáad, automatikusan megjelenik a másikban. Olyan ez, mint egy tartalék énekes, amely biztosítja, hogy soha egyetlen hangról se maradjon le.

Ez azt jelenti, hogy kevesebb a baleset, és nagyobb az ellenőrzése az események és feladatok felett.

#2. Értesíts a fontos dolgokról 🔔

Az értesítések áldás és átok is lehet. Legtöbbször segítőkészek, de néha kifejezetten bosszantóak, különösen, ha spammerektől származnak.

Amikor szinkronizálja Google Naptárát Mac számítógépének naptárával, személyre szabhatja értesítéseit, hogy a megfelelő mennyiségű értesítést kapja.

Akár egy esemény előtt egy órával gyengéd pinget szeretne, akár a holnapi nagy találkozóra emlékeztető teljes képernyős figyelmeztetést szeretne, a naptárak összekapcsolásával testreszabhatja figyelmeztetési stílusát. Csak egyszer kell beállítani, és harmonizálni fog a platformok között. Nagyon édes!

#3. Pörgesd fel rendezvényeidet ✨

Valljuk be: mindannyian szeretjük a testreszabást és a személyre szabást. Ez olyan, mintha a naptárat adnád egy kicsit saját személyiségedből.

Ha szinkronizálja Google Naptárát Mac számítógépével, az események tükröződnek, és a szép színkódok és ikonok is.

  • Van egy edzésed? Helyezzen be egy klassz súlyzó hangulatjelet.
  • Vacsora randi? Talán egy kis tányér szív-szem emojival.
  • Van időpontod? Használjon aktatáska emojit.

Ha színekkel és hangulatjelekkel jeleníti meg napját, a naptár kevésbé „bla” és „ta-da” lesz! Sőt, ez egy hihetetlen módja annak, hogy gyorsan áttekintsd és megértsd, hogyan néz ki a napod.

Most, hogy ismerjük mindkét naptár szinkronizálásának előnyeit Macen, tanuljuk meg, hogyan kell ezt megtenni.

A Google Naptár hozzáadása Mac rendszeren

Nem adhatja hozzá közvetlenül a Google Naptár alkalmazást Mac számítógépén, de integrálhatja az Apple Naptárba, és szinkronizálhatja az összes bejegyzést. A következőképpen járhat el:

1. lépés: Győződjön meg arról, hogy a MacOS és az Apple Calendar frissítve van. A Mac szoftver frissítéséhez lépjen az Apple menü > Rendszerbeállítások > Általános > Szoftverfrissítés menüpontba.

2. lépés: Nyissa meg a Naptár alkalmazást Mac számítógépén, és lépjen a Naptár > Beállítások menüpontra.

3. lépés: Nyissa meg a Fiókok lapot, és kattintson a + (Hozzáadás) szimbólumra.

4. lépés: Egy csomó lehetőséget fog látni; válassza ki a Google-t közülük, és folytassa.

5. lépés: Ezután jelentkezzen be Gmail-fiókjával, és egyszerűen kövesse a képernyőn megjelenő lépéseket.

6. lépés: Minden kész! Most megnyithatja a Fiókok lapot, és a Naptárak frissítése lehetőséggel kiválaszthatja, hogy milyen gyakran szeretné szinkronizálni a naptárt, a Google-t és az Apple-t.

Innentől kezdve a Google Naptárban megjelölt összes eseménynek és bejegyzésnek meg kell jelennie az Apple Calendarban is. Például itt létrehoztam egy eseményt a Google Naptáramban a főnökömmel való találkozóval kapcsolatban.

Amint látja, ugyanez az esemény a Mac rendszerű Naptár alkalmazásban is megjelenik.

A fenti módszernek azonban vannak bizonyos korlátai. Mivel a Mac gépen nincs pontosan a Google Naptár, ez csupán integráció; lemarad bizonyos funkciókról, például a szobaütemezésről, az e-mail értesítésekről és az új Google-naptárak létrehozásáról, hogy csak néhányat említsünk.

Ez ellen azonban nem tudsz mit tenni. A jó hír az, hogy vannak olyan harmadik féltől származó alkalmazások, amelyek több funkciót és előnyt biztosítanak a feladatok egyszerűsítéséhez.

A Google Naptár alternatívái

#1. BusyCal

Ki lehet próbálni BusyCal Setapp-on keresztül biztosítva. Hasznos funkciókat kínál, mint például tiszta és rugalmas felület, teendők hozzáadása, egyszerű szerkesztések és egyéni figyelmeztetések.

A kedvencem a beépített utazási alkalmazás ideje. Tegyük fel, hogy éppen most egyeztetett időpontot a legközelebbi Starbucksban egy potenciális ügyféllel, de figyelembe kell vennie az utazási időt is. Ez a beépített utazási alkalmazás integrálható a Mac számítógép helymeghatározó és térképszolgáltatásával, és tudatja Önnel, hogy mennyi ideig tart az úticél elérése. Tiszta!

#2. Váltás

Azt is javaslom, hogy nézze meg a Shiftet, egy asztali számítógépek kezelőalkalmazását, amely nagyszerű azoknak, akik szeretik rendszerezni a dolgokat. Segít megszüntetni a több alkalmazás és böngésző egyidejű megnyitásával létrehozott klasztert.

Egyetlen alkalmazásba integrálja az összes mindennapi használatú eszközt. A Shift segítségével elérheti közösségi média alkalmazásait (például Facebook és Instagram), üzenetküldő alkalmazásait (például WhatsApp és Messenger), Google Workspace alkalmazásait és munkaterületi eszközeit (Slack, egy a sok közül), mindezt egyetlen szoftverrel anélkül, hogy elveszne. hozzáférhet a kívánt Chrome-bővítményekhez.

Ennek a remek eszköznek a használata gördülékenyebbé teheti a munkafolyamatot és nagyobb termelékenységet biztosít.

Záró gondolatok

A Google Naptár a Google ökoszisztémájának hasznos része, amely minden funkciónkat egyszerűsítheti, és napi teendőinket, értekezletek linkjeit, fontos dátumait és mindent, ami a kettő között van.

Ha rendelkezik Mac számítógéppel, és szeretné használni a Google Naptárat, a fent említett lépések segíthetnek ebben. Ha többet szeretne, ismernie kell néhány további alkalmazást is, amelyekkel rendbe teheti vállalkozását.

Ezután tekintse meg a legjobb mesterséges intelligencia-naptárakat a megbeszélések egyszerű ütemezéséhez.