A Google Fast Pair magyarázata 5 perc alatt vagy kevesebb

Mindig jó érzés, amikor az újonnan bevezetett technológia kényelmesebbé teszi a dolgunkat.

Biztos vagyok benne, hogy nagyon szívesen használja a Google Fast Pair funkciót okostelefonján, mert megváltoztatja a Bluetooth-eszközök párosításának módját.

Mivel a beállítások megnyitása és az eszközök párosítása néha fárasztó lehet, ez az új technológia azért készült, hogy ezt sokkal simábbá tegye.

A 2017-ben bemutatott Google Fast Pair a Google által piacra dobott szabadalmaztatott technológia. A Bluetooth Low Energy (BLE) funkciót és az Android telefon helyadatait használja, hogy felfedezze a közelben lévő Bluetooth-eszközöket, és egyetlen érintéssel csatlakozzon hozzájuk.

Csakúgy, mint az Apple AirPods esetében, amikor kinyitja a tokot, azonnal láthatja az információkat az iPhone képernyőjén; A fast Pair nagyon hasonló.

Ebben a bejegyzésben tudjunk meg többet erről.

Hogyan működik a Google Fast Pair Service?

A Google Fast Pair Service (GFPS) működése intuitív, gyors és bonyolult lépésektől mentes.

  Miért jó még mindig a Jegyzettömb a jegyzetelésre?

Mindössze annyit kell tennie, hogy a Fast Pair-kompatibilis tartozékot párosítási módba kapcsolja, és tartsa az Android telefon közelében. Észrevesz egy nagy felugró ablakot a képernyőn a tartozék képével. Koppintson a „Csatlakozás” gombra, és kész; végeztél.

Az előugró ablak azt is javasolja, hogy töltse le a kiegészítő kiegészítő alkalmazását a Google Play Áruházból, ha van ilyen.

A Google automatikusan szinkronizálja a párosítási információkat az Ön fiókjával. Ez azt jelenti, hogy nem kell újra átesnie a tartozék párosítási folyamatán.

Ez megadja a szabadságot, hogy ugyanazt a többi Android-eszközön is használja. Egyszerűen jelentkezzen be fiókjába, és kezdje el használni a tartozékot táblagépével vagy más Android telefonjával.

Minimálisan fogyasztja a telefon akkumulátorát, és a v4.2-es vagy újabb Bluetooth magspecifikációval működik. A GFPS segítségével párosíthatja fülhallgatóit, hangszóróit, autóskészleteit, billentyűzeteit, mikrofonját stb.

A legjobb rész? Mindez több lépés és az eszköz Bluetooth-beállításai között való babrálás nélkül is megtehető.

A Google Fast Pair szolgáltatásai

A Google gyorspárosítás olyan funkciókat tartalmaz, amelyek nagyon egyszerűnek tűnnek, de szükség esetén életmentőek. Elkezdheti beépíteni a következő funkciókat a Fast Pair-kompatibilis eszközeibe.

Egyszerű akkumulátorfigyelés

Ellenőrizze a tartozék akkumulátorának töltöttségi szintjét, amikor azok a gyors párosításon keresztül csatlakoznak az eszközhöz.

Ha hallókészülékről van szó, a tokkal együtt figyelheti a bal és a jobb oldali bimbók szintjét, mindezt egy helyen.

  A KissAnime 20 legjobban működő alternatívája

Minden alkalommal, amikor kinyitja a fülhallgató tokját, értesítést kap az akkumulátorról, valamint értesítést, ha az akkumulátor lemerül.

Könnyű párosítás

Ahogy az ebben a bejegyzésben is szerepel, a Google Fast Pair lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel csatlakozzon a tartozékhoz. Azt is javasolja, hogy töltse le az adott tartozék kísérőalkalmazását, ha létezik.

Személyre szabás

Lehetővé teszi fülhallgatóinak, fejhallgatóinak és egyéb kiegészítőinek személyre szabását azáltal, hogy egyéni elnevezéseket ad nekik.

Elveszett eszközök keresése

Ha elvesztette a tartozékát, megtalálhatja őket a Gyors párosítási szolgáltatáson keresztül, amikor a telefonhoz csatlakozik. Lehetővé teszi, hogy megtalálja az eszköz utolsó ismert helyét, ha a helyelőzmények be vannak kapcsolva.

Offline párosítás

A Google Fast Pair mostantól az offline párosítást is lehetővé teszi, ha alacsony hálózati helyzetekben ragad.

A Google Fast Pair beállítása kompatibilis eszközzel

A Google Fast Pair hihetetlenül egyszerűvé teszi bármely kompatibilis eszköz beállítását és futtatását. Íme a lépések hozzá:

1. lépés: Kapcsolja be Android telefonja helymeghatározását.

2. lépés: Kapcsolja be a Bluetooth-t.

3. lépés: Állítsa a tartozékot párosítási módba.

4. lépés: Nyissa ki a kompatibilis eszköz/kiegészítő töltőtokját, amely automatikusan megnyílik egy új előugró ablak. Koppintson rá. (Egyes más eszközökön megjelenhet a „Csatlakozás” gomb, ezért folytassa és érintse meg).

  Hogyan játsszuk a Bungie's Marathon játéksorozatot Linuxon

5. lépés: A Google Fast Pair megkezdi a csatlakozást.

A betöltés befejeztével telefonja csatlakozik a tartozékhoz. Ne feledje, hogy telefonjának Android 6.0-s vagy újabb verziójúnak kell lennie.

Népszerű eszközök, amelyek lehetővé teszik a Google gyors párosítását

A Google Fast Pair napról napra egyre népszerűbb. Ez azt jelenti, hogy sok vállalat már integrálja termékeit ezzel a technológiával.

Már sok népszerű eszköz létezik, amely lehetővé teszi a Google Fast Pair funkciót. Ezek közül néhány a következő:

  • Google Pixel Buds Pro
  • One Plus Buds Z2
  • Fitbit Trackers
  • Bose Zajszűrő fejhallgató 700
  • Samsung Galaxy Buds
  • Harman Kardon fly vezeték nélküli, fülre helyezhető ANC fejhallgató
  • JBL live 660 NC

A jövőben a Google Fast Pair szolgáltatással kompatibilis eszközök szélesebb körére számíthat. Ezenkívül az elkövetkező időkben ezt a funkciót a Google TV-n, az Android TV-n és még a Chromebookon is használhatja.

Végső szavak

A Google Fair Pair technológiája időt és energiát takaríthat meg, és remek funkciókat kínál – különösen az elveszett tartozék megtalálásának lehetőségét. Ideje azonnal igénybe venni ezt a szolgáltatást.

Ezután megnézheti a nyomkövető alkalmazásokat a telefon helyének meghatározásához.