A Fedora Cinnamon telepítése

A Fedora Cinnamon a Fedora egy alternatív verziója, amely a Linux Mint Cinnamon Desktop környezetét használja. Ez egy elegáns operációs rendszer, és nagyon népszerű azok körében, akik szeretik a modern funkciókat, de nem szeretik a Gnome Shell-t. A következőképpen telepítheti a számítógépére.

Fedora Cinnamon letöltése

A Fedora Cinnamon az egyik legnépszerűbb Fedora „pörgetés”. A pörgetés a Fedora módosított változata, de az alapértelmezett Gnome Shelltől eltérő asztali környezettel. A pörgetéseknek más programkészletük is van, szemben az alapértelmezett Gnome programokkal.

Ha szeretné telepíteni a Fedora Cinnamont Linux PC-jére, először le kell töltenie a legújabb ISO-kiadást. A Fedora legújabb ISO-kiadását a hivatalos oldalon szerezheti be Fedora pörgeti az oldalt.

A Fedora pörgetések oldalán görgessen végig a listán, amíg meg nem találja a „CINNAMON DESKTOP” elemet. Ha megtalálta ezt a lehetőséget, válassza ki az egérrel a Fedora Cinnamon letöltési oldal eléréséhez.

A Fedora Cinnamon letöltési oldalán kattintson a „Letöltés most” gombra, hogy megragadja a legújabb ISO-fájlt telepítés céljából. Alternatív megoldásként átmehet a tisztviselőhöz Fedora torrent oldal és megragadja Fedora Cinnamont úgy.

A Fedora Cinnamon USB telepítő létrehozása

A Fedora Cinnamon számítógépre telepítéséhez USB-telepítő szükséges. Szüksége van egy USB-telepítőre, mert a modern számítógépek nem rendelkeznek optikai meghajtókkal, így a DVD vagy CD itt nem kivitelezhető. Ezenkívül minden Linux operációs rendszert, beleértve a Fedora Cinnamont is, ISO képfájlként terjesztik, amelyet a felhasználóknak le kell tölteniük.

Sokféleképpen hozhat létre USB-telepítőt a Fedora Cinnamon számára. Ennek ellenére a telepítő létrehozásának legegyszerűbb módja az Etcher képalkalmazás. Ez a program Mac OS, Linux és Windows rendszeren működik.

Kezdésként töltse le a legújabb kiadását Rézmetsző a számítógépére. Ezután telepítse az operációs rendszerére, és indítsa el. Ezután kövesse az alábbi lépésenkénti utasításokat a Fedora Cinnamon beállításához az USB-n.

1. lépés: Keresse meg a „Flash from file” gombot, és kattintson rá az egérrel. Ha kiválasztja a „Flash from file” gombot, megjelenik egy felugró ablak. Ebben az ablakban keresse meg a Fedora Cinnamon ISO fájlt, és kattintson rá az egérrel.

2. lépés: Válassza ki a „Cél kiválasztása” gombot az egérrel. Ha ezt a gombot választja, kiválaszthatja azt az USB-eszközt, amelyre telepíteni szeretné a Fedora Cinnamon ISO fájlt.

3. lépés: Keresse meg a „Flash” gombot, és kattintson rá az egérrel. Ha ezt a gombot választja, elkezdődik a villogási folyamat. Ez a folyamat eltart egy ideig. Amikor a folyamat befejeződött, zárja be az Etchert.

Zárt Etcher mellett válassza le az USB-eszközt a számítógépről. Ezután csatlakoztassa ahhoz az USB-eszközhöz, amelyre telepíteni kívánja a Fedora Cinnamont. Ezenkívül el kell érnie a számítógép BIOS-beállításait, és be kell állítania az USB-ről történő rendszerindításhoz.

A Fedora Cinnamon telepítése

A Fedora Cinnamon számítógépre történő telepítéséhez kövesse az alábbi lépésenkénti utasításokat.

1. lépés: Keresse meg a „Telepítés merevlemezre” ikont a Cinnamon asztalon, és kattintson rá az egérrel. Az ikon kiválasztásával elindítja a Fedora telepítőt.

2. lépés: Keresse meg a nyelvet a menüben, és válassza ki. Ezután kattintson a „Folytatás” gombra a következő oldalra lépéshez.

3. lépés: Keresse meg a „Telepítési hely” gombot a telepítőben, és válassza ki a telepítési hely kiválasztásához. Ezután válassza ki a meghajtót a menüben, és kattintson a „Kész” gombra. A Fedora automatikusan kezeli a particionálást.

4. lépés: Válassza ki a „Root Password” elemet, és kattintson rá az egérrel. Ezután a grafikus felhasználói felület segítségével állítsa be az alapértelmezett root jelszót. Végül kattintson a „Kész” gombra, amikor beállította a jelszót a választás megerősítéséhez.

5. lépés: Keresse meg a „Felhasználó létrehozása” elemet, és válassza ki az egérrel. Ezután a grafikus felhasználói felület segítségével állítsa be teljes nevét, jelszavát, és erősítse meg. Ne felejtse el kiválasztani a „Legyen a felhasználó rendszergazdája” gombot. Ha kész, válassza a „Kész” lehetőséget.

6. lépés: A fenti lépések végrehajtása után a Fedora készen áll a telepítésre. Az indításhoz válassza a „Telepítés indítása” gombot. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez a telepítési folyamat meglehetősen sok időt vesz igénybe. Körülbelül 20 perc, attól függően, hogy milyen gyors az út.

7. lépés: Amikor a telepítés befejeződött, egy előugró ablak jelenik meg a Fedora Cinnamon telepítő képernyőjén. Ez a gomb jelzi, hogy a Fedora Cinnamon telepítése megtörtént, és a folyamat befejeződött.

Az értesítés arról is tájékoztatja, hogy újraindíthatja vagy folytathatja a Fedora használatát. Indítsa újra a rendszert, és húzza ki az USB-t. Ezután töltse be az új Fedora Cinnamon beállítást.

Miután betöltötte a számítógépet az új Fedora Cinnamon beállításba, az használatra kész. Élvezze az új Fedora Cinnamon telepítést!