A Google Fast Pair magyarázata 5 perc alatt vagy kevesebb

Mindig jó érzés, amikor az újonnan bevezetett technológia kényelmesebbé teszi a dolgunkat.

Biztos vagyok benne, hogy nagyon szívesen használja a Google Fast Pair funkciót okostelefonján, mert megváltoztatja a Bluetooth-eszközök párosításának módját.

Mivel a beállítások megnyitása és az eszközök párosítása néha fárasztó lehet, ez az új technológia azért készült, hogy ezt sokkal simábbá tegye.

A 2017-ben bemutatott Google Fast Pair a Google által piacra dobott szabadalmaztatott technológia. A Bluetooth Low Energy (BLE) funkciót és az Android telefon helyadatait használja, hogy felfedezze a közelben lévő Bluetooth-eszközöket, és egyetlen érintéssel csatlakozzon hozzájuk.

Csakúgy, mint az Apple AirPods esetében, amikor kinyitja a tokot, azonnal láthatja az információkat az iPhone képernyőjén; A fast Pair nagyon hasonló.

Ebben a bejegyzésben tudjunk meg többet erről.

Hogyan működik a Google Fast Pair Service?

A Google Fast Pair Service (GFPS) működése intuitív, gyors és bonyolult lépésektől mentes.

Mindössze annyit kell tennie, hogy a Fast Pair-kompatibilis tartozékot párosítási módba kapcsolja, és tartsa az Android telefon közelében. Észrevesz egy nagy felugró ablakot a képernyőn a tartozék képével. Koppintson a „Csatlakozás” gombra, és kész; végeztél.

  Miért jó még mindig a Jegyzettömb a jegyzetelésre?

Az előugró ablak azt is javasolja, hogy töltse le a kiegészítő kiegészítő alkalmazását a Google Play Áruházból, ha van ilyen.

A Google automatikusan szinkronizálja a párosítási információkat az Ön fiókjával. Ez azt jelenti, hogy nem kell újra átesnie a tartozék párosítási folyamatán.

Ez megadja a szabadságot, hogy ugyanazt a többi Android-eszközön is használja. Egyszerűen jelentkezzen be fiókjába, és kezdje el használni a tartozékot táblagépével vagy más Android telefonjával.

Minimálisan fogyasztja a telefon akkumulátorát, és a v4.2-es vagy újabb Bluetooth magspecifikációval működik. A GFPS segítségével párosíthatja fülhallgatóit, hangszóróit, autóskészleteit, billentyűzeteit, mikrofonját stb.

A legjobb rész? Mindez több lépés és az eszköz Bluetooth-beállításai között való babrálás nélkül is megtehető.

A Google Fast Pair szolgáltatásai

A Google gyorspárosítás olyan funkciókat tartalmaz, amelyek nagyon egyszerűnek tűnnek, de szükség esetén életmentőek. Elkezdheti beépíteni a következő funkciókat a Fast Pair-kompatibilis eszközeibe.

Egyszerű akkumulátorfigyelés

Ellenőrizze a tartozék akkumulátorának töltöttségi szintjét, amikor azok a gyors párosításon keresztül csatlakoznak az eszközhöz.

Ha hallókészülékről van szó, a tokkal együtt figyelheti a bal és a jobb oldali bimbók szintjét, mindezt egy helyen.

Minden alkalommal, amikor kinyitja a fülhallgató tokját, értesítést kap az akkumulátorról, valamint értesítést, ha az akkumulátor lemerül.

Könnyű párosítás

Ahogy az ebben a bejegyzésben is szerepel, a Google Fast Pair lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel csatlakozzon a tartozékhoz. Azt is javasolja, hogy töltse le az adott tartozék kísérőalkalmazását, ha létezik.

  A KissAnime 20 legjobban működő alternatívája

Személyre szabás

Lehetővé teszi fülhallgatóinak, fejhallgatóinak és egyéb kiegészítőinek személyre szabását azáltal, hogy egyéni elnevezéseket ad nekik.

Elveszett eszközök keresése

Ha elvesztette a tartozékát, megtalálhatja őket a Gyors párosítási szolgáltatáson keresztül, amikor a telefonhoz csatlakozik. Lehetővé teszi, hogy megtalálja az eszköz utolsó ismert helyét, ha a helyelőzmények be vannak kapcsolva.

Offline párosítás

A Google Fast Pair mostantól az offline párosítást is lehetővé teszi, ha alacsony hálózati helyzetekben ragad.

A Google Fast Pair beállítása kompatibilis eszközzel

A Google Fast Pair hihetetlenül egyszerűvé teszi bármely kompatibilis eszköz beállítását és futtatását. Íme a lépések hozzá:

1. lépés: Kapcsolja be Android telefonja helymeghatározását.

2. lépés: Kapcsolja be a Bluetooth-t.

3. lépés: Állítsa a tartozékot párosítási módba.

4. lépés: Nyissa ki a kompatibilis eszköz/kiegészítő töltőtokját, amely automatikusan megnyílik egy új előugró ablak. Koppintson rá. (Egyes más eszközökön megjelenhet a „Csatlakozás” gomb, ezért folytassa és érintse meg).

5. lépés: A Google Fast Pair megkezdi a csatlakozást.

A betöltés befejeztével telefonja csatlakozik a tartozékhoz. Ne feledje, hogy telefonjának Android 6.0-s vagy újabb verziójúnak kell lennie.

Népszerű eszközök, amelyek lehetővé teszik a Google gyors párosítását

A Google Fast Pair napról napra egyre népszerűbb. Ez azt jelenti, hogy sok vállalat már integrálja termékeit ezzel a technológiával.

  Hogyan játsszuk a Bungie's Marathon játéksorozatot Linuxon

Már sok népszerű eszköz létezik, amely lehetővé teszi a Google Fast Pair funkciót. Ezek közül néhány a következő:

  • Google Pixel Buds Pro
  • One Plus Buds Z2
  • Fitbit Trackers
  • Bose Zajszűrő fejhallgató 700
  • Samsung Galaxy Buds
  • Harman Kardon fly vezeték nélküli, fülre helyezhető ANC fejhallgató
  • JBL live 660 NC

A jövőben a Google Fast Pair szolgáltatással kompatibilis eszközök szélesebb körére számíthat. Ezenkívül az elkövetkező időkben ezt a funkciót a Google TV-n, az Android TV-n és még a Chromebookon is használhatja.

Végső szavak

A Google Fair Pair technológiája időt és energiát takaríthat meg, és remek funkciókat kínál – különösen az elveszett tartozék megtalálásának lehetőségét. Ideje azonnal igénybe venni ezt a szolgáltatást.

Ezután megnézheti a nyomkövető alkalmazásokat a telefon helyének meghatározásához.