A Face ID beállítása iPhone vagy iPad készüléken

Kulcs elvitelek

 • A Face ID segít megőrizni iPhone vagy iPad készülékét azáltal, hogy biometrikus arcszkennelést ír elő a zárolás feloldásához és az adatok eléréséhez.
 • Beállíthatja az arcazonosítót a Beállítások alkalmazásban, és követheti a képernyőn megjelenő utasításokat az arc beolvasásához.
 • Az eszköz feloldása mellett a Face ID használatával is megnyithat alkalmazásokat jelszó megadása nélkül, így fokozva a biztonságot a kényelem feláldozása nélkül.

A Face ID a legjobb megoldás iPhone vagy iPad védelmére a kényelem feláldozása nélkül. Automatikusan fel tudja oldani az eszköz zárolását, amikor felismeri az Ön arcát (de senki másét). Megmutatjuk, hogyan állíthatja be és használhatja a Face ID-t Apple-eszközein.

A Face ID beállítása az Apple-eszközön

Az Apple 2017-ben vezette be Face ID biometrikus hitelesítési rendszerét az iPhone X mellett. Azóta a modern iPhone-ok és a csúcskategóriás iPad modellek egyik fő terméke. Használhatja a Face ID-t, ha iPhone X-et vagy újabb modellt (az iPhone SE kivételével), illetve 2018-as vagy újabb iPad Pro-t használ.

Ha eszköze nem támogatja ezt a funkciót, használhatja a Touch ID-t, amely továbbra is kényelmes módja az iPhone vagy iPad biztonságának. Noha számos jó ok van arra, hogy az Apple-nek el kell vinnie a Face ID-t Mac-re, ez még mindig nem támogatott.

  Hogyan kell játszani a Microsoft Edge titkos szörfözési játékát

Amikor első alkalommal kapcsol be egy új iPhone-t vagy iPadet, a rendszer megkérdezi, hogy be szeretné-e állítani a Face ID-t. Beállíthatja azonnal, vagy később is megteheti. Ha úgy döntött, hogy nem engedélyezi a Face ID-t a kezdeti beállítás során, de most szeretné használni, a következőket kell tennie:

 • Nyissa meg a Beállítások alkalmazást iPhone vagy iPad készülékén. Ezután görgessen le, és koppintson az Arcazonosító és jelszó elemre. Ha jelszót használ, a rendszer felkéri annak megadására.
 • Koppintson az Arcazonosító beállítása elemre. Ha már engedélyezte, hozzáadhat egy másik arcot az Alternatív megjelenés beállítása elemre koppintva.
 • Győződjön meg róla, hogy jól megvilágított környezetben tartózkodik, hogy tisztán lássa az arcát a kamerában. Ezenkívül távolítson el mindent, ami eltakarhatja az arcát, például maszkot vagy napszemüveget. Ezután érintse meg az Első lépések lehetőséget.
 • Helyezze arcát teljesen a keretbe. Ezután lassan forgassa a fejét a kör körül, amíg be nem fejezi az első vizsgálatot. Koppintson a Folytatás elemre.
 • Ugyanígy végezze el a második beolvasást. Ha befejezte a beolvasást, érintse meg a Kész gombot.
 • Mostantól minden alkalommal, amikor fel akarja oldani iPhone vagy iPad készülékét, megpróbálja felismerni az arcát. Ha valaki más megpróbálja megtenni, vagy ha nem ismeri fel Önt, a készülék kéri, hogy adja meg helyette a jelszót. Ha problémákat tapasztal, próbálja ki javításainkat, hogy a Face ID működjön iPhone-ján.

  Előfordulhat, hogy iPhone vagy iPad készülékét közvetlenül az arca elé kell tartania, hogy a Face ID megfelelően beolvassa Önt.

    10 mód, ahogyan a ChatGPT segíthet abban, hogy munkát találjon a LinkedIn-en

  Milyen arcazonosító funkciókat érdemes bekapcsolni (vagy kikapcsolni)?

  Míg a Face ID kényelmessé teszi az iPhone vagy iPad feloldását, a Face ID-hez kapcsolódó néhány további funkció segít a lehető legzökkenőmentesebbé tenni az élményt.

  Hogyan használjuk az arcazonosítót maszkkal

  Ha gyakran visel maszkot vagy bármilyen más arcfedőt, akkor valószínűleg gondjai lesznek az arcazonosító használatával, hacsak nem kapcsolja be a Face ID with a Mask funkciót a Beállítások > Arcazonosító és jelszó menüpontban.

  Ez a beállítás beállítja, hogy mit keressen a Face ID, a szemére és a homlokára fókuszálva. A maszkkal ellátott arcazonosítóhoz iOS 15.4 vagy újabb verzió szükséges.

  A Face ID maszkkal való használatához semmi sem takarhatja el a szemét.

  Hogyan adhat hozzá arcazonosítót a szemüvegéhez

  Miután beállította a Face ID-t maszkkal, további szkennelést végezhet szemüveg viselése közben. Koppintson a Szemüveg hozzáadása elemre az Arcazonosító alatt egy maszk kapcsolóval. A szkennelési folyamat megismétlésével több szemüveget is hozzáadhat.

  Egyéb figyelemre méltó arcazonosító funkciók

  • Hozzáférés engedélyezése zárolt állapotban: Ezekkel a kapcsolókkal beállíthatja, hogy az Ön (vagy valaki más) számára mely funkciók és képességek legyenek elérhetők iPhone vagy iPad feloldása nélkül. Ha például nem szeretné, hogy valaki vezérelhesse otthoni eszközeit vagy használja a Siri-t, miközben az iPhone le van zárva, kapcsolja ki ezeket a beállításokat.
  • Feloldás Apple Watch segítségével: Ez a funkció még egyszerűbbé teszi az iPhone feloldását. Ha már feloldott Apple Watch-ot visel, az automatikusan feloldja iPhone-ját, amikor megérinti a képernyőt – nincs szükség arcazonosítóra!
  • Alternatív megjelenés: beolvashat egy alternatív megjelenést, amely lényegében egy másik arc, iPhone vagy iPad készülékén. Bár ez a funkció olyan helyzetekre használható, mint például a drasztikusan eltérő stílusú arcszőrzet viselése, arra is használhatja, hogy egy jelentős másik személy arcát is hozzáadja eszközéhez, hogy könnyebben feloldhassák.
  • Ellopott eszközök védelme: Az iOS 17.3 és újabb verzióiban engedélyezheti a lopott eszközök elleni védelmet iPhone-ján a biztonság növelése érdekében. Bekapcsolás után bizonyos műveletekhez Face ID-re lesz szükség, anélkül, hogy vissza kellene térnie az eszköz jelszavához, ha nem tartózkodik ismerős helyen.
    Az új Gmail-kialakítás engedélyezése

  A Face ID használata iPhone vagy iPad alkalmazásokhoz

  Az eszköz feloldása mellett a kompatibilis alkalmazásokat Face ID vagy Touch ID segítségével is zárolhatja. A következőképpen ellenőrizheti, hogy eszközén mely alkalmazások támogatják ezt a funkciót, és hogyan kapcsolhatja be vagy ki:

 • Nyissa meg a Beállítások > Arcazonosító és jelszó menüpontot, és írja be az eszköz jelszavát.
 • Koppintson az Egyéb alkalmazások elemre. Itt láthatja azon telepített alkalmazások listáját, amelyek támogatják ezt a funkciót.
 • A kapcsoló segítségével engedélyezheti vagy letilthatja a Face ID-t egy adott alkalmazáshoz.
 • A Face ID az iTunes, az App Store, az Apple Pay és a jelszó automatikus kitöltése esetén is elérhető. Ha be szeretné kapcsolni ezeknél az alkalmazásoknál és szolgáltatásoknál, lépjen a Beállítások > Arcazonosító és jelszó menüpontba, és kapcsolja be a használni kívánt funkciót vagy alkalmazást.

  Mindent összevetve, a Face ID kiválóan helyettesíti a Touch ID-t – ez a funkció a régebbi iPhone-modelleket biztonságban tartotta. Egyszerűen beállítható és kényelmes a használata. Akár iPhone, akár iPad zárolását szeretné feloldani, privát adatokkal rendelkező alkalmazásokat szeretne elérni, jelszavakat szeretne automatikusan kitölteni a kiválasztott webhelyeken, vásárolni szeretne és még sok mást szeretne, a Face ID ezt megkönnyíti.