A ° fok szimbólum beírása a macOS-ben

A legtöbb gyakori szimbólumtól eltérően, amelyeket könnyen megtalálhat a Mac billentyűzetén, a ° szimbólumnak nincs külön billentyűje. Ez azt jelenti, hogy amikor be akarja írni a diploma szimbólumot a Mac számítógépén, valószínűleg rá kell keresnie a Google-ban, és másolja be a dokumentumba, amelyen dolgozik. Létezik azonban sokkal egyszerűbb módja a fok (°) szimbólum beírásának a macOS rendszerben, és pontosan erről fogunk tanulni ebből a cikkből.

Hogyan lehet beszúrni egy diploma szimbólumot Mac rendszeren

Mac rendszerben többféleképpen is beírhatja a fok° szimbólumot. Mindezeket a módszereket tárgyaljuk ebben a cikkben, és ezek bármelyikével könnyedén beírhatja a fokozat szimbólumát. Mint mindig, az alábbi tartalomjegyzék segítségével ellenőrizheti, hogy melyik módszer felel meg leginkább az Ön igényeinek.

  7 macOS finomítás a termelékenység növelésére

1. Mac rendszeren használja a Fok (°) billentyűparancsot

A fokozatszimbólum beírásának legegyszerűbb módja a macOS rendszerben a dedikált billentyűparancsok használata. Íme, mik ezek a parancsikonok.

 • Option+Shift+8: Ez a tényleges billentyűparancs a fokszimbólum beírásához Macen (°)
 • Option+K: Ez a billentyűparancs a diakritikus jel (˚) beírásához, amely hasonlít a fokozat szimbólumhoz, de kisebb, és a használat más. Bár használhatja a fokok feltüntetésére a dokumentumokban, javasoljuk, hogy maradjon a + Shift + K billentyűparancsnál.
 • Opció + 0 (nulla): Ez egy másik jelölés, amely bár megjelenésében hasonló a fok szimbólumhoz, valójában nagyon eltérő a használatban. Ez a hím sorszám mutatója (º) Itt olvashatsz róla többet.

Ezek a billentyűparancsok a macOS rendszeren működnek, függetlenül attól, hogy milyen alkalmazást használ. Tehát akár online cikket ír (akárcsak én), akár egy dokumentumot szerkeszt Wordben, Libre Office-ban vagy bármely más Mac szövegszerkesztőben, használhatja ezeket a gyorsbillentyűket fok (°), diakritikus (˚) vagy hímnemű sorszám jelző (º) beírásához.

  A jelszavak megtekintése a kulcstartóban iOS és macOS rendszeren

2. Írja be a fokozat szimbólumot Mac számítógépen az Emoji billentyűzet használatával

Alternatív megoldásként használhatja az Emoji és Szimbólumok billentyűzetet is a hőmérséklet fokos szimbólumának beszúrásához a macOS-eszközön. Így kell használni.

 • Nyomja meg a „control + parancs + szóköz” billentyűkombinációt, ha szöveget szerkeszt a Mac számítógépén. Ezzel megnyílik az emoji billentyűzet.

Megjegyzés: A hangulatjel-billentyűzetet úgy is megnyithatja, hogy a menüsorban a „Szerkesztés -> Emoji és szimbólumok” menüpontra lép.

 • Itt keresse meg a „fok” kifejezést a keresőmezőben, és válassza ki a fok ikont. Szükség esetén közvetlenül innen is választhat °F és °C.

3. Írja be a Degree Symbol kifejezést új, Globe Key-vel rendelkező MacBookokon

Az új MacBookok, valamint az új Apple billentyűzetek egy Globe billentyűvel és az Fn (funkció) billentyűvel rendelkeznek. Ezzel gyorsan megnyithatja az Emoji & Symbols billentyűzetet, és beírhatja a fokozat szimbólumát.

 • Gépelés közben csak nyomja meg a földgömb gombot a billentyűzeten, és megjelenik az emoji billentyűzet. Most rákereshet a „fok” kifejezésre, és egyszerűen beírhatja a fok szimbólumot (°).
  MacOS-szerű sima betűtípusok beszerzése Windows 10 rendszeren

4. Használja a Szövegcsere parancsot a fokozat szimbólumának beírásához macOS rendszeren

Annak ellenére, hogy a Shift + Option + 8 billentyűparancs meglehetősen egyszerű módja a fokozat szimbólumának begépelésének Mac-en, ha még zökkenőmentesebb módszert keres ugyanerre, használhatja a szövegcserét. A következőképpen használhatja a szövegcserét a fokozat szimbólumának beírásához Mac rendszeren.

 • Nyissa meg a Rendszerbeállításokat, és lépjen a „Billentyűzet” elemre.

 • A felső navigációs sávon kattintson a „Szöveg” gombra.

 • Itt egyéni szövegcseréket hozhat létre. Kattintson a ‘+’ ikonra.

 • Írja be a használni kívánt egyéni szöveget. Például a „:deg”-t szeretném használni a ° szimbólum beírásához, ezért a „Csere” oszlopba a „:deg”-t írom be.

 • A „With” oszlopba írja be a fokozat szimbólumát a Shift + parancs + 8 billentyűparancs segítségével.

Ez az, amikor beírja a „:deg” kifejezést és lenyomja a szóköz billentyűt, a macOS automatikusan a fok (°) szimbólumra cseréli.

Könnyedén írja be a diplomajelet macOS-eszközén

Nos, ezek voltak a különböző módszerek, amelyek segítségével beírhatja a fokszimbólumot (°) a macOS rendszerben. Amint látja, vannak használható billentyűkódok, dedikált hangulatjel- és szimbólumbillentyűzet, és akár szövegcsere is használható a Mac rendszerben, hogy gyorsan beírhassa a diploma szimbólumát, amikor csak szüksége van rá. Tehát milyen módszert fog használni a ° beírására Macen? Tudassa velünk a megjegyzésekben.