A GBA4iOS 2.0 iPad támogatást, Dropbox szinkronizálást és új felhasználói felületet kínál az iOS 7 rendszerhez

Amikor tavaly foglalkoztunk a GBA4iOS-szal, az már egy nagyon ügyes és funkciókban gazdag emulátor volt, de azóta jó sok idő telt el anélkül, hogy az alkalmazáson bármiféle változás történt volna. Az iOS 7 megjelenése után szinte minden nagyobb alkalmazás kapott frissítést az új lapos felhasználói felülethez igazodva, így logikus, hogy a GBA4iOS is csatlakozott a klubhoz, igaz, kicsit későn. A GBA4iOS 2.0 megújult felülettel és néhány fantasztikus új funkcióval érkezik. A játékaid állapotát elmentheted a Dropboxba, a ROM-ok pedig a felhőben is tárolhatók a könnyebb kezelés érdekében. Az új felhasználói felület kibővítése érdekében a GBA4iOS 2.0 harmadik féltől származó felületek támogatását is hozzáadta az emulátorvezérlőhöz. Ha iPad-je van, a GBA4iOS-t végre a táblagépe nagyobb képernyőjére optimalizálták, így a felhasználók még alaposabban élvezhetik kedvenc gyermekkori játékaikat.

  Frissítetted iOS 13-ra? Módosítsa ezt a nyolc beállítást most

Az Apple mindig is rossz szemmel nézte a Game Boy Advance emulátorokat, ezért a GBA4iOS legutóbbi kiadásakor nem maradhatott túl sokáig az App Store-ban. Ennek ellenére mindig vannak hátsó ajtók és alternatív módok arra, hogy megszerezze iPhone-ján, amit akar. Az alkalmazás eltávolítása után néhány napon belül a GBA4iOS mögött álló fejlesztő lehetővé tette a felhasználók számára, hogy letölthessék az emulátort a Safarin keresztül. Ez a módszer továbbra is működik GBA4iOS 2.0 esetén.

Lépjen a Beállítások Általános részéhez, és módosítsa az eszköz dátumát 2014. február 18-ra (vagy bármely ennél régebbi dátumra).
Az iDevice-en lépjen a GBA4iOS főoldalára (link a bejegyzés végén), és lépjen a letöltési részhez.
Koppintson az emulátor letöltési hivatkozására, és a megjelenő felugró ablakban kattintson a „Telepítés” lehetőségre.
A kezdőképernyőn megerősítést kér. A folytatáshoz nyomja meg a „Tovább” gombot.
Az alkalmazás telepítése és első sikeres futtatása után a dátum visszaállítható az aktuális állapotra.

  Fordítson és küldjön szöveget az iOS-billentyűzet belsejéből

A GBA4iOS 2.0 új és rendezettebb felhasználói felülete a kezdetektől fogva látható, a menük és a kezelőszervek sokkal laposabb megjelenésűek, mint korábban. Az alkalmazás beállításai nagyjából változatlanok, de a Dropbox szinkronizálás formájában továbbra is jelentős adalék a mixhez. Ez a szinkronizálás a játékállapotokra és az emulátorban mentett ROM-okra egyaránt vonatkozik.

Továbbra is hozzáadhat új ROM-okat a GBA4iOS 2.0-hoz a régi módon (iTunes-en keresztül), de az alkalmazás beépített böngészőjének használatával is megkeresheti kedvenc játékait. A GBA4iOS 2.0 figyelmeztetést jelenít meg a kalózkodás ellen, mielőtt a felhasználók bármilyen játékot letölthetnek. Az ötlet az, hogy a felhasználók számára olyan helyet biztosítsanak, ahol másolatokat kaphatnak a már birtokukban lévő játékokról. A GBA4iOS 2.0 játékgyűjtemény a népszerűség és az egyes ROM-ok letöltéseinek száma szerint rendezhető.

Az idő múlásával biztosak vagyunk benne, hogy a GBA4iOS 2.0 letöltési szakasza több vezérlőfelülettel bővül majd, de egyelőre a választék meglehetősen korlátozott. Az eddigiekhez hasonlóan a játékok fekvő és álló módban is játszhatók, minden esetben más-más kezelőszervekkel. Ha iPaden használja az alkalmazást, a fekvő helyzetben való játék kissé hektikussá válhat, de ennek ellenére a fejlesztő elég jól optimalizálta a vezérlőket.

  Személyes adatok szerkesztése az automatikus kitöltésben iOS rendszeren

Egy dolog, ami mindig is hiányzott az iOS Game Boy Advance emulátoraiból, az a csalások támogatása. A GBA4iOS 2.0 megoldja ezt a problémát, és mostantól bármilyen csalási kódot alkalmazhat az emulátoron játszott bármely játékban. Ez nagyjából kiegészíti a GBA-élményt, és minden bizonnyal az emulátor népszerű kiegészítője lesz.

A GBA4iOS 2.0 egy ingyenes alkalmazás, amely minden iOS 7 vagy újabb rendszert futtató iDevice-en működik. Próbálja ki az alábbi linkre kattintva iPhone, iPad vagy iPod touch készülékén.

Töltse le a GBA4iOS 2.0-t iOS-hez