A Google Chrome telepítése a Steam Deckre

A Google Chrome az egyik legnépszerűbb böngésző asztali számítógépeken és mobileszközökön, és még a Steam Deck tulajdonosok is használhatják a böngészőt az internetezéshez kézi konzoljukon. Sajnos a Steam Deckhez nem tartozik alapértelmezett böngésző. Ezenkívül nincsenek egyértelmű utasítások a böngésző telepítéséhez a Steam Deckre. Többé nem kell aggódnia, mi azért vagyunk itt, hogy segítsünk. Ebben az útmutatóban megtanítjuk, hogyan telepítse a Google Chrome böngészőt Steam Deckre két egyszerű módszerrel.

A Google Chrome használata a Steam Decken (2023)

Amint arra korábban rámutattunk, a Steam Deck egy Linuxot futtató komplett PC. A legjobb Steam Deck dokkolók vagy USB-C hubok segítségével monitort és perifériákat csatlakoztathat, és asztali számítógépként használhatja. Ez azt jelenti, hogy lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy olyan böngészőket telepítsenek, mint például a Google Chrome és a Firefox, hogy kielégítsék internetes böngészési igényeiket.

Míg a Valve rendelkezik egy remek funkcióval, amely lehetővé teszi a Chrome telepítését Játék módból, elmagyaráztuk a Chrome böngésző asztali módban történő telepítésének lépésenkénti folyamatát is. Az alábbi táblázat segítségével navigáljon a kívánt módszerhez.

A Google Chrome beszerzése a Steam Decken (a legegyszerűbb módszer)

Érdekes dolog, hogy a Valve meglepően egyszerűvé tette a Chrome telepítését a Steam Deckre. Amikor elkezdi használni az új Steam Decket, a Könyvtárban a „Non-Steam” játék fülre navigálva egy ismerős lehetőség elé néz. Annak biztosítása érdekében, hogy a felhasználóknak ne kelljen asztali módba váltaniuk a böngésző telepítéséhez, a Valve lehetővé teszi a Google Chrome telepítését és használatát a SteamOS-en keresztül. Így működik:

 • Először nyomja meg a Steam gombot, és válassza ki a „Könyvtár” opciót a Steam Decken.
  Miért nem engedi a Tinder törölni a fiókomat?

 • A Könyvtárban nyomja meg az R1 billentyűt, és lépjen a „Non-Steam” fülre.

 • A „Non-Steam” lapon megjelenik egy „Nem Steam parancsikonok” előugró ablak, ha még nem telepített alkalmazást. Azt mondja, hogy itt hozzáadhat és elérhet nem Steam játékokat, és telepítheti a Chrome-ot a funkció kipróbálásához. Nos, kattintson a „Chrome hozzáadása” elemre, és várjon néhány másodpercet, amíg a Google Chrome telepítése megtörténik.

 • Most már telepítve lesz a Google Chrome böngésző a Steam Deckre. Ha telepítette a SteamGridDB beépülő modult a Decky Loader segítségével, könnyedén módosíthatja a Chrome ikont.

A Valve beprogramozta a Steam Decket, hogy felszólítsa a felhasználókat a Google Chrome telepítésére, ami nagyon kényelmes. Ez két problémát old meg. Az első az, hogy a felhasználók most már tudják, mit kezdjenek a könyvtáruk nem-steam lapjával. A második az, hogy a Valve megszüntette a felhasználók számára a böngésző hozzáadásának szükségességét, és felszólította őket a piacon elérhető legnépszerűbb böngésző telepítésére.

A Google Chrome telepítése Steam Deck asztali módban

Bár a fenti módszer a legegyszerűbb, előfordulhat, hogy már telepített más, nem Steam alkalmazást a Deckre. Ebben az esetben nincs veszve minden remény. Most már asztali módból is telepítheti a Google Chrome-ot, amelynek lépéseit alább ismertetjük:

 • Először váltson asztali módra a Steam Decken, hogy böngésszen a Linux asztalon. Az asztalon kattintson a „Discover” (üzlet ikon) elemre a tálcán a Steam Deck szoftverközpontjának eléréséhez.
  Fiókjelszavak megváltoztatása Linuxon

 • Itt kattintson a keresősávra, és használja a „Steam + X” parancsikont a képernyő-billentyűzet megjelenítéséhez a Steam Decken. Keresse meg a Chrome-ot itt. Ezután kattintson a „Telepítés” gombra a Google Chrome böngésző letöltéséhez a hordozható konzoljára.

 • Most nyissa meg a Steamet asztali módban. A bal alsó részen egy plusz jelnek kell lennie. Kattintson rá, és válassza a „Nem Steam parancsikon hozzáadása” lehetőséget.

 • Böngésszen a Google Chrome parancsikon között, és adja hozzá a Könyvtárhoz. Az ikonnak most játékmódban kell megjelennie.

 • Másik megoldásként koppintson a Steam Deck ikonra a bal alsó sarokban, és keresse meg a Chrome-ot. Miután megjelenik a parancsikon, kattintson rá jobb gombbal, és válassza a „Hozzáadás a Steamhez” opciót. Ez hozzáadja a parancsikont a játékmódhoz.

 • Most váltson vissza a Steam Deck játékmódjára, és lépjen a „Non-Steam” fülre, hogy megtekinthesse a Google Chrome parancsikonját.

A Google Chrome használata Steam Deck asztali módban

A Google Chrome asztali módban való elérése olyan egyszerű, mint a játékmódból való átváltás és a Linux asztali környezet felfedezése. Ha a Chrome-ot asztali módban szeretné használni a Steam Decken, kövesse az alábbi lépéseket:

 • Először váltson át asztali módra a Steam Decken a hivatkozott cikk lépései szerint.
 • Asztali módban kattintson a Steam Deck logóra a tálca bal alsó sarkában. Itt vigye az egérmutatót az „Internet” szakaszra, hogy megtalálja a Google Chrome parancsikont. Kattintson a Google Chrome elemre a jobb oldali ablaktáblában a böngésző megnyitásához.
  9 2022-ben használható e-mail sablonkészítő szoftver

A Google Chrome eltávolítása a Steam Deckről

A Google Chrome böngésző Steam Deckből való eltávolításához kövesse az alábbi lépéseket:

 • Először váltson asztali módra, amely lehetővé teszi számunkra, hogy a Steam Deckünkön lévő Linux asztalon böngésszen.
 • Asztali módban kattintson a Steam Deck logóra a bal alsó sarokban az Explorer megjelenítéséhez. Itt keresse meg a Google Chrome-ot, és kattintson a jobb gombbal a Steam Deck elemre a helyi menü megnyitásához. Ezután válassza a „Bővítmények eltávolítása vagy kezelése” lehetőséget.

 • Ezzel megnyílik a Google Chrome alkalmazásbolt oldala a szoftverközpontban. Ezután kattintson az „Eltávolítás” gombra a jobb felső sarokban, hogy megszabaduljon a böngészőtől a Deck-ből. Ez az.

Szerezze be a Google Chrome-ot a Steam Decken

Tehát igen, ez két egyszerű módszer a Google Chrome telepítésére a hordozható Steam Deck konzolra. A folyamat meglehetősen egyszerű, köszönhetően annak, hogy a Valve elismeri a böngésző szükségességét, különösen egy olyant, amely közvetlenül játék módból érhető el, és nem asztali módból. Ha azonban kemény felhasználó vagy, és a Steam Decket számítógépként is szeretné használni, használja a fentebb ismertetett asztali mód módszerét. Tekintse meg az alapvető Linux Terminal parancsokat is, hogy könnyen navigálhasson a Steam Deck Linux környezetében. Tehát telepítette a Google Chrome-ot a Steam Deckre? Tudassa velünk az alábbi megjegyzésekben.