A Google elindítja az AI Bard és a Microsoft Al Powered Image Creator alkalmazást

Helló! 🙋 A következő frissítésekkel várjuk Önt ma! 📣

A Google elindítja a Bard AI Chatbotot, hogy versenyezzen a ChatGPT-vel

Az Alphabet Inc. tulajdonában lévő Google megnyitja a nyilvános hozzáférést (csak az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban) a BARD párbeszédes AI chatbot programhoz, hogy versenyezzen az OpenAI ChatGPT-vel és a Microsoft Bing Chattel.

A legújabb fejlesztésben a Google egy bejegyzése bejelentette: „Elkezdjük szélesebb körben elérhetővé tenni a Bardot, egy korai kísérletet, amely lehetővé teszi a generatív mesterséges intelligencia használatát.

Évekig tartó kutatás után a Google kedden bejelentette, hogy megnyitja a Bard hozzáférését az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság számára, és végül több nemzetre és nyelvre is elterjed. A lépés tovább fokozza a harcot a Google és a Microsoft Corp. között az emberszerű szöveges válaszok generálására használható mesterséges intelligencia-eszközök piacának uralomáért.

A BARD a Google Keresővel együtt használható, és lehetőséget ad a felhasználóknak, hogy megvizsgálják más webhelyekről származó forrásokat vagy áttekintsék válaszaikat. Egy kutatási nagy nyelvi modell (LLM), a LaMDA kompakt és továbbfejlesztett változata, a BARD erőforrása. Az idő múlásával újabb modern modellek jelennek meg. Ha többen használnak LLM-eket, javítják a jótékony eredmények előrejelzését.

  A VNC asztali megosztás beállítása Linuxon a TigerVNC segítségével

A Google felismeri, hogy az LLM-ek néha elfogult, félrevezető vagy hamis információkat szolgáltathatnak. A problémák enyhítése érdekében a Google lehetővé teszi, hogy a BARD válaszvázlatai közül válasszon. További kérdések feltevésével vagy különböző megoldások kérésével folytathatja a munkát a BARD-dal, ahogy az az alábbi képen is látható.

A Google a Bardot a mesterséges intelligencia (AI) korai kísérletének írja le, amelynek célja a termelékenység növelése, az ötletek felgyorsítása és a kíváncsiság felkeltése. A BARD segítségével tanácsokat, felvilágosítást vagy inspirációt kaphat olyan feladatokhoz, mint a blogbejegyzések tervezése.

Ahelyett, hogy a Google keresőmotorjába integrálnák, egy dedikált webhelyet kínálna, a bard.google.com-ot. Ez a stratégiai lépés az új AI-technológia bevezetése, miközben megőrzi keresőmotor-üzletágának jövedelmezőségét.

Ha ki szeretné próbálni, akkor regisztrálnia kell a bard.google.com oldalon

A Web3 Gaming akár 100 millió játékost is bevonhat a következő 2 évben

Mindannyian tudjuk, hogy a játék és a szórakoztatás hatalmas piac, de a Web3 játékpiac a közeljövőben várhatóan eléri majd a több billió dolláros piacot a különböző kutatások és felmérések szerint.

A jelentés szerint az Immutable és a Polygon Labs, a web3 játékpiac két jelentős vállalata exponenciális növekedést jósol az elkövetkező években.

Forrás: Unity.com

Robbie Ferguson és Ryan Wyatt, az Immutable és a Polygon Labs elnöke szerint az első 10 milliót a következő egy-két éven belül hozzáteszik 100 millióhoz.

  Hogyan működik az EA hozzáférés törlése?

Az Immutable, a web3-as játékokkal foglalkozó cég és a Polygon, a 2. rétegű blokklánc vállalat 2023. március 20-án összefogott, hogy támogassák az ágazat méretezését és elfogadását. A partnerség arra összpontosít, hogy a web3-kompatibilis játékok gyorsabban fejlődjenek, egyszerűbbé váljanak, és kevésbé veszélyesek legyenek az egyes alkotók és a nagyobb játékstúdiók számára.

Azzal, hogy a játék trendje a „free-to-play”-ről a „play-to-earn”-re vált, máris megváltoztatja az egész játékipar dinamikáját. Nem csoda, hogy a Web 3.0 lehetőségeket nyit meg a játékiparban, ami sok szakértőt arra késztetett, hogy továbbra is teljes mértékben fektessenek be a Web 3.0 játékok fejlődésébe.

A Web3 örökre megváltoztatja a játékipart. A legnagyobb játékfejlesztők közül sokan – köztük a Square Enix és az Epic Games – már dolgoznak a Web3 integrációval rendelkező játékokon.

Becslés szerint a web3-as játékok 40%-a [ever] várhatóan a következő 12-18 hónapban fog megjelenni. Ez jelentős számú kísérletet vagy kapura lövést jelent a 100 milliós játékoshatár eléréséhez.

A Web 3.0 egyszerűvé, nyitottá és decentralizálttá teszi az internetet, ezáltal átalakítja a játékkörnyezetet és a piacot. Ezek a változatok az ágazatok kortárs fejlesztéseinek végtermékei, beleértve a tokeneket, a blokkláncot és az AI-t.

A Microsoft kiadta az első böngészőt integrált mesterséges intelligencia által hajtott képgenerátorral

A Bing chat és a Microsoft Edge mostantól AI-alapú képkészítő eszközt is tartalmaz. A szerszám táplálására az OpenAI DALL-E modelljét használják.

  Amit az Ubuntu 20.04-es Snaps-ről tudnia kell

A technológiai óriás legújabb kiadása szerint a felhasználók képeket írhatnak le, vagy szavakat mesélhetnek el, hogy képeket generáljanak. Mostantól írott és vizuális anyagokat készíthet közvetlenül a chatből egy helyen.

A Microsoft azt állítja, hogy az egyének többféleképpen is használják a Bing chatet, a pontosabb megoldásoktól a kihívást jelentő problémákon át egészen a szórakozásig vagy kreatív inspirációig.

Azáltal, hogy lehetővé teszi a kép létrehozását úgy, hogy pusztán a saját szavaival fejezi ki azt a képet, amelyet látni szeretne, a Microsoft úttörő képkészítője a mai napon bekerült a Bing chatbe, javítva a csevegési élményt.

Összefoglalva, ez az erőfeszítés frissíteni fogja a Tudáskártyákat, és további mesterséges intelligencia-alapú vizuális történetmesélést biztosít az új Bing és Edge előnézethez.

A Picture Maker lehetővé teszi, hogy a semmiből hozzon létre egy képet a kép leírásával, a jelenet részleteinek (például hely vagy tevékenység) hozzáadásával és a művészi stílus kiválasztásával.

Ha szeretne képet generálni a barátoknak szóló hírlevélhez, vagy inspirációt szeretne adni nappalija átalakításához, írjon be valami olyasmit, mint „rajzoljon egy képet” vagy „készítsen képet” beszélgetési felszólításként. Művészi másodpilótára hasonlít. Kattintson a Bing Image Maker ikonra az oldalsávon a kép létrehozásának megkezdéséhez, vagy indítsa el azt az Edge Bing csevegéséből.

A Bing-felhasználók számára világszerte az Image Creator angol nyelven érhető el a bing.com/create webhelyen. A Microsoft Edge oldalsávjában található Picture Creator ikon a Bing Image Creator megnyitásához is használható. A képkészítőt hamarosan integrálják a Bing gombbal chat módban.

További frissítésekért tekintse meg Legújabb technológia kategóriánkat.