A gFile egy egyszerű Android-fájlkezelő Gmail-ihlette felülettel

Fájlok kezelése Android-eszközén fájdalmas lehet, ha nem rendelkezik a megfelelő eszközzel. Szerencsére a Play Áruház fájlkezelési kategóriája tele van néhány fantasztikus névvel – például Solid Explorer, ES File Explorer és Astro File Manager –, amelyek meglehetősen egyszerűvé teszik ezt a feladatot. Lépjen be a gFile-be, egy ingyenes alkalmazásba, amely a csupasz kialakításnak köszönhetően még egyszerűbbé teszi a fájlkezelést. Teljesen egyértelmű, hogy a gFile-t nem a nagyfelhasználók szem előtt tartásával tervezték. Valószínűleg azoknak a hagyományőrzőknek való, akiknek egyszerűen csak gyorsan el kell jutniuk fájljaikhoz és mappáihoz anélkül, hogy bonyolult beállításokkal kellene foglalkozniuk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a gFile ne kínálna fejlett funkciókat. Olvasson tovább a részletekért.

A gFile lapos kialakítása a hivatalos Gmail alkalmazásra emlékeztet Androidra. Minden mappa színkóddal van ellátva, és a nevének kezdőbetűjével van ellátva. A gFile ingyenes verziója csak a felhasználó által elérhető tárhelyhez biztosít hozzáférést. A root hozzáféréshez meg kell vásárolnia az alkalmazáson belüli Pro frissítést.

A gFile a jobb oldalon az egyes elemekhez tartozó engedélyeket is megjeleníti. Az engedélyek módosításához egyszerűen érintse meg és tartsa lenyomva a kívánt elemet, nyomja meg a menüt, majd érintse meg az Engedélyek elemet.

Ha egy fájlt kijelöl, a gFile az alapvető másolási, beillesztési, kijelölési, átnevezési és kivágási lehetőségeket kínálja a tetején. A jobb felső sarokban található „+” gombbal új mappákat hozhat létre. Ezen kívül a Beállítások képernyőn válthat a világos és sötét háttértémák között.

Ugyanez a képernyő lehetővé teszi a gFile Pro változatára való frissítést is, amely a fent említett root hozzáférési funkción kívül fájlkeresést, képbélyegképeket, az alkalmazás indításakor az alapértelmezett könyvtár megadásának lehetőségét és még sok mást is hozzáad.

Bár a gFile-t nem mondanám a szakma egyik legjobbjának, nagyszerű, elegáns megjelenésű fájlkezelési alternatíva azoknak a felhasználóknak, akik csak a legszükségesebbekre vágynak.

Telepítse a gFile-t a Play Áruházból