A Google Fotók 9 legjobb saját üzemeltetésű fotómentési alternatívája [2023]

Tele van a telefon galériája fotókkal?

A helyzet az, hogy a szelfik és pillanatképek mindig megtalálhatók a telefonunkon. A legjobb fényképek kiválasztása és rendszerezése azonban nem automatikus.

Ez eltart egy ideig, de vonzóbbá teszi a prezentációt, ha jól szervezi őket.

Mindazonáltal aggályos, hogy bárkivel nyilvánosságra hozzák a képeidet (még akkor is, ha az operációs rendszered tárolja és rendezi a fotókat). De ne aggódj! Számos nyílt forráskódú eszközzel felfedezheti és javíthatja fotóit, és szabályozhatja, hogy ki láthatja őket.

Nézze meg ezeket a saját üzemeltetésű fotóalkalmazásokat.

Mi az a Self-Hosted Photo App?

A saját üzemeltetésű fotóalkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kezeljék fényképeiket és videóikat, tárolják azokat a szervereiken, és megosszák azokat barátaival és családjával.

Ezenkívül biztonságos és privát módot kínál a fotók és videók tárolására és megosztására. Így megtarthatják az irányítást a tartalom felett.

Ezen kívül lehetőség van arra is, hogy a felhasználó testreszabja az alkalmazás felületét és funkcióit a felhasználónak leginkább megfelelő célokra.

A Google Fotók korlátozásai

 • Nincs többé korlátlan tárhely: Ha 2021 júniusa után elkezdi használni a Google Fotókat, nem fog tudni korlátlan tárhelyet használni. A Google Pixel felhasználói továbbra is használhatják a funkciót.
 • Növelje a szerkesztési lehetőségeket: A Google Fotókkal szerkesztheti fotóit, és a szerkesztési funkciók korlátozottak, az effektusok pedig nem túl jók. Több szerkesztési lehetőségnek kell lennie a Google Fotókban.
 • Mappa jelszavas védelem nélkül: A Google Fotók nem rendelkezik jelszavas védelemmel. Vannak olyan fényképek, amelyeket nem akarsz megmutatni másoknak, mert érzékenyek.
 • Adatvédelem elvesztése: A Google Fotók segítségével hozzáférhet az összes fényképéhez és videójához, de ez veszélyezteti az adatvédelmet. Arcfelismerést is használ a fotókon szereplő személyek azonosítására, amit egyesek hátborzongatónak találnak.

Miért érdemes alternatívát keresni?

Kezdetben a Google Fotók korlátlan tárhelyet kínált számos szolgáltatásához. A szolgáltatáson belüli tárhely mennyiségének azonban most van korlátozása.

Probléma van a Google Fotók szinkronizálása során az okostelefonok galériájával. Ha eltávolít egy fotót vagy videót a Galéria alkalmazásból, az megmarad a Google Fotókban.

Ha át szeretne váltani a Google Fotókról, számos nagyszerű alternatíva létezik. Íme a legjobb lehetőségeid!

IMMICH

Az IMMICH egy új projekt, amelyet Alex Tran fejleszt, aki aktívan részt vesz a fejlesztésében. Az alkalmazás automatikus biztonsági mentést biztosít a képekről, és a Google Fotók jelentősen befolyásolja a funkciókat és a felhasználói felületet.

Az IMMICH szokatlan, ha az érettségen alapuló saját üzemeltetésű alkalmazásokról van szó. Android- és iOS-alkalmazások már elérhetőek, annak ellenére, hogy a tárolónak továbbra is üzemkésznek kell lennie.

  Az IaC-eszközök megértése: AWS CDK vs. Terraform

Előnyök

 • Tömeges feltöltéshez használhatja a CLI-t.
 • Van egy kis inverz geokódolás.
 • Videókat nézhet és tölthet fel.
 • Könnyű biztonsági másolatot készíteni kedvenc albumairól.
 • Van felhasználói támogatás több felhasználó számára.

Az IMMICH a Google Fotók nagyszerű alternatívája azok számára, akik biztonsági másolatot szeretnének készíteni mobil fényképeikről és videóikról.

Piwigo

A Piwigo egy nyílt forráskódú, saját üzemeltetésű alkalmazás, amely segít a fényképek és videók kezelésében. Lehetővé teszi az adatok tárolását, az irányítás átvételét vagy a felhőtárhely használatát.

A Piwigo-t Franciaországban alapították, és magánszemélyek, csapatok és szervezetek számára készült. Ha aggályai vannak a Google Fotókkal vagy más szolgáltatásokkal kapcsolatos adatvédelemmel kapcsolatban, a Piwigo nagyszerű alternatíva.

A Piwigo fotókezelés számos funkcióval és finom vezérlőelemekkel rendelkezik.

Előnyök

 • Ön is házigazdája lehet.
 • A forráskód nyílt forráskódú.
 • Mobilbarát kialakítású.
 • Dátum szerint böngészhet.
 • Automatikusan importálja metaadatait.

A Piwigo nagyszerű megoldás a fotózás ügyfelei számára. Mobil alkalmazás is van.

PhotoPrism

A PhotoPrism alkalmazás lehetővé teszi a fényképek böngészését, rendszerezését és megosztását a decentralizált weben. Ez az alkalmazás automatikusan megcímkézi és megtalálja a képeket anélkül, hogy zavarná az élményt. Használhatja számítógépén, privát szerverén vagy a felhőben.

Céljuk, hogy a képek rendszerezését és elérését a lehető legegyszerűbbé és adatvédelmi szempontból kímélővé tegyék. A PhotoPrism-et az alapoktól kezdve úgy tervezték, hogy ott futhasson, ahol szüksége van rá anélkül, hogy feláldozná a szabadságot, a magánéletet vagy a funkcionalitást. A PhotoPrism Windows, Linux és Mac rendszeren használható, közösségi kiadásában pedig ingyenes.

Előnyök

 • Könnyedén böngészhet a RAW fájlok és fényképek között.
 • Keresési szűrői segítségével konkrét képeket találhat.
 • Azonosítsa családját és barátait.
 • A képek automatikus osztályozása tartalom és hely szerint.
 • Biztonságosan mentse iOS és Android telefonjait a PhotoSync segítségével.

A PhotoPrism nagyszerű megoldás lehet, ha érdekli az arcfelismerés.

Licsi

A Lychee egy webalapú alkalmazás, amely lehetővé teszi a fényképek kezelését és megosztását, ahogyan azt egy natív alkalmazással teszi. Mindent tartalmaz, amire szüksége van a fényképek biztonságához. Feltöltheti, áthelyezheti, átnevezheti, leírhatja, törölheti vagy kereshet fotóit, és mindezt megteheti böngészőjében.

Az albumokat jelszóval is védheti. Tőled függ. Lehetőség van arra, hogy a billentyűzettel navigáljon a képek között, vagy nyilvánossá tegye őket, hogy mások is megtekinthessék őket. A licsi ingyenes.

Előnyök

 • Lehetővé teszi a Dropbox fájlok húzását.
 • Támogatja az Open Graph és a Twitter kártyákat a képek megosztásához.
 • Így futtassa a szerverét az Imagick.
 • Támogatja az EXIF ​​és IPTC metaadatokat.
 • Védje meg képeit irányítással.

A Lychee egy egyszerűbb fotókezelő alkalmazás, amely tökéletes egy alapvető online galéria tárolására.

PhotoStructure

A PhotoStructure saját üzemeltetésű alkalmazás megkönnyíti a fényképek és videók nagy gyűjteményének rendszerezését, böngészését és megosztását. Automatikusan rendszerezi és megszünteti a fényképek másolatait. A PhotoStructure Windows 10, macOS, Ubuntu vagy Docker rendszeren használható.

  Hogyan lehet átformázni a NumPy tömböket Pythonban

A PhotoStructure egy előfizetésen alapuló szolgáltatás, amely soha nem törekszik profitálni az adatmegosztásból vagy a hirdetésekből. A legtöbb új funkció csak a plusz előfizetők számára lesz elérhető. Ezenkívül a PhotoStructure Plus előfizetésre egyetlen háztartási korlát vonatkozik.

Előnyök

 • Saját üzemeltetésű alkalmazás, amely csak az Ön számítógépén fut.
 • A PhotoStructure telepítése rendkívül egyszerű.
 • Reszponzív, használható számítógépe lesz a PhotoStructure szolgáltatással.
 • Importálhatja az összes fényképét és videóját.
 • A PhotoStructure keresési nyelvtana megkönnyíti, hogy megtalálja, amit keres.

A PhotoStructure telepítése és kezelése egyaránt egyszerű.

Lomorage

A Lomorage egy saját üzemeltetésű alkalmazás, amellyel a felhasználók kezelhetik és megoszthatják fényképeiket. Az alkalmazás intuitív felhasználói felülete megkönnyíti a fényképek feltöltését és rendszerezését. Vannak olyan funkciók is, mint a címkézés, a keresés és a speciális szerkesztés.

Sőt, a Lomorage lehetővé teszi, hogy fotóit ossza meg családjával és barátaival a népszerű közösségi média platformokon. A Lomorage lehetővé teszi, hogy fotóiról és videóiról biztonsági másolatot készítsen a szerverére, és kezelje azokat az Ön nevében. Bárhol élvezheti, akár otthon, akár telefonján.

Előnyök

 • Gyors, megbízható növekményes biztonsági mentéssel rendelkezik.
 • Támogatja az élő fényképeket, a lassított felvételeket, a nyers DNG-fájlokat és még sok mást.
 • Tartsa meg az eredeti fájlt a minőség vagy a metaadatok befolyásolása nélkül.
 • Szinkronizálhatja fotóit az eszközök között.
 • Van egy offline mód a fényképek internet nélküli böngészéséhez.
 • Kereshet hely, dátum vagy a képen szereplő szöveg alapján.

A Lomorage még béta állapotban van, de a legtöbb funkció hamarosan megjelenik.

PicApport

A PicApport alkalmazás lehetővé teszi a fényképek és videók rendszerezését és tárolását egy saját kiszolgálón. Ez a platform lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy biztonságosan tárolják a fájlokat egy privát felhőben, hogy bárhonnan hozzáférhessenek. A könnyen használható kezelőfelület gyerekjátékossá teszi a fényképek kezelését.

Az alkalmazás lehetővé teszi az automatikus biztonsági mentések készítését, a tartalom megosztását a barátokkal és a családdal, az arcfelismerést és a GPL-3.0 licencek használatát.

A felhasználókezelő rendszer lehetővé teszi annak szabályozását, hogy a felhasználók milyen tartalmat és funkciókat tekinthetnek meg. A PicApportban elérhető beépülő modulok és kiegészítők lehetővé teszik a különféle forgatókönyvekhez való igazítását.

Előnyök

 • A Picapport intuitív és felhasználóbarát, így még kezdők is használhatják.
 • A PhotoPortal gyors és megbízható hozzáférést biztosít fényképeihez, videóihoz és sok máshoz.
 • Automatikusan biztonsági másolatot készít a médiáról a felhőbe, így biztonságban van.
 • Lehetővé teszi fényképek és videók megosztását barátaival.
 • A PicApport Windows, Mac OS X, iOS és Android rendszerekkel működik, így bárhonnan elérheti a médiát.

A PicApport egy nagyszerű önkiszolgáló alkalmazás vállalkozások és családok számára.

  Kanban vs Scrum: Különbségek

PiGaléria 2

A PiGallery 2 egy kiváló önállóan tárolt alkalmazás Android-eszközökhöz. Úgy tervezték, hogy működjön a Raspberry Pi-n, de a telepítéshez nem kell rendelkeznie egy ilyennel. Ehelyett használja a Dockert a telepítéshez, használja a Docker-compose alkalmazást, vagy hozzon létre csomagokat a Node.java használatával.

Ez az alkalmazás jól ismert gyorsaságáról és egyszerűségéről. Ha rámutat a képkönyvtárára, bármilyen böngészőből és eszközről elérheti képeit. Az alkalmazás automatikusan létrehoz egy galériát, az alkönyvtárak pedig albumokat tartalmaznak.

Fényképeket kereshet logikai logika és kulcsszavak használatával. Legfeljebb 100 000 képből álló gyűjteményekhez alkalmas, ha minden galériában legfeljebb 5 000 kép található.

Ez egy nagyszerű lehetőség mindenki számára, aki megbízható és felhasználóbarát alkalmazást keres.

Előnyök

 • Intuitív és könnyen használható felhasználói felület.
 • Hozzáférés a jelszóval védett fényképekhez és videókhoz.
 • Megoszthat fényképeket és videókat családjával és barátaival.
 • A fényképek és videók automatikus szinkronizálása a felhőbe.
 • Rendezze fotóit és videóit albumokba és kategóriákba.

A PiGallery 2 rengeteg funkcióval rendelkezik, és tetszés szerint testreszabható.

LibrePhotos

A LibrePhotos egy nyílt forráskódú fényképkezelő alkalmazás arcfelismeréssel és többfelhasználós támogatással. Az alkalmazás a Google Fotók saját üzemeltetésű klónja, amely a klassz grafikonokat hangsúlyozza, és az OwnPhotoson alapul.

A kereskedelmi szolgáltatásokkal ellentétben fotóit a felhőben tárolja, és beolvassa/indexeli a gépi tanuláshoz és a hirdetéscélzáshoz. Adatai soha nem kerülnek harmadik fél szerverére. Személyes adatai privátak maradnak, lehetővé téve Ön számára, hogy ugyanazt a magánéletet és jogot élvezze, mint a kereskedelmi szolgáltatások.

Előnyök

 • Mindenféle fotóval működik, még nyersekkel is.
 • Videó támogatás elérhető.
 • Van egy Idővonal nézet.
 • A képeket beszkennelheti a fájlrendszerbe.
 • Több felhasználóbarát.

Használhatja fényképeit a LibrePhotos segítségével anélkül, hogy aggódnia kellene a hackerek és az adatok kiiktatása miatt. Még mindig le kell egyszerűsítenie a beállítási folyamatot, hogy mindenki használhassa.

Csomagolás!

Manapság bárhová magunkkal vihetjük és tárolhatjuk a fényképeket az interneten. A saját üzemeltetésű alkalmazások ugyanúgy leegyszerűsítik a fényképezést.

Nem kell aggódnia a tárolás miatt. Egyesek kiválóan alkalmasak a munkák megosztására, akár telefonnal, akár fényképezőgéppel viszed. Remélhetőleg ezek az önállóan tárolt fotóalkalmazások megkönnyítik az életét!

Ezután nézze meg a legjobb AI-alapú fotószerkesztő szoftvert és alkalmazásokat a szakemberek számára.