A Friday Night Funkin’ telepítése Chromebookra

Bár a játék nem a Chromebook erőssége, az utóbbi időben ezen a téren is javulnak a dolgok. A Google a közelmúltban kiadta a Borealis tárolót a Steam játékokhoz bizonyos Chromebookokhoz. Emellett számos játékkal játszhat a Linux-tárolón keresztül, beleértve az Albion Online-t Chromebookon. Arról nem is beszélve, hogy most már akár a Minecraft Java Edition-t is telepítheti ARM-alapú Chromebookokra. Ha pedig kevés az új játék, bemutatjuk ezt a részletes útmutatót a rendkívül népszerű ritmusjáték – Friday Night Funkin’ – telepítéséhez és futtatásához Chromebookján. A játék az iskolai Chromebookokon is játszható a Chrome böngésző használatával. Ezzel kapcsolatban nézzük meg, hogyan telepíthető a Friday Night Funkin’ Chromebookra.

A Friday Night Funkin’ telepítése Chromebookra (2022)

Ebben az oktatóanyagban két egyszerű módot említettünk a Friday Night Funkin’ lejátszására Chromebookján. Az első módszer lehetővé teszi az FNF futtatását még az iskolai Chromebookokon is, a második pedig lehetővé teszi a játék natív telepítését. Bontsa ki az alábbi táblázatot, hogy a kívánt szakaszra lépjen.

Játsszon Friday Night Funkin’ Using Browser játékot Chromebookon

Mivel a játék ingyenes és nyílt forráskódú, a Friday Night Funkin’ játékkal játszhatsz Chromebookod Chrome böngészőjében. Ez azt jelenti, hogy még az iskolai Chromebookokkal rendelkezők is korlátozás nélkül lejátszhatják a Friday Night Funkin-t, hacsak az iskolai rendszergazda nem állított be további korlátozásokat a webes tartalmakra vonatkozóan. Ezzel együtt nézzük meg, hogyan kell telepíteni és lejátszani az FNF-et Chromebookon.

  Hogyan lehet gyorsan kikapcsolni a bosszantó értesítéseket iPhone vagy iPad készüléken

1. Nyissa meg a Chrome böngészőt Chromebookján, és lépjen erre itch.io link. Ha az itch.io hivatkozás nem működik, megnyithat egy alternatívát weboldal is.

Megjegyzés: Ha az iskola rendszergazdája blokkolja az olyan játékwebhelyeket, mint az itch.io vagy annak alternatíváit a Chromebookon, akkor meg kell keresnie a feloldott FNF-webhelyeket. Azt javasoljuk azonban, hogy ne tegye ezt, mivel egyes feloldott webhelyek rosszindulatú alkalmazások vagy programok telepítéséhez vezethetnek a számítógépére, így ellophatják személyes adatait. A feloldott Friday Night Funkin webhelyeket saját felelősségére keresheti.

2. Most egyszerűen kattintson a „Játék futtatása” gombra, és elkezdődik az FNF összes erőforrásának betöltése a böngészőben. Az internet sebességétől függően ez 1-2 percet vesz igénybe.

3. Mostantól probléma nélkül lejátszhatja a Friday Night Funkin’-t Chromebookján. A 8. generációs Intel i5-tel hajtott Chromebookomon az FPS 61 FPS körül volt, ami nagyon jó. Ha telepíteni szeretné a játékot, és natív módon szeretné játszani, lépjen a következő részre.

Telepítse a Friday Night Funkin’-t Chromebookra Linuxon keresztül

Ha nem böngészőben szeretné játszani a játékot, és jobb teljesítményre vágyik, nagyon jól telepítheti a Friday Night Funkin’-t a Chromebook Linux-tárolójából. Íme, hogyan kell ezt csinálni.

1. Először nyissa meg ez a link a Chrome böngészőben, és kattintson a „Köszönöm, nem, csak a letöltésekhez”. Mivel ez egy adományozási játék, a weboldalon történő adományozással támogathatja a fejlesztőt.

  Hogyan változtasd meg a hátteredet a Discordban

2. A következő oldalon töltse le a 64 bites Linux ZIP fájlt.

3. Amíg a ZIP-fájl letöltése folyamatban van, folytassa és állítsa be a Linuxot Chromebookján, ha még nem tette meg.

4. Ezt követően nyissa meg a Fájlok alkalmazást Chromebookján, és lépjen a „Letöltések” mappába. Most helyezze át az FNF ZIP fájlt a „Linux fájlok” szakaszba.

5. Ezután nyissa meg a Terminál alkalmazást az Alkalmazásfiókból. Itt futtassa az alábbi parancsot a Linux-tároló frissítéséhez a legújabb verzióra. Egyszerűen másolja az alábbi parancsot, és kattintson a jobb gombbal a Terminál ablakra a gyors beillesztéshez.

sudo apt update && sudo apt upgrade -y

6. Ezt követően futtassa az alábbi parancsot a letöltött ZIP fájl kicsomagolásához.

unzip funkin-linux-64bit.zip

7. Ezután hajtsa végre az alábbi parancsot, hogy megadja az összes engedélyt a játékhoz.

chmod 755 Funkin

8. Ha ezt megtette, futtassa az alábbi parancsot a Friday Night Funkin’ megnyitásához Chromebookján. Ha nagy teljesítményű Chromebookja van, és magasabb FPS-sel szeretné futtatni a játékot, futtassa a második parancsot.

./Funkin

vagy

./Funkin –disable-framerate-limit

Hozzon létre egy parancsikont a Friday Night Funkin’ programhoz Chromebookon

Most, hogy sikeresen telepítette a Friday Night Funkin’ alkalmazást Chromebookjára, ideje létrehozni egy parancsikont a játék egyszerű megnyitásához a terminálparancsok használata nélkül. Kövesse az alábbi lépéseket:

9. Nyissa meg a terminált, és futtassa egyenként az alábbi parancsokat a MenuLibre telepítéséhez és megnyitásához.

sudo apt install menulibre -y

menulibre

10. A MenuLibre programban kattintson a „+” ikonra a felső menüsorban, és válassza az „Indító hozzáadása” lehetőséget.

  Indítsa el az adatfeldolgozást a Kafka és a Spark segítségével

11. Ezután a jobb oldali ablaktáblában az „Alkalmazás részletei” részben kattintson a „Parancs” melletti mappa ikonra.

12. Megnyílik egy új ablak. Itt lépjen a „Home” elemre a bal oldalsávról, és válassza a „Funkin” lehetőséget a jobb oldali ablaktáblában. Most kattintson az „OK” gombra a jobb felső sarokban.

13. Ezután kattintson az „Új indító” szövegdobozra a jobb oldali ablaktáblában, és adja meg a játék nevét a könnyebb azonosítás érdekében. A Friday Night Funkin’ helyett az „FNF”-et írtam be. Végül kattintson a „Mentés” gombra a felső menüben, és kész.

14. Zárja be a MenuLibre ablakot, és nyissa meg az App Drawert. Továbbá nyissa meg a „Linux alkalmazások” mappát, és itt megtalálja az FNF parancsikont, amelyet most hozott létre. Kattintson az FNF ikonra, és a játék azonnal megnyílik Chromebookján.

Játsszon Friday Night Funkin’ Event iskolai Chromebookokon

Így tehát kétféleképpen telepítheti és játszhatja le a Friday Night Funkin’ játékot Chromebookján. A játék még böngészőn is jól fut, így megbízható módja annak, hogy FNF-et játszhasson iskolai Chromebookokon. Ezen túlmenően, ha a Robloxot Chromebookon szeretné játszani, tekintse meg részletes útmutatónkat. Ha azonban szereti a homokozójátékokat, például a Minecraftot, azt is megtudhatja, hogyan telepítheti a Minecraftot Chromebookjára. Végül, ha bármilyen kérdése van, tudassa velünk az alábbi megjegyzés részben.