A „Filter Failed” nyomtatóhiba javítása Mac rendszeren

Ha a nyomtató „A szűrő sikertelen” hibát jelez, amikor nyomtatási feladatot küld a Mac-ről, nincs egyedül. Ez a probléma az Epson, Canon, HP és más márkák nyomtatóit érinti. Szerencsére a javítás olyan egyszerű, mint a macOS nyomtatási rendszer visszaállítása és a frissített illesztőprogramok telepítése.

Mi okozza a „Szűrő sikertelen” nyomtatóhibát?

A „Stopped – „Filter” Failed” vagy hasonló üzenettel hibás nyomtatási feladatok leggyakoribb felelőse egy sérült vagy nem kompatibilis nyomtató-illesztőprogram. Ez általában akkor történik, amikor egy újabb macOS-verziót telepít vagy frissít.

Ebben az esetben előfordulhat, hogy a meglévő nyomtató-illesztőprogram annyira összeférhetetlenné válhat, hogy bármely alkalmazásból történő nyomtatási kísérlet hibákhoz vezethet, vagy az alkalmazás kilépését okozhatja.

  16 legjobb bérbeadási szoftver modern földesurak számára

Hibaelhárítási lépések a „Filter Failed” nyomtatóhiba javításához a macOS rendszerben

A hírhedt „Filter Failed” nyomtatóhiba kijavításához először alaphelyzetbe kell állítania a nyomtatási rendszert, amely törli a nyomtatási sort, valamint eltávolítja a nyomtatókat és az előre beállított értékeket. Ezután töltse le az operációs rendszerével kompatibilis legújabb illesztőprogramot, és adja hozzá újra a nyomtatót.

1. Állítsa vissza a macOS nyomtatórendszert

A nyomtatási rendszer visszaállításához lépjen az Apple menü > Rendszerbeállítások menüpontra a menüsoron, és válassza a Nyomtatók és szkennerek lehetőséget az oldalsávon. Ezután a Control billentyűt lenyomva tartva kattintson a jobb oldali nyomtatóra, és válassza a Nyomtatási rendszer visszaállítása lehetőséget.

Erősítse meg a műveletet a Visszaállítás gombbal (lehet, hogy meg kell adnia rendszergazdai jelszavát). Indítsa újra a Mac-et, és látogasson el újra erre a szakaszra, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincs eszköz a Nyomtatók listában.

  8 mesterséges intelligencia alapú matematikai tanulási platform minden szintű tanuló számára

Azt is javasoljuk, hogy a megmaradt illesztőprogram-fájlokat kézzel helyezze át a ~/Library/Printers/ és ~/Library/Printers/PPDs/Contents/Resources/ mappából a kukába. A menüsorban kattintson az Ugrás > Ugrás a mappára elemre, hogy elérje ezeket a könyvtárakat.

2. Telepítse újra az illesztőprogramot, és adja hozzá újra a nyomtatót

Kezdje a legújabb nyomtatószoftver letöltésével a gyártó támogatási oldaláról. Ha azonban nyomtatója támogatja az AirPrint szolgáltatást, nyugodtan kihagyhatja ezt a lépést.

Nyomtató hozzáadásához csatlakoztassa a számítógéphez, kapcsolja be, és lépjen a Rendszerbeállítások > Nyomtatók és szkennerek menüpontra. Kattintson a jobb oldalon található Nyomtató, szkenner vagy fax hozzáadása gombra, válassza az Alapértelmezett lapot, válassza ki a készülékét a Nyomtatók listából, majd kattintson a Hozzáadás gombra.

A nyomtató-illesztőprogram újratelepítése és a nyomtató újbóli hozzáadása után képesnek kell lennie a dokumentumok nyomtatására a Mac számítógépen a Microsoft Word, Preview és más alkalmazásokból a „Filter Failed” hiba nélkül.

  Video csengő felszerelése

3. Egyéb kipróbálandó általános nyomtatójavítások

Az Apple macOS nyomtatási támogatási oldala Számos általános javítást kínál, amelyek hasznosak lehetnek a nyomtatóval kapcsolatos problémák elhárítása során, beleértve a következő tippeket:

  • Ellenőrizze, hogy a nyomtatóban van-e elegendő tinta vagy festék
  • Ellenőrizze az USB-csatlakozást és a kábeleket
  • Kapcsolja ki a Nyomtatás párbeszédpanel-bővítményeket
  • Próbáljon meg másik alkalmazásból nyomtatni
  • Indítsa újra a Mac-et és a nyomtatót

Néha az ehhez hasonló problémák egy jelentős új macOS-frissítés telepítése után jelentkezhetnek. Ezekkel a lépésekkel azonban kijavíthatja a „Filter Failed” hibákat, és perceken belül újra működhet a nyomtató.

Mivel a macOS már nem köti össze a nyomtató-illesztőprogramokat, győződjön meg arról, hogy a következő nyomtatója támogatja az Apple AirPrint technológiáját, amely lehetővé teszi az illesztőprogramok letöltése vagy telepítése nélkül történő nyomtatást.