A Google Maps felülvizsgálati kérelmek leállítása Androidon és iPhone-on

Ha rendelkezik a Google Térképpel az okostelefonon, értesítéseket kaphat, amelyek felülvizsgálatot kérnek az Ön által felkeresett vállalkozásokról. A Google általában megkérdezi: „Hogy volt [Business Name]?” és értékelést vagy értékelést vár. A következőképpen kapcsolhatja ki ezeket az értesítéseket.

A Google Térkép mindenhol tud

Sok alkalmazás hozzáférést kér a tartózkodási helyéhez, még akkor is, ha nincs rá szüksége. Nem szabad minden alkalmazásnak hozzáférést adni a tartózkodási helyéhez. A térképalkalmazásoknak azonban helyengedélyekre van szükségük ahhoz, hogy útbaigazítást adhassanak. Lehet, hogy nem veszi észre, hogy a Google Térkép a Google Térkép helyelőzményeinek köszönhetően továbbra is követi Önt akkor is, ha nem használja az alkalmazást.

Ha például sok időt tölt egy boltban, akkor a távozás után értesítést kaphat: „Hogy volt [Store Name]? Segíts másoknak, hogy tudják, mire számíthatnak.” Ez különösen akkor lehet bosszantó, ha a szóban forgó vállalkozás az Ön munkahelye. Nem szeretné értékelni azt a helyet, ahol dolgozik, és ha nem, akkor minden alkalommal megkérdezik. Ezek az értesítések a Térkép „Az Ön hozzájárulásai” nevű funkciójának részét képezik, amely értékeléseket és véleményeket kér.

A Google-nak van még egy jutalomprogramja is Helyi idegenvezető, pontokat kapsz a hozzájárulásért, a Google pedig megígéri, hogy jutalmakat kapsz. A Google nem írja ki de mik ezek a jutalmak, így előfordulhat, hogy megteszed a futásteljesítményt, és minimális jutalomért sok adatot lemondasz arról, hogy hol tartasz.

Ha nem érdekelnek a jutalmak, és nem szeretnéd, hogy a kérések olyan helyeket értékeljenek, ahol már jártál, egyszerűen kikapcsolhatod az értesítést.

A felülvizsgálati kérelmek értesítéseinek kikapcsolása

Ezt a folyamatot Androiddal mutatjuk be, de a folyamat ugyanaz az iPhone-on.

Először nyissa meg a Google Térkép alkalmazást, és érintse meg a hamburger menüt a bal felső sarokban.

Androidos telefonon görgessen lefelé, és koppintson a „Beállítások” elemre. iPhone készüléken koppintson a beállítások fogaskerekére a hamburger menüpanel jobb felső sarkában, a „Google Maps” logótól jobbra.

Érintse meg az „Értesítések” elemet a Beállítások képernyőn.

Android-telefonon koppintson az „Ön hozzájárulásai” elemre. iPhone-on azonnal megjelenik az értesítéstípusok listája.

Görgessen le a „Helyek értékelése és értékelése” részhez, és kapcsolja ki ezt a lehetőséget. A lehetőség ugyanaz az iPhone-on, de a neve „Helyek értékelése és értékelése”.

Amíg itt tartózkodik, érdemes lehet kikapcsolni minden olyan beállítást, amelyről nem szeretne értesítést kapni, például a „Kérdések a területtel kapcsolatban” vagy „Fotók hozzáadása”. Ha mindent beállított a kívánt módon, akkor kész. De mindaddig, amíg Ön gondoskodik a bosszantó Google Térkép-értesítésekről, érdemes lehet gondoskodnia a Discovery-központú értesítésekről is.