A FiveM nem tudta betölteni a Citizen DLL-t a Windows 10 rendszerben

A FiveM a GTA elkerülhetetlen jellemzője. Enélkül nem lehetne GTA-módosításokat végrehajtani. Ez egy többjátékos mód a Grand Theft Auto számára, amely testreszabott tartalmak széles választékát teszi lehetővé a játékosok számára, és biztonságos kapcsolatot tesz lehetővé privát szerverekkel. Néha azonban olyan problémákba ütközhet, amelyek miatt a FiveM nem tudta betölteni a Citizen DLL hibát. Ha Ön is ugyanazzal a problémával küzd olyan platformokon, mint a Windows, a Steam, a Rockstar és a Social Club, akkor jó helyen jár, mert van egy tökéletes útmutatónk, amely segít a probléma megoldásában, és ezzel együtt felvilágosítja, mi az a Citizengame DLL hiba. Tehát minden további nélkül kezdjük a FiveM, a Citizengame DLL és a hibajavítások megismerésével.

A FiveM nem tudta betölteni a Citizen DLL-t a Windows 10 rendszerben

A Citizengame DLL hiba akkor jelenik meg, ha az eszköz operációs rendszere nem támogatott vagy kompatibilis a FiveM telepítésével. Amint azt korábban tárgyaltuk, a hiba több platformon is előfordulhat. A GTAV elindítása közben a hiba szinte minden indítóeszközön megjelenik. A Citizengame DLL hiba mögött meghúzódó gyakori okok közé tartoznak a sérült fájlok vagy a gyorsítótár-fájlok. Rajtuk kívül az alábbiakban röviden megvitatott okok miatt a FiveM nem tudta betölteni a Citizen DLL problémát:

  • A Microsoft Visual C++ Redistributable hibás telepítése az egyik fő oka annak, hogy a Citizengame hiba megjelenik az indítóban.
  • Egy másik ok a biztonsági szoftver akadálya, amely blokkolja a Citizengame DLL-hez való hozzáférést. A problémát az okozza, hogy a FiveM a korlátozott hozzáférés miatt nem tud betölteni egy fájlt.
  • A sérült GTA fájlok áramkimaradáshoz és végső soron Citizengame hibához is vezethetnek.
  • A FiveM gyorsítótár-fájlokat használ a sebesség és a teljesítmény növelésére. Ha azonban ezek a fájlok megsérülnek, akkor a FiveM nem tudja betölteni a Citizen DLL-t.

Most, hogy tisztában vagyunk a DLL-hibát okozó okokkal, ideje megvizsgálni néhány jól ismert módszert, amelyek segíthetnek abban, hogy a FiveM nem tudta betölteni a Citizengame DLL-hibát.

rendszerkövetelmények

Mielőtt rátérne néhány speciális megoldásra a Fix FiveM nem tudta betölteni a Citizengame DLL-hibáját, meg kell győződnie arról, hogy a rendszer megfelel a játék megfelelő futtatásához szükséges FiveM követelményeknek.

  • Az operációs rendszer minimális követelménye a Windows 8.1, míg a Windows 10 ajánlott.
  • A CPU minimális követelményei közé tartozik az Intel Core 2 Q6600 @ 2,40 GHz / AMD Phenom 9850 @ 2,5 GHz, a CPU-hoz pedig ajánlott követelmények közé tartozik az Intel Core i5 3470 @ 3,2 GHz / AMD X8 FX-8350 @ 4 GHz.

  • A HDD minimális követelménye 72 GB + 4 GB, míg az ajánlott 72 GB + 8 GB.
  • Minimum 8 GB (4 GB is működik) RAM szükséges, míg az ajánlott 16 GB.
  • A GPU esetében a minimális követelmények az NVIDIA 9800 GT 1 GB /Intel HD GT2 / AMD HD 4870 1 GB, az ajánlott NVIDIA GTX 660 2 GB / AMD HD 7870 2 GB.

Itt megadtuk az összes lehetséges hibaelhárítási módszert az említett probléma megoldásához.

1. módszer: A víruskereső szoftver ideiglenes letiltása (ha van)

Ha az alkalmazás tűzfalon való átengedése nem segített abban, hogy a FiveM nem tudta betölteni a Citizen DLL hibát, akkor megpróbálhatja letiltani a harmadik féltől származó víruskereső szoftvert a számítógépén. Ez egy egyszerű módszer, és biztosítja, hogy a rendszeren lévő víruskereső szoftver ne tekintse gyanúsnak a FiveM fájlokat, és blokkolja azokat, ami a Citizengame DLL hibához vezet. Ezért ismerje meg, hogyan lehet ideiglenesen letiltani a víruskeresőt Windows 10 rendszeren útmutatónkkal, és hajtsa végre ugyanezt az asztalon.

2. módszer: Engedélyezze a játékot a tűzfalon keresztül

Ha a rendszerkövetelmények megfelelnek a minimális követelményeknek, akkor a következő lépésként meg kell győződnie arról, hogy a Windows tűzfal vagy a harmadik féltől származó víruskereső szoftver nem blokkolja a játékot a számítógépen. Ezt úgy teheti meg, hogy megkerüli a játékot a tűzfalon, amely segít a játék hibamentes futtatásában. Ezt a módszert az Alkalmazások engedélyezése vagy blokkolása útmutatónk segítségével hajthatja végre a Windows tűzfalon keresztül.

3. módszer: Törölje a FiveM gyorsítótár-fájlokat

A következő választási mód a FiveM gyorsítótár-fájljainak törlése, amelyek esetleg sérültek, és azt is, hogy miért jelenik meg a Citizengame DLL hiba a számítógépén. Kövesse az alábbi lépéseket a sérült gyorsítótár-fájlok törléséhez:

1. Először nyissa meg a Feladatkezelőt a Ctrl + Shift + Esc billentyűk együttes lenyomásával, majd zárja be az összes FiveM-et és a kapcsolódó folyamatokat.

2. Ezután kattintson a jobb gombbal a Windows ikonra, és válassza a Futtatás lehetőséget.

3. Írja be a %localappdata%/FiveM/FiveM Application Data parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt.

4. Most keresse meg és törölje a gyorsítótár- vagy XML-fájlokat a FiveM Application Data mappában.

5. Ezután indítsa újra a játékot, és ellenőrizze, hogy a hiba megoldódott-e.

6. Ha a hiba továbbra is fennáll, zárja be a FiveM folyamatokat a Feladatkezelőből.

7. Nyissa meg újra a FiveM gyorsítótár mappáját, és törölje az összes almappát, kivéve a játék mappáját.

Indítsa el újra a játékot, és ellenőrizze, hogy a hiba megoldódott-e.

4. módszer: Szerkessze a CitizenFX.INI fájlt

Ha a számítógép operációs rendszere nem kompatibilis vagy nem támogatott a FiveM telepítésével, akkor CitizenFX.INI hibát generálhat. Ahhoz, hogy megszabaduljon tőle, le kell tiltania a rendszer operációs rendszer-ellenőrzését, amelyet a következő lépésekkel tehet meg:

1. Lépjen ki a játékból, és nyissa meg a Feladatkezelőt a Ctrl + Shift + Esc billentyűk együttes lenyomásával az összes FiveM folyamat befejezéséhez.

2. Most nyissa meg a Futtatás párbeszédpanelt a jobb gombbal a Windows ikonra kattintva.

3. Írja be a %localappdata%/FiveM/FiveM alkalmazásadatokat.

4. Ezután kattintson a jobb gombbal az INI fájlra, és válassza a Szerkesztés menüpontot.

5. Írja be a DisableOSVersionCheck=1 parancsot a fájl végére, és mentse el.

6. Most indítsa el a FiveM-et, és ellenőrizze, hogy hiba nélkül működik-e.

5. módszer: Ellenőrizze a játékfájlok integritását

A következő módszer, amely rendkívül hasznos lehet a FiveM nem tudta betölteni a Citizengame DLL hibát a Steam felhasználók számára, az, hogy ellenőrizze, hogy a GTA játékfájlok sérültek-e vagy sem. Abban az esetben, ha az alapvető GTA-fájlok megsérülnek, hibát okozhatnak, ezért fontos a játékfájlok integritásának ellenőrzése, és könnyen elvégezhető a játékfájlok integritásának ellenőrzése a Steamen című útmutatónk segítségével.

6. módszer: Telepítse újra a Visual C++ Redistributable-t

Ha korábban telepítette a Visual C++ Redistributable sérült verzióját, akkor ez aggodalomra adhat okot a Citizengame DLL hibája miatt, mivel a Visual C++ fontos a FiveM működéséhez. Ezért a program újratelepítése elengedhetetlen a játék futtatásához.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be az alkalmazásokat és funkciókat, majd kattintson a Megnyitás gombra.

2. Itt keresse meg a Visual C++ Redistributable kifejezést, és kattintson rá.

3. Ezután kattintson az Eltávolítás gombra.

4. Most indítsa újra a számítógépet, és nyissa meg a böngészőt, és töltse le a Visual C++ Redistributable for Visual Studio hivatalos webhelyéről.

5. Válassza ki a nyelvet, és kattintson a Letöltés gombra.

6. Válassza ki a letöltést, majd kattintson a Tovább gombra.

7. Miután letöltötte a fájlt a számítógépére, indítsa el a FiveM-et, és ellenőrizze, hogy a Fix FiveM nem tudta-e betölteni a Citizengame DLL-hibáját.

7. módszer: Frissítse a GTA-t a Steamen keresztül

Egy másik módja annak, hogy a FiveM nem tudta betölteni a Citizengame DLL hibát a rendszerére, a GTA játékfájlok frissítése a rendszeren. Ha elérhető a legújabb játékfrissítés, a játék zökkenőmentes futtatásához feltétlenül le kell töltenie. Ezt a következő lépések segítségével teheti meg:

1. Nyissa meg a Steamet úgy, hogy beírja a Windows keresősávjába. Kattintson a Megnyitás gombra.

2. Kattintson a KÖNYVTÁR elemre a kezdőlapon.

3. Kattintson a GTA-ra, és válassza a Frissítés lehetőséget, ha elérhető frissítés.

4. A játék frissítése után zárja be a Steamet, indítsa újra a számítógépet, majd futtassa a játékot, és ellenőrizze, hogy a FiveM nem tudja-e betölteni a Citizen DLL-t.

8. módszer: Frissítse a Windows rendszert

Ha még nem frissítette a Windows rendszert a számítógépén, akkor most meg kell tennie, mert ha továbbra is a Citizengame DLL hibával szembesül a játék indítása közben, akkor lehetséges, hogy ennek oka a rendszeren futó elavult Windows. Ezért frissítse őket a Windows 10 legújabb frissítésének letöltése és telepítése az asztalon című útmutatónk segítségével.

9. módszer: Hozza létre manuálisan a Citizengame.DLL fájlt

Ha az összes javítás után is látja a DLL-hibát, meg kell próbálnia manuálisan létrehozni a Citizengame.DLL fájlt, amely segíthet a tartalom kijavításában és a FiveM Application Data mappában való elhelyezésében, valamint az esetleges hibák kizárásában. megzavarja Önt a játékban.

Megjegyzés: A módszer használata előtt tiltsa le a víruskereső szoftvert.

1. Nyomja meg a Windows billentyűt, írja be a Jegyzettömb parancsot, és kattintson a Megnyitás gombra.

2. Írja be, hogy IVPath=D:Grand Theft Auto V.

Megjegyzés: Ügyeljen arra, hogy a D:Grand Theft Auto V-t arra az elérési útra cserélje, amelyre a GTA telepítve van a rendszeren.

3. Ezután nyomja meg a Ctrl + S billentyűkombinációt a fájl mentéséhez, nevezze át CitizenGame.dll névre, és mentse el .dll fájlként.

4. Válassza az Összes fájl lehetőséget a Mentés másként típusban, majd kattintson a Mentés gombra.

5. Ezután válassza a Fájl helyének megnyitása lehetőséget, miután jobb gombbal kattintott a FiveM alkalmazásra.

6. Keresse meg a FiveM Application Data elemet, és másolja be a CitizenGame.dll fájlt ebbe a mappába.

7. Most kattintson a jobb gombbal a FiveM alkalmazásra, és válassza a Futtatás rendszergazdaként lehetőséget.

8. Ha ez megtörtént, ellenőrizze, hogy a hiba megszűnt-e.

10. módszer: Telepítse újra a FiveM-et és a GTA-t

Előfordulhat, hogy számítógépének víruskereső rendszere eltávolította a FiveM néhány fontos fájlját, ami azt eredményezte, hogy a FiveM nem tudta betölteni a Citizen DLL hibát, ezért elengedhetetlen a FiveM és a GTA újratelepítése.

1. Indítsa el az Alkalmazásokat és funkciókat a Windows Keresésből.

2. Keresse meg a FiveM alkalmazást, és kattintson rá az Eltávolításhoz.

3. Most indítsa újra a számítógépet, és nyomja meg együtt a Windows + R billentyűket a Futtatás párbeszédpanel megnyitásához.

4. Írja be a %localappdata%/ parancsot, és nyomja meg az Enter billentyűt.

5. Keresse meg és törölje az összes FiveM-hez kapcsolódó mappát.

6. Most tiltsa le a víruskeresőt, és telepítse a FiveM alkalmazást rendszergazdaként.

7. Indítsa el az alkalmazást és ellenőrizze, hogy a hiba megoldódott-e, ha nem, akkor telepítse újra a GTA-t is.

***

Reméljük, hogy ez a dokumentum útmutatást nyújt a FiveM nem tudott betölteni Citizen DLL-hiba esetén a legjobb javításokhoz, és sikerült megtalálnia a megfelelő módszert a probléma megoldására. Ha bármilyen kérdése vagy javaslata van, akkor nyugodtan tegye fel azokat az alábbi megjegyzések részben, és mi a lehető leghamarabb felvesszük Önnel a kapcsolatot.

  Hiányzik a Windows 10 Photos alkalmazás? Így telepítheti újra a Photos alkalmazást