A GeForce Now játék streaming használata Linuxon

Tudtad, hogy használhatod az Nvidia játék streaming szolgáltatását Linuxon? Ez igaz, de kell egy kis finomítás, hogy működjön. Ebben az útmutatóban áttekintjük, hogyan érheti el a GeForce Now játék streamingjét Linuxon.

Támogatott webböngésző letöltése

Sajnos a GeForce Now nem működik Linuxon hivatalos alkalmazáson keresztül. Ezért a szolgáltatás használatának egyetlen módja egy támogatott webböngésző használata. Jelenleg a Google Chrome a legjobb webböngésző a GeForce Now használatához Linuxon.

Telepítenie kell a Google Chrome-ot Linux rendszerű számítógépére. A Google Chrome hivatalosan támogatott Ubuntu Linuxon, Debian Linuxon, Fedora Linuxon és OpenSUSE Linuxon. Arch Linuxra is telepíthető az AUR-on keresztül.

Telepítse a Google Chrome-ot

A Google Chrome Linux rendszerre való telepítéséhez nyisson meg egy terminálablakot a Linux asztalán. Ehhez használja a Ctrl + Alt + T billentyűkombinációt a billentyűzeten. Vagy keresse meg a „Terminal” kifejezést az alkalmazás menüjében, és indítsa el úgy.

Miután megnyílt a terminálablak, kezdődhet a telepítés. Kövesse az alábbi telepítési utasításokat, amelyek megfelelnek a jelenleg használt Linux operációs rendszernek.

Ubuntu

Ha telepíteni szeretné a Chrome-ot az Ubuntu rendszerre, kezdje a következővel: A Google Chrome webhelye. Ha ott van, keresse meg a letöltés gombot, és válassza ki a „DEB” csomag letöltésének lehetőségét.

A DEB csomag letöltése után a CD paranccsal lépjen a „Letöltések” mappába. Innentől kezdve használja az alábbi apt install parancsot a Google Chrome beállításához az Ubuntu rendszeren.

sudo apt install ./google-chrome-stable_current_amd64.deb

Debian

A Chrome Debianon működik, de le kell töltenie a DEB-csomagot. Ehhez menjen a Google Chrome letöltési oldal. Ezután válassza ki a „DEB” opciót a letöltéshez.

Amikor a letöltési folyamat befejeződött, a CD paranccsal lépjen a „Letöltések” könyvtárba. Ezután telepítse a Google Chrome-ot Debianra az alábbi dpkg paranccsal.

cd ~/Downloads
sudo dpkg -i google-chrome-stable_current_amd64.deb

Végül javítsa ki a telepítés során esetlegesen előforduló függőségi problémákat.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

A Chrome elérhető Arch Linuxon, bár nem hivatalosan. Ahhoz, hogy működjön, telepítenie kell az Arch Linux User Repository-n keresztül. A Chrome telepítéséhez használja az alábbi parancsokat.

sudo pacman -S git base-devel

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

trizen -S google-chrome

Fedora

A Google hivatalosan támogatja a Fedorát. Ahhoz, hogy a böngésző működjön a rendszeren, először lépjen a hivatalos oldalra Chrome letöltési oldal. Ha ott van, kattintson a „Letöltés” ​​gombra, és válassza az „RPM” lehetőséget.

A CD paranccsal lépjen a „Letöltések” könyvtárba. Ezután a dnf install paranccsal telepítse a Chrome RPM csomagot a számítógépére.

cd ~/Downloads/
sudo dnf install google-chrome-stable_current_x86_64.rpm

OpenSUSE

A Google egy letölthető RPM-csomagon keresztül támogatja az OpenSUSE-t. A rendszerre való telepítéshez először forduljon a hivataloshoz Chrome letöltési oldal. Ezután kattintson a „Letöltés” ​​gombra.

A „Letöltés” ​​gomb kiválasztása után válassza az „RPM” opciót. Amikor a letöltés befejeződött, a CD paranccsal lépjen a számítógépe „Letöltések” mappájába.

cd ~/Downloads

Miután belépett a „Letöltések” mappába, használja a zipper install parancsot a Google Chrome beállításához az OpenSUSE rendszeren.

sudo zypper install google-chrome-stable_current_x86_64.rpm

Felhasználói ügynök hamisító telepítése

Az Nvidia valamilyen oknál fogva nem engedi a Linux-felhasználóknak a GeForce Now használatát egyetlen böngészőben sem. Úgy tűnik azonban, hogy nincs jogos ok, mert a Chrome teljes mértékben képes renderelni a játékmenetet.

Telepítenie kell egy Chrome-bővítményt, hogy megkerülje ezt a blokkot, amelyet az Nvidia helyezett el. Ez a kiterjesztés lehetővé teszi, hogy rávegye az Nvidiát arra, hogy azt gondolja, hogy Windowst használ.

A bővítmény telepítéséhez lépjen a Google Chrome bővítményoldal. Ezután válassza ki a „Hozzáadás a Chrome-hoz” gombot a spoofer telepítéséhez. A bővítmény hozzáadása után válassza ki a hozzáféréshez.

A bővítményen belül válassza ki a „Chrome 99”, majd az „Alkalmaz (minden ablak)” gombot az új felhasználói ügynök alkalmazásához. Innentől kezdve az Nvidia azt fogja hinni, hogy Windows rendszert használ.

GeForce Now játékok lejátszása Linuxon

Ha a böngésző telepítve van, és a Chrome felhasználói ügynöke meghamisított, akkor képes lesz a GeForce Now-val játszani Linuxon. Ehhez kövesse az alábbi lépésenkénti utasításokat.

1. lépés: Menjen a GeForce Now játékok oldalára. Ha ott van, hozzon létre egy fiókot. Létrehozhat ingyenes vagy fizetős fiókot.

2. lépés: GeForce Now-fiók létrehozása után csatlakoztassa Steam-fiókját. Epic Games fiókodat is összekapcsolhatod (ha van). Amikor a Steam csatlakozik, a GeForce Now „Könyvtár” szakasza megjeleníti a saját tulajdonú játékait, amelyek elérhetők a szolgáltatásban.

3. lépés: Keresse meg a játszani kívánt játékot, és válassza ki az egérrel. Amint kiválasztja a játékot, a Google Chrome teljes képernyőn elindítja a játékot. Élvezd!