A dupla koppintás gesztusának használata bármely Apple Watchon

A Double Tap az Apple Watch Ultra 2 és Series 9 egyik legjobb funkciója. A watchOS rendszerben a hüvelyk- és mutatóujját összeszorítva navigálhat, amikor a másik keze foglalt. De tudta, hogy ezt a gesztust végrehajthatja régebbi Apple Watch modelleken is?

Úgy van; nem kell megvásárolnia az Apple Watch Series 9-et vagy az Ultra 2-t a funkció kipróbálásához. Bár az alábbi módszerek nem teljesen ugyanazok, mint az Apple által hirdetett Double Tap funkció, ez nagyszerű módja annak, hogy megtapasztalja, milyen is a funkció.

Dupla érintés használata az AssistiveTouch funkcióval

Míg az AssistiveTouch elsősorban végtagkülönbségekkel küzdő egyének számára készült, kétségtelenül kényelmes eszköz, ha tele van a keze. Célközönségének köszönhetően sokkal jobban testreszabható, mint a Double Tap, így karmozdulatokkal és gesztusokkal vezérelheti óráját.

  8 legjobb GRE gyakorlati teszt a sikerhez

Kihasználja az Apple Watch giroszkópját, az optikai pulzusmérőt és a gyorsulásmérőt. Az AssistiveTouch használatához az Apple Watchon a watchOS 8 vagy újabb verziónak kell futnia. Így használhatja a Double Tap funkciót az AssistiveTouch engedélyezésével az Apple Watchon:

 • Kezdje azzal, hogy elindítja a Beállítások alkalmazást az Apple Watchon.
 • Görgessen le, és koppintson a Kisegítő lehetőségek elemre.
 • Most görgessen le a Motor részhez, és érintse meg az AssistiveTouch elemet.
 • Kapcsolja be az AssistiveTouch funkciót, és győződjön meg arról, hogy az alábbi Kézmozdulatok beállítás is engedélyezve van.
 • Miután engedélyezte a kézmozdulatokat, testreszabhatja a következő kézmozdulatok működését: Csippelés, Dupla szorítás, Összefogás és Páros szorítás. Mielőtt elkezdené használni ezeket a gesztusokat, egy aktiválási mozdulatot kell tennie az aktiváláshoz.

    10 felhővizualizációs eszköz az AWS-hez, Azure-hoz, GCP-hez és sok máshoz

  Bár alapértelmezés szerint Dupla szorításra van állítva, testreszabhatja, ha lefelé görget az Aktiválási kézmozdulat beállításhoz a Kézmozdulatok menüben. Ha inkább aktiválási kézmozdulat nélkül szeretné használni ezeket a gesztusokat, a Nincs lehetőség megérintésével letilthatja.

  Dupla koppintás használata gyors műveletekkel

  Egy másik módja a Double Tap használatának egy régebbi Apple Watchon a Gyors műveletek engedélyezése, amely funkció lehetővé teszi bizonyos feladatok végrehajtását két ujja összecsípésével.

  Bár ez a funkció az AssistiveTouchhoz hasonló hangzású, ez egy viszonylag leegyszerűsített változata, mivel lehetővé teszi az Apple Watch vezérlését egyetlen mozdulattal. Ez az egyszerűség azonban jobban hasonlít a Double Tap funkcióhoz.

  Ha engedélyezni szeretné a gyorsműveleteket az Apple Watchon, lépjen a Beállítások > Kisegítő lehetőségek > Gyorsműveletek menüpontba. Érintse meg a Be gombot a funkció használatának megkezdéséhez.

    Hogyan menthet e-mailt a merevlemezre

  Próbálja ki a dupla koppintást azonnal

  Ha valaha is olyan helyzetbe kerül, hogy nem tudja megérinteni az Apple Watch képernyőjét, mindkét fenti módszer segít abban, hogy egyszerű kézmozdulatokkal kommunikáljon hordható készülékével.

  Bár az AssistiveTouch és a Quick Actions nagyszerű módja az Apple Watch egyszerű kézmozdulatokkal történő vezérlésének, nem olyan megbízhatóak, mint a Double Tap funkció. Észrevettük, hogy a Double Tap funkció robusztusabb a 2023-as Apple Watch modellekben található erőteljes S9 chipnek köszönhetően.