A Google Asszisztens használata Rokuval

Ahogy egyre több eszközünk kapcsolódik egymáshoz, mindig jó tudni, hogy a különböző cégek különböző termékei együtt működnek. A Chromecast nem drága, de jobb, ha közvetlenül a Google Asszisztenssel tudja használni a tévét.

A Roku régóta támogatja a Google szolgáltatásait, például a YouTube-ot és a Play Movies-t, de egy friss frissítés egy lépéssel tovább vitte: most már használhatja Roku-ját a Google Assistant hangutasításaival. Ez a funkció egyelőre az Egyesült Államokra korlátozódik, a Netflix támogatása pedig nem érhető el.

Győződjön meg róla, hogy Roku szoftvere naprakész

A Google Asszisztens használatához Roku OS 8.1 vagy újabb verzióját kell futtatnia. Kezdje Roku okostévéjének, streaming stickjének vagy streaming boxának bekapcsolásával. Válassza a „Beállítások” lehetőséget a bal oldalon.

  Az Intel és az ARM nyílt alternatívája: Mi az a RISC-V?

Ezután válassza ki a „Rendszer” elemet, és majd a „Rendszerfrissítés” elemet.

Válassza az „Ellenőrzés most” lehetőséget.

A Roku azt fogja mondani, hogy „Minden szoftver naprakész”, ha a legújabb szoftververziót használja.

Ellenkező esetben megkezdi a legújabb szoftver letöltését és telepítését. Ha elkészült, készen áll a Roku és a Google Assistant összekapcsolására!

A Google Asszisztens használata Rokuval

Most, hogy a Roku a legújabb szoftvert használja, beállíthatja a Google Home alkalmazásban. Kezdje a Google Home alkalmazás letöltésével és telepítésével Android okostelefonjára vagy az iPhone-od.

Válassza a „Hozzáadás” lehetőséget a Google kezdőképernyőjén.

Válassza az „Eszköz beállítása” lehetőséget.

Koppintson a „Már beállított valamit?”

Görgessen le, és válassza a „Roku” lehetőséget.

Jelentkezzen be Roku-fiókjába a megnyíló weboldalon, majd koppintson a „Bejelentkezés” gombra. Válassza az „Elfogadás és folytatás” lehetőséget.

  Hogyan lehet blokkolni a Bitcoin bányászatát a böngészőben

Válassza ki azt a Rokut, amelyet össze szeretne kapcsolni a Google Asszisztenssel. Még ha több Roku-eszköz is van a fiókjában, csak egyet kapcsolhat össze a Google Asszisztenssel. Ha kiválasztotta, érintse meg a „Tovább a Google alkalmazáshoz” lehetőséget.

Visszaugrik a Google Home alkalmazáshoz, ahol megtekintheti az imént hozzáadott eszközt. Válassza a „Kész” lehetőséget.

Beszélj!

Most, hogy a Roku-eszköz és a Google Asszisztens össze van kapcsolva, elkezdheti parancsolni a másik telefonjával vagy okoshangszórójával. Kimondhatja, hogy „Ok Google, indítsa el a Hulu-t a Roku-mon”, hogy elkezdje nézni kedvenc műsorait, és azt, hogy „Hey Google, listen to Pandora on my Roku” (Hey Google, listen to Pandora on my Roku) kedvenc zenéire hallgathat.

  A legjobb COVID-19 nyomkövető alkalmazások és webhelyek